Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilak wrote:Cały dzień przeryczałam a teraz mocny 🍹... no może dwa, czekam na tę wredotę 🐒 i też kontynuuję z Aromkiem, po którym czuję się fatalnie a jajniki puchną mi do gigantycznych rozmiarów. No ale po nim obudził się mój uśpiony prawy jajnik... Ciekawe co by się nie obudziło po takim leku 🤔
Wszystkie warunki były sprzyjające, endometrium, 2 pęcherzyki, bardzo dobre nasienie, 2 cykl po sono Hsg. A tu 💩
Obiecałam sobie, że tym razem zero analiz, liczenia, czytania, zaraz po 2 IUI biorę urlop i leżakuję (sama w to nie wierzę ale grunt to mieć plan 😉).
Powodzenia i życzę wszystkim testującym aby przestały zawyżać te smutne i dołujące inseminacje statystyki 🍀🍀
To był mój też 2 albo 3 cykl po sono-hsg (w sumie nie wiem jak to liczyć), też warunki były chyba spoko...
też czuję jak mi jajniki puchną po Aromku, w poprzednim cyklu wychodowałam 4 jajka a w tym aż 5... ale muszę mieć stymulację, żeby zawsze jakaś owu była z drożnej części...
Ja dziś cały dzień na mieście, ale jak wróciłam do domu to się popłakałampotem rozmawiałam przez telefon z koleżanką co się 5 lat starała, teraz ma bliźniaki z in vitro, trochę mnie podniosła na duchu, powiedziała, że ona też miała kilka razy takie cysty i że się wchłonęły, bolały ją ale się wchłonęły (mnie lędźwia bolą po prawej stronie). Powiedziała też że to leczenie to ciężka i trudna przeprawa i trzeba się na to nastawić. Powiedziała też że ona by nie robiła tyle inseminacji, że jednak co miesiąc to rozczarowanie bardzo boli. Ona by od razu leciała w in vitro...
eh...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 20:40
Ja: 30 lat On: 31 lat
Starania od lipca 2019
12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)
09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
25.10.2021 - FET - blastka 4aa
6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
24 dpt - mamy serduszko!!!
1 mrozaczek 4aa na zimowisku -
Lilak wrote:Moja 1 IUI - dzisiejszy wynik bety 0,00.
Jakby tych zer się więcej nie dało 😭
Bardzo mi przykro ☹️. Dobry drink, poplacz sobie, zrób sobie mala przyjemność. Jutro będzie lepiej. Trzymam kciuki za poprawę nastroju i dalszą motywację do działania 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Wczoraj byłam w galerii handlowej i widziałam 4 dziewczyny z brzucholami w ciąży 🤦♀️ Byłam tam nie całą godzinkę🙄 ehhh jak one wszystkie to robią 😩
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
nick nieaktualny
-
Aga1510 wrote:Dziewczyny, macie tak, że boicie, że się nigdy nie uda?33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔 -
Olalalalaa wrote:Wczoraj byłam w galerii handlowej i widziałam 4 dziewczyny z brzucholami w ciąży 🤦♀️ Byłam tam nie całą godzinkę🙄 ehhh jak one wszystkie to robią 😩33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Aga1510 wrote:Dziewczyny, macie tak, że boicie, że się nigdy nie uda?
Niestety z każdą kolejną nieudaną próbą boję się tego coraz bardziej 😔 -
Mam tak samo, ta przerażająca myśl a co jeśli nigdy... mam oczywiście plany A, B i C ale chciałabym żeby jak najszybciej w naszym domu pojawił się mały człowiek ❤️
Do tego wkurzają mnie wszyscy którzy powtarzają: „musicie wyluzować”, „cierpliwości” i „ wszystko jest w głowie”... 🤬MoniaSz lubi tę wiadomość
Starania od 05.2018
Endometrioza
Nasienie max. 4% prawidłowych
2021 - 2022 - 4 nieudane IUI
02.2023 - start IVF IMSI ✊🏻 Pobrano 5 dojrzałych komórek, mamy 3 zarodki ❄️❄️❄️
04 - 07. 2023 3x FET ❄️ beta <0,1 ☹️
04.2024 Podejście drugie do IVF 🍀
Nie damy się 💪🏻🍀 -
Limonka89 wrote:Mam tak samo, ta przerażająca myśl a co jeśli nigdy... mam oczywiście plany A, B i C ale chciałabym żeby jak najszybciej w naszym domu pojawił się mały człowiek ❤️
Do tego wkurzają mnie wszyscy którzy powtarzają: „musicie wyluzować”, „cierpliwości” i „ wszystko jest w głowie”... 🤬
A mnie chyba najbardziej dobijają teksty, że przecież mam już dzieci to jak się nie uda to nic się nie stanie.
Ja akurat wyszłam ponownie za mąż i mój obecny mąż nie ma dzieci a bardzo ich pragnie. Oczywiście, że kocha moje dzieci ale nie oszukujmy się każdy chciałby mieć swoje.
W dodatku otoczenie doszukuje się problemów u niego co oczywiście go dodatkowo przytłacza a tu jak na złość to ja mam problem, jego wyniki są super.
Więc wcale to nie jest tak, że mając dzieci instynkt się wyłącza. Ja wręcz odwrotnie. Chęć posiadania kolejnego dziecka z facetem, który odczarował moje życie po rozwodzie jest ogromna.
I nie mogę przestać myśleć o tym co będzie jeśli się nie uda 😭😭😭MoniaSz lubi tę wiadomość
-
Lilak wrote:A mnie chyba najbardziej dobijają teksty, że przecież mam już dzieci to jak się nie uda to nic się nie stanie.
Ja akurat wyszłam ponownie za mąż i mój obecny mąż nie ma dzieci a bardzo ich pragnie. Oczywiście, że kocha moje dzieci ale nie oszukujmy się każdy chciałby mieć swoje.
W dodatku otoczenie doszukuje się problemów u niego co oczywiście go dodatkowo przytłacza a tu jak na złość to ja mam problem, jego wyniki są super.
Więc wcale to nie jest tak, że mając dzieci instynkt się wyłącza. Ja wręcz odwrotnie. Chęć posiadania kolejnego dziecka z facetem, który odczarował moje życie po rozwodzie jest ogromna.
I nie mogę przestać myśleć o tym co będzie jeśli się nie uda 😭😭😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2020, 11:15
Lilak lubi tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
KAR Ty się do Pasnika zapisałaś mailowo w Łodzi w APC-analizy?
Nie udało mi się zapisać na telekonsultacje w Waw w Salve medica na żaden z terminów 1.08 ani 8.08. Zapisy są tylko telefoniczne. Miejsca się rozchodzą w 20 min na 2 soboty w danym msc. Kolejne termin na wrzesień- zapisy będą uruchomię pod koniec Sierpnia a data zapisów będzie znana po 17.08 🙄🙄
Lekarz podobno się nie rusza z Łodzi, bo jest przypisany do szpitala zakaźnego i tylko udziela telwkonsultacji. Komos, ze ciężko się dostać na wizytę za 360 zł.
-
Hej dziewczyny ! Współczuję tym, którym się nie udało i łączę się w bólu 😢 szczególnie testerkom z mojego dnia ☹️Jeszcze bardziej współczuję tym, którzy mają dodatkowe przygody w postaci torbieli i innych 💩... ☹️
Szlag by to wszystko trafił, patologie mają dzieci a my jednego nie możemy spłodzić 😕
Powiedzcie mi, jak to wyglądało u Was po odstawieniu luteiny? Kiedy przyszedł okres? Myślałam, że jak tylko odstawię te dowcipne czopki, to pms nadejdzie a tu zero bólu piersi, małpa powinna nadejść za jakieś dwa dni, wtedy będzie 28 dc.
Nie wiem, czy dobrze kminię ale wydawało mi się, że skoro owulke miałam stymulowaną i przyszła o 3 dni szybciej niż zawsze, to wtedy druga faza się skróci i ten okres będzie szybciej. Chyba jednak się mylę 🤦🏻♀️
Dzisiaj humor już lepszy chociaż mój luby nadal się nie określił czy działamy dalej czy nie. Powiem Wam szczerze, że bardziej mnie boli jego niezdecydowanie niż sam fakt, że druga IUI się nie udała ☹️2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
Balbineczka wrote:Hej dziewczyny ! Współczuję tym, którym się nie udało i łączę się w bólu 😢 szczególnie testerkom z mojego dnia ☹️Jeszcze bardziej współczuję tym, którzy mają dodatkowe przygody w postaci torbieli i innych 💩... ☹️
Szlag by to wszystko trafił, patologie mają dzieci a my jednego nie możemy spłodzić 😕
Powiedzcie mi, jak to wyglądało u Was po odstawieniu luteiny? Kiedy przyszedł okres? Myślałam, że jak tylko odstawię te dowcipne czopki, to pms nadejdzie a tu zero bólu piersi, małpa powinna nadejść za jakieś dwa dni, wtedy będzie 28 dc.
Nie wiem, czy dobrze kminię ale wydawało mi się, że skoro owulke miałam stymulowaną i przyszła o 3 dni szybciej niż zawsze, to wtedy druga faza się skróci i ten okres będzie szybciej. Chyba jednak się mylę 🤦🏻♀️
Dzisiaj humor już lepszy chociaż mój luby nadal się nie określił czy działamy dalej czy nie. Powiem Wam szczerze, że bardziej mnie boli jego niezdecydowanie niż sam fakt, że druga IUI się nie udała ☹️
Po odstawieniu progesteronu okres zwykle przychodzi po 2-3 dniach. Ale podobno nawet do tygodnia nie ma co się stresowac
Faceci wszystko przyzywają inaczej. To nie zawsze znaczy, ze im nie zależy. Może on tez w tym wszystkim jest zagubiony? Rozmawialiście szczerze z czego wynika jego „postawa”?
Skoro podjął się już 2 prób to znaczy, ze chce mieć dziecko. Pytanie, co chce robić dalej i czy w związku z brakiem chęci do dalszych prób jest gotowy na życie bez dzieci? Może potrzebuje czasu? A może nie wierzy w ta metodę lub wszego lekarza?
Ciśnienie tez nie działa prwnie dobrze na jakość nasienia u mężczyzn.
Przyciśnij go do szczerej rozmowy. Porozmawiajacie o swoich strachach, oczekiwaniach a to tylko Was zbliży i na pewno wypracujecie jakieś wspólne rozwiązanie. 🍀Balbineczka lubi tę wiadomość
-
Limonka89 wrote:Mam tak samo, ta przerażająca myśl a co jeśli nigdy... mam oczywiście plany A, B i C ale chciałabym żeby jak najszybciej w naszym domu pojawił się mały człowiek ❤️
Do tego wkurzają mnie wszyscy którzy powtarzają: „musicie wyluzować”, „cierpliwości” i „ wszystko jest w głowie”... 🤬Limonka89 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Dziewczyny czy któraś z Was brała zastrzyki mensinorm? Wczoraj dostałam go wieczorem, a dzisiaj mam biegunkę i mdłości nie wiem czy może to po nim. W ogóle jak robicie sobie zastrzyki? Same czy ktoś Wam robi? Jutro muszę zrobić zastrzyk, ale sama to raczej nie dam rady 😰😱
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Marta9191 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was brała zastrzyki mensinorm? Wczoraj dostałam go wieczorem, a dzisiaj mam biegunkę i mdłości nie wiem czy może to po nim. W ogóle jak robicie sobie zastrzyki? Same czy ktoś Wam robi? Jutro muszę zrobić zastrzyk, ale sama to raczej nie dam rady 😰😱
Ja robię zawsze sama. Kiedyś się bałam igieł i już tego nie pamietam. Po inseminacji co dziennie robię sobie zastrzyk z prolutexu, kwestia przyzwyczajenia nic nie czuje.
Ten menonsinorm to stymulacja? Czy biegunki są wymienione w działaniach ubocznych? Może skonsultuj się ze swoim lekarzem? Nie brałam tego leku ale często są działania nieporządanych po stymulacji. Ja po gonalu miałam co dziennie ból głowy na tyle silny, ze musiałam brać leki przeciwbólowe.Marta9191 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Koniczynka28 wrote:Ja robię zawsze sama. Kiedyś się bałam igieł i już tego nie pamietam. Po inseminacji co dziennie robię sobie zastrzyk z prolutexu, kwestia przyzwyczajenia nic nie czuje.
Ten menonsinorm to stymulacja? Czy biegunki są wymienione w działaniach ubocznych? Może skonsultuj się ze swoim lekarzem? Nie brałam tego leku ale często są działania nieporządanych po stymulacji. Ja po gonalu miałam co dziennie ból głowy na tyle silny, ze musiałam brać leki przeciwbólowe.
Miałam mieć iui w poniedziałek, ale wczoraj na usg okazało się, że przecherzyk jest jeszcze mały i dostałam ten zastrzyk. Nudności są wymienione w ulotce. A może po prostu zaszkodziło mi jedzenie. Chyba poproszę męża żeby mi zrobił ten zastrzyk
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
LIL90 wrote:Kochana ja bralam. Zadnych skutkow ubocznych, super sie po nich czulam w porownaniu np z aromkiem. Zastrzyki robil mi maz. Mi sie rece trzesly przy samym przygotowywaniu roztworu...
I urosky Ci po nim pęcherzyki? Wczoraj był mój 16dc dostałam 75 i w niedziele znowu 75 a we wtorek na usg i jak będzie pęcherzyk duży to środa iui
👱♀️29lat
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Koniczynka28 wrote:KAR Ty się do Pasnika zapisałaś mailowo w Łodzi w APC-analizy?
Nie udało mi się zapisać na telekonsultacje w Waw w Salve medica na żaden z terminów 1.08 ani 8.08. Zapisy są tylko telefoniczne. Miejsca się rozchodzą w 20 min na 2 soboty w danym msc. Kolejne termin na wrzesień- zapisy będą uruchomię pod koniec Sierpnia a data zapisów będzie znana po 17.08 🙄🙄
Lekarz podobno się nie rusza z Łodzi, bo jest przypisany do szpitala zakaźnego i tylko udziela telwkonsultacji. Komos, ze ciężko się dostać na wizytę za 360 zł.
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77