X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Miśka_11 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Dziewczynki wkurzylam sie po wczorajszym tescie i zdecydowalam ze juz nie ma na co czekac i bierzemy sie za in vitro. Juz bylam dzis u lekarza i zakwalifikowal nas do refundacji. Zaczynam w piatek krotki protokol - tydzien lekow i potem punkcja i hodowanie zarodkow. Oby sie udalo. Trzymajcie kciuki :)

Trzymam kciuki i pewnie niebawem zrobię to samo. Narazie czekamy na wyniki badań immunologicznych i w związku z tym być może odpuścimy sobie czerwcową IUI, bo może nie mieć sensu. A może w końcu znajdziemy przyczynę niepowodzeń i uda się nas skutecznie leczyć...

CinniMinni lubi tę wiadomość

11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
    05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
    09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
    02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
    07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
    01.09.2021-scratching endometrium
    06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
    16tc - 160 g szczęścia
    19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
    24 tc - 780g szczęścia
    29 tc - 1330g szczęścia
    32tc - 1780g ❤️❤️❤️
    36tc - 2800g naszego syneczka
    38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm
  • PinaColada93 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Dziewczynki wkurzylam sie po wczorajszym tescie i zdecydowalam ze juz nie ma na co czekac i bierzemy sie za in vitro. Juz bylam dzis u lekarza i zakwalifikowal nas do refundacji. Zaczynam w piatek krotki protokol - tydzien lekow i potem punkcja i hodowanie zarodkow. Oby sie udalo. Trzymajcie kciuki :)
    Idziesz jak burza. Trzymamy kciuki 🤞 🍀

starania od lipca 2018 r.
    AMH:
    11.2019 - 4,00
    09.2020 - 3.46
    Badanie nasienia(morfologia) - 0%
    01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
    06.05.2020: I IUI. ❌😔
    08.06.2020: II IUI ❌😔
    08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
    09.2020: in vitro
  • Natalik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam wizytę, ostatnią miałam w styczniu . Mój partner miał za niski ruch postepowy plemnikow 24% i za niski % plemnikow prawidłowych 2%. Miał brać tabletki fertilman.
    Dzisiaj odebrał wyniki. Poprawiły się i to dużo Teraz ma ruch postepowy 45% i plemniki prawidłowe 8%. Chyba tabletki zadziałały. Nie mogę się doczekać już tej wizyty jestem taka ciekawa co powie.
    Musiałam się z Wami podzielić ta wiadomością.
    Ostatnio gin powiedzial że według niego problem leży tylko po stronie moje partnera .
    U mnie wzrosło TSH ale tragedii nie ma, pewnie zwiększy mi dawkę leku.
    Teraz jeszcze bardziej wierzę że się uda !!!!

Pat87, Fragola_95, CappuccinoBoo, PinaColada93, Miśka_11 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    A mieliście robiony test na wrogość śluzu? U nas też wszystkie wyniki były ok, jajowody drożne, a okazało się, że mam wrogi śluz i dziś działamy już z drugą inseminacją 😉
    Kurcze zastanowilas mnie tym komentarzem.. napisz coś więcej o tym wrogim sluzie i jaka jest szansa że podczas inseminacji się uda. Już nie raz słyszałam o tym, jesteśmy już po wielu badaniach. U męża jest wszystko super, u mnie niby też a w ciążę nigdy nie zaszlam, a w sumie już 2 lata starań minęły. Miałaś robiony test z krwi czy po stosunku? Powoli przygotowujemy się do inseminacji, ale są wstrzymane jeszcze.. może to jest nasz problem.

• Lunesila Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marczelinka2112 wrote:
    Kurcze zastanowilas mnie tym komentarzem.. napisz coś więcej o tym wrogim sluzie i jaka jest szansa że podczas inseminacji się uda. Już nie raz słyszałam o tym, jesteśmy już po wielu badaniach. U męża jest wszystko super, u mnie niby też a w ciążę nigdy nie zaszlam, a w sumie już 2 lata starań minęły. Miałaś robiony test z krwi czy po stosunku? Powoli przygotowujemy się do inseminacji, ale są wstrzymane jeszcze.. może to jest nasz problem.

Ja miałam wykonany szereg badań i wszystko było ok. Mąż miał ogólne badanie nasienia o też było ok. a ciągle nic nie wychodziło. W lutym mieliśmy wizytę w klinice i mieliśmy to szczęście, że byłam w trakcie dni płodnych i mogliśmy zrobić test po stosunku. W tym samym czasie mąż miał zrobiony test wiązania z hialuronianem i fragmentacje DNA, te badania okazały się w porządku tylko PCT wyszedł negatywny. Lekarz od razu zalecił inseminacje, bo to jedyny sposób żeby ominąć śluz. Pierwsza się nie udała mimo wszystkich dobrych wyników, dziś miałam drugą, niestety nasienie męża bardzo się pogorszyło więc nie wiadomo co z tego będzie...

10.17-12.18 - bezowocne starania naturalne
    01.19 - diagnoza cykli bezowulacyjnych, rozpoczęcie stymulacji Letrozole
    06.19 - HSG jajowody drożne
    AMH - 3,6
    Wszystkie hormony w normie
    02.20 - wizyta w klinice Invicta
    Test PCT - wrogi śluz
    17.04.20 - I IUI nieudana 🙁
    13.05.20 - II IUI nieudana 🙁
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Jadę jutro na wizytę podczas której doktor powinien ustalić mi już stymulacje i plan działania przed pierwszą IUI. Wcześniej zrobiliśmy wszystkie wyniki. Oprócz ureaplasma, wszystko ok. Dostałam dwa antybiotyki (mąż jeden). No i 4.05 zrobiłam wymaz kontrolny, którego wyniku nie mam do dziś... Już mi ręce opadają. Podpowiedzcie czy mimo tego, jest szansa że rozpocznę stymulacje jeszcze w tym cyklu? Siedzę jak na szpilkach i wydzwaniam co dwie godziny sprawdzić czy już są te wyniki. Przez tą pandemię przepadł nam jeden miesiąc i obawiam się że przez to, przepadnie kolejny 😥😥

Ja jestem na początku drogi, dużo nie wiem, ale ostatnio jak rozmawiałam z kliniką przez tel to pytałam jakie są szanse, że już na 1 wizycie startowej lekarz zleci stymulacje od najbliższego cyklu i zleci IUI, powiedziano mi, że to zależy głównie od wyników badań itd. Najdłużej czeka się na wynik chlamydii (10 dni), ja mam aktualne, ale mąż musiałby zrobić. I pytam, czy mimo braku wyniku chlamydii mogłabym zacząć stymulację, a wyniki doszłyby przed zabiegiem, to powiedziano mi, że teoretycznie wg prawa wyniki muszą być przed stymulacją, ale też dużo zależy od lekarza. Czyli tak jakby pani przez telefon mrugnęła do mnie okiem ;)

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    Ja miałam wykonany szereg badań i wszystko było ok. Mąż miał ogólne badanie nasienia o też było ok. a ciągle nic nie wychodziło. W lutym mieliśmy wizytę w klinice i mieliśmy to szczęście, że byłam w trakcie dni płodnych i mogliśmy zrobić test po stosunku. W tym samym czasie mąż miał zrobiony test wiązania z hialuronianem i fragmentacje DNA, te badania okazały się w porządku tylko PCT wyszedł negatywny. Lekarz od razu zalecił inseminacje, bo to jedyny sposób żeby ominąć śluz. Pierwsza się nie udała mimo wszystkich dobrych wyników, dziś miałam drugą, niestety nasienie męża bardzo się pogorszyło więc nie wiadomo co z tego będzie...

ja zasłyszałam, że już odchodzi się od robienia badań na wrogi śluz tylko od razu można próbować IUI. Nie miałam nigdy robionych takich badań ani nawet sugestii, żeby zrobić. Jesteśmy zdecydowani, żeby od razu przystąpić do IUI jak tylko lekarz da zielone światło.

Lunesila, o wynikach nasienia dowiadujecie się w dniu IUI, tak? Macie jakieś podejrzenia co się mogło zadziać, że wyniki się pogorszyły?
    Właśnie inseminacja jest polecana przy słabych wynikach nasienia, także trzymam mocno kciuki, za dwa tyg czekam na Twoje dwie kreski!! :) :)

Lunesila lubi tę wiadomość

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    My już po zabiegu, niestety nie robimy sobie wielkich nadziei 🙁 okazało się, że mam nie 2 a 3 dojrzałe, niepęknięte pęcherzyki, ale jak na złość mąż miał bardzo kiepskie nasienie 🙁 nie wiemy co się wydarzyło cały czas było ok a dziś tak źle 🙁 mimo wszystko zdecydowaliśmy się podejść do IUI, lekarz stwierdził, że miał przypadki z gorszym nasieniem i się udało więc jeszcze nie wszystko stracone. W poniedziałek mam jechać na usg w celu potwierdzenia pęknięcia pęcherzyków no i znów czekanie... 🙄 może jednak będzie dobrze 🙏 w końcu nadzieja umiera ostatnia🍀
    Czasem tak wszystko na nie daje ciążę więc bądź dobrej myśli 😘

Lunesila lubi tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Co trzeba spełniać żeby dostać refundacje

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Kika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    Ja jestem na początku drogi, dużo nie wiem, ale ostatnio jak rozmawiałam z kliniką przez tel to pytałam jakie są szanse, że już na 1 wizycie startowej lekarz zleci stymulacje od najbliższego cyklu i zleci IUI, powiedziano mi, że to zależy głównie od wyników badań itd. Najdłużej czeka się na wynik chlamydii (10 dni), ja mam aktualne, ale mąż musiałby zrobić. I pytam, czy mimo braku wyniku chlamydii mogłabym zacząć stymulację, a wyniki doszłyby przed zabiegiem, to powiedziano mi, że teoretycznie wg prawa wyniki muszą być przed stymulacją, ale też dużo zależy od lekarza. Czyli tak jakby pani przez telefon mrugnęła do mnie okiem ;)

OlaNova dziękuję za podpowiedzi 😊 jutro pewnie wszystko się wyjaśni.

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    U nas jest ten problem ze lekarza od niepłodności mamy blisko ale klinika jest dość daleko.myslr że lekarz nie kieruje mnie na to badanie że względu na to że nie może mi tego zrobić na miejscu.. chcemy w następnym cyklu podejść do inseminacji, ale na najbliższej wizycie zapytam mojego doktorka co o tym myśli.
    Wiąże duże nadzieje z tym że może problem wrogiego śluzu dotyczy nas i uda się z pomocą IUI.

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:

O jacie :)

Właśnie co to znaczy, że załapaliście się a refundacje?
    Na leki?

U nas właśnie koszt in vitro na razie zaporowy :/ hipoteka i koszta dodatkowe na wykończenie domu nas nie oszczędzają :(

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • CappuccinoBoo Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewvzyny!
    Z dobrych wieści u mnie- dzwoniłam dzisiaj do koordynatorki i raczej IUI w tym cyklu się obędzie- mam tylko 3 badania z krwi do powtórzenia, wiec w piątek planuje wybrać się do kliniki, żebym była przygotowana :D reszta na szczęście jeszcze nie straciła ważności!
    Z dziwnych wieści u mnie- mój okres jest strasznie dziwny... jest pełny skrzepów, w ogóle nie jest go za dużo i ten dziwny ból brzucha- zupełnie inny niż zwykle. W ogóle ten cykl był taki jakiś inny, zawsze czułam brzuch przed @, w tym nie, dlatego ta kreska na teście była dla mnie taka możliwa, bo nie czułam się jak na okres. Dziwne.. oczywiście bety nie zrobiłam i już chyba żałuje, bo miałabym czarno na białym, czy to nie czasami sprawka ciąży biochemicznej. Co myślicie? Dziewczyny, które to przeszły - ten okres po był inny? Były skrzepy? Dziwne, dziwne to wszystko. Nie ukrywam, ze CB zmieniłaby trochę- przynajmniej wiedziałabym, ze może się udać.. wiec może dlatego mam takie myślenie. Dobrze wiem, ile można sobie wmówić. No ale tej kreski, ani skrzepów sobie nie wmowilam😅

CinniMinni, Natalik, Mad_red lubią tę wiadomość

• Annn90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Jakie dokładnie badania są potrzebne przed IUI ? Mi nic lekarz nie mowil

InviMed Wrocław 🍀
    9.02.2021 - punkcja: pobrane 22 oocyty z czego 18 dojrzałych
    12.02.2021 - transfer 3 dniowych Maluszków ❤️❤️
    7 dpt - beta 23,6 U/l, 10 dpt - beta 186,6 U/l, 12 dpt - 443,4 U/l, 14 dpt - 928,6 U/l, 20 dpt - 7497 U/l
    28 dpt - zarodek 5mm z ♥️
    25.03 - Maleństwo 1,8 cm
    28.04 - prenatalne - będzie Synuś 💙
    29.10 Oliwier przyszedł na świat 👶🏻👩🏻‍🍼
    Podejście nr 2 ♥️
    5.12.2023 - transfer ❄️🍀
    6dptw - beta 35,7 U/l, 8dpt - beta 140,3 U/l, 10dpt - beta 417,1 U/l, 13dpt - beta 1633,2 U/l, 17dpt - beta 9944,7U/l, 22dpt - beta 38817,3 U/l, 28dpt - 8mm Malucha z bijącym ♥️
    Mamy ❄️
    event.png
    age.png
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyprysek89 wrote:
    O jacie :)

Właśnie co to znaczy, że załapaliście się a refundacje?
    Na leki?

U nas właśnie koszt in vitro na razie zaporowy :/ hipoteka i koszta dodatkowe na wykończenie domu nas nie oszczędzają :(

Cyprysek i Maryta już odpowiadam. Refundacja w Polsce - a przynajmniej w Warszawie - teraz oznacza, ze do 90% kasy jest placone przez panstwo a my tylko grosze. Jesli chodzi o sam proces to dzis liczylam ze wyjdzie doslownie max ze 2000 za calosc z stymulacja i punkcja i mrożeniem i transferem a leki nie wiem jeszcze ile ale w krotkim protokole duzo mniej niz w dlugim. Jedyne co trzeba to mieszkac w wawie od 2 lat, miec miedzy 25 a 40 lat i amh powyżej 0.7. I chyba trzeba miec 2 iui zrobione albo brak mozliwosci iui (np brak plemnikow w nasieniu i znajdywanie plemników tylko w jadrach za pomoca biopsji lub mala ilosc plemnikow ktora uniemozliwia iui)
    Jak jest w innych miastach niestety nie wiem.
    Jak dla mnie to nie było zalapanie sie na refundacje tylko czysta propozycja od lekarza - "robimy 3 iui czy in vitro?"
    Chcialam poczekac z in vitro ale tak mnie wkurzyl wczorajszy felerny test ze postanowiłam dzialac i probowac z grubszej broni 😁😁😁😅😅😅

Cyprysek89, OlaNova, Mad_red lubią tę wiadomość

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • Lunesila Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    ja zasłyszałam, że już odchodzi się od robienia badań na wrogi śluz tylko od razu można próbować IUI. Nie miałam nigdy robionych takich badań ani nawet sugestii, żeby zrobić. Jesteśmy zdecydowani, żeby od razu przystąpić do IUI jak tylko lekarz da zielone światło.

Lunesila, o wynikach nasienia dowiadujecie się w dniu IUI, tak? Macie jakieś podejrzenia co się mogło zadziać, że wyniki się pogorszyły?
    Właśnie inseminacja jest polecana przy słabych wynikach nasienia, także trzymam mocno kciuki, za dwa tyg czekam na Twoje dwie kreski!! :) :)

Pewnie można, ale ja chciałam znaleźć przyczynę ☺ a przy wrogim śluzie najlepszym wyjściem jest IUI chociaż mój Lekarz od razu nam powiedział, że częściej się nie udaje niż udaje 🙁 wyniki nasienia znamy, bo przed IUI mąż jedzie 3h wcześniej oddać nasienie i po jego preparatyce udostępniają nam na stronie wyniki. Dlaczego są takie słabe nie mam pojęcia 🙁 mąż nie pali, pije okazjonalnie a w tym cyklu nie pił w ogóle, lekarz się śmiał, że to pewnie powód 😉 od mojego poprzedniego lekarza mieliśmy kiedyś zalecenie suplementacji ja miałam saszetki i tabletki Miovelia a mąż Nucleox, miesiąc po odstawieniu mąż miał badane nasienie i było ok. Mówiłam dziś o tym lekarzowi i kazał na wszelki wypadek zażywać mężówi ten suplement. Zobaczymy co z tego wyjdzie ☺ w razie co mamy jeszcze jedno podejście. Po ostatnich testach dziewczyn nie odważę się robić testu wiec za dwa tyg. pójdę od razu na betę żeby wszystko było jasne 😉

AMH - 3,6
    Test PCT - wrogi śluz
  • CinniMinni Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunesila wrote:
    Pewnie można, ale ja chciałam znaleźć przyczynę ☺ a przy wrogim śluzie najlepszym wyjściem jest IUI chociaż mój Lekarz od razu nam powiedział, że częściej się nie udaje niż udaje 🙁 wyniki nasienia znamy, bo przed IUI mąż jedzie 3h wcześniej oddać nasienie i po jego preparatyce udostępniają nam na stronie wyniki. Dlaczego są takie słabe nie mam pojęcia 🙁 mąż nie pali, pije okazjonalnie a w tym cyklu nie pił w ogóle, lekarz się śmiał, że to pewnie powód 😉 od mojego poprzedniego lekarza mieliśmy kiedyś zalecenie suplementacji ja miałam saszetki i tabletki Miovelia a mąż Nucleox, miesiąc po odstawieniu mąż miał badane nasienie i było ok. Mówiłam dziś o tym lekarzowi i kazał na wszelki wypadek zażywać mężówi ten suplement. Zobaczymy co z tego wyjdzie ☺ w razie co mamy jeszcze jedno podejście. Po ostatnich testach dziewczyn nie odważę się robić testu wiec za dwa tyg. pójdę od razu na betę żeby wszystko było jasne 😉

Nam pomogl Profertil. Troche drogi ale mega zwiekszyl ilosc i jakosc nasienia po 3 mcach. Moge szczerze polecic! I bez recepty. Z allegro.

36 lat, amh 2, slabe nasienie.

1 IUI 10.02.2020 😒
    2 IUI 7.03.2020 😒

In vitro:
    1 procedura Maj 2020
    ET 05.2020 8A 😒
    FET 26.06. 4BA 😞
    FET 24.07 3BB 😞

2 procedura wrzesien 2020
    ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
    5dpt beta 21
    7dpt beta 92
    9dpt beta 255
    12dpt beta 913
    15dpt beta 2924
    21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
    27 dpt jest serduszko❤️
    7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
    zdrowy chłopiec🌲💙👶

❄❄4BA i 3BB

23.06.2021 synek na świecie ❤️
  • Lunesila Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annn90 wrote:
    Dziewczyny! Jakie dokładnie badania są potrzebne przed IUI ? Mi nic lekarz nie mowil

Oboje musieliśmy wykonać:

- Chlamydia
    - Test w kierunku kiły
    - Wirus HIV
    - Wirus zapalenia wątroby typu B: anty-HBc i HBsAg
    - Wirus zapalenia wątroby typu C: anty-HCV

Dodatkowo ja:

Przeciwciała IgM i IgG na:
    - toksoplazmoza
    - cytomegalia
    - różyczka

A przed każdym zabiegiem IUI po miesiączce jak mam monitoring pobierają krew i sprawdzają hormony.

Annn90 lubi tę wiadomość

AMH - 3,6
    Test PCT - wrogi śluz
  • Lunesila Koleżanka

Wysłany: 13 maja 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CinniMinni wrote:
    Nam pomogl Profertil. Troche drogi ale mega zwiekszyl ilosc i jakosc nasienia po 3 mcach. Moge szczerze polecic! I bez recepty. Z allegro.

Mu potrzebujemy za miesiąc 😂 bo to będzie nasza ostatnia IUI

AMH - 3,6
    Test PCT - wrogi śluz
  • Pszczolka36l Autorytet

Wysłany: 13 maja 2020, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CappuccinoBoo wrote:
    Hej dziewvzyny!
    Z dobrych wieści u mnie- dzwoniłam dzisiaj do koordynatorki i raczej IUI w tym cyklu się obędzie- mam tylko 3 badania z krwi do powtórzenia, wiec w piątek planuje wybrać się do kliniki, żebym była przygotowana :D reszta na szczęście jeszcze nie straciła ważności!
    Z dziwnych wieści u mnie- mój okres jest strasznie dziwny... jest pełny skrzepów, w ogóle nie jest go za dużo i ten dziwny ból brzucha- zupełnie inny niż zwykle. W ogóle ten cykl był taki jakiś inny, zawsze czułam brzuch przed @, w tym nie, dlatego ta kreska na teście była dla mnie taka możliwa, bo nie czułam się jak na okres. Dziwne.. oczywiście bety nie zrobiłam i już chyba żałuje, bo miałabym czarno na białym, czy to nie czasami sprawka ciąży biochemicznej. Co myślicie? Dziewczyny, które to przeszły - ten okres po był inny? Były skrzepy? Dziwne, dziwne to wszystko. Nie ukrywam, ze CB zmieniłaby trochę- przynajmniej wiedziałabym, ze może się udać.. wiec może dlatego mam takie myślenie. Dobrze wiem, ile można sobie wmówić. No ale tej kreski, ani skrzepów sobie nie wmowilam😅
    Nie wiem jak u innych ale mnie mocno bolał krzyż, brzuch. A w 2 dzień krwawienia ból zginał mnie w pół. Skrzepy mam zawsze więc i wtedy miałam.

04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ