Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Marlen1987 wrote:Hej dziewczyny! Jestem 7dni po drugiej IUI. Teraz trzeba tylko czekać. Cieszę się,że jest takie miejsce gdzie można podzielić się swoim doświadczeniem. Dziewczyny ze Śląska, do której kliniki chodzicie? Pozdrawiam Was wszystkie.
i pozdrawiam
MoniaSz lubi tę wiadomość
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
nick nieaktualny
-
Koniczynka28 wrote:Doskonale Cię rozumiem. 4 raz to taki już kolowrotek. Ciagle to samo, powtarzający się cykl i zapomina się jaki był cel. Ale skoro lekarze widza w tym sens to musi coś w tym być. Ja mam taka iskierkę nadziei.
Ale tez podchodzę do tego w miarę na spokojnie, bo nie chce się załamać jeśli 4. Raz nie wyjdzie.
Lekarz, który robił mi tym razem IUI twierdzi, że 4 raz to już bez sensu 🙄
Także co lekarz to opinia..
Ale na plus to, że oprócz ginekologiem jest tez andrologiem i dał dla męża jeszcze skierowanie na dwa badania nasienia. Jak teraz znowu nie wyjdzie, to je zrobimy i może pokażą coś nowego. -
Olalalalaa wrote:Dziewczyny a któraś z Was ma wrogi śluz w śluzie ? Albo we krwi ? Lub w tym i w tym ? 🙈
Ja mam „wrogi śluz” cokolwiek to nie oznacza, mam go mało i plemniki w nim padają ☠️ stwierdzone na podstawie testu PCT.
Lekarz zaproponował stymulację naturalnymi gonadotropinami żeby zwiększyć ilość śluzu, pije duużo wody i łykam wiesiołka. Nie wiem co pomogło ale po 2 miesiącach miałam już żywe plemniki w teście PCT po 16h od współżycia 🙃 efektu w postaci ciąży nadal brak ale mocno działamy i wierze że się uda ✊🏻💪🏻🍀Koniczynka28 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2018
Endometrioza
Nasienie max. 4% prawidłowych
2021 - 2022 - 4 nieudane IUI
02.2023 - start IVF IMSI ✊🏻 Pobrano 5 dojrzałych komórek, mamy 3 zarodki ❄️❄️❄️
04 - 07. 2023 3x FET ❄️ beta <0,1 ☹️
04.2024 Podejście drugie do IVF 🍀
Nie damy się 💪🏻🍀 -
Lilak wrote:Moja 1 IUI - dzisiejszy wynik bety 0,00.
Jakby tych zer się więcej nie dało 😭 -
Aneta8 wrote:Lekarz, który robił mi tym razem IUI twierdzi, że 4 raz to już bez sensu 🙄
Także co lekarz to opinia..
Ale na plus to, że oprócz ginekologiem jest tez andrologiem i dał dla męża jeszcze skierowanie na dwa badania nasienia. Jak teraz znowu nie wyjdzie, to je zrobimy i może pokażą coś nowego.
Hm to mój wręcz motywuje, ze jeszcze musimy spróbować. I ostatnio rozmawialiśmy, co dalej to mówiła, ze zwykle po 4 próbach rozmawiamy o in vitro jednak tu spróbujmy 6 i dopiero wtedy będzie można coś dalej postanawiac.
W sumie wszelkie zrodla podają, ze najwyższa skuteczność jest do 4 razy i robi się do 4 i wyjątkowych przypadkach przy rekomendacji lekarza do 6. Jeszcze z ta próba mam jakies nadzieje, choć dużo mniejsze. Ale są i kobiety, którym 5 raz wychodzi..
mysle, ze te 4 razu to warto spróbowaćAneta8 lubi tę wiadomość
-
Jakby tych zer się więcej nie dało 😭
Przykro mi 😢 łączę się w bólu 😩2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Martys_ wrote:Miło mi :)Jeśli mozna wiedzieć, gdzie się leczysz?33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔 -
Jakby tych zer się więcej nie dało 😭
Małej sobie dzisiaj podwójny kieliszek wina i zrób coś dla siebie .
Zobaczysz następnym razem się uda , trzymam mocno kciuki😘😘😘🤞🤞🤞Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Kasia1991 wrote:Które testuje we wtorek ? 😃
Ja! 😁Starania od 2017r.
07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔
Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
10.2020 decyzja o in vitro
12.2020 stymulacja, punkcja
03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
Wizyta u immunologa
Zlecone badania :
P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
ANA ✔️
Kir AA❌
Allo Mlr ✔️
Cross - match✔️
Komórki NK 13.5%✔️
05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton
8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
10dpt- 14.1/p.15.1 😪
Brak❄️
2024r. Wracamy po przerwie
Zmiana kliniki Artvimed Kraków
07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
21.12.24 punkcja
Mamy 2❄️
20.02.2025 crio🙏
11dpt- bhcg <1.1😢 -
Hej, u mnie też beta negatywna:( Ale jakoś nie jestem zaskoczona, chyba po prostu to forum przygotowało mnie psychicznie na wynik negatywny.
Dziś 11 dzień po mojej pierwszej iui, beta negatywna.
Na usg okazało się że dojrzałe pęcherzyki z lewego pękly (to dobrze bo celujemy w lewy, bo prawy jajowod pewnie niedrozny), ale na prawym jajniku WIELKA cysta 5 cm!!! Tyle co jajnik chyba... masakra! Ciałko krwotoczne inaczej cysta.
Pierwszy raz w życiu mam takie przygody
Lekarz powiedział żeby czekać do miesiączki, powinno się wchłonąć ale zazwyczaj miesiączka jest wtedy bardziej bolesna. Powiedział że jak będzie bardzo boleć i środki przeciw bólowe nie będą działać mam jechać na izbę przyjść. Bo może dojść do skrętu jajnika i laparoskopowo trzeba będzie odkręcac. Mam się oszczędzać i nie ćwiczyć.
Jestem przerażona!!! Boję się...
Czy któraś z Was miała cos takiego?
Jak dobrze pójdzie ruszamy w kolejnym cyklu znowu z Aromkiem i robimy drugą inseminacje.
Przykro mi że wszystkie moje Siostry testerki z dziś mają negatyw!
Mam nadzieję że za miesiąc wszystkie będziemy miały pozytyw!!
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Limonka89 wrote:Ja mam „wrogi śluz” cokolwiek to nie oznacza, mam go mało i plemniki w nim padają ☠️ stwierdzone na podstawie testu PCT.
Lekarz zaproponował stymulację naturalnymi gonadotropinami żeby zwiększyć ilość śluzu, pije duużo wody i łykam wiesiołka. Nie wiem co pomogło ale po 2 miesiącach miałam już żywe plemniki w teście PCT po 16h od współżycia 🙃 efektu w postaci ciąży nadal brak ale mocno działamy i wierze że się uda ✊🏻💪🏻🍀
Limonka89 lubi tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
MoniaSz wrote:Mnie również 🤗 angelius katowice
A lekarza prowadzącego też masz z Angeliusa?
MoniaSz lubi tę wiadomość
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji
🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%
1 IUI lipiec/2020 - 🙁 -
OlaNova wrote:Hej, u mnie też beta negatywna:( Ale jakoś nie jestem zaskoczona, chyba po prostu to forum przygotowało mnie psychicznie na wynik negatywny.
Dziś 11 dzień po mojej pierwszej iui, beta negatywna.
Na usg okazało się że dojrzałe pęcherzyki z lewego pękly (to dobrze bo celujemy w lewy, bo prawy jajowod pewnie niedrozny), ale na prawym jajniku WIELKA cysta 5 cm!!! Tyle co jajnik chyba... masakra! Ciałko krwotoczne inaczej cysta.
Pierwszy raz w życiu mam takie przygody
Lekarz powiedział żeby czekać do miesiączki, powinno się wchłonąć ale zazwyczaj miesiączka jest wtedy bardziej bolesna. Powiedział że jak będzie bardzo boleć i środki przeciw bólowe nie będą działać mam jechać na izbę przyjść. Bo może dojść do skrętu jajnika i laparoskopowo trzeba będzie odkręcac. Mam się oszczędzać i nie ćwiczyć.
Jestem przerażona!!! Boję się...
Czy któraś z Was miała cos takiego?
Jak dobrze pójdzie ruszamy w kolejnym cyklu znowu z Aromkiem i robimy drugą inseminacje.
Przykro mi że wszystkie moje Siostry testerki z dziś mają negatyw!
Mam nadzieję że za miesiąc wszystkie będziemy miały pozytyw!!
Cały dzień przeryczałam a teraz mocny 🍹... no może dwa, czekam na tę wredotę 🐒 i też kontynuuję z Aromkiem, po którym czuję się fatalnie a jajniki puchną mi do gigantycznych rozmiarów. No ale po nim obudził się mój uśpiony prawy jajnik... Ciekawe co by się nie obudziło po takim leku 🤔
Wszystkie warunki były sprzyjające, endometrium, 2 pęcherzyki, bardzo dobre nasienie, 2 cykl po sono Hsg. A tu 💩
Obiecałam sobie, że tym razem zero analiz, liczenia, czytania, zaraz po 2 IUI biorę urlop i leżakuję (sama w to nie wierzę ale grunt to mieć plan 😉).
Powodzenia i życzę wszystkim testującym aby przestały zawyżać te smutne i dołujące inseminacje statystyki 🍀🍀MoniaSz, Balbineczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLilak wrote:Cały dzień przeryczałam a teraz mocny 🍹... no może dwa, czekam na tę wredotę 🐒 i też kontynuuję z Aromkiem, po którym czuję się fatalnie a jajniki puchną mi do gigantycznych rozmiarów. No ale po nim obudził się mój uśpiony prawy jajnik... Ciekawe co by się nie obudziło po takim leku 🤔
Wszystkie warunki były sprzyjające, endometrium, 2 pęcherzyki, bardzo dobre nasienie, 2 cykl po sono Hsg. A tu 💩
Obiecałam sobie, że tym razem zero analiz, liczenia, czytania, zaraz po 2 IUI biorę urlop i leżakuję (sama w to nie wierzę ale grunt to mieć plan 😉).
Powodzenia i życzę wszystkim testującym aby przestały zawyżać te smutne i dołujące inseminacje statystyki 🍀🍀 -
Martys_ wrote:Ja też
A lekarza prowadzącego też masz z Angeliusa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 20:28
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔