X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Hej. Przychodzę z zapytaniem do Was.
    Wczoraj pęcherzyki miały 15,16mm. Mam jechać w poniedziałek na zastrzyk. Ale od rana boli mnie jajnik i zrobiłam z ciekawości test owu. Bez wątpliwości pozytywny. Czuję, że jutro rano będzie owulacja a wizytę mam o 18.30.Co teraz? Jeśli pekna bez zastrzyku to i tak będzie iui? Czy po 10 godzinach nie będzie za późno?
    Pytam bo poprzednio miałam w piątek o 15.00 zastrzyk, rano w sobotę czułam ból owu, a iui miałam też o 18.30 i się nie powiodła.
    Komórka jajowa zdolna jest 24 godziny od owulacji więc jeśli ma coś być to nie będzie za późno 💓

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Hej. Przychodzę z zapytaniem do Was.
    Wczoraj pęcherzyki miały 15,16mm. Mam jechać w poniedziałek na zastrzyk. Ale od rana boli mnie jajnik i zrobiłam z ciekawości test owu. Bez wątpliwości pozytywny. Czuję, że jutro rano będzie owulacja a wizytę mam o 18.30.Co teraz? Jeśli pekna bez zastrzyku to i tak będzie iui? Czy po 10 godzinach nie będzie za późno?
    Pytam bo poprzednio miałam w piątek o 15.00 zastrzyk, rano w sobotę czułam ból owu, a iui miałam też o 18.30 i się nie powiodła.

Hej! Znawcą, ani tym bardziej lekarzem nie jestem, ale skoro wczoraj miały 15 i 16mm to wątpię, że dzisiaj już by urosły tak, żeby pęknąć. Oczywiście różne rzeczy się zdarzają!:-) ale ja np używam testów owu, bo u mnie się sprawdzają i za każdym razem potwierdziły to, co mówił monitoring. Ufam im, ale oczywiście nie na 100%. No i ja w tym cyklu 14dc miałam pozytywne owu i 15dc tez miałam pozytywne- czyli jeszcze było przed owulacją. A ostatnio przed IUI godzinę po zastrzyku, czyli dzień przed IUI miałam taki ból, ze byłam przekonana, ze to owulacja! A w dniu IUI okazało się, ze żaden nie był pęknięty.
    Myśle, ze lekarz Ci jutro wszystko wyjaśni i zobaczy dokładnie co jest.
    Super cytat w stopce❤️ Uwielbiam ta piosenkę!

Pszczolka36l lubi tę wiadomość

Wysłany: 3 maja 2020, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    Pokazała się krew więc liczę od dziś 😊 od jutra stymulacja i czekamy na monitoring i IUI. Dzięki Wam z jeszcze większą siłą do walki 💪 trzymamy się tego, że w maju się uda 🍀

Już zaczynam stymulację 2 dc? Ja ostatnio zaczynałam 3dc, ale później lekarz stwierdził, że jednak mam od 5. No w każdym razie- ja tez majowa! Czekam tydzień na @ i działamy:-)

Natalik, PinaColada93, Mad_red lubią tę wiadomość

• Lunesila Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Już zaczynam stymulację 2 dc? Ja ostatnio zaczynałam 3dc, ale później lekarz stwierdził, że jednak mam od 5. No w każdym razie- ja tez majowa! Czekam tydzień na @ i działamy:-)

Lekarz w klinice też się zdziwił, że już 2 dnia, ale poprzedni ginekolog tak zalecił, biorę 1tb Letrozole 1 raz dziennie do 6dc i jak w klinice zobaczyli efekty to stwierdzili, że w takim razie nie mam tego zmieniać 🙂

10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
    01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
    06.19 - HSG jajowody drożne
    AMH - 3,6
    Wszystkie hormony w normie
    02.20 - wizyta w klinice Invicta
    Test PCT - wrogi śluz
    17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
    13.05.20 - II IUI nieudana 🙁
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, cappuccino dziękuję za odpowiedzi.
    Cappuccino mi się zdarzyło , że przez dobę urosly 3mm, czyli jeśli w sobotę o 12 w południe miały 15,16mm to istnieje prawdopodobieństwo, że w poniedziałek będą mieć 20,21mm a właśnie mi tak pękają. Ból to juz dziś rano miałam i to on mnie skłonił do testu owu. I mi też się pokrywają z monitoringiem. Już się uspokoiłam, że może nie będzie za późno. Wiecie przy podobnym schemacie się nie udało. Więc liczę, że teraz trochę będzie inny choć wątpię, że i to coś da.
    PS. Uwielbiam ta piosenkę 🤭😉

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Ewela86 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2020, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    Kochane ma ktoś doświadczenie z wrogim śluzem? A może chociaż słyszałyście coś od znajomych? Mieliśmy z mężem tylko test po stosunku i z niego wiemy, że mam wrogi śluz, ale wyczytałam gdzieś w internecie, że powinniśmy mieć jeszcze badania na przeciwciała z krwi, ponieważ jeśli są w krwi to inseminacja nie ma sensu 😳 gdyby tak było to raczej przed pierwszą IUI lekarz zlecił by nam te badania... Wariuje już 😣

Ja miałam stwierdzony wrogi śluz. Też myślałam czy zrobić przeciwciała z krwi, ale moja ginekolog odradzała. Miałam 2 nieudane inseminacje, a później po laparoskopii zaszłam naturalnie w ciążę :) Także wszystko jest możliwe. Wrogi śluz może występować chwilowo a później minąć, przyczyną może być np. jakaś infekcja. Nikt do końca nie wie jak to jest z tym wrogim śluzem, niektórzy lekarze odchodzą od tego badania bo niby nie jest wiarygodne. Mi się udało także nie wiem czy śluz był wrogi i minął czy nie był wrogi a badanie po prostu nie wyszło prawidłowo.
    Ja bym na Twoim miejscu próbowała z inseminacją. Powodzenia :)

Lunesila lubi tę wiadomość

6 lat starań o pierwsze dziecko
    niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
    maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
    marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
    wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
    19.02.2019 1 IUI :(
    18.04.2019 2 IUI :(
    10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
    01.2020 - II kreski na teście :) Naturalny cud <3
  • Martynkowo Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Ja chyba tez od jutra zacznę stymulację, ale to zależy od wyników krwi. Jutro się dowiem:)

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Pewnie mało mnie kto tu pamięta ja podchodziłam do iui 2019. Pisałam tu bo moja beta była bardzo niska.

Lunesila ja mam stwierdzony wrogi śluz lekarz powiedział że wrogi śluz jak sie ma to sie ma zawsze , w pierwsza ciaze zaszłam naturalnie w pierwszym miesiacu starań , więc takie cuda sie zdarzaja nawet z wrogim śluzem z tym że u nas to jest jedyny problem. W druga ciaże nie mogłam zajść długo pomimo histeroskopi, stymulacji genotropinami (bemfola, gonal f) pęcherzyki rosły owulacja występowała a plemniki w śluzie przestawały sie ruszać. Dlatego podeszliśmy do iui i za pierwszym razem sie udało teraz jestem 29 tyg.
    Powodzenia z iui oby i dla ciebie okazała sie szczęśliwa, napewno warto spróbować, jeżeli to jest wasz "jedyny" stwierdzony problem to podejdź chociaż do pierwszej a później w razie nie powodzenia wykonać dodatkowe badania.

Kika, KAR, Lunesila, Mad_red lubią tę wiadomość

• Kika Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wrote:
    Hej Dziewczyny,

Pewnie mało mnie kto tu pamięta ja podchodziłam do iui 2019. Pisałam tu bo moja beta była bardzo niska.

Lunesila ja mam stwierdzony wrogi śluz lekarz powiedział że wrogi śluz jak sie ma to sie ma zawsze , w pierwsza ciaze zaszłam naturalnie w pierwszym miesiacu starań , więc takie cuda sie zdarzaja nawet z wrogim śluzem z tym że u nas to jest jedyny problem. W druga ciaże nie mogłam zajść długo pomimo histeroskopi, stymulacji genotropinami (bemfola, gonal f) pęcherzyki rosły owulacja występowała a plemniki w śluzie przestawały sie ruszać. Dlatego podeszliśmy do iui i za pierwszym razem sie udało teraz jestem 29 tyg.
    Powodzenia z iui oby i dla ciebie okazała sie szczęśliwa, napewno warto spróbować, jeżeli to jest wasz "jedyny" stwierdzony problem to podejdź chociaż do pierwszej a później w razie nie powodzenia wykonać dodatkowe badania.

Hej Mimi, Twój wpis mnie osobiście bardzo "podniósł na duchu" 😊 Mam stwierdzony wrogi śluz i doktor od razu zaproponował IUI. Męża wyniki są ok, moja reszta też (oprócz ureaplasma - się przyplątała-jutro robię wymaz kontrolny). Zastanawiałam się czy po pierwszym iui, któraś z dziewczyn tutaj piszących zaszła w ciążę i Ty jesteś tego przykładem 😊 Czy możecie mi podpowiedzieć (jestem w temacie iui jeszcze zielona) jak dalej wygląda procedura? Mamy już wszystkie wyniki (oprócz ureaplasma wszystko ok) i mamy się stawić u doktora między 16 a 24 dniem cyklu. Czego mogę spodziewać się po tej wizycie??

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie , sprawdziłam na stronie internetowej kliniki procedurę przygotowań do IUI. Lista jest długa. Jest tam napisane że kobieta powinna je mieć ale nie jest napisane że musi. Czy wszystkie te badania są koniecznością? Czy to lekarz podejmuje decyzję które z nich kobieta powinna zrobić?
    Pytam bo nie wiem czy mam iść i zrobić je wszystkie czy poczekać na wizytę i zobaczyć co powie lekarz .
    Z góry wielkie dziękuję. Przepraszam za tyle pytań ale strasznie zależy mi na tym żeby jak najszybciej udało nam się zrobić pierwsza próbę a nawet nie wiem ile to będzie trwało od pierwszej wizyty.

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• zaplątana Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, którą klinikę lub którego dobrego ginekologa do spraw niepłodności polecacie w Łodzi lub okolicach?

Lat 30
    11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
    01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
    10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
    wyrzuty PRL - Dostinex
    Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
    27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
    20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
    Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
    17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
    Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
    02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
    Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.

7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
    progesteron - 19.59 🙏
    9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
    11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
    progesteron - 16.80 🙏
    13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
    25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏

Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
    Czekam na Ciebie, okruszku. ❤
  • Mimi Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika bardzo sie ciesze moj przykład daje nadzieje nie podawajcie sie. Jak masz wszystkie wyniki to super tym jednym sie nie przejmuj byc moze otrzymasz w czasie stymulacji i jak bedziecie podchodzic to bedziesz miec komplet. Ja pamietam ze przed iui miałm wizyte w 20dc lekarz rozpisał mi leki i ustaliliśmy dawke stymulacj ,monitoringi, wizyty ogólnie plan działania z tym że ja już wcześniej miałam wszystkie dokumenty do iui podpisane i przygotowane wiec to z głowy. Powodzenia :)

• Kika Autorytet

Wysłany: 3 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wrote:
    Kika bardzo sie ciesze moj przykład daje nadzieje nie podawajcie sie. Jak masz wszystkie wyniki to super tym jednym sie nie przejmuj byc moze otrzymasz w czasie stymulacji i jak bedziecie podchodzic to bedziesz miec komplet. Ja pamietam ze przed iui miałm wizyte w 20dc lekarz rozpisał mi leki i ustaliliśmy dawke stymulacj ,monitoringi, wizyty ogólnie plan działania z tym że ja już wcześniej miałam wszystkie dokumenty do iui podpisane i przygotowane wiec to z głowy. Powodzenia :)

Mimi dziękuję za wszystkie informację, bardzo mi pomogłaś 😊 Czekam zatem na moją wizytę z niecierpliwością 😉

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Lunesila Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi wrote:
    Hej Dziewczyny,

Jestem już po pierwszej nieudanej inseminacji 🙁 miałam robione hsg w czerwcu 2019 - oba jajowody drożne, amh 3,6, oprócz wrogiego śluzu mam jeszcze problem z cyklami bezowulacyjnymi dlatego mam stymulacje letrozolem, badania nasienia są ok. Wyniki wszystkich badań, które robiłam już w klinice są w normie, mimo to pierwsza IUI nieudana 🙁

10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
    01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
    06.19 - HSG jajowody drożne
    AMH - 3,6
    Wszystkie hormony w normie
    02.20 - wizyta w klinice Invicta
    Test PCT - wrogi śluz
    17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
    13.05.20 - II IUI nieudana 🙁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie, co pierwsze lepiej zrobić? Laparoskopię diagnostyczną czy inseminację? Jestem po 3 stymulacjach, staramy się 2 lata, wyniki męża w porządku i moje też. Jeden gin mi proponuję laparoskopię a drugi mówi że inseminacja najpierw..

Mad_red, PinaColada93, Jolka4025 lubią tę wiadomość

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Dziewczyny podpowiedzcie, co pierwsze lepiej zrobić? Laparoskopię diagnostyczną czy inseminację? Jestem po 3 stymulacjach, staramy się 2 lata, wyniki męża w porządku i moje też. Jeden gin mi proponuję laparoskopię a drugi mówi że inseminacja najpierw..[/QUOT

Najpierw musisz sprawdzić drożność jajowodów, bo jeśli są niedrożne oba to IUI nie ma sensu. Jeśli jeden jest niedrożny to procedura przy IUI jest ciut inna, bo trzeba utrafić pęcherzyk po drożnej stronie. Proponuję udać się do porządnej kliniki leczenia niepłodności.

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red miałam robiona drożność metoda HyCoSy- jajowody drożne.

Mad_red lubi tę wiadomość

• Fragola_95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Niestety na IUI za późno :(
    Dobra informacja jest taka że owu była :)

Mad_red lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2018
    👩‍🦰27 lat
    👱29 lat
    Od września 2019 GAMETA GDYNIA
    1.02.2020 - IUI 😔
    29.02.2020 - IUI cb ☹️
    Maj 2020 - operacja ŻPN
    09.11.2020 - IUI 😔
    Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
    Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
    Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
    10 tc poronienie :(
    Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
    Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
    Lipiec 2022 - IUI ❤️
    Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️

Wysłany: 4 maja 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragola_95 wrote:
    Ja już po wizycie. Niestety na IUI za późno :(
    Dobra informacja jest taka że owu była :)

To może będzie naturalsik❤️
    Boże, Wy tez tak macie, ze od 2dc do nawet tygodnia po owulacji żyjecie wręcz normalnie, bez zbędnego myślenia, czasami nawet „ co ma być to będzie”, ale ostatni tydzień to jedna wielka stresówka? Ja nawet miałam tak w potwierdzonym cyklu bezowulacyjnym.. bo przecież czytałam, że komuś się tak udało! Najdłuższy tydzień przede mną, ale w kolejnym w końcu druga IUI. Postanowiłam, ze póki co więcej nie- głównie dlatego, ze do kolejnej musielibyśmy powtórzyć wszystkie badania bo kończy się ważność... postawie natomiast na dalsza diagnostykę.

Fragola_95, Mad_red lubią tę wiadomość

• Fragola_95 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    To może będzie naturalsik❤️
    Boże, Wy tez tak macie, ze od 2dc do nawet tygodnia po owulacji żyjecie wręcz normalnie, bez zbędnego myślenia, czasami nawet „ co ma być to będzie”, ale ostatni tydzień to jedna wielka stresówka? Ja nawet miałam tak w potwierdzonym cyklu bezowulacyjnym.. bo przecież czytałam, że komuś się tak udało! Najdłuższy tydzień przede mną, ale w kolejnym w końcu druga IUI. Postanowiłam, ze póki co więcej nie- głównie dlatego, ze do kolejnej musielibyśmy powtórzyć wszystkie badania bo kończy się ważność... postawie natomiast na dalsza diagnostykę.

Hahaha dokładnie tak :D przed okresem najgorzej :D

Starania od stycznia 2018
    👩‍🦰27 lat
    👱29 lat
    Od września 2019 GAMETA GDYNIA
    1.02.2020 - IUI 😔
    29.02.2020 - IUI cb ☹️
    Maj 2020 - operacja ŻPN
    09.11.2020 - IUI 😔
    Grudzień 2020 - start IVF 🍀🍀🍀
    Marzec 2021 - FET ☹️☹️☹️
    Kwiecień 2021 - FET beta 7dpt - 74;10dpt - 266; 18dpt - 3139
    10 tc poronienie :(
    Styczeń 2022 - FET puste jajo 😔
    Maj 2022 zmiana lekarza i kliniki na medi-medic
    Lipiec 2022 - IUI ❤️
    Kwiecień 2023 - urodzenie synka ❤️
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ