Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymarczelinka2112 wrote:A może ten brak objawów to dobry objaw? 😘😘
Ktoś testuje dzisiaj?
KIKA trzymam kciuki za betę🍀🍀 myślę że to będzie tylko formalność !!
Malwa podziel się trochę tym słoneczkiem bo u mnie znowu pochmurnie i ma padać deszcz ⛈️⛈️⛈️ czuje się jak Twoja siostra bo też jestem 7 dpo ♥️ oby nam szczescie dopisalo!! Testujesz w środę 14 dpo czy w innym terminie? Ja chyba aż tyle nie wytrzymam i pewnie jakiegoś sikanca zrobię wcześniej ale na betę i tak pójdę.
I oczywiście dziele się słoneczkiem z Tobą moja inseminacyjna siostro!! 🥰🥰🥰
Ciekawe jak nam pójdzie te testowanie💪💪🤷♀️🤷♀️🌄🌄🏖️🏖️☀️☀️☀️🌞🌞🌞
Doczytałam właśnie i widzę że i masz plan na zwykły test ale na później też i na betę.
Boisz się rozczarownia?
Bo ja tak.
Ale śniła mi się beta powyżej 100. I dzwoniłam do męża że się udalo🤦♀️🤦♀️😹😹😹Karolina. lubi tę wiadomość
-
Sam mówi ile ma szyjka😉Bąbel wrote:Mnie jeszcze nie badał przez brzuch i zastanawiam się kiedy zacznie 🤪
A ta szyjkę Ci mierzy i sam mówi ile masz czy pytasz? 💁♀️Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyMalwa88 wrote:_Hope wrote:
Cześć dziewczyny,
pewnie żadna z Was mnie nie pamięta, bo na tym forum udzielałam się dawno temu. W skrócie nasza historia to starania bez efektu i bez znalezionej przyczyny niepowodzeń. Według badań obydwoje jesteśmy zdrowi. Miałam robioną drożność jajowodów i laparoskopię = wszystko jest ok. Za nami kilka miesięcy stymulacji lekami (mimo iż narutalnie mam owulację) i dwa zabiegi inseminacji stymulowane zastrzykami. Trzecia inseminacja, w marcu została odwołana z powodu koronawirusa, mimo iż byłam do niej przygotowana. Wtedy nadszedł trudny czas i postanowiliśmy odpuścić = jakże wkurzająca rada, którą każdy powtarzał. Nawet lekarz. Zajęliśmy się innymi sprawami. Plan na starania o dziecko odłożyłam na "za jakiś czas". Przestałam przyjmować te wszystkie witaminy, które zalecał lekarz. Pewnie zastanawiacie się dlaczego Wam to piszę. Otóż w czerwcu zaczął spóźniać mi się okres, ale tłumaczyłam to sobie, że organizm musi wrócić do normy po tylu lekach. Już kiedyś spóźnił mi się 10 dni i nie byłam w ciąży. Teraz też odczekałam dziesięć dni. Zrobiłam test, ale zauważyłam, że był ważny do marca, więc uznałam wynik za nieważny. Dziś w 13 dniu po planowanej miesiączce powtórzyłam test i również zobaczyłam dwie grube kreski. Jeszcze zupełnie w to nie wierzę. Uwierzę, dopiero gdy lekarz potwierdzi ciążę. Ale chciałam Wam powiedzieć, że dla nas wszystkich jest nadzieja. Moja pojawiła się, gdy przestałam wierzyć, że się uda. Mój mąż będzie miał piękny prezent na imieniny i rocznicę ślubu.
https://zapodaj.net/6850959fcd7c5.jpg.html
Planuję zrobić jeszcze badanie z krwi. Kiedy powinnam umówić się na pierwszą wizytę u ginekologa?
Wspaniale wiadomości. Gratulacje wielkie. ❤️❤️❤️❤️
Piękne dwie grube kreski. Nie trzeba doszukiwać się cienia.
O takich każda z nas marzy. Gratuluję jeszcze raz i życzę wszystkiego dobrego.
O mamo, gratulacje. Pamiętam dwie grube kreski z mojej pierwszej ciąży. Beta to tylko formalność Malwa 😊 -
nick nieaktualnyMalwa88 wrote:I oczywiście dziele się słoneczkiem z Tobą moja inseminacyjna siostro!! 🥰🥰🥰
Ciekawe jak nam pójdzie te testowanie💪💪🤷♀️🤷♀️🌄🌄🏖️🏖️☀️☀️☀️🌞🌞🌞
Doczytałam właśnie i widzę że i masz plan na zwykły test ale na później też i na betę.
Boisz się rozczarownia?
Bo ja tak.
Ale śniła mi się beta powyżej 100. I dzwoniłam do męża że się udalo🤦♀️🤦♀️😹😹😹
Bardzo się boje swojej reakcji. Początkowo byłam nastawiona że się uda, a teraz mam już mega wątpliwości i czuję że chyba nic z tego, chociaż iskierka nadziei się tli. Jak się nie udało to na pewno będzie płacz i ciężki dzień, ale będę walczyć dalej. Mąż mi ostatnio powiedział że jak się nie uda teraz to mam się wziąć w garść bo jak będę to aż tak przeżywać to nie będziemy próbować więcej. (Wiem że to był szantaż emocjonalny i że w rezultacie będziemy próbować) ale szkoda mi się go zrobiło, bo biedny się sam popłakał ( czego chyba jeszcze w swoim życiu nie widziałam ) i tak sobie pomyślałam że samolubna jestem bo myślałam że tylko ja cierpię przez to i ja to przezywam, a tak naprawdę on też dętym przejmuje tylko mi tego nie pokazuje żebym się nie dołowała.
Tak więc jeśli się nie uda to chciałabym od razu podejść do kolejnej inseminacji bo szkoda mi marnować czasu.
A Ty, kochana boisz się rozczarowania? Oby ten sen był proroczy 🍀🍀🍀 -
Malwa88 wrote:Będę testować raczej 26 czerwca. Czyli 16 dpo.
Chyba pójdę na betę. Pierwszy raz w życiu.
Bo testow sikanych nie cierpię,... Tyle razy przez te 2 lata widziałam już na nich jedna kreskę ze się ich boję i bardzo boję się rozczarowania.
A ty jak? 14 dpo? Test czy beta?
O ja tez będę testować 26 czerwca 🙈 chyba ze @ będzie szybsza jak zawsze 😬 dzisiaj mam 6 dpo i marzy mi się plamienie 😁 była by nadzieja na jakaś implantację ☺️ 3 raz musi być w końcu szczęśliwy 💖
Malwa88 lubi tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUlaFalka wrote:O mamo, gratulacje. Pamiętam dwie grube kreski z mojej pierwszej ciąży. Beta to tylko formalność Malwa 😊
Ula Falka to może mój błąd bo tekst Hope wkleiłam a pod spodem napisałam odpowiedź.
Hi hi ale nakręciłam.
Wyglada jkaby moje to było.
Nie nie, ja jeszcze nie. Jestem 7 dni po iui.
Testuje 26czerwca.
Ja też pamiętam z pierwszej ciąży, dwie piękne grube kreski. Jeden test. I już.
Po kilu dniach u lekarza się okazało że to ósmy tydzień ciazy😹😹👏👏
-
nick nieaktualnymarczelinka2112 wrote:Ja na betę idę 14dpo. Myślę że jeśli coś z tego będzie to beta już będzie wiarygodna. A sikanca zrobię tak tylko bo mam zapas w domku 😁 mnie chyba bardziej stresuje czekanie na wynik niż ujrzenie jednej kreski, a jeszcze w przyszłym tyg pracuje od 14 więc w pracy będę czekała na wynik.
Bardzo się boje swojej reakcji. Początkowo byłam nastawiona że się uda, a teraz mam już mega wątpliwości i czuję że chyba nic z tego, chociaż iskierka nadziei się tli. Jak się nie udało to na pewno będzie płacz i ciężki dzień, ale będę walczyć dalej. Mąż mi ostatnio powiedział że jak się nie uda teraz to mam się wziąć w garść bo jak będę to aż tak przeżywać to nie będziemy próbować więcej. (Wiem że to był szantaż emocjonalny i że w rezultacie będziemy próbować) ale szkoda mi się go zrobiło, bo biedny się sam popłakał ( czego chyba jeszcze w swoim życiu nie widziałam ) i tak sobie pomyślałam że samolubna jestem bo myślałam że tylko ja cierpię przez to i ja to przezywam, a tak naprawdę on też dętym przejmuje tylko mi tego nie pokazuje żebym się nie dołowała.
Tak więc jeśli się nie uda to chciałabym od razu podejść do kolejnej inseminacji bo szkoda mi marnować czasu.
A Ty, kochana boisz się rozczarowania? Oby ten sen był proroczy 🍀🍀🍀
Boję się rozczarownia i swojej reakcji. Bo to już trzecia IUI.
Boję się najbardziej zawiesc męża. Będzie mu bardzo bardzo przykro chociaż tego nie pokaże. Zdusi to w sobie a mnie będzie pocieszać. Choć wiem że bardzo się teraz nastawił że się uda. Ze będzie dziewczynka. Łza w oku mu się kręci jak o tym on mówi chociaż nie przyzna się do tego i mówi że coś mu w oko wpadlo🤦♀️🤦♀️ mężczyźni....
Bardzo zduszaja w sobie emocje by się nie rozsypać.
Ja się nastawiam raz że wyjdzie a później znów mam wątpliwości.
Ale ogólnie nastawiam się z e teraz wyjdzie i się uda i już! Muszę tak myśleć. Inaczej i pozytywniej niż przy poprzednich staraniach. ❤️❤️ Życzę z całego serca i Tobie tego kochana. By się udało. Bys się mogła już niedługo cieszyć.marczelinka2112 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 😊 czy Wam też ciagle chce się siku po luteinie? Chodzę odddawać mocz co godzinę 🤦🏻♀️ W pon miałam IUI a jajniki dalej czuję, a jak tam u Was ?2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
nick nieaktualnyOlalalalaa wrote:O ja tez będę testować 26 czerwca 🙈 chyba ze @ będzie szybsza jak zawsze 😬 dzisiaj mam 6 dpo i marzy mi się plamienie 😁 była by nadzieja na jakaś implantację ☺️ 3 raz musi być w końcu szczęśliwy 💖
I ja trzeci raz. I ja 26 czerwca. Oj to razem będziemy się cieszyć.
Też pomyślałam sobie o tym że jakbym miała jakieś plamienie to taki znak byłby że jednak się udaje. Ze się poprostu coś pozytywnego dzieje.
A tu nic tylko wieczorem takie rozciąganie dna miednicy i nisko pleców.
Ale to może być po duphaston. Pierwszy raz go biorę więc niewiem jak ja na niego reaguje. -
nick nieaktualnyBalbineczka wrote:Hej dziewczyny 😊 czy Wam też ciagle chce się siku po luteinie? Chodzę odddawać mocz co godzinę 🤦🏻♀️ W pon miałam IUI a jajniki dalej czuję, a jak tam u Was ?
Hej hej balbineczka. Ja po duphaston sikam co pół godz. To progesteron. Luteina chyba też?
Tak się nasikałam przez te 7 dni jak nigdy! 😹😹🤷♀️🤷♀️Balbineczka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny.. Pierwszy raz mam tak, że testować mam 22 w poniedziałek, a planowo okres mam mieć w niedzielę. Dupka skończę 19 czerwca i nie wiem czy do niedzieli mój okres nie przyjdzie przez leki czy przez ciąże 🤞😐 ile czasu po odstawieniu okres przychodzi? Wkurzam się bo 4 dni do okresu a tu ani brzuch nie boli, ani piersi. Nawet wkurzona nie chodzę 😂starania od lipca 2018 r.
AMH:
11.2019 - 4,00
09.2020 - 3.46
Badanie nasienia(morfologia) - 0%
01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
06.05.2020: I IUI. ❌😔
08.06.2020: II IUI ❌😔
08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
09.2020: in vitro -
Malwa88 wrote:Hej hej balbineczka. Ja po duphaston sikam co pół godz. To progesteron. Luteina chyba też?
Tak się nasikałam przez te 7 dni jak nigdy! 😹😹🤷♀️🤷♀️
Tak, to progesteron 😊 już myślałam, że tylko ja tak mam 😁 muszę kończyć, idę siku 🤪UlaFalka, Malwa88 lubią tę wiadomość
2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
nick nieaktualny
-
Ja już w drodze na IUI. Trzymajcie kciuki!
PinaColada93, Kika, LIL90, marczelinka2112, Malwa88, KAR, pauliśka, Mad_red lubią tę wiadomość
Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ❌️😞
05.2025 -> ?
NK⬆️
Histero - ok
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
Linka89 wrote:Ja już w drodze na IUI. Trzymajcie kciuki!
Linka89 lubi tę wiadomość
starania od lipca 2018 r.
AMH:
11.2019 - 4,00
09.2020 - 3.46
Badanie nasienia(morfologia) - 0%
01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
06.05.2020: I IUI. ❌😔
08.06.2020: II IUI ❌😔
08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
09.2020: in vitro -
nick nieaktualnyMalwa88 wrote:Ula Falka to może mój błąd bo tekst Hope wkleiłam a pod spodem napisałam odpowiedź.
Hi hi ale nakręciłam.
Wyglada jkaby moje to było.
Nie nie, ja jeszcze nie. Jestem 7 dni po iui.
Testuje 26czerwca.
Ja też pamiętam z pierwszej ciąży, dwie piękne grube kreski. Jeden test. I już.
Po kilu dniach u lekarza się okazało że to ósmy tydzień ciazy😹😹👏👏
Malwa,no ja ostatnio mam dobre przeczucie, więc jak ci już napisałam,że jesteś w ciązy, to w niej jesteś
I już nie kombinujmyMalwa88 lubi tę wiadomość
-
Iskierka92 wrote:Ja już po becie niestety negatywna😒
Czekam na @ i jedziemy z kolejnym cyklem💪💪🍀
Dobrze, że się nie poddajecie i działacie z kolejnym cyklem. Wierzę, że się uda 🍀🤞❤️Iskierka92, KAR lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏