WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Ja wszystko robiłam prywatnie. Nie trzeba mieć żadnego skierowania. Nie trzeb robić badan w klinice. Można tez wiele tych badan zrobić wysyłkowo np. Z testdna lub madgen. Ja wiem, ze to może być losowość. Ale jednak nie boje się tych leków. Wiec jak coś może pomoc a nie zaszkodzi to wole spróbować. Chce mieć poczucie, ze zrobiłam wszystko.
    Ja na prawdę nikogo nie namawiam. Ale jeśli np u kogos nie znajduje się innych problemów, zero to warto się pobadac. Jest ogrom kobiet, które leczą temat immunologii. Biorę acofil i czuje się ok. Baaaardzo małe dawki. Na szczepienia hmmm chyba bym się nie zdecydowała. Ale kto wie. U mnie po prostu nie ma takiej potrzeby.
    Może tez inna sprawa, bo u nas ze względu na czynnik męski po prostu nie da się naturalnie i to potwierdziło wielu lekarzy. Wiec ja nawet nie wiem jaki byłby efekt dłuższym staran naturalnych, bo nigdy ich nie było 🙄Nie ma co nawet liczyć na cud. Nasienie jest tak kiepskiej jakości co do wszystkich parametrów. I żaden lekarz przez 7 lat nie znalazł przyczyny 🤦‍♀️Cała genetyka, hormony, mechanicznie wszystko ok.

Jestem pewna że tak czy siak w końcu się uda ❤️.nie takie historie się słyszy. Tylko nie wiemy kiedy przyjdzie nasza pora. Byle cierpliwie to znieść :)
    Widzę też ile osób ma problem i nie czuje się wyjatkiem, w moim centrum leczenia jest ruch jak na stacji kolejowej 🤣
    Mi na początki ktoś powiedział, żebym wzięła pod uwagę, że może nigdy się nie udać i co wtedy..
    Może temu mam teraz takie nastawienie. W głębi duszy bardzo chce, ale co miesiąc nie płacze. Mam wrażenie że znajomi bardziej przeżywają niż ja 😅 to są dopiero jaja...
    A co do inmunologii również spróbuję, ale pewnie juz po nieudanym in vitro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2021, 21:15

Koniczynka28 lubi tę wiadomość

• Atkka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Dziewczyny , które zażywają zastrzyki monsinorm jako stymulacja . Czy jest to możliwe, że u mnie owulacja po tych lekach wystąpiła szybko ? Biorę je przez 7 dni - do 4 dnia czułam że rosną i bolała . Od 3 dni nie czuje nic i śluz mam aż się leje ! Jutro m na 16 monitoring, no się że już jest po 😭
    Ja mam zastrzyki z Fostimon już drugi cykl i w pierwszym rozpieralo mnie od środka a w tym jest spokój. Lekarz sprawdził i wszystko jest ok. Trzymam kciuki aby u Ciebie też było dobrze.
    Jutro też mam wizytę i najprawdopodobniej w środę IUI.

Kasia1991, Mimi__ lubią tę wiadomość

event.png

preg.png
    Starania od 06. 2019
    * 11.2020 - 03.2021 4x IUI 👎👎👎👎
    * 05. 2021 start IVF
    * 20.05 punkcja mam ❄❄❄
    * 15.06 transfer 5BA 10 dpt beta 160, 15 dpt beta 636, 21 dpt beta 3927, 28 dpt i czar prysł 💔 puste jajo płodowe
    * 08.2021 star do drugiego transferu -> przerwano, wykryto guzki -> histeroskopia 10.2021 -> guzki okazały się pozostałościami po ciazy.
    * 11.11 transfer 5BB - 👎
    * 10.12 transfer 4CC - 10 dpt beta 267, 19 dpt jest pęcherzyk z ciałkiem, 21 dpt 💔
    ZMAIAN KILINIKI
    * 05.2022 start IVF
    * 06.2022 punkcja mamy ❄❄❄❄
    * 07.07.2022 transfer 4.1 1 👎
    * 08.08.2022 transfer 4.1 1 - 40t2d na świat przyszedł nasz synek
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka28 wrote:
    Ja wszystko robiłam prywatnie. Nie trzeba mieć żadnego skierowania. Nie trzeb robić badan w klinice. Można tez wiele tych badan zrobić wysyłkowo np. Z testdna lub madgen. Ja wiem, ze to może być losowość. Ale jednak nie boje się tych leków. Wiec jak coś może pomoc a nie zaszkodzi to wole spróbować. Chce mieć poczucie, ze zrobiłam wszystko.
    Ja na prawdę nikogo nie namawiam. Ale jeśli np u kogos nie znajduje się innych problemów, zero to warto się pobadac. Jest ogrom kobiet, które leczą temat immunologii. Biorę acofil i czuje się ok. Baaaardzo małe dawki. Na szczepienia hmmm chyba bym się nie zdecydowała. Ale kto wie. U mnie po prostu nie ma takiej potrzeby.
    Może tez inna sprawa, bo u nas ze względu na czynnik męski po prostu nie da się naturalnie i to potwierdziło wielu lekarzy. Wiec ja nawet nie wiem jaki byłby efekt dłuższym staran naturalnych, bo nigdy ich nie było 🙄Nie ma co nawet liczyć na cud. Nasienie jest tak kiepskiej jakości co do wszystkich parametrów. I żaden lekarz przez 7 lat nie znalazł przyczyny 🤦‍♀️Cała genetyka, hormony, mechanicznie wszystko ok.[/QUOTE

Koniczynka, uważam, ze robisz wszystko ok, zgodnie z sobą. Ja tez chce sprawdzić immunologie, żeby po prostu wiedzieć, czy mam z tym może problem czy nie, a jeśli tak to na pewno będę szukała kogoś, kto mimo opisywanych często szans działania metod 50/50 podejmuje się jakichś działań i z nich skorzystam, dla siebie i mojego świetego spokoju.

Wiem, ze w Polsce można zrobić wszystko prywatnie, jednak tutaj to tak chyba nie działa (a przynajmniej ja nie znalazłam żadnego labo które od tak zrobi Np allo mlr). Widziałam na test dna te badania, ale czy one obejmują allo mlr? A na tym najbardziej mi zależy... poza tym badania immunologiczne z test dna to chyba i tak trzeba stawić się na miejscu w jakimś punkcie pobrania krwi? Chyba ze mam pójść gdzieś żeby mi pobrali krew i wtedy mam im wyslac?
    Tutaj to tak nie działa, żadna pielęgniarka nie pobierze mi od tak krwi na życzenie... niestety to nie Polska, chociaż nie mogę narzekać, jak narazie wydaliśmy 60 euro na spermiogram... który i tak później powtarzany był już w ramach ubezpieczenia zdrowotnego. Także coś za coś. Inne badania z test dna miałam już robione tutaj.

Szukam nadal możliwości tutaj, mam chyba jedna klinikę, w której mogłabym spróbować... ale zobaczymy, będę dzwonić jutro. Ale może jest ktoś ze Szczecina kto wie gdzie tam mogę zrobić takie badanie?

Koniczynka, piszesz ze można zrobić prywatnie w labo... w jakim labo robilas? Allo mlr tez? Może na terenie Szczecina tez jest to labo... dobry pomysł! Będę teraz szukać po prostu w laboratoriach. Dzięki!

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Guśka21 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) w lutym moje pierwsze IUI jestem po kliku próbach stymulacji jednak nie udało się :( miejmy nadzieje, ze dzięki inseminacji mi się uda :) trzymam za Was mocno kciuki ❤️

Kolendra, Mimi__, BeataX lubią tę wiadomość

🧸 IUI 02.03.2021 ❌
    🐥 IUI 07.05.2021 ❌
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Koniczynka28 wrote:
    Może tez inna sprawa, bo u nas ze względu na czynnik męski po prostu nie da się naturalnie i to potwierdziło wielu lekarzy. Wiec ja nawet nie wiem jaki byłby efekt dłuższym staran naturalnych, bo nigdy ich nie było 🙄Nie ma co nawet liczyć na cud. Nasienie jest tak kiepskiej jakości co do wszystkich parametrów. I żaden lekarz przez 7 lat nie znalazł przyczyny 🤦‍♀️Cała genetyka, hormony, mechanicznie wszystko ok.[/QUOTE

Koniczynka, uważam, ze robisz wszystko ok, zgodnie z sobą. Ja tez chce sprawdzić immunologie, żeby po prostu wiedzieć, czy mam z tym może problem czy nie, a jeśli tak to na pewno będę szukała kogoś, kto mimo opisywanych często szans działania metod 50/50 podejmuje się jakichś działań i z nich skorzystam, dla siebie i mojego świetego spokoju.

Wiem, ze w Polsce można zrobić wszystko prywatnie, jednak tutaj to tak chyba nie działa (a przynajmniej ja nie znalazłam żadnego labo które od tak zrobi Np allo mlr). Widziałam na test dna te badania, ale czy one obejmują allo mlr? A na tym najbardziej mi zależy... poza tym badania immunologiczne z test dna to chyba i tak trzeba stawić się na miejscu w jakimś punkcie pobrania krwi? Chyba ze mam pójść gdzieś żeby mi pobrali krew i wtedy mam im wyslac?
    Tutaj to tak nie działa, żadna pielęgniarka nie pobierze mi od tak krwi na życzenie... niestety to nie Polska, chociaż nie mogę narzekać, jak narazie wydaliśmy 60 euro na spermiogram... który i tak później powtarzany był już w ramach ubezpieczenia zdrowotnego. Także coś za coś. Inne badania z test dna miałam już robione tutaj.

Szukam nadal możliwości tutaj, mam chyba jedna klinikę, w której mogłabym spróbować... ale zobaczymy, będę dzwonić jutro. Ale może jest ktoś ze Szczecina kto wie gdzie tam mogę zrobić takie badanie?

Koniczynka, piszesz ze można zrobić prywatnie w labo... w jakim labo robilas? Allo mlr tez? Może na terenie Szczecina tez jest to labo... dobry pomysł! Będę teraz szukać po prostu w laboratoriach. Dzięki!
    Kochana tu nie pomogę, bo jestem z innej części polski. Lublin a leczę się w Waw. Akurat allo mr nie robiłam, bo zgłosiliśmy się do kliniki po in vitro z dawca, a jakoś tak inaczej się potoczyło. Z test dna czy madgen robi się wysyłkowo. I jeśli coś jest z krwi to masz w zestawie taki nakłuwacz jak np. Do badania poziomu insuliny i musisz sobie z palca wycisnąć krew na taka karteczkę. Ja badania robiłam w różnych miejscach, bo je powoli kompletowałem, jeśli chodzi o genetykę i immunologie. Trochę luxmed, trochę synevo, testdna i madgen wysyłkowo a i chyba coś w alabie. Ale na pewno coś w Szczecinie znajdziesz skoro mi się z Lublina udało zrobić te badania. 💪

• Kika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko, widzę że jesteś po transferze 🤩 cudownie 😍 Jak się czujesz?? Ściskam kciuki za piękną betę ✊🍀 Daj koniecznie znać!

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
    26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
    01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
    03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
    12.12 jest ❤️

Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏
  • Koniczynka28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Koniczynko, widzę że jesteś po transferze 🤩 cudownie 😍 Jak się czujesz?? Ściskam kciuki za piękną betę ✊🍀 Daj koniecznie znać!
    Czyje się dobrze. Tzn nic nie czuje :D ale to kluczowe, dobrze zniosłam stymulację i punkcję. Staram się pozytywnie nastawiać chociaż po drodze mieliśmy sporo przygód. Zapladniali wszystkie moje dojrzałe komórki, ale od razu padło 6;/;/ jeden zarodek we mnie, a pozostałe hmm nie wiem, jutro się dowiem czy przetrwały. Oby ten jeden we mnie był bardzo silny 💪💪 fizycznie nie boje się kolejnej procedury, bo na prawdę gładko to zniosłam. Bardziej tak hm psychicznie i finansowo:) chwilami miałam wątpliwość, czy dobrze robimy, przyznam ze żałowałam, ze nie wzięliśmy dawcy w pewnym momencie... ale miejmy nadzieje, ze w najbliższych tygodniach dowiemy się o cudzie.
    Nie spamuje już ty Wam forum. Po prostu leżakuje na L4 przez tydzień, wiec zaglądam w różne miejsce. Trzymam za Wszystkie kciuki i 21.01 dam znać jak się u mnie potoczyło;)🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 13:09

Mimi__, Kika, Soleil lubią tę wiadomość

• MaBu Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko trzymam kciuki <3 10 dni czekania, życzę zdrowia i cierpliwości :)

Starania od czerwca 2020
    Klinika Macierzyństwo - dr P
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atkka wrote:
    Ja mam zastrzyki z Fostimon już drugi cykl i w pierwszym rozpieralo mnie od środka a w tym jest spokój. Lekarz sprawdził i wszystko jest ok. Trzymam kciuki aby u Ciebie też było dobrze.
    Jutro też mam wizytę i najprawdopodobniej w środę IUI.

Jak u ciebie wizyta ?? U mnie 10 dc. Jutro inseminacja . Spodziewałam się szału po tych zastrzykach a są dwa pecherzyki po lewej 22 mm po prawej 18 mm endometrium ok. 9 mm . Jakoś szybko ta IUI 🙁

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 25 stycznia mam wizytę (pierwsza dotycząca in vitro) gin zapisze leki i w lutym jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem rozpoczynamy procedurę. Także ja przenoszę się na wątek in vitro a za Was będę trzymać kciuki. ;)

Mimi__, BeataX, Atkka, Patka70, MalaGosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wszystkiego dobrego i powodzenia! Trzymam mocno kciuki żeby wszystko się udało za pierwszym razem

• Atkka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Jak u ciebie wizyta ?? U mnie 10 dc. Jutro inseminacja . Spodziewałam się szału po tych zastrzykach a są dwa pecherzyki po lewej 22 mm po prawej 18 mm endometrium ok. 9 mm . Jakoś szybko ta IUI 🙁
    Ja o 19 mam wizytę ale spodziewam się IUI w środę. Powodzenia jutro ✊✊

event.png

preg.png
    Starania od 06. 2019
    * 05. 2021 start IVF
    * 20.05 punkcja mam ❄❄❄
    * 15.06 transfer 5BA 10 dpt beta 160, 15 dpt beta 636, 21 dpt beta 3927, 28 dpt i czar prysł 💔 puste jajo płodowe
    * 08.2021 star do drugiego transferu -> przerwano, wykryto guzki -> histeroskopia 10.2021 -> guzki okazały się pozostałościami po ciazy.
    * 11.11 transfer 5BB - 👎
    * 10.12 transfer 4CC - 10 dpt beta 267, 19 dpt jest pęcherzyk z ciałkiem, 21 dpt 💔
    ZMAIAN KILINIKI
    * 05.2022 start IVF
  • Atkka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zastanawiam się jeszcze nad jedna kwestią , czy mówicie coś swojemu pracodawcy o waszych problemach? Co mówicie jak bierzecie wolne? Jak to u Was wygląda?
    U mnie póki co nikt prócz moich rodziców i teściowej nie wie o naszych problemach i chyba nie jestem w stanie nikomu o tym mówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2021, 17:34

event.png

preg.png
    Starania od 06. 2019
    * 05. 2021 start IVF
    * 20.05 punkcja mam ❄❄❄
    * 11.11 transfer 5BB - 👎
    ZMAIAN KILINIKI
    * 05.2022 start IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atkka wrote:
    Dziewczyny zastanawiam się jeszcze nad jedna kwestią , czy mówicie coś swojemu pracodawcy o waszych problemach? Co mówicie jak bierzecie wolne? Jak to u Was wygląda?
    U mnie póki co nikt prócz moich rodziców i teściowej nie wie o naszych problemach i chyba nie jestem w stanie nikomu o tym mówić.

Ja mówię normalnie. Pracuje z samymi kobietami , które aż 4 się starają o ciąże i dalej twierdzą że im się uda naturalnie i trochę na mnie krzywa patrzą że wydaje tyle pieniędzy ( jedna ma endometriozę 4 stopnia , druga wieży mocno w Boga i mówi że to przyjdzie naturalnie , a już 2 lata się starają tak na poważnie, 3 ma pcos a 4 zaczęła ale jest otyła razem z mężem wiec tez to czarno widzs)

A ty bierzesz wolne na inseminacje ?

Mój ginekolog się dziś zastanawiam czy robić jutro czy w środę inseminacje , ale ma obawy że ten duży pęknie a tamtemu by jeszcze przydało się podrosnąć 🙁

• MalaGosia Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atkka wrote:
    U mnie o staraniach z pomocą kliniki nie wie nikt. Także jeśli biorę wolne zglaszam wcześniej, wtedy gdy okazuje się z dnia na dzień że np jutro będzie inseminacja to wtedy urlop na żądanie. U mnie w pracy jeszcze nikt nie dopytuje. Akurat mam taką ekpie że także biorą urlopy z dnia na dzień nie wzbudza to podejrzeń. Raczej nie będę zgłaszać.

Starania od 10.2018, lat 32
    AMH-2.68
    ANA-ujemna
    Nasienie-morfologia 3%
    1) 2019.12-Histeroskopia
    2)2020.09-Laparoskopia(jajowody drożne, ognisko endo i cysta wycięta)
    14.11 1 IUI 🍷😒
    14.12 2 IUI 🍷😒
    .
    .
    .
    Naturalna
    01.02 beta 1052
    03.02 beta 2085 prog 26
    Chwilo trwaj 🙏

*Niedoczynność
    *Hiperprolaktynemia
    *bakteria Chlamydia-wyleczona
  • Atkka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1991 wrote:
    Ja mówię normalnie. Pracuje z samymi kobietami , które aż 4 się starają o ciąże i dalej twierdzą że im się uda naturalnie i trochę na mnie krzywa patrzą że wydaje tyle pieniędzy ( jedna ma endometriozę 4 stopnia , druga wieży mocno w Boga i mówi że to przyjdzie naturalnie , a już 2 lata się starają tak na poważnie, 3 ma pcos a 4 zaczęła ale jest otyła razem z mężem wiec tez to czarno widzs)

A ty bierzesz wolne na inseminacje ?

Mój ginekolog się dziś zastanawiam czy robić jutro czy w środę inseminacje , ale ma obawy że ten duży pęknie a tamtemu by jeszcze przydało się podrosnąć 🙁

Tak, biorę wolne bo mam 40 km do kliniki. Mąż ma na 8 a ja przeważnie na 10 więc bez wolnego się nie obejdzie bo bym wracała na 2 godziny do pracy. No i po ostatniej IUI miałam przez dwa dni takie bóle, że ruszyć się nie mogłam- dosłownie. Mój lekarz wystawia L4 ale boję się że będą w pracy dopytywać 😔 teraz wezmę chyba dwa dni wolnego bo jak znowu zacznie mnie tak boleć to bez sensu męczyć się w pracy cały dzień. Wolę odpocząć i nie myśleć o problemach. Może na dobre mi to wyjdzie ✊✊

event.png

preg.png
    Starania od 06. 2019
    * 05. 2021 start IVF
    * 20.05 punkcja mam ❄❄❄
    * 11.11 transfer 5BB - 👎
    ZMAIAN KILINIKI
    * 05.2022 start IVF
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty. W planach początkiem lutego inseminacja. Pierwotnie miałam brać dwie tabletki lametty, żeby wyhodować 2 pęcherzyki. Dzisiaj lekarka po usg powiedziała mi, że widać, że mam bardzo wysokie amh i że jesli zajdę w ciążę bliźniaczą po cięciu cesarskim ( mam dziewięcioletnią córkę) to będzie dramat. Ech. Nastawiałam się na zwiększenie szans a tu takie coś. To będzie trzecia inseminacja.
    Czy inseminacja na jednym pęcherzyku ma sens? Czy w ogóle ma prawo się udać? Chciałam zwiększyć szanse, ale nie ryzykując tak wiele.

Trzymam kciuki za wszystkie podchodzące w tym tygodniu do iui

• Kika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Dziewczyny, właśnie wróciłam z wizyty. W planach początkiem lutego inseminacja. Pierwotnie miałam brać dwie tabletki lametty, żeby wyhodować 2 pęcherzyki. Dzisiaj lekarka po usg powiedziała mi, że widać, że mam bardzo wysokie amh i że jesli zajdę w ciążę bliźniaczą po cięciu cesarskim ( mam dziewięcioletnią córkę) to będzie dramat. Ech. Nastawiałam się na zwiększenie szans a tu takie coś. To będzie trzecia inseminacja.
    Czy inseminacja na jednym pęcherzyku ma sens? Czy w ogóle ma prawo się udać? Chciałam zwiększyć szanse, ale nie ryzykując tak wiele.

Trzymam kciuki za wszystkie podchodzące w tym tygodniu do iui

Aga, ja wszystkie iui miałam na 3 pęcherzykach i obie ciąże pojedyncze, więc to chyba nie do końca tak działa. Oczywiście, ciąża bliźniacza może się "trafić" ale to raczej rzadkość patrząc na ilość dziewczyn. Także ja chyba próbowałabym zwiększyć szanse 🙂
    Amh można ocenić po usg? Nawet nie wiedziałam 🤔

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kika wrote:
    Aga, ja wszystkie iui miałam na 3 pęcherzykach i obie ciąże pojedyncze, więc to chyba nie do końca tak działa. Oczywiście, ciąża bliźniacza może się "trafić" ale to raczej rzadkość patrząc na ilość dziewczyn. Także ja chyba próbowałabym zwiększyć szanse 🙂
    Amh można ocenić po usg? Nawet nie wiedziałam 🤔
    Amh mam zbadane z krwi a na usg widać ile jest pęcherzyków antralnych wokół jajnika.

• Kika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1510 wrote:
    Amh mam zbadane z krwi a na usg widać ile jest pęcherzyków antralnych wokół jajnika.

A mi tego dr nigdy nie mówił, szkoda bo ciekawa jestem jak to u mnie wygląda. Amh zbadane tylko z krwi i tyle. Dr powiedziała ci, że nie chce podać zwiększonej dawki czy dała jakiś wybór?
    Z tego co pamiętam to są lub były tu dziewczyny, które miały iui na jednym pęcherzyku. Myślę że jeśli jesteś zadowolona ze swojej lekarki to może warto jej zaufać ✊💪

km5ssg18adat8uu9.png

03.06 - 1 IUI 🎉
    15.10 - 2 IUI 🍷
    12.11 - 3 IUI 🙏✊
    12.12 jest ❤️

‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ