X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Karolove Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chameleon_13 wrote:
    Orientujecie się czy jest jakaś dziewczyna która przeskoczyła na watek - IVF po nieudanych IUI- i jest już w ciąży?
    Za dużo tam stron do nadrobienia, a może ktoś z Was śledzi na bieżąco. (Fajnie jakby miały pierwszą stronę z wypisanymi udanym procedurami) 😊
    Hey, mamy jedną czekamy na resztę, większość z nas jest na wczesnych etapach po punkcjach i transferach 😉

Ola8999, Chameleon_13, Ang15, Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 29l
    Wszystko ok 🍀
    👩🏻 36l
    Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
    AMH 4.51
    Kariotypy ✅️
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
    15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
    2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
    7-10 dc Orgalutran 0.25mg
    20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
    23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
    25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
    30.01.25 transfer ET 💔
    24.02.25 monitoring przed 2 transferem
    ❄️❄️❄️ 🥹
  • MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: 14 lutego, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Moja histeroskopia się dziś odbyła. Szybko i sprawnie. Ale okazało się, że nie robią znacznika cd138 w tym szpitalu, tylko hist-pat. No i teraz nie wiem czy ten wynik pozwoli podejść do inseminacji czy za miesiąc będę musiała robić osobno prywatnie cd138 i oczywiście kolejny miesiąc się przedłuży ehh
    Z tego co kiedyś słyszałam to możesz później odebrać szkiełka z pracowni histopatologicznej i samej wysłać do dalszych badań - sto procent pewna nie jestem czy to prawda i jeśli tak to jak to można samemu załatwić. Mam nadzieję że to co będzie wystarczy i będzie wszystko dobrze 💖

Ola8999 lubi tę wiadomość

• Chameleon_13 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    Hey, mamy jedną czekamy na resztę, większość z nas jest na wczesnych etapach po punkcjach i transferach 😉
    Wspaniale! 🤩 Czekamy na kolejne 🤩

Karolove lubi tę wiadomość

Starania od 2022 🍼
    👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
    🧔🏻‍♂️ 33 Obniżone parametry
    1️⃣04/24 CS ❌
    2️⃣06/24 CS ❌
    🏥 07/24 Zmiana kliniki
    🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
    3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
    4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
    5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
    27.01. 8t 💔

Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...
  • Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolove wrote:
    Hej, fajnie że tu zaglądasz , trzymam za was kciuki ✊
    MojaKreseczka wrote:
    Z tego co kiedyś słyszałam to możesz później odebrać szkiełka z pracowni histopatologicznej i samej wysłać do dalszych badań - sto procent pewna nie jestem czy to prawda i jeśli tak to jak to można samemu załatwić. Mam nadzieję że to co będzie wystarczy i będzie wszystko dobrze 💖
    Dziękuję 🌷 szkoda że od razu mi nie dali, bo to będą kolejne 3tyg. No nic, już się przestaje przejmować, umówiłam ginekologa na początek kolejnego cyklu, powinien już być ten wynik i zobaczymy 👍

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏

Wysłany: 15 lutego, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, potrzebuje ojojania 🥺😭
    jestem zmuszona przenieść stymulację i inseminacje na kolejny cykl 😭 znowu jestem przeziębiona, obudziłam się rano z ogromnym uczuciem zimna, aż się trzęsłam 🥺 to był ciężki poranek dopiero dzisiaj miałam zacząć lamette i biłam się z myślami co robić dalej ale bez sensu wydawać pieniądze jak jestem chora 😭
    Robię sobie przymusowy urlop i tyle 🥺

Ola8999, MoniaB lubią tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kreseczka ale od momentu zaczęcia brania lamette do momentu inseminacji to kilka dni uplynie może już dojdziesz do siebie:). Ja podeszłam w takim cyklu. Do tej pory nie jestem zdrowa 🙄

Oliwia88888 lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png

Wysłany: 15 lutego, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Aniu, tylko to mi się utrzymuje od dnia po poprzedniej inseminacji 😔 raz jest lepiej raz gorzej niestety, czasami mam dziwny kaszel aż oddechu nie mogę złapać 😔 boje się że to wszystko się pogorszy, procedura się nie uda a pieniądze pójdą w błoto
    Ogólnie dużo osób z mojego otoczenia jest jakoś tak dziwnie przeziębionych, moi rodzice też od miesiąca nie mogą dojść do siebie ...
    Ogólnie to bardzo ciężka decyzja, strasznie mi się płakać chce i wogle doła mam 🥺

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Wiem Aniu, tylko to mi się utrzymuje od dnia po poprzedniej inseminacji 😔 raz jest lepiej raz gorzej niestety, czasami mam dziwny kaszel aż oddechu nie mogę złapać 😔 boje się że to wszystko się pogorszy, procedura się nie uda a pieniądze pójdą w błoto
    Ogólnie dużo osób z mojego otoczenia jest jakoś tak dziwnie przeziębionych, moi rodzice też od miesiąca nie mogą dojść do siebie ...
    Ogólnie to bardzo ciężka decyzja, strasznie mi się płakać chce i wogle doła mam 🥺
    Przykro mi. Mnie też trzyma lekki katar i zatkany nos cały czas, a inseminacja też mi ucieka od października na nie wiadomo kiedy, myślę że realny termin to kwiecień, jest to ciężkie ale tak jak mówisz to nie są małe pieniądze 🤷

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Alexis93 Koleżanka

Wysłany: 15 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    jestem zmuszona przenieść stymulację i inseminacje na kolejny cykl 😭 znowu jestem przeziębiona, obudziłam się rano z ogromnym uczuciem zimna, aż się trzęsłam 🥺 to był ciężki poranek dopiero dzisiaj miałam zacząć lamette i biłam się z myślami co robić dalej ale bez sensu wydawać pieniądze jak jestem chora 😭
    Też to przechodziłam w styczniu także wiem co czujesz i ojojuje! Nie ma co wydawać pieniążków jeżeli szanse w ten sposób maleją. Takie jest moje zdanie. Przynajmniej sobie oszczędzisz jeden cykl faszerowania hormonami 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 15:11

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może akurat naturalnie coś zaskoczy ? O ile oczywiście masz siłę 💪

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny we wtorek testuje i odstawiam progesteron. I jak dalej będzie to nie wiem

Paprykaa lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Ja dziewczyny we wtorek testuje i odstawiam progesteron. I jak dalej będzie to nie wiem

Ja w piątek beta… Juz mną trzęsie na samą myśl.
    Znowu się dowiedziałam o 2 kolejnych ciążach, wykończę się 🫠
    Do tej pory był spokój, w ciągu kilku miesięcy jakieś 10-15 ciąż…

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:

Biedna, współczuję :(
    Ale może właśnie taki reset psychiczny się przyda ?
    Ja tak miałam w święta i było super 🥰

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀

Wysłany: 15 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999, bardzo bym chciała ale czuję że nic z tego 💔
    Mam nadzieję praktycznie zawsze ale mam poczucie że problem jest gdzieś głębiej.
    Paprykaa chciałabym ale boje się że podświadomie będę wszystko liczyć, sprawdzać, denerwować się...
    Stwierdziłam że jak nie będę mogła wyluzować to będę robić testy owulacyjne i pilnować dni płodnych. Zobaczymy jak wyjdzie. Ja w święta miałam reset i strasznie ciężko to przeżyłam 🥺
    Co do dowiadywania się o ciążach to się okazało że znajomemu mojego męża urodziło się dziecko. Powiedziałam mu (po paru godzinach od tej informacji) że trochę mi przykro i ciężko i że po prostu zazdroszczę... Przeprowadził ze mną na prawdę fajna, wspierająca rozmowę i trochę mi lżej, ale nie powiem, ciężko na serduszku ❤️‍🩹
    Trzymam kciuki za betę, daj znać jak będziesz po oczywiście. A jak się czujesz tak poza tym?

Paprykaa, Alexis93 lubią tę wiadomość

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Ola8999, bardzo bym chciała ale czuję że nic z tego 💔
    Mam nadzieję praktycznie zawsze ale mam poczucie że problem jest gdzieś głębiej.
    Paprykaa chciałabym ale boje się że podświadomie będę wszystko liczyć, sprawdzać, denerwować się...
    Stwierdziłam że jak nie będę mogła wyluzować to będę robić testy owulacyjne i pilnować dni płodnych. Zobaczymy jak wyjdzie. Ja w święta miałam reset i strasznie ciężko to przeżyłam 🥺
    Co do dowiadywania się o ciążach to się okazało że znajomemu mojego męża urodziło się dziecko. Powiedziałam mu (po paru godzinach od tej informacji) że trochę mi przykro i ciężko i że po prostu zazdroszczę... Przeprowadził ze mną na prawdę fajna, wspierająca rozmowę i trochę mi lżej, ale nie powiem, ciężko na serduszku ❤️‍🩹
    Trzymam kciuki za betę, daj znać jak będziesz po oczywiście. A jak się czujesz tak poza tym?

Ja właśnie się czuje całkiem dobrze.
    Trochę pobolewa mnie podbrzusze (cały czas od dnia inseminacji) i mam wrażenie że cycki mi wybuchną dosłownie… 🤯
    Ale ja biorę bardzo dużo hormonów więc to nie są żadne znaki tylko cyclogest, estrofem i progesteron które zażywam w końskich dawkach.
    Przeczucia mam żadne.
    Szczerze mówiąc jestem zmęczona tym wszystkim.
    Dzisiaj mam lekki dołek.
    Bo ludzie zachodzą w ciążę, moje koleżanki normalnie pracują, w ogóle żyją normalnie, a ja dmucham na siebie i chucham… i nic.
    Wiem, że Wy mnie zrozumiecie 🥺

MoniaB lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam tak, że wcale się nie ucieszę widząc dwie kreski. W zeszłym roku już je widziałam- i nic z tego nie wyszło. Jedynie poronienie i cb.
    Wiem, że muszę wierzyć, ale jest to bardzo ciężkie…

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀

Wysłany: 15 lutego, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Ja właśnie się czuje całkiem dobrze.
    Trochę pobolewa mnie podbrzusze (cały czas od dnia inseminacji) i mam wrażenie że cycki mi wybuchną dosłownie… 🤯
    Ale ja biorę bardzo dużo hormonów więc to nie są żadne znaki tylko cyclogest, estrofem i progesteron które zażywam w końskich dawkach.
    Przeczucia mam żadne.
    Szczerze mówiąc jestem zmęczona tym wszystkim.
    Dzisiaj mam lekki dołek.
    Bo ludzie zachodzą w ciążę, moje koleżanki normalnie pracują, w ogóle żyją normalnie, a ja dmucham na siebie i chucham… i nic.
    Wiem, że Wy mnie zrozumiecie 🥺

Mocno przytulam ❤️‍🩹 mnie też cycki strasznie bolą i w sumie nie wiem od czego bo po hormonach aż tak nie powinny a stanik mam dobry. No i tak dziwnie, tylko u dołu mnie bolą...
    Mnie to strasznie boli że niektóre kobiety piją, palą, nie dbają o siebie i cyk ciąża. Mam jedną właśnie taką znajomą, serce mnie po prostu boli jak na nią patrzę bo też na siebie dmucham i pilnuje się, witaminki biorę i tak dalej i nic...
    Widzę te kobiety z małymi dziećmi czy z wózkami i za każdym razem sobie mówię: to niedługo będę ją, to będę ją, też tak będę miała ❤️‍🩹
    Mąż mnie pociesza że jesteśmy jeszcze młodzi (ja 28 on 29), nigdzie nam się nie spieszy, mamy czas i możliwości. Próbuje się na tym skupiać i tyle 🫣

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 15 lutego, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo chciałabym mieć tyle lat 🫣🫣 ale nie zależnie od wieku wszystkie przeżywamy to wszystko tak samo.
    Paprykaa to niezły wysyp u ciebie 🫣🫣
    Ja się zastanawiam czy robić testy owu, wczoraj przed histeroskopia na USG był widoczny pęcherzyk niestety nie wiem jak duży i ładne endometrium. Ale nie chcę się nakręcać, jakby to było już to trochę za wcześnie na działania, wolę odczekać parę dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 22:15

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    💊 Unidox
    ➡️ IUI ❓

• Lillka Znajoma

Wysłany: 15 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest to, że ci co nie chcą to bez problemu zachodzą, a ci co się starają i czekają na potomstwo to mają z tym problem.

Paprykaa, MojaKreseczka, Ang15 lubią tę wiadomość

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Mocno przytulam ❤️‍🩹 mnie też cycki strasznie bolą i w sumie nie wiem od czego bo po hormonach aż tak nie powinny a stanik mam dobry. No i tak dziwnie, tylko u dołu mnie bolą...
    Mnie to strasznie boli że niektóre kobiety piją, palą, nie dbają o siebie i cyk ciąża. Mam jedną właśnie taką znajomą, serce mnie po prostu boli jak na nią patrzę bo też na siebie dmucham i pilnuje się, witaminki biorę i tak dalej i nic...
    Widzę te kobiety z małymi dziećmi czy z wózkami i za każdym razem sobie mówię: to niedługo będę ją, to będę ją, też tak będę miała ❤️‍🩹
    Mąż mnie pociesza że jesteśmy jeszcze młodzi (ja 28 on 29), nigdzie nam się nie spieszy, mamy czas i możliwości. Próbuje się na tym skupiać i tyle 🫣

No ja nigdy tego nie zrozumiem…
    Też zaczynałam jak miałam 29, niestety pyklo 30 i nie widać na horyzoncie ciąży 😩
    Wiem że to wątek o IUI, ale ja mało w nią wierzę :(
    Ja też próbuje się skupiać na życiu, podróżach, dogadzam sobie, ale przychodzą straszne dolki :(

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ