X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Paprykaa to i tak lepiej niż u mnie, sam koszt inseminacji z nasieniem dawcy 2700 zł…🫠

No to jest dramat… Powinno być to dofinansowane przez państwo. Niby mały przyrost naturalny, mało dzieci, ale osoby które chcą je mieć mają tylko pod górkę.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że mogę chodzić na siłownię po tej inseminacji?
    Lekarka mi odradzała, ale chociaż jakiś ruch na bieżni albo cokolwiek …
    Jak sądzicie ? Wiem że są różne szkoły.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Szu_szu Koleżanka

Wysłany: 11 lutego, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, a ja chciałam ponarzekać na koszta, ale widzę, że mogło być gorzej.
    Ogólnie mam myśli, że dla singielek albo nieheteronormatywnych par to musi być ogromny problem! W Polsce chyba nie do przejścia? My podpisywaliśmy chyba 3 różne potwierdzenia, że z mężem jesteśmy w stałym związku 🤯🤯
    A odnośnie siłowni, moja nic nie mówiła, więcej, ja nawet nie wpadłam na to żeby nie iść z tego powodu 😶‍🌫️
    Być może to jest podobnie jak z wysiłkiem w ciąży? Że jak wcześniej nie było to teraz nie ma się co forsować, ale jeśli organizm jest przyzwyczajony to w porządku. Gdybam oczywiście. Chociaż nie wiem jak wy, ale ja na progesteronie to jestem kluską miękką i nie wiem czy się wygrzebie na cokolwiek 😂

Paprykaa lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶🐱🐱
  • Karolove Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Dziewczyny myślicie że mogę chodzić na siłownię po tej inseminacji?
    Lekarka mi odradzała, ale chociaż jakiś ruch na bieżni albo cokolwiek …
    Jak sądzicie ? Wiem że są różne szkoły.
    Paprykaa u mnie po inseminacji dr mówił, żeby funkcjonować normalnie i chodziłam na siłownię tak jak zwykle. Po transferze IVF bardziej się oszczędzałam w sensie nie ćwiczyłam cardio ale regularne spacery, ruch i pilates.

Gienia40, to jest trudne, z tego, co gdzieś czytałam jest praca nad jakąś ustawą żeby dać możliwość tych metod leczenia również singielkom, mam nadzieję, że dojdzie ona do skutku bo jest to niestety problem i przykro mi, że również i tutaj nie ma równego traktowania 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego, 22:47

Paprykaa lubi tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 29l
    Wszystko ok 🍀
    👩🏻 36l
    Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
    AMH 4.51
    Kariotypy ✅️
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
    7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
    23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
    30.01.25 transfer ET 💔
    ❄️❄️❄️ 🥹
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa Ja też normalnie funkcjonuje. Tzn siłownia bo jednak chwilowo z jazdy konnej musiałam zrezygnować. Jednak duże ryzyko

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 467 468 469 470 471
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ