Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Balbineczka wrote:Cześć Wszystkim !
U mnie nieskazitelna biel na teście także II IUI nieudana.
Zapytałam mojego, czy decydujemy się na kolejną, to powiedział, że nie wie. Wszystko się sypie. Nic na siłę, chyba muszę odpuścić temat.
Powodzenia Dziewczyny🤗a szansa duuuzo wyzsza. Skoro macie tam refundacje to bym ciachala
juz w przyszłym cyklu mogłabyś byc po stymulacji, po punkcji i po transferze na krotkim protokole💝 ja tak zrobilam po drugiej nieudanej iui.
Balbineczka lubi tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Aga1510 wrote:Zbadaj hemoglobinę glikowaną, ona prawdę Ci powie o tym jak bardzo był Twój organizm zacukrzony przez ostatnie 120 dni. Ja zrobiłam i już wiem, że cukier mi wybombił stres. Takie leki nie są obojętne.
Dziś będę miała wynik hemoglobiny glikowanej jak go odbiorę to dam znac
👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania genetyczne prawidłowe
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
Mam do Was pytanie . Dziś dostałam miesiączkę a badanie drożności jajowodów mam mieć 4 sierpnia czyli to będzie 12dc. Czy to nie jest za późno ? Czytałam że to badanie powinno być zrobione jak najbliżej po miesiączce .👩🏻39 lat
3 poronienia ( ciąże w poprzednim związku )
Badania hormonalne prawidłowe
Drożność jajowodów prawidłowa
🧔🏻41lat
Badania nasienia prawidłowe
Wirusologia prawidłowa
💑Przygotowania do drugiej inseminacji 🙏 -
Koniczynka28 wrote:Czesc dziewczyny. Ja już po monitoringu. 2 pecherzyki są w trakcie pękania na prawy i lewym jajniki. Ale wczorajszy estradiol 240 wskazuje, se tylko w jednym jest dojrzała komórka jajowa. Lekarz mówi, ze chyba pierwszy raz w prawym. Pękają już wiec tym razem bez zastrzyku. Inseminacja o 15:30. I jestem zdziwiona ale jak mój lekarz zawsze kazał robić betę po np 15 -17 dniach w zależności kiedy zatrzyk, ja robiłam po 14. Ale teraz napisał, żeby robić po 11 już😝 wzięłam na dzisiaj zwolnienie i jadę do domu się relaksować. Trzymajcie kciuki proszę🍀🍀🍀
Update i właśnie mi się przypomniało, ze jak będę testowała to będę w 2 dniowej delegacji🙄 trochę się tego boje, wolałabym być w domu. Nie wiem czy się odważę na bete tego 4.08 🤨
Trzymamy kciuki 👍 najważniejsze to pozytywne nastawienie 😉 relaksuj sie na maxa 🍀
Z tą beta po 17 dniach to wiadomo że dla nas jest wiecznosc ale z drugiej strony to przynajmniej po tylu dniach mozesz byc pewna wyniku.Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
PinaColada93 wrote:Cześć Wam! Opowiem Wam hit dzisiejszego poranka. Wczoraj powinnam dostać @. Brak. Dziś rano temp. 36.77 a zazwyczaj powinna już spaść do 36.4 (taką mam startową 😛). No to pyk test, jeden z drugą jasna różowa kreską, robię drugi, trzeci (już negatywne) i za chwilę okres 😛. Dziś ostatni raz sikałam na ten przeklęty plastik nigdy więcej. Tylko beta.
Dokładnie robię to samo 😛😛 Chociaż wiem, że to nie ma sensu to myślę a przecież nie zszkodzi
ahhh co za baby2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Iza1982 przykro mi.. ale taka postawa jest super!! Walczymy trzymam kciuki za kolejną próbę, Zbieraj siły
Balbineczka a może porozmawiaj z facetem jak troche emocje opadną, może warto spróbować jeszcze ten jeden raz?? Trzymam kciuki i pamiętaj że są jeszcze inne sposoby!! Trzymaj się kochana2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Koniczynka28 wrote:Czesc dziewczyny. Ja już po monitoringu. 2 pecherzyki są w trakcie pękania na prawy i lewym jajniki. Ale wczorajszy estradiol 240 wskazuje, se tylko w jednym jest dojrzała komórka jajowa. Lekarz mówi, ze chyba pierwszy raz w prawym. Pękają już wiec tym razem bez zastrzyku. Inseminacja o 15:30. I jestem zdziwiona ale jak mój lekarz zawsze kazał robić betę po np 15 -17 dniach w zależności kiedy zatrzyk, ja robiłam po 14. Ale teraz napisał, żeby robić po 11 już😝 wzięłam na dzisiaj zwolnienie i jadę do domu się relaksować. Trzymajcie kciuki proszę🍀🍀🍀
Update i właśnie mi się przypomniało, ze jak będę testowała to będę w 2 dniowej delegacji🙄 trochę się tego boje, wolałabym być w domu. Nie wiem czy się odważę na bete tego 4.08 🤨
Super, że testowanie już za 11dni. Dasz radę!! Będziemy Cię tutaj dopingowaćKoniczynka28, Martys_ lubią tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Biała1987 wrote:Hej dziewczyny a jak ze wstrzemięźliwościa przed IUI? Byłam dziś na monitoringu 10dc na prawym jajniku mały na lewym 17mm dostałam gonadotropiny w poniedziałek monitoring i jak będzie ok to IUI tylko właśnie chodzi o wstrzemięźliwość ❤️❤️❤️ bo czytałam że od 2-7 dni ale my akurak tak się składa że nam się w tym cyklu wcale nie skladolo na ❤️❤️❤️❤️ i pewnie trochę za długo by były przetrzymane. 🤷♀️
wiesz co moim zdaniem warto dzisiaj podziałać ❤️❤️ i potem czekać do IUI
Ale jak to mój lekarz mówi aby jądra zaczęly dobrze pracować należy systematycznie co 2 dni współżyć, znaczy się lekarz powiedział, że facet powinnien co 2 dni hmm opróżnić dżondranieważne w jaki sposób.
I szczerze mówiąc od dłuższego czasu to praktykujemy i mojemu M poprawiły się wyniki, pewnie na to złożyło sie wiele czynników dieta suplementy itd.
Także kochana proponuje dzisiaj podziałać ❤️ i spokojnie czekać do IUIBiała1987 lubi tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
nick nieaktualnyArianaHuman wrote:Mam do Was pytanie . Dziś dostałam miesiączkę a badanie drożności jajowodów mam mieć 4 sierpnia czyli to będzie 12dc. Czy to nie jest za późno ? Czytałam że to badanie powinno być zrobione jak najbliżej po miesiączce .
Co do drożności to, żeby nie stracić cyklu, lepiej robić wczesniej już 12 dc. -
Hej dziewczyny! Jestem 7dni po drugiej IUI. Teraz trzeba tylko czekać. Cieszę się,że jest takie miejsce gdzie można podzielić się swoim doświadczeniem. Dziewczyny ze Śląska, do której kliniki chodzicie? Pozdrawiam Was wszystkie.
MoniaSz lubi tę wiadomość
-
Marlen1987 wrote:Hej dziewczyny! Jestem 7dni po drugiej IUI. Teraz trzeba tylko czekać. Cieszę się,że jest takie miejsce gdzie można podzielić się swoim doświadczeniem. Dziewczyny ze Śląska, do której kliniki chodzicie? Pozdrawiam Was wszystkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 12:08
Marlen1987 lubi tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Niepłodność idiopatyczna ??
1 IUI 25.01 😪 ( stymulacja aromek, ovitrelle )
7.07 laparo + histero > endometrioza III stopnia 😔 -
Update i właśnie mi się przypomniało, ze jak będę testowała to będę w 2 dniowej delegacji🙄 trochę się tego boje, wolałabym być w domu. Nie wiem czy się odważę na bete tego 4.08 🤨Koniczynka28 lubi tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Natalik wrote:Balbineczka , bardzo mi przykro , ale dlaczego gin mówi że "Nie wie "?
Kochana, miałam na myśli mojego faceta 😢2 lata bezowocnych starań
Jajowody drożne, pozytywne testy owu
Inofem-b12-kwas foliowy-omega 3-6-9, biotyna, maca, , wit. D
On: maca, profertil
Maj 2020 I inseminacja przesunięta na następny cykl ze względu na torbiel 😢
15.06.2020 I IUI na cyklu naturalnym 😔
2 IUI 10.07.2020 stymulacja -wyszedł problem z nasieniem ?!🤔
Nieudana 😒 -
MoniaSz wrote:Angelius katowice .. to trzymamy kciuki za sukces 🤞🤞🍀🍀
Nam znajoma poleciła Gyncentrum i tak już tam chodzimy prawie rok. Wcześniej trafiliśmy do Bytomia, gdzie wszystko było robione nieprofesjonalnie, babki w rejestracji wredne, a i pieniądze ściągali niemałe . Oby tym razem się udało:)MoniaSz lubi tę wiadomość
-
Marlen1987 wrote:Nam znajoma poleciła Gyncentrum i tak już tam chodzimy prawie rok. Wcześniej trafiliśmy do Bytomia, gdzie wszystko było robione nieprofesjonalnie, babki w rejestracji wredne, a i pieniądze ściągali niemałe . Oby tym razem się udało:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 12:37
OlaNova lubi tę wiadomość
33 lata
Starania od 4 lat
Amh 3,96
Ja ok
Mąż ok
Balbineczka wrote:Kochana, miałam na myśli mojego faceta 😢
Daj mu trochę czasu . Na spokojnie wróć do tematu.
On też na pewno potrzebuje czasu żeby to wszystko przetrawić.
Trzymam kciuki że na spokojnie zdecydujecie sie wspólnie na kolejne ,szczęśliwe podejście 😘😘🤞🤞🤞Balbineczka lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Koniczynka, to testujemy razem! 💪🏻🤞🏻🍀🍀
Akurat wypada to na 4 dni przed moją 5 rocznicą ślubu. Byłby miły prezent. Ale niestety już się nie nastawiam i nie bardzo wierzę, że się uda..Koniczynka28 lubi tę wiadomość
-
Aneta8 wrote:Koniczynka, to testujemy razem! 💪🏻🤞🏻🍀🍀
Akurat wypada to na 4 dni przed moją 5 rocznicą ślubu. Byłby miły prezent. Ale niestety już się nie nastawiam i nie bardzo wierzę, że się uda..
Doskonale Cię rozumiem. 4 raz to taki już kolowrotek. Ciagle to samo, powtarzający się cykl i zapomina się jaki był cel. Ale skoro lekarze widza w tym sens to musi coś w tym być. Ja mam taka iskierkę nadziei.
Ale tez podchodzę do tego w miarę na spokojnie, bo nie chce się załamać jeśli 4. Raz nie wyjdzie.KAR lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MoniaSz wrote:Ja jestem że Śląska 😊
MoniaSz lubi tę wiadomość
👧 29 lat
🧑 32 lata
Starania o dzidziutka :
3 lata
👧 * niewydolność przysadki mózgowej
* hypoplastyczna macica
* brak owulacji