💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
ZNataliaMa wrote:Nie, wcześniej nie testowałam. Staramy się dopiero 8 miesięcy i zawsze czekałam na okres, zamiast testować 😌
Ile macie lat jeśli mozna wiedzieć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:58
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
ZNataliaMa wrote:Ja jestem przed swoim pierwszym testowaniem w życiu (24.02). Wmawiałam sobie, że nie będę się nastawiać na pozytywny wynik, bo to dopiero pierwsza IUI. Ale po prostu tak jak piszesz, na samą myśl o tym teście, robi mi się słabo. I ten czas… tak się dłuży, że oszaleć idzie! 🤯 na niczym nie mogę skupić myśli. Wszystko kręci się wokół jednego. Powiedzcie dziewczyny jak nie zwariować i znaleźć w sobie tę cierpliwość i spokój?
Ja się staram zająć soba i robić wszystko tylko o tym nie myśleć. Testowanie zostawiam na wolny dzień żeby mieć przestrzeń do smutku… Staram się zbyt długo nie użalać tylko iść dalej.
Ja też jestem przed pierwszym testowaniem…
Powinnam 21 zrobić test, ale ja raczej pojadę na betę.
Bo ja znowu nienawidzę sikaczy…
Kilka x mnie oszukały…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ania 89 wrote:Oj dziewczyny mam to samo. Nie cierpię testowania:( to mnie w tym cyklu wyjątkowo mało piersi bolą . Eh
W cyklu gdzie czułam się wspaniale zaszłam w ciążę, wcale nie bolały mnie piersi. Mało tego, ja biorę Estrofen 2g 2 x dziennie, Cyclogest 200mg 2 x dziennie i Progesteron Besins 100mg 2 x dziennie więc moje bóle raczej są od tej ogromnej ilości hormonów…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ania 89 wrote:Także Papryka u Ciebie brzmi to dobrze:) a u mnie zastanawiam się czy w ogóle owulacja była
A nie byłaś sprawdzić u gina? Mnie zawsze każe przyjść żeby zobaczyć czy owu była. I dopiero jak sprawdzimy to biorę progesteron.Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MojaKreseczka wrote:Mam to samo 🫣 wizyty, leki, zastrzyk, inseminacja... Nic, luz blues i rozmowa z koleżankami że niedługo będzie nas więcej ale parę dni po iui... Chryste panie panika taka że ręce mi latały 🫣 ba, bałam się iść betę zrobić
Co do pytania o dzieci to współczuję 🫣 u mnie na szczęście nikt nie pyta ale myślę że jakby ktoś drążył temat to bym mordowała wzrokiem a mogłabym nie utrzymać języka za zębami...
Jedynie jedna kuzynka męża, która bardzo lubię zapytała w małym gronie czy my wogle chcemy dzieci, czy się staramy to powiedziałam że się staramy ale jeszcze czekamy na swoją kolej, badania robimy itd- nie dopytywała, pytała bo ona jest taka bezpośrednia ale nie jest przy tym nachalna czy jakaś złośliwa.
Mam nadzieję że znajoma już będzie trzymała język za zębami 🤞🏻
I oczywiście trzymam kciuki za udaną inseminację 🤞🏻💖
U nas teściowa tak naciskała, ale Mąż z nią porozmawiał zasugerował że mamy problemy i jest teraz takim wsparciem, że szok! 😍
A to w ogóle taka bardzo daleka znajoma, miałam ochotę ją wykopać 🤣Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Alexis93 wrote:Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z gorzkimi żalami bo już mi brakuje motywacji i siły…
W zeszłym miesiącu nie udało się podejść do IUI bo rozłożyła mnie choroba, w tym cyklu byłam umówiona na dziś (wg zaleceń 14 dzień cyklu) a tu klops.. pęcherzyk już pęknięty. Moje owu wypadała zazwyczaj koło 16/17 dnia więc się nie spodziewaliśmy takiego scenariusza… i w ten oto sposób nasza 2 IUI się nie odbyła.. co prawda lekarz oczywiście pozostawił nam do decyzji czy chcemy na pękniętym czy nie ale wg USG i badań krwi ciężko było określić kiedy ten pęcherzyk pękł, czy było to wiecej niż 24h temu. Nie zdecydowaliśmy się bo to jednak duże pieniądze i wolę je inwestować w momencie kiedy i my i lekarz mamy pewność że coś może z tego ewentualnie byc 😢 co gorsza przytulanek przez ostatnie 5 dni nie było bo mój facet miał zabieg chirurgiczny i byłoby ciężko… teraz troszkę na „siłę” się przytulaliśmy no ale nadzieja praktycznie zerowa. 😭
Współczuję… Przechodziłam to w grudniu… Nie dość, że u mnie nie było owulacji to jeszcze się spóźniła miesiączka i cykl trwał 48 dni 🫠
Jesteś silna i dasz radę, jestem pewna że los Ci to wynagrodzi. Wykorzystaj ten czas na odpoczynek, ładuj energię.Alexis93 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
W ogóle Dziewczyny, ja mam same głupie pytania w tym cyklu 🤣🤣🤣
Mąż na walentynki nam zafundował masaż tajski, myślicie że mogę iść ?
Ja to wariuje po tym IUI 🤣
Mózg mi odejmuje, co będzie w ciąży 🤣Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Paprykaa wrote:W ogóle Dziewczyny, ja mam same głupie pytania w tym cyklu 🤣🤣🤣
Mózg mi odejmuje, co będzie w ciąży 🤣MojaKreseczka lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
➡️ 14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
Poruszyłam też dzisiaj z doktorem temat który jakoś mi siedział z tyłu głowy - immunologia i genetyka. Bo u nas diagnozy brak, wyniki w zasadzie wszystkie w normie. PESEL nienajgorszy ale też nie najlepszy (rocznik 93). I człowiek by chcial wiedzieć na czym stoi…
Ale lekarz powiedział że oczywiście możemy ale ż jego punktu widzenia sam by nie zaproponował tego rozwiązania bo wszelkie doszukiwania się mogę skutkować odwrotnym efektem - że będziemy się na coś leczyć a nie starać o dziecko - dziwna to odpowiedź ale z drugiej strony ma to jakiś sens, szczególnie że zazwyczaj leczenie immunologiczne też jest dość inwazyjne i dodatkowa ingerencja też może namieszać. -
Paprykaa wrote:W ogóle Dziewczyny, ja mam same głupie pytania w tym cyklu 🤣🤣🤣
Mózg mi odejmuje, co będzie w ciąży 🤣
Ja gdybym miała okazję bym poszła - nawet gdybyś była w ciąży to na tak wcześniej etapie sobie nie zaszkodzisz, może jedynie powiedz Pani żeby się nad tobą jakoś wielce nie znęcała 🤣
Nadrabiam wiadomości i widzę że cierpisz na progesteronie - ja brałam dupka i myślałam że wyjdę z siebie.. to były ciężkie dni na nim. Lekarz zasugerował że przy następnej okazji spróbujemy cyclobestu zamiast dupka bo rzekomo daje mniej skutkow ubocznych.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:43
Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Alexis93 oj przechodziłam to w styczniu. Cykl bezowulacyjny. Także tylko tyle że czas szybko mija. A u Nas nie wiem czy od razu zrobimy kolejne podejście bo pieniędzy brak. Także tak. A byłaś na cyklu stymulowanym że szybciej wyskoczyła owu ? Paprykaa no mega ilości bierzesz tych hormonów . Dlaczego aż tyle ? Ja to 2 razy dziennie luteinę 50 mg. I tylko to.
Alexis93 lubi tę wiadomość
-
MojaKreseczka wrote:Cześć, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 💔
Ja to czekam aż wyzdrowieje i też planuje zabrać się za siebie, zadbać...
Byłam dzisiaj u lekarki, w USG miałam dwa ciałka żółte więc może lepiej że się nie udało bo byłoby ciekawie 😅
Ciężko by było nam się zmieścić w mieszkaniu w czwórkę plus piesek 🫣
Pytałam u immunologie ale mówiła że nie widzi w tym sensu, genetykę tak samo jak na razie (bo nigdy nie było poronień a te badania to raczej wtedy się robi).
Jeśli się nie uda kolejna inseminacja to robimy biopsję endometrium.
Dzieki za wsparcie 🫂
Bliźniaki to mega wyzwanie 🤭 Ale i podwojna radość 💞
Biopsja endometrium jakoś strasznie brzmi 🫣MojaKreseczka lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01. 8t 💔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
ZNataliaMa wrote:Nie, wcześniej nie testowałam. Staramy się dopiero 8 miesięcy i zawsze czekałam na okres, zamiast testować 😌
A z ciekawości po 8 miesiącach już mieliście zalecenie IUI?
O ile oczywiście mogę zapytać.
U nas dopiero po 11 miesiącach, z czego po drodze poronienie i cb 🥺Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Alexis93 wrote:Poruszyłam też dzisiaj z doktorem temat który jakoś mi siedział z tyłu głowy - immunologia i genetyka. Bo u nas diagnozy brak, wyniki w zasadzie wszystkie w normie. PESEL nienajgorszy ale też nie najlepszy (rocznik 93). I człowiek by chcial wiedzieć na czym stoi…
Ale lekarz powiedział że oczywiście możemy ale ż jego punktu widzenia sam by nie zaproponował tego rozwiązania bo wszelkie doszukiwania się mogę skutkować odwrotnym efektem - że będziemy się na coś leczyć a nie starać o dziecko - dziwna to odpowiedź ale z drugiej strony ma to jakiś sens, szczególnie że zazwyczaj leczenie immunologiczne też jest dość inwazyjne i dodatkowa ingerencja też może namieszać.
A jakie badania już mieliście wykonane?
Jak dla mnie podstawa to u faceta rozszerzone badanie nasienia, zawsze to powtarzam na tym forum, w tym scd, dfi. Bo często badania idealne, a tu coś wychodzi…
Z genetyki ja bym zrobiła kariotypy, dla świętego spokoju.
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ania 89 wrote:Alexis93 oj przechodziłam to w styczniu. Cykl bezowulacyjny. Także tylko tyle że czas szybko mija. A u Nas nie wiem czy od razu zrobimy kolejne podejście bo pieniędzy brak. Także tak. A byłaś na cyklu stymulowanym że szybciej wyskoczyła owu ? Paprykaa no mega ilości bierzesz tych hormonów . Dlaczego aż tyle ? Ja to 2 razy dziennie luteinę 50 mg. I tylko to.
Ja nie wiem czemu, swój progesteron po owu mam dobry, zawsze mi pani dr daje takie końskie dawki 🤯
Ale słucham się jej, bo jest super. Ufam jej.Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Chameleon_13 wrote:Cześć, cześć 😊
Dzieki za wsparcie 🫂
Bliźniaki to mega wyzwanie 🤭 Ale i podwojna radość 💞
Biopsja endometrium jakoś strasznie brzmi 🫣
Ja byłam taka rozczarowana jak teraz jednak tylko jeden pęcherzyk dorosł, mam nie po kolei w głowie 🤣Chameleon_13 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ola8999 wrote:Szacun ! Ja byłam niecierpliwa, a później biorąc duphaston to już musiałam testować żeby odstawić.
Ile macie lat jeśli mozna wiedzieć ?
U męża wszystko w porządku, tylko ja mam ten nieszczęsny wrogi śluz i kilka innych niedociągnięć… ale to chyba głównie ten śluz jest problemem 😳 -
Paprykaa wrote:Ja się staram zająć soba i robić wszystko tylko o tym nie myśleć. Testowanie zostawiam na wolny dzień żeby mieć przestrzeń do smutku… Staram się zbyt długo nie użalać tylko iść dalej.
Ja też jestem przed pierwszym testowaniem…
Powinnam 21 zrobić test, ale ja raczej pojadę na betę.
Bo ja znowu nienawidzę sikaczy…
Kilka x mnie oszukały…
Ja muszę zrobić test 2 tyg. po inseminacji i napisać do kliniki jaki był wynik 🤷♀️ to jesteśmy prawie siostrami inseminacyjnymi 😊🍀 -
Paprykaa wrote:A z ciekawości po 8 miesiącach już mieliście zalecenie IUI?
O ile oczywiście mogę zapytać.
U nas dopiero po 11 miesiącach, z czego po drodze poronienie i cb 🥺