Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Szafirka wrote:Ja również wizytę mam w przyszłym tygodniu w środę i zastanawiam się czy cokolwiek zobaczę. Czy powinnam powtórzyć betę? Przez telefon lekarz nic mi takiego nie zasugerował i zastanawiam się czy robić???
Zawsze słyszałam że trzeba powtórzyć żeby sprawdzić czy dobrze przyrasta i tak zrobiłam 😆
-
Linka89 wrote:Potwierdzam, Szczecin piękne słońce
ja jutro pierwsza IUI 🤞
Ja już po wizycie i jest piękny pęcherzyk ❤️
Jutro rano zastrzyk z Ovitrelle i w czwartek inseminacja 😊
Czyli Linka89 będziemy testować w podobnym terminie 😊niezapominajka12345, Linka89, Bajka15, marczelinka2112, Natalik lubią tę wiadomość
🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
Dzięki dziewczyny, to chyba rzeczywiście wezmę sprawy w swoje ręce i zrobię jutro jeszcze raz betę i dodatkowo progesteron🙂
Kika lubi tę wiadomość
32 lata
08.2018 początek starań
04.2019 HSG
11.2019 laparoskopia
02.2020 AMH 6,88
Podejrzenie PCOS
1 IUI 30.05.2020 ❤ -
pauliśka wrote:Ja już po wizycie i jest piękny pęcherzyk ❤️
Jutro rano zastrzyk z Ovitrelle i w czwartek inseminacja 😊
Czyli Linka89 będziemy testować w podobnym terminie 😊pauliśka lubi tę wiadomość
Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!
7t3d 1,3 cm ❤️
9t6d 3 cm ❤️
12t6d 7 cm ❤️
20t0d 350g ❤️♀️
02.24 transfer 4.1.2 ❌️ 😞
07.24 transfer 3.1.1 ❌️ 😞
04.25 3.2.2 -> encorton, intralipid, neoparin, prolutex, accofil ❌️😞
05.2025 -> ?
NK⬆️
Histero - ok
Kariotypy - ok
Nasienie - ok -
Mad_red wrote:Dzięki wszystkim trzymającym za mnie kciuki 😘. Jestem już po. Dzidzia ma 6cm, widziałam 2 raczki, dwie nóżki, lekarz widział kość nosową, "motylka" w głowie (czyt.mozg), ciągłość kręgosłupa i sprawdził przezierność karku 1,6. Trochę zmartwił mnie "łożysko trochę nisko", ale narazie nie wszczyna alarmu. Skwitował tylko, że to może dlatego miałam te plamienia, jak ono się kształtowało. W poniedziałek mam prenatalne, więc dowiem się więcej szczegółów. Kazał być dobrej myśli. Mnie od wczoraj brzuch pobolewa, kazał brać nospe, bo mówi, że macica się rozciąga, ale dawno mnie tak dość mocno nie bolało. Wczoraj musiałam wziąć nospę.
Niezapominajka i Babel macie takie bóle na dole od czasu do czasu? I czy to prawda, że na tych prenatalnych to brzuch mocno uciskają? Mój ginek mnie uprzedził, żebym nie była zaskoczona 🙂
Mam nadzieję, że już niedługo wszystkie tu obecne dziewczyn będą mieć podobne dylematy. Bo czerwiec widać, że sprzyja 😍.Trzymam za Was kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚
Ja biorę codziennie nospe bo tak mnie bolał brzuch i kazał mi tylko brać przez 5 dni ale spytałam się czy mogę brać i pozwolił i tak już biorę chyba z drugi miesiąc i troszkę mniej boli chociaż czuje brzuch cały czas 🤔
Tak bardzo uciska brzuch a jedziesz do doktora Sz.? Do Medartu? Ja na samym początku Mu powiedziałam ze mnie boli ale nic z tego sobie nie zrobił widocznie tak poprostu jest 🙈
Kochana a powiedz mi czy jak ja teraz mam w piątek wizytę i będzie to 17 tydzień to jeszcze badają dowcipnie czy tylko już przez brzuch? Pamiętasz może? 😊 -
niezapominajka12345 wrote:Tak mi na pierwszych prenatalnych tak mocno uciskal brzuch ze myślałam że nie wyrobię i my coś powiem🙄i pewnie dlatego później jeszcze 3-4 dni miałam Plamienia....wczOraj miałam połówkowe to już lepiej było i mniej uciskal pewnie dlatego że dzidzia już większą, a na tych pierwszych jest jeszcze mała więc musi tak cisnąć żeby wszystko dobrze zbadał. Mnie czasem tak delikatnie coś zaboli czy zakłuje w podbrzuszu ale raczej mało i rzadko 😏😊
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Bada cały czas tak i tak, tzn głównie przez brzuch a tylko dowcipnie mierzy szyjke i to będzie robił do samego końca ciąży 🙄😏Bąbel wrote:Niezapominajka a jak chodzisz do swojego ginekologa to bada Cię jeszcze dowcipnie czy już nie? 🤔
Bąbel lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Linka89 wrote:Super to 3mam kciuki za Ciebie! Ja już się stresuję, jutro na 11 jadę. Jajniki dają porządnie znać o sobie 🙄
Jasne, że możesz się stresować, w końcu to pierwszy raz 😉 ja też się stresuje już czwartkiem 😅
Ale zobaczysz, że niedługo będziemy rozmawiać o tym jakie kupki robią nasze dzieci i ile razy w ciągu nocy się budzą 😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2020, 22:20
Linka89 lubi tę wiadomość
🇳🇴
Ona:
PCOS, IO, bardzo nieregularne cykle
On:
Oligozoospermia
Starania od 2018r
2020 IUI ❌
Start IVF w 🇳🇴 2023:
Stymulacja Menopur150+Fyremadel 0,25 (31.01)
13.02 punkcja: pobrano tylko 1 🥚 😥-prawidłowo zapłodnione-1 ❄️
05.23 - poronienie zatrzymane (naturalny cud)
18.08 - punkcja. Mamy 7 zarodków
23.08 - ET
27.09 USG - mamy ❤️ 7+4 i 1,34cm człowieka 🥹
Mamy 7❄️ na zimowisku
-
niezapominajka12345 wrote:Bada cały czas tak i tak, tzn głównie przez brzuch a tylko dowcipnie mierzy szyjke i to będzie robił do samego końca ciąży 🙄😏
A ta szyjkę Ci mierzy i sam mówi ile masz czy pytasz? 💁♀️ -
Dziewczyny, jutro druga beta 🙄 trzymajcie kciuki żeby urosla bo mam stresa 😃🤞🍀
marczelinka2112, inesska, UlaFalka, Bajka15, Karolina., niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
nick nieaktualnyKika wrote:Dziewczyny, jutro druga beta 🙄 trzymajcie kciuki żeby urosla bo mam stresa 😃🤞🍀
Kika,będzie na pewno super. Trzymam mocno kciuki, przy tak wysokiej pierwszej becie nie może być źle.
Ja jutro dopiero mam testować, ale raczej się nie nastawiamKika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny w ten kolejny słoneczny dzień (woj lubuskie)
Ślę wam dużo słoneczka 🌻🌻🌻🏖️🏖️🌄🌄☀️☀️🌞🌞🌞🌞
Jakby nie patrzeć dziś już 17 czerwca. 7 dni po IUI mojej ( trzeciej z kolei)
Duphaston biorę co dziennie z rana 1×1.
Wczoraj pod wieczór czułam rozciąganie dna miednicy, i z tyłu pleców tak nisko. Jakby tam wszysko się rozchodziło i pracowalo. Ciekawe jak będzie dzis.
Czy to może po duphastonie?
Jak myślicie lub jakie macie doświadczenia na ten temat.?
Staram się nie doszukiwać objawów.
Bo człowiek jest szalony i by znalazł milion. Lub wogole. Hi hi.
Ale jak leżę przed tv wieczorkiem lub poprostu odpoczywam to plecy czuję jakbym się narobiła na ogródku cały dzien.
Może to ten duphaston, nigdy go nie brałam więc niewiem jakie daje objawy. Pewnie u każdej z nas inne.
Co ma byc to będzie. To jasne🤷♀️👏👏🙈
-
UlaFalka wrote:Kika,będzie na pewno super. Trzymam mocno kciuki, przy tak wysokiej pierwszej becie nie może być źle.
Ja jutro dopiero mam testować, ale raczej się nie nastawiam
Trzymam kciuki za Twoje testowanie🤞🤞🍀🍀Malwa88 lubi tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Malwa88 wrote:Witajcie dziewczyny w ten kolejny słoneczny dzień (woj lubuskie)
Ślę wam dużo słoneczka 🌻🌻🌻🏖️🏖️🌄🌄☀️☀️🌞🌞🌞🌞
Jakby nie patrzeć dziś już 17 czerwca. 7 dni po IUI mojej ( trzeciej z kolei)
Duphaston biorę co dziennie z rana 1×1.
Wczoraj pod wieczór czułam rozciąganie dna miednicy, i z tyłu pleców tak nisko. Jakby tam wszysko się rozchodziło i pracowalo. Ciekawe jak będzie dzis.
Czy to może po duphastonie?
Jak myślicie lub jakie macie doświadczenia na ten temat.?
Staram się nie doszukiwać objawów.
Bo człowiek jest szalony i by znalazł milion. Lub wogole. Hi hi.
Ale jak leżę przed tv wieczorkiem lub poprostu odpoczywam to plecy czuję jakbym się narobiła na ogródku cały dzien.
Może to ten duphaston, nigdy go nie brałam więc niewiem jakie daje objawy. Pewnie u każdej z nas inne.
Co ma byc to będzie. To jasne🤷♀️👏👏🙈starania od lipca 2018 r.
AMH:
11.2019 - 4,00
09.2020 - 3.46
Badanie nasienia(morfologia) - 0%
01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
06.05.2020: I IUI. ❌😔
08.06.2020: II IUI ❌😔
08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
09.2020: in vitro -
nick nieaktualnyPinaColada93 wrote:Ja jestem 9 dzień po drugiej IUI i jak wcześniej widziałam mnóstwo "objawow". A teraz nic a nic. 😐
Ktoś testuje dzisiaj?
KIKA trzymam kciuki za betę🍀🍀 myślę że to będzie tylko formalność !!
Malwa podziel się trochę tym słoneczkiem bo u mnie znowu pochmurnie i ma padać deszcz ⛈️⛈️⛈️ czuje się jak Twoja siostra bo też jestem 7 dpo ♥️ oby nam szczescie dopisalo!! Testujesz w środę 14 dpo czy w innym terminie? Ja chyba aż tyle nie wytrzymam i pewnie jakiegoś sikanca zrobię wcześniej ale na betę i tak pójdę.Kika, Malwa88 lubią tę wiadomość
-
_Hope wrote:Cześć dziewczyny,
pewnie żadna z Was mnie nie pamięta, bo na tym forum udzielałam się dawno temu. W skrócie nasza historia to starania bez efektu i bez znalezionej przyczyny niepowodzeń. Według badań obydwoje jesteśmy zdrowi. Miałam robioną drożność jajowodów i laparoskopię = wszystko jest ok. Za nami kilka miesięcy stymulacji lekami (mimo iż narutalnie mam owulację) i dwa zabiegi inseminacji stymulowane zastrzykami. Trzecia inseminacja, w marcu została odwołana z powodu koronawirusa, mimo iż byłam do niej przygotowana. Wtedy nadszedł trudny czas i postanowiliśmy odpuścić = jakże wkurzająca rada, którą każdy powtarzał. Nawet lekarz. Zajęliśmy się innymi sprawami. Plan na starania o dziecko odłożyłam na "za jakiś czas". Przestałam przyjmować te wszystkie witaminy, które zalecał lekarz. Pewnie zastanawiacie się dlaczego Wam to piszę. Otóż w czerwcu zaczął spóźniać mi się okres, ale tłumaczyłam to sobie, że organizm musi wrócić do normy po tylu lekach. Już kiedyś spóźnił mi się 10 dni i nie byłam w ciąży. Teraz też odczekałam dziesięć dni. Zrobiłam test, ale zauważyłam, że był ważny do marca, więc uznałam wynik za nieważny. Dziś w 13 dniu po planowanej miesiączce powtórzyłam test i również zobaczyłam dwie grube kreski. Jeszcze zupełnie w to nie wierzę. Uwierzę, dopiero gdy lekarz potwierdzi ciążę. Ale chciałam Wam powiedzieć, że dla nas wszystkich jest nadzieja. Moja pojawiła się, gdy przestałam wierzyć, że się uda. Mój mąż będzie miał piękny prezent na imieniny i rocznicę ślubu.
https://zapodaj.net/6850959fcd7c5.jpg.html
Planuję zrobić jeszcze badanie z krwi. Kiedy powinnam umówić się na pierwszą wizytę u ginekologa?
Wow! Ogromne gratulacje!Takie historie dają nadzieję 🍀
Malwa88, _Hope, Mad_red lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny , trzymam kciuki za wszystkie testujące, te które mają wizyty i te które się szykują do iui.
Życzę Wam pięknego i pozytywnego dnia 😊Malwa88, Linka89, pauliśka lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarczelinka2112 wrote:A może ten brak objawów to dobry objaw? 😘😘
Ktoś testuje dzisiaj?
KIKA trzymam kciuki za betę🍀🍀 myślę że to będzie tylko formalność !!
Malwa podziel się trochę tym słoneczkiem bo u mnie znowu pochmurnie i ma padać deszcz ⛈️⛈️⛈️ czuje się jak Twoja siostra bo też jestem 7 dpo ♥️ oby nam szczescie dopisalo!! Testujesz w środę 14 dpo czy w innym terminie? Ja chyba aż tyle nie wytrzymam i pewnie jakiegoś sikanca zrobię wcześniej ale na betę i tak pójdę.
Będę testować raczej 26 czerwca. Czyli 16 dpo.
Chyba pójdę na betę. Pierwszy raz w życiu.
Bo testow sikanych nie cierpię,... Tyle razy przez te 2 lata widziałam już na nich jedna kreskę ze się ich boję i bardzo boję się rozczarowania.
A ty jak? 14 dpo? Test czy beta? -
nick nieaktualny_Hope wrote:
Cześć dziewczyny,
pewnie żadna z Was mnie nie pamięta, bo na tym forum udzielałam się dawno temu. W skrócie nasza historia to starania bez efektu i bez znalezionej przyczyny niepowodzeń. Według badań obydwoje jesteśmy zdrowi. Miałam robioną drożność jajowodów i laparoskopię = wszystko jest ok. Za nami kilka miesięcy stymulacji lekami (mimo iż narutalnie mam owulację) i dwa zabiegi inseminacji stymulowane zastrzykami. Trzecia inseminacja, w marcu została odwołana z powodu koronawirusa, mimo iż byłam do niej przygotowana. Wtedy nadszedł trudny czas i postanowiliśmy odpuścić = jakże wkurzająca rada, którą każdy powtarzał. Nawet lekarz. Zajęliśmy się innymi sprawami. Plan na starania o dziecko odłożyłam na "za jakiś czas". Przestałam przyjmować te wszystkie witaminy, które zalecał lekarz. Pewnie zastanawiacie się dlaczego Wam to piszę. Otóż w czerwcu zaczął spóźniać mi się okres, ale tłumaczyłam to sobie, że organizm musi wrócić do normy po tylu lekach. Już kiedyś spóźnił mi się 10 dni i nie byłam w ciąży. Teraz też odczekałam dziesięć dni. Zrobiłam test, ale zauważyłam, że był ważny do marca, więc uznałam wynik za nieważny. Dziś w 13 dniu po planowanej miesiączce powtórzyłam test i również zobaczyłam dwie grube kreski. Jeszcze zupełnie w to nie wierzę. Uwierzę, dopiero gdy lekarz potwierdzi ciążę. Ale chciałam Wam powiedzieć, że dla nas wszystkich jest nadzieja. Moja pojawiła się, gdy przestałam wierzyć, że się uda. Mój mąż będzie miał piękny prezent na imieniny i rocznicę ślubu.
https://zapodaj.net/6850959fcd7c5.jpg.html
Planuję zrobić jeszcze badanie z krwi. Kiedy powinnam umówić się na pierwszą wizytę u ginekologa?
Wspaniale wiadomości. Gratulacje wielkie. ❤️❤️❤️❤️
Piękne dwie grube kreski. Nie trzeba doszukiwać się cienia.
O takich każda z nas marzy. Gratuluję jeszcze raz i życzę wszystkiego dobrego.UlaFalka, MoniaSz, _Hope lubią tę wiadomość