Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga1510 wrote:Miałam miec, ale tak mi cukier wybombilo, że przesunięta. Na razie muszę powtórzyć krzywa cukrowa.
Szczerze, jest mi z tym źle, mam już 38 lat.
Są tu mamy 35+? Byłoby mi raźniej;)
Anett13, moja córka ma prawie 9 lat
Ja mam 38 lat, walczymy o 3 dzidzię i jest to moja pierwsza IUI, wcześniej nie miałam żadnych problemów z zajściem, no ale mój drugi syn ma już 10 lat. Teraz od początku starań wszystko idzie nie tak, wyniki badań, ciąża biochemiczna, ciągłe infekcje raz bakteryjne raz grzybiczne.
O niczym innym nie myślę i wcale mi nie pomaga gdy bliscy powtarzają w kółko żebym wrzuciła na luz to wtedy się uda. Presja wieku mi nie pomaga.
I choć doskonale wiem, że psychika ma tu niebagatelne znaczenie, to niestety nie potrafię o tym nie myśleć. -
nick nieaktualnyLilak wrote:Ja mam 38 lat, walczymy o 3 dzidzię i jest to moja pierwsza IUI, wcześniej nie miałam żadnych problemów z zajściem, no ale mój drugi syn ma już 10 lat. Teraz od początku starań wszystko idzie nie tak, wyniki badań, ciąża biochemiczna, ciągłe infekcje raz bakteryjne raz grzybiczne.
O niczym innym nie myślę i wcale mi nie pomaga gdy bliscy powtarzają w kółko żebym wrzuciła na luz to wtedy się uda. Presja wieku mi nie pomaga.
I choć doskonale wiem, że psychika ma tu niebagatelne znaczenie, to niestety nie potrafię o tym nie myśleć. -
Kika wrote:Dziś byliśmy u lekarza, niestety serduszko przestało bić 😭💔 w przyszłym tygodniu mam zabieg. Pewnie jak się pozbieram i otrząsnę wrócę do Was by przystąpić do drugiej IUI..
Tak strasznie rozumiem co czujesz , jestem z Tobą myślami 😘Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Natalik wrote:Kika tak bardzo mi przykro 😔 wiem że to nie jest łatwe i nie myślałaś podczas wizyty o tym ale są takie tabletki dopochwowe które wzbudzają skurcze do naturalnego oczyszczenia, moja przyjaciółka takie dostała . Po zabiegu trzeba czekać a po naturalnym oczyszczeniu można próbować od razu .
Tak strasznie rozumiem co czujesz , jestem z Tobą myślami 😘
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
Kika wrote:Dziękuję 😘 nie ukrywam że to czekanie będzie chyba najgorsze... Czy wiesz, jak się nazywają te tabletki? Podpytam lekarza czy mogłabym spróbować. Dużo rozmawiamy z mężem, on jest dla mnie mega wsparciem. Przepłakałam cały dzień, teraz otworzyliśmy wino, napije się lampkę, może to pomoże...
Nie będzie łatwo, niestety ale wiem jedno na pewno i tak trzeba się podnieść i próbować dalej .
Mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie dla Was trochę lepszy . Całuje mocno !!.😘Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Natalik wrote:Kika , pytałam przyjaciółki, niestety nie pamięta jak one się nazywają, ale...ona mówi że jej gin ( w Niemczech ) powiedział wtedy że to są jakieś tabletki na żołądek , ale podane dopochwowo powodują skurcze . Nie wiem jakie masz relacje że swoim ginem ja pamiętam że sama wtedy podczas takiej wizyty myślałam tylko o tym żeby wyjść z gabinetu i się rozwyć i też nie zapytałam . U mnie udało się samo. Też wróciłam do domu , wylałam wiadro łez w ramionach partnera i wypiłam drinka.
Nie będzie łatwo, niestety ale wiem jedno na pewno i tak trzeba się podnieść i próbować dalej .
Mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie dla Was trochę lepszy . Całuje mocno !!.😘
Dziękuję Natalik ❤️ Dziś ciut lepiej. Jutro wracam do pracy to pewnie nie będę miała czasu tyle myśleć. Cały czas zastanawiam się czy coś zrobiłam nie tak, czy mogłam wcześniej zareagować, coś wyczuć.... Wiem że to nic nie zmieni ale nie daje mi to spokoju...
Próbować napewno będziemy i chciałabym jak najszybciej bo mam 38lat, a czas ucieka...
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
nick nieaktualnyKika wrote:Dziękuję Natalik ❤️ Dziś ciut lepiej. Jutro wracam do pracy to pewnie nie będę miała czasu tyle myśleć. Cały czas zastanawiam się czy coś zrobiłam nie tak, czy mogłam wcześniej zareagować, coś wyczuć.... Wiem że to nic nie zmieni ale nie daje mi to spokoju...
Próbować napewno będziemy i chciałabym jak najszybciej bo mam 38lat, a czas ucieka...
Nie obwiniają siebie Kika. Nie miałaś wpływu na to co się stało. Nastepnym razem na pewno się uda.Kika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKika wrote:Dziękuję Natalik ❤️ Dziś ciut lepiej. Jutro wracam do pracy to pewnie nie będę miała czasu tyle myśleć. Cały czas zastanawiam się czy coś zrobiłam nie tak, czy mogłam wcześniej zareagować, coś wyczuć.... Wiem że to nic nie zmieni ale nie daje mi to spokoju...
Ty już skończyłaś 38 lat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 12:13
-
Aga1510 wrote:Mnie też potwornie stresuje wiek. Każdy lekarz na każdym kroku to podkreśla, jakby sama sytuacja w sobie nie była trudna.
Ty już skończyłaś 38 lat?
Tak skończyłam w tym roku, dlatego fakt, że udało się przy pierwszej IUI bardzo nas ucieszył. No niestety radość była przedwczesna i trzeba zacząć walkę od początku... Ale nie ma wyjścia, a ja nie poddam się tak łatwo 🙂UlaFalka, MoniaSz lubią tę wiadomość
03.06 - 1 IUI 🎉
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
12.12 jest ❤️
nick nieaktualnyKika bardzo mi przykro😢😢 ale nie załamuj się! Skoro raz się udało i to za pierwszym razem to następnym razem też się uda i na pewno będzie już wszystko dobrze. Trzymam za Was kciuki🤞
Dziewczyny kto testuje w tym tygodniu? Jutro ktoś zaczyna dobra passę? Ja w środę będę 14 dpo IUI i wtedy właśnie jadę na betę.. w tym cyklu żadnych objawów. Ostatnim razem odczuwałam kłucie w jajnikach, ból podbrzusza a teraz kompletnie nic. -
marczelinka2112 wrote:Kika bardzo mi przykro😢😢 ale nie załamuj się! Skoro raz się udało i to za pierwszym razem to następnym razem też się uda i na pewno będzie już wszystko dobrze. Trzymam za Was kciuki🤞
Dziewczyny kto testuje w tym tygodniu? Jutro ktoś zaczyna dobra passę? Ja w środę będę 14 dpo IUI i wtedy właśnie jadę na betę.. w tym cyklu żadnych objawów. Ostatnim razem odczuwałam kłucie w jajnikach, ból podbrzusza a teraz kompletnie nic.
No niby ja mialam jutro isc na bete ale nie ma takiej potrzeby.. w piatek delikatnie zaczelam plamic, w sobote rano zrobilam test i oczywiście jedna kreska, wiec nie mam złudzen 😢 Wczoraj byl 14 dzien po IUI..
Trzymam kciuki za Was dziewczyny 👍 niech któraś rozpocznie tą dobrą passe.. 😘 -
Ja testuję we wtorek jeśli los będzie łaskawy. Wtedy będzie 16 dzień po iui i 26 dzień cyklu. Póki co jestem bardzo zmęczona już drugi dzień, mogłabym zasnąć nawet na siedząco.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2020, 16:46
Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
Blanka wrote:Ja testuję we wtorek jeśli los będzie łaskawy. Wtedy będzie 16 dzień po iui i 26 dzień cyklu. Póki co jestem bardzo zmęczona już drugi dzień, mogłabym zasnąć nawet na siedząco.
Na mnie tak działa duphaston. Śpię na stojąco. -
Kika wrote:Dziękuję Natalik ❤️ Dziś ciut lepiej. Jutro wracam do pracy to pewnie nie będę miała czasu tyle myśleć. Cały czas zastanawiam się czy coś zrobiłam nie tak, czy mogłam wcześniej zareagować, coś wyczuć.... Wiem że to nic nie zmieni ale nie daje mi to spokoju...
Próbować napewno będziemy i chciałabym jak najszybciej bo mam 38lat, a czas ucieka...Kika, OlaNova lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Ja testuje 24.07 czyli w piątek. Nie mam złudzeń choć narazie PMSu brak a już powinien być chociażby ból piersi od 2 dni...pewnie objawy pmsu słabną od przyjmowania luteiny🤷🏻♀️?2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Balbineczka wrote:Ja testuje 24.07 czyli w piątek. Nie mam złudzeń choć narazie PMSu brak a już powinien być chociażby ból piersi od 2 dni...pewnie objawy pmsu słabną od przyjmowania luteiny🤷🏻♀️?
Ja też testuję 24.07 🍀 ale czuję się typowo na okres -
Lilak wrote:Ja też testuję 24.07 🍀 ale czuję się typowo na okres2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Lilak wrote:Ból brzucha taki jak na miesiączkę. Dokładnie tak samo jak co miesiąc 😕 temperatura utknęła w miejscu.
Te którym się udało czasem nie czuły nic, czasem czuły się jak na okres.
Trzymam kciuki za pozytywne bety w tym tygodniu.!!!! Potrzebujemy tu dobrych wiesci.
Ja jestem po 3 IUI i za każdym razem czułam się inaczej. 2 razy duze bóle brzucha i jajników, zgaga itp. A raz nic. A żadna z tych inseminacji nie była udana.
Po każdym cyklu czujemy się inaczej. Plus suplementacja proga daje takie tez dziwne objawy, trochę takie jak na ciąże.
A tak na prawdę za wczesnie na objawy. Niektóre kobiety maja objawy jakiekolwiek tak przy 7 tygodniu ciąży. -
Koniczynka28 wrote:Dziewczyny nie ma reguły.
Te którym się udało czasem nie czuły nic, czasem czuły się jak na okres.
Trzymam kciuki za pozytywne bety w tym tygodniu.!!!! Potrzebujemy tu dobrych wiesci.
Ja jestem po 3 IUI i za każdym razem czułam się inaczej. 2 razy duze bóle brzucha i jajników, zgaga itp. A raz nic. A żadna z tych inseminacji nie była udana.
Po każdym cyklu czujemy się inaczej. Plus suplementacja proga daje takie tez dziwne objawy, trochę takie jak na ciąże.
A tak na prawdę za wczesnie na objawy. Niektóre kobiety maja objawy jakiekolwiek tak przy 7 tygodniu ciąży.
Wiem, wiem. W pierwszej ciąży wszystko miałam jak przed okresem. Idealnie w tym samym czasie, te same objawy co przy PMS.