X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaSz wrote:
    Tak wszystko w Angeliusie.. lekarz, IUI, laparoskopie.. jestem u dr B. ale przenoszę się do dr MP 😊
    Polecam tą P. Dr. Wykonywała nam IUI. Bardzo ale to bardzo miła osoba. Widać, że to lekarz z powołania. Ja jestem pod wrażeniem, że jeszcze są tacy lekarze.

MoniaSz lubi tę wiadomość

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

👧 * niewydolność przysadki mózgowej
    * hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

🧑 * budowa prawidłowa plemników 1%/2%

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    Dziewczyny a czy którejś z was udało sie z inseminacja w Gyncetrum Katowice ?

Czy polecacie jakies inne kliniki na Śląsku ?
    Ja z Gyncentrum mam złe wspomnienia,ponieważ lecze się u swojej P.Prof i nie chcieli mnie tam przyjąć na IUI ,ponieważ, nie miałam lekarza prowadzącego z tej kliniki... A po drugie tam przed IUI trzeba robić test na koronę który kosztuje 400zł, przeniosłam się do Angeliusa i powiem ,że jestem bardzo zadowolona. W ogóle inna bajka. Lepsza obsługa i ogólnie wszystko na plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 17:30

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Ja muszę przyznać, ze dzisiaj mam trochę dola... od rana leze w łóżku. Nie mam jakoś siły i czuje się zagubiona. Zawsze lubię mieć plan i jestem typem działacza we wszystkich sferach życia. A teraz nie wiem. Jeśli się teraz nie uda (a już mam w głowie tak jakby się nie udało) to nie wiem, co potem. Prowadzi mnie dobry lekarz, ale jeśli to geny to to wykracza poza jego kompetencje i znów szukanie pomocy, zaczynanie historii od nowa. Jestem dzisiaj jakaś bezsilna i już mocno zaczęłam czytać o adopcji...

Nie chce zniechęcać te, które są na początku tej drogi. Ale każda z nas ma czasem dola. Dzisiaj przyszło na mnie. Mam wrażenie, ze z pozoru okaz zdrowia a jestem jakimś beznadziejnym przypadkiem i problem jest jakiś trudny tyko jeszcze nie zbadany...
    Czuje się dzisiaj mocno zagubiona i zmęczona już wszystkim, czuje taka pustkę 😣
    Głowa do góry Kochana ! Mnie zawsze lekarz powtarza, że stres źle wpływa na zapłodnienie. Także myśl pozytywnie, a wszystko się uda. Choć nie powiem ,że sama też nie mam takich dni, bo mam. Raz jest lepiej A raz gorzej. Dobrze ,że jest to forum i można się tu wygadać. U mnie np. Nikt z rodziny nie wie ,że staramy się za pomocą medycyny. Z wszystkimi obawami bijemy się sami. Też czasem mam ochotę pójść do kogoś i się wygadać .
    Jestem pewna , że każda z nas będzie mamą prędzej czy później:)

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Marlen1987 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2020, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Ja z Gyncentrum mam złe wspomnienia,ponieważ mecze się u swojej P.Prof i nie chcieli mnie tam przyjąć na IUI ,ponieważ, nie miałam lekarza prowadzącego z tej kliniki... A po drugie tam przed IUI trzeba robić test na koronę który kosztuje 400zł, przeniosłam się do Angeliusa i powiem ,że jestem bardzo zadowolona. W ogóle inna bajka. Lepsza obsługa i ogólnie wszystko na plus.

Pisałam już wcześniej, że chodzimy do Gyncentrum od prawie roku. Jesteśmy po drugiej inseminacji i czekamy na wynik,ale nie mieliśmy takiej sytuacji żeby wymagali od nas wyników badań na korona wirusa. Przed każdą wizytą wypełniamy ankietę na ten temat,ale tak pewnie jest wszędzie dla bezpieczeństwa. Nasz lekarz prowadzący miał jakieś problemy i musieliśmy się przepisać do innego. Jeśli miałabym uwagi, to chciałabym żeby obecny był bardziej wylewny, bo o wszystko muszę się dopytywać. Chciałabym żeby lekarz traktował mnie bardziej indywidualnie. Personel kliniki jest ok, położne też są bardzo pomocne.

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Głowa do góry Kochana ! Mnie zawsze lekarz powtarza, że stres źle wpływa na zapłodnienie. Także myśl pozytywnie, a wszystko się uda. Choć nie powiem ,że sama też nie mam takich dni, bo mam. Raz jest lepiej A raz gorzej. Dobrze ,że jest to forum i można się tu wygadać. U mnie np. Nikt z rodziny nie wie ,że staramy się za pomocą medycyny. Z wszystkimi obawami bijemy się sami. Też czasem mam ochotę pójść do kogoś i się wygadać .
    Jestem pewna , że każda z nas będzie mamą prędzej czy później:)
    Po prostu już chyba boje się pozytywnie nastawiać, bo to potem bardzo boli. Ale straszna jestem dzisiaj pesymistka. Mam nadzieje, ze jutro obudzę się w lepszym nastroju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 18:44

Martys_ lubi tę wiadomość

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mi trochę lepiej. Wypłakałam się dzisiaj. Rozmawiałam dużo z partnerem. Oboje się boimy, ale on mnie ogromnie wspiera. Pierwszy raz miałam tak duży kryzys i to nie po negatywnej becie. Wyszło ze mnie jakieś psychiczne zmęczenie, bo pierwszy raz od dawna miałam totalnie wolne 3 dni, bez żadnych wyjazdów, planów itp i chyba to wszystko we mjie pierdolnelo. Pierwszy raz to on bardziej wierzy, ze mogło się udać , a mi brakuje na to siły lub boje się wierzyć- nie potrafię się rozgryźć.

Widzę, jak mało osób próbuje tyle IUI to nie mnie nie napawa optymizmem. Wiedze jednak, ze jest nas tu chyba 3 podchodzące 4 raz. Trzymam mocno kciuki, ze to możliwe, ze to będę szczęśliwe razy!!!🍀🍀

Nie może być tak beznadziejnie. Olalala czekam na Twoje wiesci, dla mnie Twój wynik jest tez b. Ważny. Potrzebuje iskierki nadziei.

Aneta8 lubi tę wiadomość

• Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 14 dzień po IUI ale nie robię sobie nadzieji. Około 10 sierpnia podchodzimy 5 raz 🙄

oar8s65g5yww9w01.png
    ONA: 29 lat
    ON:26 lat
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlen1987 wrote:
    Pisałam już wcześniej, że chodzimy do Gyncentrum od prawie roku. Jesteśmy po drugiej inseminacji i czekamy na wynik,ale nie mieliśmy takiej sytuacji żeby wymagali od nas wyników badań na korona wirusa. Przed każdą wizytą wypełniamy ankietę na ten temat,ale tak pewnie jest wszędzie dla bezpieczeństwa. Nasz lekarz prowadzący miał jakieś problemy i musieliśmy się przepisać do innego. Jeśli miałabym uwagi, to chciałabym żeby obecny był bardziej wylewny, bo o wszystko muszę się dopytywać. Chciałabym żeby lekarz traktował mnie bardziej indywidualnie. Personel kliniki jest ok, położne też są bardzo pomocne.
    No niestety ja w zeszłym miesiącu podchodzilam do inseminacji właśnie w Gyncentrum po wielkich trudach w końcu mnie przyjęli , i musiałam zrobić test na koronawirusa, zapłaciłam za niego 400zł A w końcu do IUI nie doszło ponieważ pęcherzyki nie chciały dalej rosnąć. Plus taki, że dowiedziałam się, że nie jestem chora :) dziwne ,że Tu nie musiałaś tego wykonywać... hmm. Czyżby tylko nowe pacjentki miały taki przywilej wydawania pieniędzy w błoto? :/

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Martys_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Po prostu już chyba boje się pozytywnie nastawiać, bo to potem bardzo boli. Ale straszna jestem dzisiaj pesymistka. Mam nadzieje, ze jutro obudzę się w lepszym nastroju.
    Zawsze po burzy wychodzi słońce:) będzie wszystko dobrze.

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

👧 29 lat
    🧑 32 lata

Starania o dzidziutka :
    3 lata

* hypoplastyczna macica
    * brak owulacji

1 IUI lipiec/2020 - 🙁
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Ja dzisiaj 14 dzień po IUI ale nie robię sobie nadzieji. Około 10 sierpnia podchodzimy 5 raz 🙄
    Finalnie nie testujesz? Czekasz na okres i jeśli jutro nie przyjdzie to testujesz? Czy jaki masz plan?
    Wasz lekarz jest skłonny robić do 6IUI. Mój taki ma plan, ale widzę ze u sporej liczby dziewczyn lekarze nie rekomendują...🙄

• justynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    Ja z Gyncentrum mam złe wspomnienia,ponieważ lecze się u swojej P.Prof i nie chcieli mnie tam przyjąć na IUI ,ponieważ, nie miałam lekarza prowadzącego z tej kliniki... A po drugie tam przed IUI trzeba robić test na koronę który kosztuje 400zł, przeniosłam się do Angeliusa i powiem ,że jestem bardzo zadowolona. W ogóle inna bajka. Lepsza obsługa i ogólnie wszystko na plus.

Kurczę,
    Juz jestem zapisana na IUI i nie mialam zadnej informacji o tym aby zrobić test na Covida

Faktycznie jeśli chodzi o wylewnosc lekarza to pozostawia wiele do życzenia... Po prostu robia swoje i mysle ze nie czuja potrzeby jednoczyć sie z pacjentka. Fakt trzeba mocno sie dopytywac o wszystko. Ale gdybym nie przegladala fora to nie wiedzialabym nawet o co pytać ( konrektne pytania wchodziły w grę gdyż na ogóle padala również zbyt ogolna odpowiedz)

Nie ukrywam ze gdyby Pan Dr. Chociaz się uśmiechnął i był bardziej życzliwy to lepiej by te wizyty przebiegały i bylabym do niego bardziej przekonana.

No nic spróbujemy z GynCentrum a pozniej sie zastanowimy

Koniczynka28, Martys_ lubią tę wiadomość

👩 29 lat
    Wszystkie badania w normie

👦 30 lat
    ;(
    GynCentrum 2020
    1 AID -🍷
    2 AID -🍷
    Zmiana Kliniki na Angelius Provita
    Październik - HyCoSy 2020 wszystko drożne

3 AID - kwiecień 🍷 2021
    4 AID sierpień ( 25.08)
    20 dpi beta 2033 🍀
    22 dpi beta 4883 🍀
  • Marlen1987 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martys_ wrote:
    No niestety ja w zeszłym miesiącu podchodzilam do inseminacji właśnie w Gyncentrum po wielkich trudach w końcu mnie przyjęli , i musiałam zrobić test na koronawirusa, zapłaciłam za niego 400zł A w końcu do IUI nie doszło ponieważ pęcherzyki nie chciały dalej rosnąć. Plus taki, że dowiedziałam się, że nie jestem chora :) dziwne ,że Tu nie musiałaś tego wykonywać... hmm. Czyżby tylko nowe pacjentki miały taki przywilej wydawania pieniędzy w błoto? :/

Hmmm....nigdy nie słyszeliśmy o tych badaniach....

• Marlen1987 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynka wrote:
    Kurczę,
    Juz jestem zapisana na IUI i nie mialam zadnej informacji o tym aby zrobić test na Covida

Faktycznie jeśli chodzi o wylewnosc lekarza to pozostawia wiele do życzenia... Po prostu robia swoje i mysle ze nie czuja potrzeby jednoczyć sie z pacjentka. Fakt trzeba mocno sie dopytywac o wszystko. Ale gdybym nie przegladala fora to nie wiedzialabym nawet o co pytać ( konrektne pytania wchodziły w grę gdyż na ogóle padala również zbyt ogolna odpowiedz)

Nie ukrywam ze gdyby Pan Dr. Chociaz się uśmiechnął i był bardziej życzliwy to lepiej by te wizyty przebiegały i bylabym do niego bardziej przekonana.

No nic spróbujemy z GynCentrum a pozniej sie zastanowimy

Masz rację. W dodatku mam wrażenie, że chodzimy do tego samego lekarza;)

• Limonka89 Koleżanka

Wysłany: 26 lipca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Chyba mi trochę lepiej. Wypłakałam się dzisiaj. Rozmawiałam dużo z partnerem. Oboje się boimy, ale on mnie ogromnie wspiera. Pierwszy raz miałam tak duży kryzys i to nie po negatywnej becie. Wyszło ze mnie jakieś psychiczne zmęczenie, bo pierwszy raz od dawna miałam totalnie wolne 3 dni, bez żadnych wyjazdów, planów itp i chyba to wszystko we mjie pierdolnelo. Pierwszy raz to on bardziej wierzy, ze mogło się udać , a mi brakuje na to siły lub boje się wierzyć- nie potrafię się rozgryźć.

Widzę, jak mało osób próbuje tyle IUI to nie mnie nie napawa optymizmem. Wiedze jednak, ze jest nas tu chyba 3 podchodzące 4 raz. Trzymam mocno kciuki, ze to możliwe, ze to będę szczęśliwe razy!!!🍀🍀

Nie może być tak beznadziejnie. Olalala czekam na Twoje wiesci, dla mnie Twój wynik jest tez b. Ważny. Potrzebuje iskierki nadziei.

Koniczynka mnie też dopadają gorsze dni, im dłużej się staramy tym częściej, wiec nie jesteś sama, tu na forum ale i w domu, wsparcie w facecie to super sprawa.
    Pisałaś o koleżankach z którymi masz słabszy kontakt... u mnie kilka tygodni temu było podobnie, zauważyłam że unikam spotkań z tymi które urodziły/ są w ciąży (a jak na złość prawie wszyscy są w tej grupie), ale później doszłam do wniosku, że jak już się uda to będę sama. Co więcej zaczęłam mówić (najbardziej zaufanym osobom) o moim problemie i wiesz co? Wygadałam się koleżance, i okazało się że ona rozumie inaczej niż facet, a co ciekawe okazuje się że niektóre z moich znajomych same miały problemy lub znają takie problemy z bliskiej rodziny, zawsze coś podpowiedzą, doradza, a nuż ktoś pomoże :) Mi pomogło otwarcie się i choć gorsze dni dalej się zdarzają to szybciej wracam teraz do formy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 22:54

Starania od 05.2018
    Endometrioza
    Nasienie max. 4% prawidłowych

2021 - 2022 - 4 nieudane IUI
    02.2023 - start IVF IMSI ✊🏻 Pobrano 5 dojrzałych komórek, mamy 3 zarodki ❄️❄️❄️
    04 - 07. 2023 3x FET ❄️ beta <0,1 ☹️
    04.2024 Podejście drugie do IVF 🍀

Nie damy się 💪🏻🍀
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Finalnie nie testujesz? Czekasz na okres i jeśli jutro nie przyjdzie to testujesz? Czy jaki masz plan?
    Wasz lekarz jest skłonny robić do 6IUI. Mój taki ma plan, ale widzę ze u sporej liczby dziewczyn lekarze nie rekomendują...🙄
    Czekam na okres już mam dość tych badań krwi co chwile 🤦‍♀️ Zreszta już czuje ze nadchodzi. 6 robimy na pewno a czy więcej nie wiem 🤷🏼‍♀️ Moj lekarz zrobi nam ile zechcemy z tego co widzę 🙈

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalalalaa wrote:
    Czekam na okres już mam dość tych badań krwi co chwile 🤦‍♀️ Zreszta już czuje ze nadchodzi. 6 robimy na pewno a czy więcej nie wiem 🤷🏼‍♀️ Moj lekarz zrobi nam ile zechcemy z tego co widzę 🙈
    Olalla nie żartuj i będziesz czekała 9 miesięcy!?!
    Może jednak się udało:)
    Ja dzisiaj już w lepszym nastroju! Jeśli chcesz robić 5 raz jak coś to musisz wierzyć w powodzenie tej metody. Może nie bd 5. Razu!

• KAR Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Olalalalaa zaciskam kciuki aby 5 razu nie było! Podziwiam Cię, że nie testujesz:) ale może to i lepiej na zdrowie Ci wyjdzie!

Koniczynka super!! Nowy tydzień, nowe wyzwania! Nowa nadzieja!
    Będzie dobrze! Głęboko w to wierze! Ściskam Was!

U mnie natomiast średni nastrój. W piątek o 21 zrobiłam zastrzyk ovitrelle, o 16 był bzyk z mężem potem o 2 w nocy z soboty na niedzile(niestety mąż miał wyjazd) i wczoraj wieczorem masakra.. miałam bardzo dużo śluzu ewidentnie płodnego. Bzykaliśmy się z 40 min a mój mąż nie mógł skończyć i koniec końców nie skończył, a ja zamiast coś zrobić to się wkurzyłam i zrobiłam awanture, że przez Niego znowu się nie uda...Mimo, że wiedziałam że miał ciężki tydzień i weekend.
    Teraz oprócz złości do NIego, jestem zła na siebie, że go tak potraktowałam..

2,5 roku starań
    ona 27 lat
    AMH 3,2
    KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
    ANA1/2/3-dodatnie
    on 29 lat
    Morfologia: 5%
    2 IUI nieudane
    09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
    13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
    6dpt beta 11,36
    8dpt beta 60,77
    10dpt beta 164,7
    15dpt beta 1014
    22dpt beta 8249
    27dpt beta 22560
    28dpt ❤️
  • ArianaHuman Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Ariana, jak wynik?
    Dziewczyny, za miesiąc będzie lepiej :)

Byłam z wynikiem u lekarza i wynik jest w normie

👩🏻39 lat
    3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
    Badania genetyczne prawidłowe
    Badania hormonalne prawidłowe
    Drożność jajowodów prawidłowa
    🧔🏻41lat
    Badania nasienia prawidłowe
    Badania genetyczne prawidłowe
    Wirusologia prawidłowa

💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło by było ale czuje od rana jakbym miała już okres 😅 nie no ale jak dzisiaj nie dostanę to pójdę jutro na betę bo zawsze mam jak w zegarku, dzisiaj po południu już powinno być plamienie najpóźniej tym bardziej ze już 5 dzień po odstawieniu dupka🙈
    Ale wiecie co są jakieś plusy bo zawsze miałam mało włosów mimo ze do pasa prawie a teraz po tych witaminach, piciu oleju lnianego, jedzeniu ananasa, wiesiolkow i innych pierdolkow mam włosy normalnie jak po przeszczepie jakimś 😂

KAR lubi tę wiadomość

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
  • Olalalalaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAR wrote:
    Dokładnie Olalalalaa zaciskam kciuki aby 5 razu nie było! Podziwiam Cię, że nie testujesz:) ale może to i lepiej na zdrowie Ci wyjdzie!

Koniczynka super!! Nowy tydzień, nowe wyzwania! Nowa nadzieja!
    Będzie dobrze! Głęboko w to wierze! Ściskam Was!

U mnie natomiast średni nastrój. W piątek o 21 zrobiłam zastrzyk ovitrelle, o 16 był bzyk z mężem potem o 2 w nocy z soboty na niedzile(niestety mąż miał wyjazd) i wczoraj wieczorem masakra.. miałam bardzo dużo śluzu ewidentnie płodnego. Bzykaliśmy się z 40 min a mój mąż nie mógł skończyć i koniec końców nie skończył, a ja zamiast coś zrobić to się wkurzyłam i zrobiłam awanture, że przez Niego znowu się nie uda...Mimo, że wiedziałam że miał ciężki tydzień i weekend.
    Teraz oprócz złości do NIego, jestem zła na siebie, że go tak potraktowałam..
    No u Nas przez presję tez zawsze to trwa w nieskończoność i tez się wkurzalam na początku jak nie mógł dojść a np lekarz kazał poprawiać po IUI, ale teraz zaciskam zeby robię dobra minę do złej gry i staram się jak mogę aby tylko poszło 😁 a jak nie to mówię ze nic się nie stało spróbujemy za pół godzinki 🙈 mimo ze szlag mnie trafia 🤣 na chłopów presja zle działa widzę po Nas🙈

oar8s65g5yww9w01.png
    Wrogi śluz
    14.01 - 1 IUI 🍷
    14.05 - 2 IUI 🍷
    11.06 - 3 IUI 🍷
    12.07 - 4 IUI -❤️
    27.07 beta 56,54 ✊
    28.07 beta 82
    01.08 - 200,15 😻
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ