X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Lusiu no to wszystko to brzmi bardzo dobrze. 😊 Mam nadzieję ze dzisiejsza beta przyniesie jednak niespodziankę ✊ A jak nie, to na spokojniutko badaj - próbuj. To była Twoja pierwsza IUI? Jeszcze kolejna może się udać, tu trzeba nastawić się na wytrwałość i nie tracić nadziei (ale żeby nie stać z założonymi rękami to najlepiej jednocześnie badać) - i wierzę że wytrwałość zostanie nagrodzona każdej z nas ❤
    Ps. Tylko farciarze zachodzą łatwo (ewentualnie patologia). Są tu jacyś farciarze? 🙃
    Ja to mam wrażenie że wszyscy ludzie wokół mnie to farciarze, bo wszyscy zachodzą w ciążę, chodzą z wózkami a ja nie, ehhh. Zaczyna mnie łapać jakiś stres przed dniem zrobienia testu-najnormalniej w świecie zaczelam się bać...

• Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_ wrote:
    Ja wczoraj robiłam bete 9dpo i wyszło 1.9 wiem, że wcześnie ale lekarz niby kazała 10 dpo.
    Jutro mam wizytę idę po tabletki anty i przygotowanie do in vitro. Przy okazji wizyty jeszcze zrobię bete.
    Madzik jest baaardzo wcześniutko a beta >0, dobrze że jutro jeszcze raz zbadasz betę - jak choć trochę urośnie to nie bierz żadnych anty. I proszę się jeszcze nie poddawać! ✊✊✊✊

6sutvkcboyyy654c.png
  • 1991szyszka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za otuche, w sumie myślenie i stres nic nie da bo co ma być to i tak się stanie

Starania od styczeń 2019

Styczeń 2020 sprawdzenie drożności laporoskopowo= ok

Owulacja naturalne potwierdzone

AMH 1,39

homocysteina 5,50

Kwas foliowy w połowie normy(rok temu)
    Mutacjie:
    mthrf obydwie hetero
    Pai homo

Morfologia 4%(z pazdziernika)

Leki:
    eutyrox 50
    Bromergon
    Acart zmienione na heparyne 0,4
    Od maj 21:Gluckophage 750
    Witaminy

Stymulowane:
    12.20 IUI 😥
    01.21 IUI😥
    02.21 IUI😥
    27.03.21 IUI CB😢
    06.21 IUI beta 14 dpi:25,58 // 16dpi 99 // 18dpi 335 // 21dpi 1401
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_ wrote:
    Piszecie, że nie macie z kim pogadać.
    Wiecie, że ja też 😔
    A to w sumie z wyboru bo uzgodniliśmy z mężem, że nie będziemy narazie mówić, że staramy się z pomocą medyczna.
    A to dlatego aby uniknąć tysiąca pytań od rodziny i bliskich, aby nie czuć też napierania z ich strony. A Róbcie to i tamto, idźcie tam i tam.
    A z drugiej strony właśnie tego brakuje.
    Masz nas ❤ Tutaj można znaleźć wszystko, wsparcie, siłę, nadzieję, pokrzepienie, wiedzę i można wyrzucić z siebie dokladnie tyle, ile chcemy. Rozumiemy się jak nikt na świecie. Dla mnie to forum to idealna terapia i wsparcie 💚

Kardamonka, Madzik_ lubią tę wiadomość

6sutvkcboyyy654c.png
  • Kardamonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was szczepiła się 1dawkowym Johnsonem?

Do tej pory nie chciałam się szczepić, ale koszty testów mnie już trochę dobijają i mam wątpliwości...

Jak się wstrzelić w cyklu by nie stracić czasu?

Coś doradzicie?

I drugie pytanie ile waszym zdaniem najlepiej zachować abstynencji przed IUI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 15:12

Ona:
    36 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

On:
    41 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

2 IVF - > start IX
    ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
    Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
    29.10 - usg 🙏🙏🙏

2 mrozaki
  • Bunkierka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam, że przerwa między szczepieniem, a IUI powinna wynosić około tygodnia. Ale najlepiej jak skonsultujesz to ze swoim lekarzem prowadzącym:)

A co do drugiego pytania, dziewczyny tu pisały różnie. Jak Twój Partner ma słabe parametry nasienia to widziałam opinię dziewczyn, że najlepsze wyniki uzyskiwały z 3-4 dniami wstrzemięźliwość. Natomiast mi lekarz kiedyś mówił, że od 2-7dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 15:24

💓 39+0

age.png
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Ja to mam wrażenie że wszyscy ludzie wokół mnie to farciarze, bo wszyscy zachodzą w ciążę, chodzą z wózkami a ja nie, ehhh. Zaczyna mnie łapać jakiś stres przed dniem zrobienia testu-najnormalniej w świecie zaczelam się bać...
    Tam na zewnatrz może tak... 😒 Ale to też nie wszędzie, zależy gdzie spojrzeć i na ile otoczenie jest chętne do szczerości, może nawet nie wiemy jaką oni toczyli walkę. U mnie w otoczeniu sporo jest i takich którzy zaszli przy pierwszej próbie, i takich którzy walczyli latami. Ale nie chodzi o to żeby się porównywać, nam wszystkim też się uda 💪 Ja bardzo w To wierzę 🌞
    Kiedy testujesz? I który to bedzie dc? Ooooch, stres jest nieunikniony 😟 Żadne słowa ani czyny nie zdołają go wyeliminować. My możemy tylko trzymać za Ciebie kciuki a Ty liczyć, że czas szybciej minie. Ale to prawie już! Już tylko troszkę. Mocno trzymamy kciuki ✊✊✊✊

6sutvkcboyyy654c.png
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Tam na zewnatrz może tak... 😒 Ale to też nie wszędzie, zależy gdzie spojrzeć i na ile otoczenie jest chętne do szczerości, może nawet nie wiemy jaką oni toczyli walkę. U mnie w otoczeniu sporo jest i takich którzy zaszli przy pierwszej próbie, i takich którzy walczyli latami. Ale nie chodzi o to żeby się porównywać, nam wszystkim też się uda 💪 Ja bardzo w To wierzę 🌞
    Kiedy testujesz? I który to bedzie dc? Ooooch, stres jest nieunikniony 😟 Żadne słowa ani czyny nie zdołają go wyeliminować. My możemy tylko trzymać za Ciebie kciuki a Ty liczyć, że czas szybciej minie. Ale to prawie już! Już tylko troszkę. Mocno trzymamy kciuki ✊✊✊✊
    Testuje jutro-24dc będzie, a 12dpi takie pelne dni, bo tego dnia co była iui nie liczę (owu raczej miałam tego samego dnia)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 16:01

Gosia Rumi, Madzik_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_ wrote:
    Ja wczoraj robiłam bete 9dpo i wyszło 1.9 wiem, że wcześnie ale lekarz niby kazała 10 dpo.
    Jutro mam wizytę idę po tabletki anty i przygotowanie do in vitro. Przy okazji wizyty jeszcze zrobię bete.
    Tez się boję bardzo. Psychicznie jestem zmęczona. Ale nie chce robić przerwy. Tym bardzie, że i tak miesiąc czasu będzie na uśpienie jajników.
    Za 3 tygodnie mamy urlop. Jeszcze troszkę pokorzystamy i odpędzimy myśli.

Życie jest nieuczciwe.. patologia się szerzy a para, ktora ma warunki i która bardzo chce to nie może mieć. Ehhh
    Rzeczywiście wcześnie i jeszcze wszystko się może zdarzyć, czego Ci serdecznie życzę :) Ja już odpuszczam kolejne podejścia do IUI, zaczynam przygotowanie do IVF. Ze względu na wysokie AMH (troche ponad 6), raczej będę mieć protokół krótki. Póki co nie mam żadnych obaw, po prostu podchodzę do tego jak do kolejnego etapu leczenia. Nawet jeśli się nie uda to chcę mieć poczucie, że zrobiłam wszystko co mogłam. Urlop Wam dobrze zrobi, ja po tygodniowym urlopie bardzo wyluzowałam i oswoiłam się z myślą, że może się nigdy nie udać, ale na tym życie się nie kończy i trzeba się cieszyć każdym dniem MIMO WSZYSTKO :)

• 1991szyszka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Testuje jutro-24dc będzie, a 12dpi takie pelne dni, bo tego dnia co była iui nie liczę (owu raczej miałam tego samego dnia)
    Powodzenia !:) 🤞🤞

Starania od styczeń 2019

AMH 1,39

homocysteina 5,50

Mutacjie:
    mthrf obydwie hetero
    Pai homo

Leki:
    eutyrox 50
    Bromergon
    Witaminy

Stymulowane:
    12.20 IUI 😥
    01.21 IUI😥
    02.21 IUI😥
    27.03.21 IUI CB😢
  • Gosia Rumi Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoszulkaUlka wrote:
    Jutro 😃 ooooo to trzymamy podwójne kciuki za jutro!

6sutvkcboyyy654c.png
  • Lusia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia Rumi wrote:
    Lusiu no to wszystko to brzmi bardzo dobrze. 😊 Mam nadzieję ze dzisiejsza beta przyniesie jednak niespodziankę ✊ A jak nie, to na spokojniutko badaj - próbuj. To była Twoja pierwsza IUI? Jeszcze kolejna może się udać, tu trzeba nastawić się na wytrwałość i nie tracić nadziei (ale żeby nie stać z założonymi rękami to najlepiej jednocześnie badać) - i wierzę że wytrwałość zostanie nagrodzona każdej z nas ❤
    Ps. Tylko farciarze zachodzą łatwo (ewentualnie patologia). Są tu jacyś farciarze? 🙃

Tak to była moja pierwsza IUI. Niestety beta wyszła poniżej 0,2 wiec nie jestem w ciąży. Popłakałam się...

• nieOna Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Tak to była moja pierwsza IUI. Niestety beta wyszła poniżej 0,2 wiec nie jestem w ciąży. Popłakałam się...

Bardzo mi przykro, wiem przez co przechodzisz :(

Starania od 12.2018
    02.2019 CB 💔
    4 x IUI 👎

08.2021 - IVF - Start, długi protokół
    09.2021 ET: 7dpt ⏸ beta 64.9, 10dpt 283.7, 12dpt 602, 20dpt 6783 - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy❤️
    05.2022 - synek 💙

4 blastocysty ❄️❄️❄️❄️
  • 1991szyszka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Pierwsza podobno rzadko się udaje, masz jrszcz3 kilka prób przed sobą, pogłęb sobie diagnostykę jak czegoś jeszcze nie masz sprawdzone. Drożność, tsh,prolaktyna, progesteron,amh, pakiet trombofilie, insulina,glukoza.
    Czytałam gdzieś że prędzej czy później 98%nieplodnych par będzie miało dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 20:27

Starania od styczeń 2019

AMH 1,39

homocysteina 5,50

Mutacjie:
    mthrf obydwie hetero
    Pai homo

Leki:
    eutyrox 50
    Bromergon
    Witaminy

Stymulowane:
    12.20 IUI 😥
    01.21 IUI😥
    02.21 IUI😥
    27.03.21 IUI CB😢
  • KoszulkaUlka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Przykro mi bardzo ☹🤗
    Czemu ten nasz los jest taki niesprawiedliwy-ja to bardzo często nie mogę tego zrozumieć...

• AndziaS Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik_ wrote:
    Piszecie, że nie macie z kim pogadać.
    Wiecie, że ja też 😔
    A to w sumie z wyboru bo uzgodniliśmy z mężem, że nie będziemy narazie mówić, że staramy się z pomocą medyczna.
    A to dlatego aby uniknąć tysiąca pytań od rodziny i bliskich, aby nie czuć też napierania z ich strony. A Róbcie to i tamto, idźcie tam i tam.
    A z drugiej strony właśnie tego brakuje.
    My też praktycznie nikomu nie powiedzieliśmy. Tak zdecydowaliśmy. Moja dobra koleżanka zapowiedziała wszystkim że zaraz po ślubie zaczyna starać się o maluszka. Potem omawiała wszystkie problemy z każdym i na koniec powiedziała, że bardzo tego żałuje, bo każdy nawet daleki znajomy wtrącał się, dopytywał kiedy dziecko, na jakim są etapie, że może niech zacznie to jeść, a może taka aktywność, a co robią nie tak. Ja jakiś czas temu oznajmiłam, że na razie dzieci nie chcemy i mamy przynajmniej spokój, nikt kompletnie nie dopytuje. No ale wiadomo, z drugiej strony czasem by się chciało komuś wygadać.

• Provitamina Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad lena - też myśle o przerwie, tym bardziej, że na zbliżam się do urlopu i chcemy po prostu wyjechać na wakacje. Też mnie to wszystko przerasta. Niby starania o dziecko to piękny czas ale dla nie jednej z nas to bardzo trudne...Medycyna daje nam różne możliwości, choć wiem, ze nie tak sobie to wyobrażałyśmy.

Kardamonka - ja też z nikim o tym nie rozmawiam, choć mój mąż jest zdania, że o problemach należy rozmawiać. Faceci przeżywają to na swój sposób, zresztą myślę że cierpi na tym ich męskość, ze nic nie wychodzi,..Mój też ma dzieci i to dwoje, więc też ma inny punkt widzenia niż ja.

AndziaS - przeszłam już paru lekarzy, był czas że chodziłam do dwóch ginekologów jednocześnie ale wtedy miałam niezły sajgon. Nie wiedziałam komu ufać i jak postępować. Tez teraz mam pokuse by szukać innego lekarza ale przeraża mnie, ze znów trzeba będzie długo czekać na wizyte a ja będę w zawieszeniu. Myślałam jeszcze by pójść do endokrynologa, ale wyniki mam dobre , więc już sama nie wiem...

Lusia30 - człowiek walczy do końca, póki nadzieja nie umiera. Też mam przed okresowy wzmożony apetyt, zwłaszcza na czekoladę i chipsy.

Gosia Rumi - mutacje na trombofilię mam zamiar zbadać, pakiet już mam w domu, tylko musze go wykonać i wysłać. W tym cyklu w 19 dc badałam progesteron i miałam wynik 33,89 ng/ml także chyba z tym nie mam problemów. Boje sie laparoskopii, tych dziur w brzuchu, usypiania. Poza tym jak to mój lekarz stwierdził, laparoskopia może coś pokazać, a nie musi. Mam mięśniaki, ale wszyscy lekarze którzy je oglądali powiedzieli, że w niczym nie przeszkadzają. Boje się też in vitro, że nie dam rady ogarnąć tych wszystkich wizyt, leków, transferów i niepewności. Przy każdej IUI miałam ovitrelle. Nie wiem co robić dalej. Jutro mam wizyte więc coś się wyjaśni.

Aaa Kardamonka ,ja dziś podjęłam decyzje ze szczepie się szczepionką jedno dawkową. W czwartek będę się szczepić. Skoro nie jestem w ciąży i póki co nie wiem jakie kroki podjąć dalej, to chce mieć spokojną głowe.

Starania od kwietnia 2020 roku
    👫 OBOJE 35+

Prolaktyna: 23,34 ng/ml ✅
    AMH: 1,48 (norma 35 l.- 39 l. : 0,147 - 7,49 ng/ml)
    Testosteron wolny: 3,08 (0,10 - 6,30 pg/ml✅
    Androstendion: 3,29 (0,30 - 3,30 ng/ml✅
    Estradiol: 223,10 (21 - 312 pg/ml) ✅
    TSH: 0,708 (0,350 - 4,940)✅
    FT3: 4,15 pmol/l (2,63 - 5,70)
    FT4: 1,02 ng/dl (0,70 - 1,48)
    Anty TPO < 3,00 IU/ml (0,00 - 5,61)✅
    DHEA-SO4: 281,60 ✅
    FSH: 6,70 mIU/ml (3,03 - 8,08)
    LH: 4,65 mIU/ml (1,80 - 11,78)
    Drożność jajowodów ✅
    Histeroskopia - sierpień 2021r. - OK

3 x IUI [IV, V, VI 2021r] - brak ciąży

Sierpień 2021r. IN VITRO
    06.09.2021r. punkcja, pobrano 2 komórki, tylko jedna się zapłodniła - mąż: metoda selekcji plemników PICSI
    09.09.2021r. transfer 8aa + Ebryoglue
    11 dpt: Beta 467,87 / 13 dpt: Beta 953,59 / 15 dpt: Beta 1632,94 / 18 dpt: 3929,93
    Pierwsze USG: 4 październik 21r.: 25 dpt - jest serduszko.
    7470ugpj1funw5wd.png
  • Kardamonka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provitamina wrote:
    Mad lena - też myśle o przerwie, tym bardziej, że na zbliżam się do urlopu i chcemy po prostu wyjechać na wakacje. Też mnie to wszystko przerasta. Niby starania o dziecko to piękny czas ale dla nie jednej z nas to bardzo trudne...Medycyna daje nam różne możliwości, choć wiem, ze nie tak sobie to wyobrażałyśmy.

Kardamonka - ja też z nikim o tym nie rozmawiam, choć mój mąż jest zdania, że o problemach należy rozmawiać. Faceci przeżywają to na swój sposób, zresztą myślę że cierpi na tym ich męskość, ze nic nie wychodzi,..Mój też ma dzieci i to dwoje, więc też ma inny punkt widzenia niż ja.

AndziaS - przeszłam już paru lekarzy, był czas że chodziłam do dwóch ginekologów jednocześnie ale wtedy miałam niezły sajgon. Nie wiedziałam komu ufać i jak postępować. Tez teraz mam pokuse by szukać innego lekarza ale przeraża mnie, ze znów trzeba będzie długo czekać na wizyte a ja będę w zawieszeniu. Myślałam jeszcze by pójść do endokrynologa, ale wyniki mam dobre , więc już sama nie wiem...

Lusia30 - człowiek walczy do końca, póki nadzieja nie umiera. Też mam przed okresowy wzmożony apetyt, zwłaszcza na czekoladę i chipsy.

Gosia Rumi - mutacje na trombofilię mam zamiar zbadać, pakiet już mam w domu, tylko musze go wykonać i wysłać. W tym cyklu w 19 dc badałam progesteron i miałam wynik 33,89 ng/ml także chyba z tym nie mam problemów. Boje sie laparoskopii, tych dziur w brzuchu, usypiania. Poza tym jak to mój lekarz stwierdził, laparoskopia może coś pokazać, a nie musi. Mam mięśniaki, ale wszyscy lekarze którzy je oglądali powiedzieli, że w niczym nie przeszkadzają. Boje się też in vitro, że nie dam rady ogarnąć tych wszystkich wizyt, leków, transferów i niepewności. Przy każdej IUI miałam ovitrelle. Nie wiem co robić dalej. Jutro mam wizyte więc coś się wyjaśni.

Aaa Kardamonka ,ja dziś podjęłam decyzje ze szczepie się szczepionką jedno dawkową. W czwartek będę się szczepić. Skoro nie jestem w ciąży i póki co nie wiem jakie kroki podjąć dalej, to chce mieć spokojną głowe.

I co wtedy dalej po szczepieniu? Jaka karencję sobie dajesz z dalszymi krokami?

Ona:
    36 lat
    Hormony, drożność, owulacje, cukry - ok
    AMH styczeń 2021 - 6,15
    Mutacje: mtfhr, PAI, vleiden
    Leki: bromek/dostinex , acard, eurhyrox
    Suple: b9, B6, b12, d3, inozytol, koenzym q10, omega 3

On:
    41 lat
    Morfologia 0%-3%, Hba - ok, SCD - 18%
    Suple: fertilman, l-kartynina, Wit. C, Wit d3

Starania:
    Od marca 2020, 3 x IUI
    1 IVF - długi - start 04.10 INVICTA
    27.10 punkcja - > 2 blastki 5.1.1 i 5.2.2 prawidłowe po PGTA
    1FET + AH + UMA test: 23.12 - poronienie w 6 tc
    ERA,subpopulacje, cytokiny - ok
    2 FET V. 2022 - bhcg<0

2 IVF - > start IX
    ET 04.10 - clexane, acard, accofil,
    Beta: 6dpt - 11,4; 8 dpt - 35, 10dpt - 84, 15dpt - 595 (popołudniu, usg pęcherzy 2. 2 mm) , 20 dpt - 4920
    29.10 - usg 🙏🙏🙏

2 mrozaki
  • Lusia30 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1991szyszka wrote:
    Pierwsza podobno rzadko się udaje, masz jrszcz3 kilka prób przed sobą, pogłęb sobie diagnostykę jak czegoś jeszcze nie masz sprawdzone. Drożność, tsh,prolaktyna, progesteron,amh, pakiet trombofilie, insulina,glukoza.
    Czytałam gdzieś że prędzej czy później 98%nieplodnych par będzie miało dziecko

Dziękuje kochane za słowa otuchy, choć same wiecie jak to jest.
    Moje Wyniki:
    - Drożność mam OK,
    - TSH około 1,2 (wiec również OK) ogólnie choruje na Hashimoto i zażywam tabletki na tarczyce,
    - AMH 4,63 jest tez OK (wg ginekolog),
    - hydroksyprogesteron 0,17
    - FSH 4,84
    - LH 11,20
    - estradiol 28,20
    - insulina 10,2 jest OK (wg ginekolog)
    - glukoza przekracza (dlatego zażywam glucophage xr 1000),
    - wit B12: 232 pg/ml (przedział 197-771),
    - homocysteina: 6,99 (przedział 4,44-13,56).

Czekam na wynik z kwasu foliowego. Natomiast mam podwyższony poziom prolaktyny 36,80 (max do 23,3). Czy możecie spojrzeć na moje wyniki czy są OK czy tez nie? Czy ta homocysteina jest w porządku? I co z tą podwyższona prolaktyną? 😔

Pakiet z trombofilie zamówiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 22:02

• 1991szyszka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia30 wrote:
    Dziękuje kochane za słowa otuchy, choć same wiecie jak to jest.
    Moje Wyniki:
    - Drożność mam OK,
    - TSH około 1,2 (wiec również OK) ogólnie choruje na Hashimoto i zażywam tabletki na tarczyce,
    - AMH 4,63 jest tez OK (wg ginekolog),
    - hydroksyprogesteron 0,17
    - FSH 4,84
    - LH 11,20
    - estradiol 28,20
    - insulina 10,2 jest OK (wg ginekolog)
    - glukoza przekracza (dlatego zażywam glucophage xr 1000),
    - wit B12: 232 pg/ml (przedział 197-771),
    - homocysteina: 6,99 (przedział 4,44-13,56).

Czekam na wynik z kwasu foliowego. Natomiast mam podwyższony poziom prolaktyny 36,80 (max do 23,3). Czy możecie spojrzeć na moje wyniki czy są OK czy tez nie? Czy ta homocysteina jest w porządku? I co z tą podwyższona prolaktyną? 😔

Pakiet z trombofilie zamówiłam.
    Ja na prolaktyne mam bromergon, ogólnie miałam trochę powyżej normy ale Ty na moje oko masz dość wysoki poziom. A gdzieś przeczytałam że powinno być nie więcej niż 15. Ale też z drugiej strony co lekarz to opinia, niektórzy twierdzą że jak jest owulacja to nie trzeba leczyć, a niektórzy że trzeba mimo wszystko. Ja trochę na endokrynolog wymusiłam żeby dał mi na to leki bo też kręcił nosem bo owu podobno była ok.
    Co do insuliny mój lekarz twierdzi że 10 to już wysoka, ale mówisz że bierzesz glucophage więc jest ok;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2021, 22:19

Starania od styczeń 2019

AMH 1,39

homocysteina 5,50

Mutacjie:
    mthrf obydwie hetero
    Pai homo

Leki:
    eutyrox 50
    Bromergon
    Witaminy

Stymulowane:
    12.20 IUI 😥
    01.21 IUI😥
    02.21 IUI😥
    27.03.21 IUI CB😢
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ