X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Beta koniecznie! Beta prawdę Ci powie 🙂.
    Widzę, że ten ovarin to witaminki. Ja też jakieś 2 miesiące przed zajściem lykalam bardzo dużo omega 2000, vit D3 (lek) 5000jm i zestaw witamin B12 metylowanej. Może tu jest klucz do sukcesu?
    Oby tak było! Daj koniecznie znać 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘

Cappuccino dawaj znać, bo cała noc kciuki trzymałam 😜🍀🤞💚
    Oby tak bylo 😘😁

cukrowa.wata lubi tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dawno mnie tu nie było! Wszystkie informacje nie do nadrobienia 😆
    Gratuluje wszystkim którym się udało ♥️ a tym które czekają na wyniki życzę powodzenia i trzymam kciuki!

U nas niestety druga inseminacja też była odwołana 😞 ale w tym miesiącu startujemy na nowo, 20.05 monitoring i pod koniec pewnie IUI ♥️

Chociaż @ spóźnia mi się juz 3 dni to nie wierzę w cuda 🙈

Pat87 lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Capucino jak tam dziś?

Natalik ja chyba jeszcze miałam chlamydie i różyczkę w 2 klasach.

Ja miałam różyczkę i cytomegalowirusa :) Ty pewnie też ( chlamydia jest w pakiecie MUC z wymazu) i anty HCV to do inseminacji

I miałam jeszcze D3, insulinę, glukozę, anty TPO, anty TG i AMH na pierwszą wizytę do kliniki ale ich nie robiłam specjalnie 🙂 moja wcześniejszą Pani doktor zlecała mi coś co miesiąc i się nazbierało:)

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Gratuluje wszystkim którym się udało ♥️ a tym które czekają na wyniki życzę powodzenia i trzymam kciuki!

U nas niestety druga inseminacja też była odwołana 😞 ale w tym miesiącu startujemy na nowo, 20.05 monitoring i pod koniec pewnie IUI ♥️

Ja bym nie wytrzymała i ciachnela sikanca. 3 dni spóźnienia przy regularnych cyklach, może być coś na rzeczy 😘. Czego Ci życzę 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Bajka15 lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Ja miałam różyczkę i cytomegalowirusa :) Ty pewnie też ( chlamydia jest w pakiecie MUC z wymazu) i anty HCV to do inseminacji

I miałam jeszcze D3, insulinę, glukozę, anty TPO, anty TG i AMH na pierwszą wizytę do kliniki ale ich nie robiłam specjalnie 🙂 moja wcześniejszą Pani doktor zlecała mi coś co miesiąc i się nazbierało:)
    Zgadza się. Anty tpo i tg, też, pakiet tsh, insulina i glukoza. I AMh też.

Cyprysek89 lubi tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Ja bym nie wytrzymała i ciachnela sikanca. 3 dni spóźnienia przy regularnych cyklach, może być coś na rzeczy 😘. Czego Ci życzę 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Zazwyczaj mam 29-30dc , dzis jest 33dc ale taka obsuwa zdarza mi się raz na kilka miesięcy.
    Po IUI też mi się tyle spóźnił, byłam już prawie pewna że to ciąża...
    A kiedy zrobiłam test to aż mi odebrało mowę, bladzioch totalny i zaraz przyszła @ .
    Poczekam sobie na spokojnie aż nadejdzie a psychicznie już szykuje się na IUI 🙈

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Mialam te wszystkie badania przed iui :) u nas wazne sa pol roku. Zwykla wizyta nie ma sie co denerwowac. Jak jajniki czyste bez torbieli to pewnie zapisze Ci jakis lekki lek do stymulacji zeby brac w nowym cyklu i przyjsc kolo 9 dnia cyklu do niego na monitoring. Bedzie dobrze :)
    Dziękuję,
    Chyba za bardzo się tym wszystkim stresuję.
    CinniMinni a jak u Ciebie????
    Czekam na info 🤞🤞

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• Natalik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:

Cuda się zdarzają:)

Bajka15, Mad_red, Pat87 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:

Cyprysek dziękuję. D3 i tarczycowe miałam wcześniej.
    Boję się tej drożności jajników, dziewczyny pisały że to boli:(

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Zgadza się. Anty tpo i tg, też, pakiet tsh, insulina i glukoza. I AMh też.
    Czyli jeszcze mam trochę tych badań do zrobienia :/
    Ehhh dużo tego

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:

Zależy jaką metodą 🙂 mnie bolało bardzo ale miałam robioną na żywca ale to 5 minut bólu a potem wszystko się rozchodzi 🙂 i ja miałam robione na stole do rtg teraz jak czytam to niektórzy mają na wypasie 😂😂😂

Pani pielęgniarka mnie trzymała za ramie i powtarzała to dla smerfa wytrzymaj 😂😂😂
    Teraz minął rok i smerfa nima 🙄

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziękuje za kciuki, uwielbiam Was za takie wsparcie❤️ No ale niestety, wstałam rano i już czułam, że przyszedł okres. Wiec odpuściłam i test i betę. Kojarzycie takie tabelki na instagramie z czymś w typie „ zaznacz co robiłaś już w kwarantannie”? Chyba zrobię wersje staraczkową😂 Mogłabym zaznaczyć „ oszukana przez test ciążowy!”. Ogólnie się nie łamie, to było NIESAMOWITE uczucie przez kilka godzin, ze widziałam kreskę. Dopiero poczułam jaki ciężar nosze na sercu, jak przez ta krótka chwile myślałam, ze może jestem w ciąży i ten ciężar spadł! Nie umiem nawet tego wyjaśnić, ale ten okropny, kłamliwy test tylko mnie uświadomił, ze zrobię WSZYTKO żeby ten ciężar zrzucić z siebie i być w ciąży❤️
    Cieszę się, ze mnie wspieracie tutaj. Jesteście niesamowite babki!!!
    A teraz kawa i szykuje się do pracy📊☕️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanko. Jak długo ważne są te badania o których piszecie, m.in. anty TPo, tg, glukoza, insulina, amh, różyczka, toxoplazmoza? Dużo badań mam zrobionych tylko nie wiem czy trzeba będzie je powtarzac..

• Mad_red Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Hej dziewczyny! Dziękuje za kciuki, uwielbiam Was za takie wsparcie❤️ No ale niestety, wstałam rano i już czułam, że przyszedł okres. Wiec odpuściłam i test i betę. Kojarzycie takie tabelki na instagramie z czymś w typie „ zaznacz co robiłaś już w kwarantannie”? Chyba zrobię wersje staraczkową😂 Mogłabym zaznaczyć „ oszukana przez test ciążowy!”. Ogólnie się nie łamie, to było NIESAMOWITE uczucie przez kilka godzin, ze widziałam kreskę. Dopiero poczułam jaki ciężar nosze na sercu, jak przez ta krótka chwile myślałam, ze może jestem w ciąży i ten ciężar spadł! Nie umiem nawet tego wyjaśnić, ale ten okropny, kłamliwy test tylko mnie uświadomił, ze zrobię WSZYTKO żeby ten ciężar zrzucić z siebie i być w ciąży❤️

Bardzo mi przykro, tulę mocno❤️. Brawa za bojowe nastawienie 💪👏. Bardzo bardzo trzymam nadal za Ciebie kciuki i wierzę, że Ci się uda! Musi🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘

CappuccinoBoo, PinaColada93 lubią tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Capucino trzymam kciuki za następny cykl🍀✊ masz piękne podejście 🤗

Marczelinka te są ważne pół roku. Z czystości pochwyć 3 miesiące.

CappuccinoBoo, marczelinka2112 lubią tę wiadomość

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    Zależy jaką metodą 🙂 mnie bolało bardzo ale miałam robioną na żywca ale to 5 minut bólu a potem wszystko się rozchodzi 🙂 i ja miałam robione na stole do rtg teraz jak czytam to niektórzy mają na wypasie 😂😂😂

Pani pielęgniarka mnie trzymała za ramie i powtarzała to dla smerfa wytrzymaj 😂😂😂
    Teraz minął rok i smerfa nima 🙄
    Cyprysek , dla Smerfa my babki zrobimy wszystko.
    Ja jak pierwszy raz dowiedziałam się że jestem w ciąży byłam najszczesliwsza osoba pod słońcem.
    Później wizyta i wszystko się posypało.
    Ale nadal wierzę a już minęło dużo więcej niż rok :(

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Natalik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    CappuccinoBoo
    Wszystkie jedziemy na jednym wózku....
    Ja jestem tutaj bardzo krótko ale jestem bardzo szczęśliwa że tu jestem.
    Ty jesteś dzielna , i nadejdzie dzień że ta chwila nie będzie trwała kilka godzin a 9 miesięcy 😊

CappuccinoBoo lubi tę wiadomość

Starania od 11.2018
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalik wrote:
    Kochana, ja wolę mieć robioną drożność niż pobieranie krwi :D !
    Jak miałam robione hsg to bardziej bolało mnie wkłuwanie wenflonu niż samo hsg :D
    Ostatnio usłyszałam od pielęgniarki piękny komplement, że mam żyły jak u 2 latka :P także nie masz się czego obawiać tylko spokojnie idź na badanie ;*.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2020, 11:39

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Hej Dziewczynki.

Chwile mnie nie bylo, ale caly czas Was podczytuje. Jestem teraz w 24 cyklu staran i mialam 2 nieudane inseminacje, a 3 iui byla wytrzymana przez zamkniete kliniki wiec probowalismy 2 cykle naturalnie. Jedyne co zmienilam to zaczelam brac Ovarin. Dzis 12 dpo i na tescie facelle strumieniowym delikatna druga linia. I teraz pytanie czy to test sciema czy naprawde cos jest na rzeczy hmmm. Jak myslicie? 4 dni temu beta byla negatywna (zrobilam ja tak wczesnie przy okazji bo robilam inne badania krwi)

https://zapodaj.net/18e739571bb7d.jpg.html
    I jak zrobilas betę????

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • PinaColada93 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Podziwiam Cię za nastawienie. Jesteś Mega silna Kobietą! ❤️

Aż Ci tego zazdroszczę bo ja boję się testowania do takiego stopnia że 14 dpo przypada mi 20 w środę a planuję test zrobić w sobotę 23 żeby się nie załamać w środku tygodnia bo do pracy chodzic muszę.😪😐

starania od lipca 2018 r.
    AMH:
    11.2019 - 4,00
    09.2020 - 3.46
    Badanie nasienia(morfologia) - 0%
    01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
    06.05.2020: I IUI. ❌😔
    08.06.2020: II IUI ❌😔
    08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
    09.2020: in vitro
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ