X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siskaa wrote:
    Ja plamilam od 7 dnia po owu biorąc Duphaston. W tym cyklu dostałam Progesterone Besins i plamienia ustały. Prog 7 dnia po owu 36,200 wiec chyba tez zależy na jaki lek się reaguje.
    Nie ma sensu żebyś badała teraz proga, bo jeżeli nie ma ciąży to wyjdzie niski Jego się bada 7-8 dnia po owu.
    Ja badałam na początku proga z beta bo miałam nadzieje na ciąże :D a jak już jest potwierdzenie ciąży to trzeba zbadać proga :p ale tak jak piszesz proga bada się 7-8 dpo. A potem w ciąży :))

• szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2020, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Czesc. Ja bym nie do końca słuchała panią w labie. Ja mam swój prog 8dni po zwykle między 14 a 21 w zależności od cyklu. A mimo wszystko mój gin daaal mi progesteron w zastrzykach Prolutex. 24 h od zastrzyku miałam rzędu 30 ale jak badałam ze 2 razy z beta kilka godz po zastrzyku to miałam rzędu 70-80!!! nigdy plamien nie miałam.
    Edit: chociaż mi się przypomniało, ze chyba na ulotce proga zawsze jest info, ze jednym ze skutków uboczych mogą być plamienia, ale to nie od nadmiaru tylko po prostu kwestia indywidualna. Zerknij sobie na ulotkę
    o dzieki bardzo w domu to sprawdzę tylko ze ja te plamienia miałam juz za nim Progesteron brałam :/

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • InezInez93 Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć chciałabym was zapytać tutaj po którym razie od inseminacji zaszłyście w ciążę teraz bedzie moja piąta inseminacja wczoraj zrobiłam test i był negatywny a inseminacja miałam w piątek tydzień temu więc minęło dokładnie 10 dni zaczynam się zastanawiać czy w ogóle to tylko ze mną taki problem to prawda nie mam jednego jajowodu ale Wszystkie wyniki mam w porządku mój mąż również a jednak nic z tego nie wychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 09:45

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InezInez93 wrote:
    Cześć chciałabym was zapytać tutaj po którym razie od inseminacji zaszłyście w ciążę teraz była moja piąta inseminacja wczoraj zrobiłam test i był negatywny a inseminacja miałam w piątek tydzień temu więc minęło dokładnie 10 dni zaczynam się zastanawiać czy w ogóle to tylko ze mną taki problem to prawda nie mam jednego jajowodu ale Wszystkie wyniki mam w porządku mój mąż również a jednak nic z tego nie wychodzi
    Czesc Kochana. Tez miałam 5 inseminacji j to z nasieniem dawcy. Problem do tej pory nie wykryty. Byłam u immunologa i jestem w trakcie zleconych przez niego badan. Brakuje mi tylko 2 wyników ale póki co wszystko ok 🤷‍♀️ Najpierw myslalam, ze chce żeby coś wyszła ale teraz cieszę się, ze wszystko dobrze. Inseminacje po prostu nie maja wysokiej skuteczności. Chociaż u Was dochodzą tez starania naturalne. U nas naturalnie nie ma szans. Wiec podsumowując 5 IUI to miałam 5cs. My teraz zaczynamy temat in vitro. Mam nadzieje, ze to będzie dla nas szczęśliwa metoda.
    Robiłaś badania genetyczne i immunologiczne?
    Mysle, ze w takim przypadku to naturalny krok. Jest wieeeele badan, które można robić. Oczywiście nie chodzi o to, żeby badać wszystko. Ale trzeba pójść do lekarza, który odpowiednio nakieruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 09:39

• InezInez93 Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ci za odpowiedź Ja mieszkam w Holandii i tutaj 6 inseminacji jest za darmo i potem 3 razy in vitro więc jeszcze 2razy mnie czeka przed in vitro ale słyszałam że in vitro też nie daje takiej skuteczności już nie wiem co myśleć Mam syna który ma 7 lat ale ciągle marzy o rodzeństwie kropka ogólnie moja pierwsza ciąża obumarła później urodził się mój syn a później miałam ciążę pozamaciczną ale lekarze nie stwierdzili żadnej przyczyny. Ale ostatnio inseminacja bardzo dziwnie przeżyłam Nie dość że mocno bolą mnie brzuch że nie spałam po nocach to cały czas miałam wyciek tak jakbym normalnie robiła siku w majtki 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 09:43

• Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InezInez93 wrote:
    Dziękuję ci za odpowiedź Ja mieszkam w Holandii i tutaj 6 inseminacji jest za darmo i potem 3 razy in vitro więc jeszcze 2razy mnie czeka przed in vitro ale słyszałam że in vitro też nie daje takiej skuteczności już nie wiem co myśleć Mam syna który ma 7 lat ale ciągle marzy o rodzeństwie kropka ogólnie moja pierwsza ciąża obumarła później urodził się mój syn a później miałam ciążę pozamaciczną ale lekarze nie stwierdzili żadnej przyczyny. Ale ostatnio inseminacja bardzo dziwnie przeżyłam Nie dość że mocno bolą mnie brzuch że nie spałam po nocach to cały czas miałam wyciek tak jakbym normalnie robiła siku w majtki 😅
    Zazdroszczę, ze nie płacicie. My już na inseminacje i badania teraz to już chyba z 23 tys wydaliśmy:/ aż się człowiek zastanawia czy warto mieszkać w tym kraju.
    Jakbym miała za darmo to bym robiła dalej.
    Trzymam kciuki, ze w końcu się uda

Edit: Generalnie dziewczyny w pl nie próbują tyle razy, zwykle do 3. Razy maks. nie wiem, czy oprócz mnie jest tu ktokolwiek, kto próbował 5🤷‍♀️ Ale była jedna dziewczyna, która za 4. Zaszła w ciąże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 09:52

• InezInez93 Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam tutaj rok i powiem szczerze że jestem bardzo zadowolona i z opieki zdrowotnej i ogólnie mąż tutaj pracuję sam bo ja bym nie zdążyła dojechać do pracy i wrócić po syna a starczy nam jeszcze Ponadto niczego nam nie brakuje To wręcz mamy więcej niż kiedykolwiek Zależy jeszcze jak to trafi moja przyjaciółka tutaj przyjechała i po trzech miesiącach zbankrutowała i wróciła ale naprawdę ja jestem zadowolona Co napisałam tutaj bo ogólnie szukam jakiegoś wsparcia bo miałam wrażenie że tylko mnie to dotyczy trzymam również kciuki za ciebie

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• InezInez93 Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym przeszła do invitro. Ale to są procedury i muszę przejść 6 raz insiminacje.

• InezInez93 Znajoma

Wysłany: 21 września 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może wie ktoś jak wygląda tutaj w ogóle in vitro bo dużo czytam i na różnych stronach różne są odpowiedzi Jaka jest to skuteczność i ile czasu trwa przygotowanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anaby89 wrote:
    Moje pytanie już nie aktualne to był ślad po ovitrellu.
    Przykro mi... U mnie też biel... 4(ostatnia) iui nie udana, teraz będziemy próbować IV 💪

• Pysiaaa21 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InezInez93 wrote:

Hej Ja tez mieszkam w Holandii juz 7 lat. Z bylym mezem mialam 5 inseminacji 6 lat temu i 2 in vitro 5 lat temu nic nie wyszlo, ale mialam wtedy nie drozny prawy jajowod i przegrode w macicy, teraz juz jestem naprawiona :D Z drugim mezem teraz jestem po pierwszej inseminacji w Belgii teraz tam probuje szczescia ;) 01.10 test z krwi ;) byly dwa pecherzyki i dwa pekly wiec podwojna szansa ;) ogolnie lecze sie juz 9 lat..

f2w3rjjgpp4cuceo.png
    8 IUI nie udanych :(
    04.09.2015 - ICSI w Holandii zarodek dwudniowy 4 C :(
    10.12.2015 - criotransfer w Holandii zarodek 5 C :(
    23.10.2017 - ICSI w Polsce blastusie 3BC i 3CB - cb :(
    08 i 11.2021 - 2 x ICSI w Belgii NIE UDANE
    29.03.2022 - niespodzianka - ciąża naturalna <3 termin 06.12.2022 <3 <3 <3
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    InezInez93 wrote:
    A może wie ktoś jak wygląda tutaj w ogóle in vitro bo dużo czytam i na różnych stronach różne są odpowiedzi Jaka jest to skuteczność i ile czasu trwa przygotowanie
    Statystycznie skuteczność zależy od kliniki. Najwyższa skuteczność W Polsce ma m. in. Novum w waw. Średnia z 10 lat na próbę to 43%.

Ogólnie, tak łopatologicznie. Wizyta z rozpisaniem stymulacji jest ok. 20 dnia cyklu poprzedniego. Są różne formy stymulacji ( krótki protokół, długi protokol, krótki z antagonista). Lekarz decyzuje o protokole. No j wraz z okresem start stymulacji. Potem od ok 6 dnia cyklu kontrola owulacji. Czyli co 2 dni badanie estradiolu i usg. Potem ovitrelle i potem po zakończeniu stymulacji punkcją pod narkoza (narkoza to z tego co wiem mega krótko). Punkcją czyli pobierają jajeczka wraz z płynem. O swoich siłach się staje, posiłek, kontrola lekarska i do domu. Potem zapładniają jajeczka. Są różne metody zapładniania np takie ze są jajeczka w labie z plemnikami i same maja się zapłodnić albo icsi i to jest wprowadzanie plemnika do jajeczka. Często transfer jest w 2 dobie, czasem nawet w 5 ale to rzadko. Wiec po 2 dniach jest tel ile jest zarodków, jakiej jakości i umawiamy transfer swiezaka. Tyle w skrócie :). Jeśli zostaną jakieś zarodki to je zamrażają i tak jest najlepiej, bo można mieć co miesiąc nawet transfer. Ale jeśli wyjdzie ze są słabe komórki jajowe albo zarodki i nic się nie zamrozi to niestety cała procedura od nowa jeśli się nie uda po pierwszym transferze zajść. Czyli stymulacja itp. A silnej stymulacji nie można mieć co miesiąc wiec to wszystko wydłuża.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 10:40

• szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siskaa wrote:
    U mnie tez porażka...
    Nie mam na siebie pomysłu. Chyba będziemy myśleć o IV😔
    Siskaa gdzie bedziecie robić in vitro ?

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • Siskaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalona1106 wrote:
    Siskaa gdzie bedziecie robić in vitro ?
    W Gyncentrum

Starania od 09.2019

02.2023 CP (ciąża jajowodowa, prawy jajowód zachowany)

Drugie podejście do stymulacji IVF

24.03 - punkcja 14 komórek 🍀
    29.03 - transfer 2 blastek 4AA🍀🍀
    06.04 8 dpt beta 112,60 mIU/ml 🍀
    🍀
    10 dpt beta 227,80 mIU/ml 🍀🍀
    11 dpt beta 353🍀🍀
    13 dpt beta 659,6 mlU/ml 🍀🍀
    14 dpt beta 1220 mlU/ml 🍀🍀
    Jest pęcherzyk w macicy ❤️
    15 dpt pęcherzyk ma 3,5 mm ❤️
    17 dpt pęcherzyk ma 5,7 mm❤️
    Beta 3101 mlU/ml
    21 dpt pęcherzyk 9 mm 🍀🍀
    28 dpt maleństwo ma 5,2 mm i mamy ❤️
    13+0 badania prenatalne, wszystko ok 😍
    21+1 badania połówkowe, mamy 415 g 😍
    29+1 usg III trymestru, jest 1321g 😍
    34+3 mamy 2300g ❤️
    36+6 mamy 2606g ❤️
    38+0 mamy 3 kg ❤️
    38+6 06.12.2021🍼3050kg i 51 cm ❤️

Mamy ❄️❄️❄️❄️

"Pamiętaj, najwięcej strachu kryje się w głowie. "
    E.L.

202112061756.png
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie na dobitkę beta negatywna. Także 3 IUI przechodzi do historii.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • szalona1106 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2020, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    No i u mnie na dobitkę beta negatywna. Także 3 IUI przechodzi do historii.
    tak mi przykro :( ja tez czekam na wynik beta ale plamienia mam nadal takze druga inseminacja tez nie udana
    wiesz juz co bedziesz dalej robić ? kolejna inseminacja ?

1 AID🍷
    2 AID 🍷
    3 AID nie udany
    4 AID nie udany
    In Vitro
    13.04 1. Transfer
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szalona1106 wrote:
    tak mi przykro :( ja tez czekam na wynik beta ale plamienia mam nadal takze druga inseminacja tez nie udana
    wiesz juz co bedziesz dalej robić ? kolejna inseminacja ?

Jestem skołowana. Muszę to wszystko przemyśleć.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • OlaNova Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i u mnie dupa :(

Beta negatywna po 3 inseminacji. Smutno tak jakoś, mimo, że się nie nastawiałam. Wiem, że inseminacja to totalna loteria. Ale 14 pełnych miesięcy starań i nie widać końca, brakuje też punktu zaczepienia :(

Przykro mi, że dawno nie było tu pozytywów... :(

My teraz odpoczniemy od lekarzy, nie robimy już IUI, rezygnuję z cyklów stymulowanych, będziemy się cieszyć sobą, a w międzyczasie gdzieś tam będziemy robić dodatkowe badania (genetyczne oraz rozszerzone badanie nasienia, być może immunologia). Mój lekarz odradza laparoskopię, ale powiedział, że jak się uprę to zrobi. Zobaczymy jak to wszystko finansowo będzie wyglądało. Też ja gdzieś tam pomału zaczęłam się oswajać z in vitro.

Nie mogę też Wam obiecać, że będę aktywnie czytać forum, z jednej strony bardzo Wam kibicuję i chętnie zobaczyłabym Was w pozytywnych statystykach, a z drugiej strony nie będę miała Wam nic do zaoferowania. Także z góry przepraszam, że mogę wypaść z obiegu ;)

f2w33e3kj33m6p5d.png

Ja: 30 lat On: 31 lat
    Starania od lipca 2019
    12.2019 - rozpoczęcie diagnostyki, wszystkie wyniki książkowe (niepłodność idiopatyczna)
    05.2020 - sono-HSG - jeden jajowód niedrożny
    05.2020 - pierwszy cykl stymulowany (nieudany)
    07. i 08. i 09.2020 - 3 x IUI (nieudane)

09.2021 - 1 IVF - krótki - 11 komórek, 2 zarodki, transfer odroczony (hiperka)
    25.10.2021 - FET - blastka 4aa
    6 dpt - pierwsze w życiu II kreski 🎉
    8 dpt - bHCG: 53,2 mIU/ml i dalej beta pięknie rośnie!
    24 dpt - mamy serduszko!!! <3 <3 <3

1 mrozaczek 4aa na zimowisku <3
  • Aneta8 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaNova wrote:
    No to i u mnie dupa :(

Beta negatywna po 3 inseminacji. Smutno tak jakoś, mimo, że się nie nastawiałam. Wiem, że inseminacja to totalna loteria. Ale 14 pełnych miesięcy starań i nie widać końca, brakuje też punktu zaczepienia :(

Przykro mi, że dawno nie było tu pozytywów... :(

My teraz odpoczniemy od lekarzy, nie robimy już IUI, rezygnuję z cyklów stymulowanych, będziemy się cieszyć sobą, a w międzyczasie gdzieś tam będziemy robić dodatkowe badania (genetyczne oraz rozszerzone badanie nasienia, być może immunologia). Mój lekarz odradza laparoskopię, ale powiedział, że jak się uprę to zrobi. Zobaczymy jak to wszystko finansowo będzie wyglądało. Też ja gdzieś tam pomału zaczęłam się oswajać z in vitro.

Nie mogę też Wam obiecać, że będę aktywnie czytać forum, z jednej strony bardzo Wam kibicuję i chętnie zobaczyłabym Was w pozytywnych statystykach, a z drugiej strony nie będę miała Wam nic do zaoferowania. Także z góry przepraszam, że mogę wypaść z obiegu ;)

OlaNova bardzo mi przykro :( myślę, że odpoczynek dobrze Wam zrobi.. u mnie, po 4 nieudanych próbach, też daliśmy sobie chwile, byliśmy na fajnych wakacjach i decyzja, że robimy in vitro przyszła sama, mimo, że na początku wydawała mi się nie do przyjęcia. Zmieniliśmy lekarkę, która zasugerowała, że mogę mieć endometriozę i moznaby zrobić laparoskopię, lub po prostu iść w IFV i zdecydowaliśmy, że już nie chcemy dalej się diagnozować i tracić czasu. Jeśli nie uda się pierwsza procedura wrócimy to szukania przyczyny.
    Trzymaj się! 😘

fxQZp2.png
    XJSep2.png
    Starania od marca 2018 r.
    01-07.2020r. - 4 IUI nieudane
    28.10.2020r. - rozpoczęcie procedury IVF
    10.11.2020r. - transfer udany - Jaś [*]
    22.05.2021r. - transfer ❄️ bl. 4.2.2 ❤️
    12.2021r. Nasz synek przyszedł na świat w 33+4 tc 💜
    07.2022r. Naturalny cud! ❤️ Czekamy na córeczkę!
  • Klaudinick Koleżanka

Wysłany: 21 września 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn po inseminacji, czy po IUI otrzymamy jakąś dokumentację do ręki?Czy będą tam dane o nasieniu i jego preparatyce ?

Starania od sierpnia 2019👣👣👣
    Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
    3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
    LH 3.03 (2.00-8.00)
    Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
    Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
    Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
    Mąż :
    lepkość <1 cm
    objętość ejakulatu 5,30ml,
    pH 7,9,
    liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
    całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
    prawidłowych 1 % 😣
    23.10.20- 1 IUI 🍷
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ