X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Tez próbowałam się zapisać do Warszawy ale nic z tego nie wyszło, wiec zostaje przy 3 września w Łodzi, nie odbierali tel wiec napisałam maila, kazali podać mój nr i następnego dnia oddzwonili do mnie. Porażka z tymi zapisami...
    Nooo tez napisałam maila do Łodzi na ten moment i czekam. W poniedziałek będę próbowała znowu dzwonić. 💪

• By_ann Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Dziś mam 3dc, od 4dc mam brać Metronidazol 2xdziennie, przed HSG. Czy wy też bralyscie ten lek juz w trakcie miesiączki?
    HSG najprawdopodobniej będzie 5.08. Robimy miesiąc przerwy w IUI aby zrobić ta nieszczęsna drożność..

🤵Azospermia 👰niedoczynność
    Łódź Salve:
    3*IUI nieudane
    Gameta Rzgów
    2* IUI nieudane
    I IVF:
    Punkcja 07.05 - 8 komórek. Mamy 4 (❄️ 5, ❄️❄️❄️ 6). Przygotowania do FET (cykl sztuczny).
    Estrofem(3*2), Duphaston(3*1), Cyclogest(2*1), Euthyrox n75
    *04.06 FET (20dc), 5dniowy ❄️
    11.06 prog 8,37 beta <0,2 (7dpt)
    *06.07 FET (20dc), 6dniowy ❄️
    09.06 prog 11,2; beta <0,2 (3dpt), 13.07 prog 10,9; beta 57,4 (7dpt), 15.07 prog 10,9; beta 149 (9dpt), 17.07 prog 10,9; beta 275 (11dpt), 20.07 prog 9,56; beta 1118 (14dpt), 02.08 beta 40361 (27 dpt)
    03.08 (28 dpt) Jest zarodek i 🖤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2020, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By_ann wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Dziś mam 3dc, od 4dc mam brać Metronidazol 2xdziennie, przed HSG. Czy wy też bralyscie ten lek juz w trakcie miesiączki?
    HSG najprawdopodobniej będzie 5.08. Robimy miesiąc przerwy w IUI aby zrobić ta nieszczęsna drożność..
    Hej a jednak się zdecydowałaś na drożność, u mnie też nie stety nie wyszło 😔 i ustaliliśmy z lekarzem ze robimy drożność ale mam termin na 3.08 i z racji że robię tą pod usg to jest szansa że uda się podejść też do iui w tym miesiącu tylko trzeba mieć odstęp 2 - 3 dni po do iui.... Więc mam nadzieję że wynik będzie ok i jeszcze załapiemy się na iui

• Natalik Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    By_ann wrote:
    Hej Dziewczyny!
    By_ann i wszystkim Wam polecam na Youtube " kawiarenka płodności vitrolive " tam Pan Profesor wypowiadał się że nawet robiąc hsg można podejść do iui ponieważ hsg wykonuje się w pierwszych dniach cyklu a nie w czasie okoloowulacyjnym.
    W ogóle odpowiada tam na wiele ciekawych pytań.
    Znalazłam dzisiaj przez przypadek jak szukałam info o klinice że Szczecina Vitrolive.
    Jestem dopiero na drugim odcinku ale warto dziewczyny :)
    A jeszcze jedno pytanie do By_ann czemu akurat ta metoda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 22:17

Starania od 11.2018
    03.2019 ciąża biochemiczna
    Niedoczynność tarczycy
    Słabe wyniki partnera
    08.06.2020 HyCoSy
    10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏

• By_ann Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama1989 tak, jednak się zdecydowaliśmy na to badanie, mimo wszelkich wątpliwości. Dużo jest informacji że podczas tego badania również się one udrażniaja w jakiś sposób;) więc może tu leży problem, trudno, jeden miesiąc przerwy ale będziemy wiedzieć na czym stoimy :)

Natalik, szczerze mówiąc dostałam skierowanie i tyle, nie wybierałam;) może to i lepiej że to to, ponieważ jest dokładniejsze:)

Natalik lubi tę wiadomość

🤵Azospermia 👰niedoczynność
    Łódź Salve:
    3*IUI nieudane
    Gameta Rzgów
    2* IUI nieudane
    I IVF:
    Punkcja 07.05 - 8 komórek. Mamy 4 (❄️ 5, ❄️❄️❄️ 6). Przygotowania do FET (cykl sztuczny).
    Estrofem(3*2), Duphaston(3*1), Cyclogest(2*1), Euthyrox n75
    *04.06 FET (20dc), 5dniowy ❄️
    11.06 prog 8,37 beta <0,2 (7dpt)
    *06.07 FET (20dc), 6dniowy ❄️
    09.06 prog 11,2; beta <0,2 (3dpt), 13.07 prog 10,9; beta 57,4 (7dpt), 15.07 prog 10,9; beta 149 (9dpt), 17.07 prog 10,9; beta 275 (11dpt), 20.07 prog 9,56; beta 1118 (14dpt), 02.08 beta 40361 (27 dpt)
    03.08 (28 dpt) Jest zarodek i 🖤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 20:31

Marta9191 lubi tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIL90 wrote:
    Mialam jeden ladny pecherzyk takze biorac pod uwage to ze mam naturalne owulacje to bardzo slabo :/ lekarz mowil ze liczy sie jakosc a nie ilosc ale i tak nie bylam zadowolona... Tyle kasy i dupa. Ja bylam stymulowana tym od poczatku cyklu. Jednak dziewczyny sobie bardzo chwala 😋🍀 trzymam kciuki👍

Z tego, co ja rozmawiałam ostatnio z lekarzem to stymulacja per lek działa inaczej na każda kobiete.
    Ja brałam 2 razy stymulację taka jak do in vitro tylko w małych dawkach (bemfola potem Gonal w zastrzykach) i nic... nadal 1 pęcherzyk i mam wrazenie, ze gorszej jakości niż moja naturalna owulacja. Tak by potwierdzał estradiol... Wiec nie na każdego musi działać to samo i nie ma, co się przejmować. Lekarz dobierze odpowiednie leki, jak nie od razu to po próbach

Marta9191 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 20:31

Koniczynka28, Marta9191 lubią tę wiadomość

• Stoktotka26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe ze podczas brania duphaston moze wystąpić miesiączka i to wcześniej?? Dziś rano mialam jakieś dziwne lekkie plamienie a dopiero jest 12 dzień po IUI.... Obawiam się ze to @ nadchodzi.... I nie wiem czy odstawić te tabletki czy brać dalej??? Dziś niedziela więc nie zadzwonię do mojego lekarza ale jeśli będzie tak do jutra to się z nim skontaktuje

MoniaSz lubi tę wiadomość

Starania od 2017r.

07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔

Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
    06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
    10.2020 decyzja o in vitro
    12.2020 stymulacja, punkcja

03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
    Wizyta u immunologa
    Zlecone badania :
    P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
    P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
    ANA ✔️
    Kir AA❌
    Allo Mlr ✔️
    Cross - match✔️
    Komórki NK 13.5%✔️

05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton

8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
    10dpt- 14.1/p.15.1 😪

Brak❄️

2024r. Wracamy po przerwie
    Zmiana kliniki Artvimed Kraków
    07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
    09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
    21.12.24 punkcja
    Mamy 2❄️
    20.02.2025 crio🙏
    11dpt- bhcg <1.1😢
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoktotka26 wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe ze podczas brania duphaston moze wystąpić miesiączka i to wcześniej?? Dziś rano mialam jakieś dziwne lekkie plamienie a dopiero jest 12 dzień po IUI.... Obawiam się ze to @ nadchodzi.... I nie wiem czy odstawić te tabletki czy brać dalej??? Dziś niedziela więc nie zadzwonię do mojego lekarza ale jeśli będzie tak do jutra to się z nim skontaktuje

Mi lekarz mówił, ze może wystąpić miesiączka mimo brania progesteronu.
    Ale skoro to jakieś lekkie plamienie to może zagnieżdżenie zarodka? Jeśli to było jednorazowe to może to? I lepiej dalej brać :)

• Stoktotka26 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Mi lekarz mówił, ze może wystąpić miesiączka mimo brania progesteronu.
    Ale skoro to jakieś lekkie plamienie to może zagnieżdżenie zarodka? Jeśli to było jednorazowe to może to? I lepiej dalej brać :)

Oj obawiam się ze to nie zagnieżdżenie bo trwa cały czas 😕 ehh no nic trzeba czekać az paskudna @ się rozkręci 😪

Starania od 2017r.

07.2017 naturalny cud ❤️5tc 💔😔

Od 2018r. Leczenie w Parens Rzeszów
    06.2020r. 1 inseminacja brak ciąży
    10.2020 decyzja o in vitro
    12.2020 stymulacja, punkcja

03. 02.2021 kriotransfer -> beta 2.3😪
    Wizyta u immunologa
    Zlecone badania :
    P/c przeciwplemnikowe ASA ❌
    P/c antykardiolipinowe IgM❌, IgG ✔️
    ANA ✔️
    Kir AA❌
    Allo Mlr ✔️
    Cross - match✔️
    Komórki NK 13.5%✔️

05.2021 crio ostatnia szansa 🙏 ->neoparin, accofil, encorton

8dpt - bhcg 17,9/p.7,8
    10dpt- 14.1/p.15.1 😪

Brak❄️

2024r. Wracamy po przerwie
    Zmiana kliniki Artvimed Kraków
    07.2024 histeroskopia z Cd138 stan zapalny
    09.2024 biopsja endometrium stan zapalny wyleczony👍
    21.12.24 punkcja
    Mamy 2❄️
    20.02.2025 crio🙏
    11dpt- bhcg <1.1😢
  • MoniaSz Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoktotka26 wrote:
    Ja dostałam miesiaczke w trakcie brania duphastonu, potem zrobilam betę wyszła 0 i odstawiłam tabletki. Tak się zdarza

33 lata
    Starania od 4 lat
    Amh 3,96
    Ja ok
    Mąż ok
    Niepłodność idiopatyczna ??
    1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
    7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔
  • justynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Od dłuższego czasu czytam wasze wpisy i jestescie kochane 💓💓mega wsparcie w trudnych chwilach.

Krótko o sobie. Staramy sie z mężem os dwoch lat a mała pociechę. Niestety niedawno stwierdzono u niego bezpłodność.
    Lekaz polecił nam inseminacje z nasieniem dawcy.

Czekam na miesiaczke ktora ma sie pojawić na początku sierpnia i mam Brac clo od 3 dc.

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie mam z kim o tym porozmawiać. 😞

MoniaSz lubi tę wiadomość

👩 29 lat
    Wszystkie badania w normie

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷
    Zmiana Kliniki na Angelius Provita
    Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    Cześć dziewczyny
    Od dłuższego czasu czytam wasze wpisy i jestescie kochane 💓💓mega wsparcie w trudnych chwilach.

Krótko o sobie. Staramy sie z mężem os dwoch lat a mała pociechę. Niestety niedawno stwierdzono u niego bezpłodność.
    Lekaz polecił nam inseminacje z nasieniem dawcy.

Czekam na miesiaczke ktora ma sie pojawić na początku sierpnia i mam Brac clo od 3 dc.

Najgorsze w tym wszystkim jest to ze nie mam z kim o tym porozmawiać. 😞

Czesc Justyna, już masz to forum:)
    Ja tez staram się z nasieniem dawcy :)
    Jednak pierwsze 2 cykle były bez stymulacji. Nie chcecie spróbować jednej IUI naturalnie bez stymulacji. Ja przyznam, ze nie trafiłam jeszcze na dobra stymulację i najlepsza owulacje miałam przy pierwszej próbie, naturalna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 13:14

• justynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc Justyna, już masz to forum:)
    Ja tez staram się z nasieniem dawcy :)
    Jednak pierwsze 2 cykle były bez stymulacji. Nie chcecie spróbować jednej IUI naturalnie bez stymulacji. Ja przyznam, ze nie trafiłam jeszcze na dobra stymulację i najlepsza owulacje miałam przy pierwszej próbie, naturalna.

Dziękuję 😘😘
    Jeszcze za nim dowiedzielismy sie o przypadłości męża moj ginekolog również przepisał mi Clo na powiększenie pęcherzyków. Wtedy myśleliśmy ze to u mnie leży problem z zajściem w ciążę.

Spróbujemy pierwszy raz z stymulacja.
    Wszystkie badania mam B. Dobre.
    Wiem ze człowiek nie powinien sie napalac ze za pierwszym razem sie od razu uda ... Ale trzeba być dobrej myśli.

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

👩 29 lat

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    Dziękuję 😘😘
    Jeszcze za nim dowiedzielismy sie o przypadłości męża moj ginekolog również przepisał mi Clo na powiększenie pęcherzyków. Wtedy myśleliśmy ze to u mnie leży problem z zajściem w ciążę.

Spróbujemy pierwszy raz z stymulacja.
    Wszystkie badania mam B. Dobre.
    Wiem ze człowiek nie powinien sie napalac ze za pierwszym razem sie od razu uda ... Ale trzeba być dobrej myśli.

Korzystając z banku nasienia mamy większe szanse, bo nasienie jest b. Dobrej jakości:) wierze, ze może się za pierwszy razem udać, jeśli nie ma innych problemów. Ostatnio poraz kolejny za pierwszym razem udało się jednej ze staraczek i czeka na drugiego dzidziusia.

• justynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy którejś z was udało sie z inseminacja w Gyncetrum Katowice ?

Czy polecacie jakies inne kliniki na Śląsku ?

👩 29 lat

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę przyznać, ze dzisiaj mam trochę dola... od rana leze w łóżku. Nie mam jakoś siły i czuje się zagubiona. Zawsze lubię mieć plan i jestem typem działacza we wszystkich sferach życia. A teraz nie wiem. Jeśli się teraz nie uda (a już mam w głowie tak jakby się nie udało) to nie wiem, co potem. Prowadzi mnie dobry lekarz, ale jeśli to geny to to wykracza poza jego kompetencje i znów szukanie pomocy, zaczynanie historii od nowa. Jestem dzisiaj jakaś bezsilna i już mocno zaczęłam czytać o adopcji...

Nie chce zniechęcać te, które są na początku tej drogi. Ale każda z nas ma czasem dola. Dzisiaj przyszło na mnie. Mam wrażenie, ze z pozoru okaz zdrowia a jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem i problem jest jakiś trudny tyko jeszcze nie zbadany...
    Czuje się dzisiaj mocno zagubiona i zmęczona już wszystkim, czuje taka pustkę 😣

• Balbineczka Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2020, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Ja muszę przyznać, ze dzisiaj mam trochę dola... od rana leze w łóżku. Nie mam jakoś siły i czuje się zagubiona. Zawsze lubię mieć plan i jestem typem działacza we wszystkich sferach życia. A teraz nie wiem. Jeśli się teraz nie uda (a już mam w głowie tak jakby się nie udało) to nie wiem, co potem. Prowadzi mnie dobry lekarz, ale jeśli to geny to to wykracza poza jego kompetencje i znów szukanie pomocy, zaczynanie historii od nowa. Jestem dzisiaj jakaś bezsilna i już mocno zaczęłam czytać o adopcji...

Nie chce zniechęcać te, które są na początku tej drogi. Ale każda z nas ma czasem dola. Dzisiaj przyszło na mnie. Mam wrażenie, ze z pozoru okaz zdrowia a jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem i problem jest jakiś trudny tyko jeszcze nie zbadany...

Hej Kochana!
    Doskonale Cię rozumiem, myślę, że każda z nas ma tu swoje wzloty i upadki. Poniekąd możemy się tak czuć przez wahania hormonalne. Jednego dnia jesteśmy pełne nadziei a drugiego mamy doła i czujemy bezradność.
    Musimy być silne, bo jak nie my, to kto?
    Ja zawsze staram się myśleć, że są ludzie, którzy mają gorzej, np są nieuleczalnie chorzy bądź w bardzo kiepskiej sytuacji materialnej itp itd... musimy doceniać, to co mamy!
    Wiem, że są osoby, które ledwo kiwną palcem i są w ciąży (każda z nas pewnie taką osobę zna) ale nie od dziś wiemy, że życie jest cholernie niesprawiedliwe...
    Musimy wierzyć, że zrobiłyśmy wszystko, co się da i chyba czekać aż los się uśmiechnie i do nas.
    Co do tych nieodgadnionych przyczyn bezpłodności, to też mam takie myśli, że coś jest ale nikt nie potrafi jeszcze tego zbadać.
    Tak myślę, czy nie pojechać do Polski żeby odwiedzić energoterapeutkę (szeptuchę) o której Wam kiedyś pisałam. Pomogła mojej znajomej zajść w ciążę. Pomachała jej nad brzuchem i powiedziała, że zajdzie w ciążę w kolejnym cyklu. Tak też było. Może to ściema, może coś w tym jest a może to nasza podświadomość zaczyna wierzyć, że ta osoba naprawdę nam pomaga i przez pozytywne myślenie udaje się zajść w ciążę?

U mnie powinna być @ dzisiaj, bo mam 28dc, już 3 dzień nie biorę luteiny ale narazie ani widu, ani słychu ani odczuć jakichkolwiek na małpę. Może to dobrze, że przyjdzie później, bo będę miała kilka dni więcej żeby przekabacić mojego i namówić na ostatnią IUI 😁 powoli zmienia zdanie, łyka nawet profertil. Oczywiście nie naciskam na niego tylko rozmawiamy w sposób dyplomatyczny 😊

Aneta8, OlaNova, Koniczynka28 lubią tę wiadomość

2 lata bezowocnych starań

Jajowody drożne, pozytywne testy owu

Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
    On: maca, profertil

Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢

15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔

2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
    Nieudana 😒
  • KAR Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:

Boże Koniczynka jak ja Cie rozumiem...mam identyczna sytuacje z lekarzem.. przeraża mnie zmiana.. wcześniej korzystaliśmy z pomocy Salve w Łodzi i novum w Warszawie ale kliniki mnie przerażają, działanie klinik, napędzanie tych wizyt tych kosztów, podejście.. tak się cieszyłam jak trafiłam na mojego lekarza zawsze wychodzę od niego uśmiechnięta daje mi zawsze dużo nadziei..
    zastanawiam się czy to nasza psychika, czy może hormony tak działają.. ja od wielu miesięcy niczym się nie cieszę uważam ze w moim życiu nie spotka mnie już nic dobrego... kiedyś taka nie byłam, byłam silna osoba a teraz rzadko zdarza się dzień bez urojenia łez.. nie umiem sobie tego wszystkiego wytłumaczyć..
    Niewiedza jest najgorsza... i tak naprawdę żadne słowa nie pomagają w takich sytuacjach.. u mnie ostatnio zdarzają się takie histerie ze nie potrafię sobie sama z nimi poradzić... dostaje szału, płacz krzyk..mój mąż ma ogromna cierpliwość ale już czasem tez mu jej brakuje...
    chciałabym znaleźć osoby z którymi mogę się spotkać, porozmawiać zrobić coś razem... odsunęłam się od moich przyjaciółek które są wszystkie w ciąży bądź przed chwila urodziły nie potrafię się przełamać i się z nimi spotkać...
    Dzisiaj to jest ten dzień, kiedy możesz się wypłakać ale póki co czekaj koniczynka do testowania, może los Ci zaplanował niespodziankę i ta 4 IUI będzie właśnie odpowiednia próba, umów się do Paśnika bo wizytę zawsze można odwołać i mam nadzieje ze się tak stanie!

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ