Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Iseko wrote:Cześć, przycupne tu z Wami jeśli pozwolicie
Olcia i Panda - ja też wczoraj IUI (pierwsze)i już swiruje dzisiaj🙄
Jakie miałyście pęcherzyki przed zabiegiem? Jesteście na cyklu stymulowanym czy naturalnym? Brayscie zastrzyk na pęknięcie? Przepraszam jeśli pisałyście coś o tym wcześniej, ale przeczytałam kilka ostatnich stron i nie widziałam nic takiego
Ooo kochana, mam to samochociaż staram się nie myśleć, ale wiadomo jak jest.
Ja w pon miałam pęcherzyk 23 mm a w środę w południe inseminacja. W pon wieczorem zastrzyk ovitrelle, a od czw przez 10 dni duphastone. A jak u Ciebie?
Olcia trzymajmy mocno) bądźmy dobrej mysli 🥰🥰🥰
Iseko lubi tę wiadomość
-
Iseko wrote:Panda, jeśli mogę wiedzieć to gdzie robiłaś iui? Bo mi też mój lekarz kazał brać od dzisiaj dupka, a to trochę dziwne, bo zwykle się go bierze min. 2-3 dpo🤔
Pewnie - w Salve medica w Łodzi. Hmmm .. to teraz mnie zaniepokoiłasale robie co mi każą
a Ty gdzie iui ?
-
Panda_xx wrote:Ooo kochana, mam to samo
chociaż staram się nie myśleć, ale wiadomo jak jest.
Ja w pon miałam pęcherzyk 23 mm a w środę w południe inseminacja. W pon wieczorem zastrzyk ovitrelle, a od czw przez 10 dni duphastone. A jak u Ciebie?
Ja miałam we wtorek usg pęcherzyk 21 mm
Tego samego dnia po powrocie Pregnyl i w środę o 14 inseminacja . Po inseminacji Dr zrobił mi usg i powiedział ze kilka godzin wcześniej pękł pęcherzyk , jak to określił idealnie się wystrzeliliśmy . Tego samego dnia wieczorem jeszcze doszły nasze starania i kolejnego dnia rano również wiecie tak dla pewności hehe 😂😂
Od soboty biorę luteinę 200 dopochwowo przez 10 dni .
Panda za ciebie również trzymam mocno kciuki żeby nam się udało 🥰za koleżankę oczywiście tez 🥰Mimi__, Iseko, Mad lena lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny!
Jestem tu nowa, ale chciałam się trochę poradzić, może wygadać.
W środę miałam drugą w życiu inseminacje. We wtorek na monitoringu miałam 5 dominujących pecherzykow. Wcześniej brałam letrozol i 2x zastrzyk mensinorm. We wtorek o 22:00 miałam wziąć ovitrelle i o 10:00 kolejnego dnia w środę była inseminacja. Mój mąż ma srednie wyniki nasienia, ja generalnie wszystko ok tylko amh na poziomie 1,35,ale podobno też nie ma tragedii. Od dwóch dni biorę duphaston 2x1.problem w tym, że w trakcie inseminacji dość mocno mnie bolało, mialam dwa dni krwawienia i do teraz boli mnie podbrzusze, czasem nawet mam wrażenie, że promieniuje do żołądka, sama już nie wiem. Czy któraś z Was tak miała? Przy pierwszej inseminacji kompletnie nic mnie nie bolało, ani w trakcie ani po... (musiałam podpisać oświadczenie, że zgadzam się na inseminacje z 5 pęcherzykami) a nawet nie wiem, czy chociaż jeden mi pękł.. Staramy się 2,6 msc i nic.. -
Maraga32 wrote:Hej Dziewczyny!
W środę miałam drugą w życiu inseminacje. We wtorek na monitoringu miałam 5 dominujących pecherzykow. Wcześniej brałam letrozol i 2x zastrzyk mensinorm. We wtorek o 22:00 miałam wziąć ovitrelle i o 10:00 kolejnego dnia w środę była inseminacja. Mój mąż ma srednie wyniki nasienia, ja generalnie wszystko ok tylko amh na poziomie 1,35,ale podobno też nie ma tragedii. Od dwóch dni biorę duphaston 2x1.problem w tym, że w trakcie inseminacji dość mocno mnie bolało, mialam dwa dni krwawienia i do teraz boli mnie podbrzusze, czasem nawet mam wrażenie, że promieniuje do żołądka, sama już nie wiem. Czy któraś z Was tak miała? Przy pierwszej inseminacji kompletnie nic mnie nie bolało, ani w trakcie ani po... (musiałam podpisać oświadczenie, że zgadzam się na inseminacje z 5 pęcherzykami) a nawet nie wiem, czy chociaż jeden mi pękł.. Staramy się 2,6 msc i nic..
5 pęcherzyków to jak na inseminację dość dużo... A nie miałaś później kontrolnego usg jak wygląda sytuacja? Może warto napisać do lekarza i się skonsultować? Jeśli o samą inseminację chodzi i odczucia po, niestety nie pomogę, bo będę dopiero pierwszy raz podchodzić jak się uda.Nadziana lubi tę wiadomość
-
Panda_xx wrote:Ooo kochana, mam to samo
chociaż staram się nie myśleć, ale wiadomo jak jest.
A o klinikę pytałam, bo myślałam że może ten sam lekarz skoro tak samo z tym duphastonem zlecił, ale nie - ja jestem w InviMed Gdynia.34 lata | starania od stycznia 2017
IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌
💉Szczepienia limfocytami
12.01.2022 Allo-mlr 54,5%
06.2022 - start IVF
21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
20dpt - beta 7348 mlU, wieczorem krwawienie - krwiak podkosmówkowy. Poronienie.
6tc💔 -
Olcia92 wrote:Odpisuje pod twoim postem bo nie mogę znaleźć postu koleżanki .
Ja miałam we wtorek usg pęcherzyk 21 mm
Tego samego dnia po powrocie Pregnyl i w środę o 14 inseminacja . Po inseminacji Dr zrobił mi usg i powiedział ze kilka godzin wcześniej pękł pęcherzyk , jak to określił idealnie się wystrzeliliśmy . Tego samego dnia wieczorem jeszcze doszły nasze starania i kolejnego dnia rano również wiecie tak dla pewności hehe 😂😂
Od soboty biorę luteinę 200 dopochwowo przez 10 dni .
Panda za ciebie również trzymam mocno kciuki żeby nam się udało 🥰za koleżankę oczywiście tez 🥰34 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
8tc 💔 3.09.2022 🖤
27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓
22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Część Dziewczyny, jakiś czas temu gościłam na tym wątku, po drugiej nieudanej IUI trochę musiałam odpocząć od forum, jednak wracam. Powiedzcie mi proszę, jaka mieliście ruchliwość przy Waszych IUI ?Ona+On - wszystkie wyniki w normie
02.20 Lewy jajowód niedrożny
19.09.20 - I IUI ☹️🍷
12.11.20 - II IUI 🍷
31.01.20 - III IUI 🍺🍺🍺🍺
02.2021 Spadek jakości nasienia - ruchliwość 0%, morfologia 1%
04.2021 morfologia 11%, ruchliwość A+B 76% 💪💪💪✔️✔️
Oboje - suplementacja plus dieta i ruch✔️✔️
Gameta Gdynia:
04.21 AMH 1,31 ng/ml (duży spadek - 03.20 prawie 4 ng/mol)
TSH, FT3, FT4 ✔️
Plan:
Długi protokół:
Ovulastan ✔️
Gonapeptyl Daily ✔️
Bemfola ✔️
Menopur ✔️
Mensinorm ✔️
21.06.21 punkcja 🍀🍀
Mamy 4 komórki
26.06.21 transfer 4.1.1. 😭
27.07.21 transfer 3.1.1. 😭
30.08.21 transfer 4.2.2. 😭
Mamy ❄️ 2.1.2 ostatnia... Najważniejsza... ❤️
Plan - immunologia i... Znów zacząć wspólnie cieszyć się małymi rzeczami, uśmiechać się do siebie nawzajem...
ANA1 dodatnie
Następnie: ANA3, KIR, HLA-C, CBA, IMK -> Paśnik ? -
Maraga32 wrote:Hej Dziewczyny!
W środę miałam drugą w życiu inseminacje. We wtorek na monitoringu miałam 5 dominujących pecherzykow. Wcześniej brałam letrozol i 2x zastrzyk mensinorm. We wtorek o 22:00 miałam wziąć ovitrelle i o 10:00 kolejnego dnia w środę była inseminacja. Mój mąż ma srednie wyniki nasienia, ja generalnie wszystko ok tylko amh na poziomie 1,35,ale podobno też nie ma tragedii. Od dwóch dni biorę duphaston 2x1.problem w tym, że w trakcie inseminacji dość mocno mnie bolało, mialam dwa dni krwawienia i do teraz boli mnie podbrzusze, czasem nawet mam wrażenie, że promieniuje do żołądka, sama już nie wiem. Czy któraś z Was tak miała? Przy pierwszej inseminacji kompletnie nic mnie nie bolało, ani w trakcie ani po... (musiałam podpisać oświadczenie, że zgadzam się na inseminacje z 5 pęcherzykami) a nawet nie wiem, czy chociaż jeden mi pękł.. Staramy się 2,6 msc i nic..34 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
agusia_246 wrote:Część Dziewczyny, jakiś czas temu gościłam na tym wątku, po drugiej nieudanej IUI trochę musiałam odpocząć od forum, jednak wracam. Powiedzcie mi proszę, jaka mieliście ruchliwość przy Waszych IUI ?
Ruch postępowy 30%, 2,89mln/ml, nie postępowe dokładnie tyle samoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2021, 12:31
34 lata | starania od stycznia 2017
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Bunkierka wrote:5 pęcherzyków to jak na inseminację dość dużo... A nie miałaś później kontrolnego usg jak wygląda sytuacja? Może warto napisać do lekarza i się skonsultować? Jeśli o samą inseminację chodzi i odczucia po, niestety nie pomogę, bo będę dopiero pierwszy raz podchodzić jak się uda.
Dziękuję Bunkierka za odpowiedź. W tym problem, że nie ma terminów do mojego lekarza, a na sms mi nie odpisał. Spróbuję może jutro zadzwonić, ale sama już nie wiem czy to ma sens. Zawsze czułam owulacje, a w tym cyklu nie wiedziałam już w sumie co mnie bolalo, czy jajniki czy brzuch, ale cały czas mam kłucia i ból podbrzusza . Tak, 5 pecherzykow to dużo, zawsze max miałam dwa. W związku z ryzykiem ciąży wieloplodowej musiałam wyrazić zgodę na inseminacje, ale wątpię, żeby chociaż jedno było. Generalnie załapałam doła😂 -
Bunkierka wrote:5 pęcherzyków to jak na inseminację dość dużo... A nie miałaś później kontrolnego usg jak wygląda sytuacja? Może warto napisać do lekarza i się skonsultować? Jeśli o samą inseminację chodzi i odczucia po, niestety nie pomogę, bo będę dopiero pierwszy raz podchodzić jak się uda.
Bunkierka, wiesz kiedy już podchodzić będziesz do inseminacji? -
Maraga32 wrote:Bunkierka, wiesz kiedy już podchodzić będziesz do inseminacji?
Jeszcze nie wiem. Póki co jestem umówiona na kontrolę i zobaczymy co dalej. Planuję podchodzić na cyklu naturalnym, także bez leków i trzeba się ustrzelić w odpowiedni moment. Bo w styczniu się nie udałoTakże czas pokaże. I faktycznie dobrze, jakbyś zadzwoniła jutro do lekarza i się upewniła. Może ten ból był tak mocny bo pękało więcej niż 1 pęcherzyk.. I ja chyba bym nie wyraziła zgody
Także odważna jesteś
Może to był też ból implementacyjny lub faktycznie jakieś naczynko pękło przy zabiegu. Ciężko powiedzieć, ale może warto chociaż na kontrolę umówić się do innego lekarza, aby mieć pewność co tam się zadziało:)
-
Bunkierka wrote:Jeszcze nie wiem. Póki co jestem umówiona na kontrolę i zobaczymy co dalej. Planuję podchodzić na cyklu naturalnym, także bez leków i trzeba się ustrzelić w odpowiedni moment. Bo w styczniu się nie udało
Także czas pokaże. I faktycznie dobrze, jakbyś zadzwoniła jutro do lekarza i się upewniła. Może ten ból był tak mocny bo pękało więcej niż 1 pęcherzyk.. I ja chyba bym nie wyraziła zgody
Także odważna jesteś
Może to był też ból implementacyjny lub faktycznie jakieś naczynko pękło przy zabiegu. Ciężko powiedzieć, ale może warto chociaż na kontrolę umówić się do innego lekarza, aby mieć pewność co tam się zadziało:)
Jutro będę próbować się gdzieś załapać na usg. Jak powiedziałam mężowi, że wyraziłam zgodę na inseminacje przy 5 pęcherzykach to cały blady się zrobił 😂ale uspokoiłam go, że raczej nie ma szans nawet na bliźniacza, bo jakoś nie byłam dobrej myśli 😂tak więc dziewczyny trzymajcie kciuki, może w końcu się uda. I trzymam kciuki za Was wszystkie, oby ten 2021 rok był dla nas szczęśliwy 😊 -
Iseko wrote:Hej, mnie nic nie bolało ale z tego co czytam, to często się to zdarza. Krwawienie jeśli nie było jakieś mocne, to bym się nie przejmowala, bo może lekarz uszkodził jakieś naczynko podczas zabiegu. Ale jeśli krwawiła dość mocno, to ja bym to skonsultowała z lekarzem. 5 pęcherzyków to faktycznie sporo na iui. Masz możliwość zorganizowania sobie jutro usg? Może niech lekarz zajrzy, coś jeszcze powinno być widać czy wszystkie pękły czy się zapadły.
Dziękuję za odpowiedź. Ja po iui nawet usiąść nie mogłam, ale uspokoiłaś mnie z tym krwawieniem. A kiedy miałaś iui? W tym cyklu? Trzymam Kciuki za nas wszystkie 😊♥️Iseko lubi tę wiadomość
-
Maraga32 wrote:Jutro będę próbować się gdzieś załapać na usg. Jak powiedziałam mężowi, że wyraziłam zgodę na inseminacje przy 5 pęcherzykach to cały blady się zrobił 😂ale uspokoiłam go, że raczej nie ma szans nawet na bliźniacza, bo jakoś nie byłam dobrej myśli 😂tak więc dziewczyny trzymajcie kciuki, może w końcu się uda. I trzymam kciuki za Was wszystkie, oby ten 2021 rok był dla nas szczęśliwy 😊
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Maraga32 wrote:Jutro będę próbować się gdzieś załapać na usg. Jak powiedziałam mężowi, że wyraziłam zgodę na inseminacje przy 5 pęcherzykach to cały blady się zrobił 😂ale uspokoiłam go, że raczej nie ma szans nawet na bliźniacza, bo jakoś nie byłam dobrej myśli 😂tak więc dziewczyny trzymajcie kciuki, może w końcu się uda. I trzymam kciuki za Was wszystkie, oby ten 2021 rok był dla nas szczęśliwy 😊
Wiesz nie chce Cię martwić, ale ja taka spokojna bym nie byłaBo szanse są zawsze i to spore na bliźniaki.. Dlatego lekarz zawsze informuję, że przy stymulacji może zajść taka sytuacja
Ale mam nadzieję, że u Was wszystko będzie ok
-
Maraga32 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Ja po iui nawet usiąść nie mogłam, ale uspokoiłaś mnie z tym krwawieniem. A kiedy miałaś iui? W tym cyklu? Trzymam Kciuki za nas wszystkie 😊♥️
kciuki też za Ciebie✊❤️
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔 -
Olcia92 wrote:No teraz tylko zostało nam najgorsze . Czekanie ❤️Trzymam kciuki za Ciebie 🥰
Olcia92 lubi tę wiadomość
💉Szczepienia limfocytami
06.2022 - start IVF
8tc 💔 3.09.2022 🖤
6dpt - beta 15 mlU
8dpt - beta 32 mlU
10dpt - beta 91,19 mlU
13dpt - beta 358,61 mlU
17dpt - beta 2064 mlU
6tc💔