💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Chameleon_13 wrote:Orientujecie się czy jest jakaś dziewczyna która przeskoczyła na watek - IVF po nieudanych IUI- i jest już w ciąży?
Za dużo tam stron do nadrobienia, a może ktoś z Was śledzi na bieżąco. (Fajnie jakby miały pierwszą stronę z wypisanymi udanym procedurami) 😊Ola8999, Chameleon_13, Ang15, Kama89wroc, Paprykaa lubią tę wiadomość
Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
👱 29l
Wszystko ok 🍀
👩🏻 36l
Wszystkie badania ok, regularne owulacje 🍀
AMH 4.51
Kariotypy ✅️
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF kwalifikacja ✅️
15.1.25 rozpoczęcie stymulacji do IVF:
2-10 dc Ovaleap 150 j.m.
7-10 dc Orgalutran 0.25mg
20.01.25 I monitoring 6l & 6p 🥚
23.01.25 II monitoring 8l & 6p🥚
25.01.25 punkcja 🏥 10 🥚 ➡️ 7🪺
30.01.25 transfer ET 💔
24.02.25 monitoring przed 2 transferem
❄️❄️❄️ 🥹 -
Ola8999 wrote:Moja histeroskopia się dziś odbyła. Szybko i sprawnie. Ale okazało się, że nie robią znacznika cd138 w tym szpitalu, tylko hist-pat. No i teraz nie wiem czy ten wynik pozwoli podejść do inseminacji czy za miesiąc będę musiała robić osobno prywatnie cd138 i oczywiście kolejny miesiąc się przedłuży ehh
Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Karolove wrote:Hey, mamy jedną czekamy na resztę, większość z nas jest na wczesnych etapach po punkcjach i transferach 😉
Karolove lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01. 8t 💔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
Karolove wrote:Hey, mamy jedną czekamy na resztę, większość z nas jest na wczesnych etapach po punkcjach i transferach 😉MojaKreseczka wrote:Z tego co kiedyś słyszałam to możesz później odebrać szkiełka z pracowni histopatologicznej i samej wysłać do dalszych badań - sto procent pewna nie jestem czy to prawda i jeśli tak to jak to można samemu załatwić. Mam nadzieję że to co będzie wystarczy i będzie wszystko dobrze 💖
MojaKreseczka lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Z pomocą medyczną od 07.2024
AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
💊 Unidox
14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
➡️ IUI ❓
Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏 -
Dziewczyny, potrzebuje ojojania 🥺😭
jestem zmuszona przenieść stymulację i inseminacje na kolejny cykl 😭 znowu jestem przeziębiona, obudziłam się rano z ogromnym uczuciem zimna, aż się trzęsłam 🥺 to był ciężki poranek dopiero dzisiaj miałam zacząć lamette i biłam się z myślami co robić dalej ale bez sensu wydawać pieniądze jak jestem chora 😭
Robię sobie przymusowy urlop i tyle 🥺Ola8999, MoniaB lubią tę wiadomość
-
Wiem Aniu, tylko to mi się utrzymuje od dnia po poprzedniej inseminacji 😔 raz jest lepiej raz gorzej niestety, czasami mam dziwny kaszel aż oddechu nie mogę złapać 😔 boje się że to wszystko się pogorszy, procedura się nie uda a pieniądze pójdą w błoto
Ogólnie dużo osób z mojego otoczenia jest jakoś tak dziwnie przeziębionych, moi rodzice też od miesiąca nie mogą dojść do siebie ...
Ogólnie to bardzo ciężka decyzja, strasznie mi się płakać chce i wogle doła mam 🥺 -
MojaKreseczka wrote:Wiem Aniu, tylko to mi się utrzymuje od dnia po poprzedniej inseminacji 😔 raz jest lepiej raz gorzej niestety, czasami mam dziwny kaszel aż oddechu nie mogę złapać 😔 boje się że to wszystko się pogorszy, procedura się nie uda a pieniądze pójdą w błoto
Ogólnie dużo osób z mojego otoczenia jest jakoś tak dziwnie przeziębionych, moi rodzice też od miesiąca nie mogą dojść do siebie ...
Ogólnie to bardzo ciężka decyzja, strasznie mi się płakać chce i wogle doła mam 🥺MojaKreseczka lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
💊 Unidox
➡️ IUI ❓
MojaKreseczka wrote:Dziewczyny, potrzebuje ojojania 🥺😭
jestem zmuszona przenieść stymulację i inseminacje na kolejny cykl 😭 znowu jestem przeziębiona, obudziłam się rano z ogromnym uczuciem zimna, aż się trzęsłam 🥺 to był ciężki poranek dopiero dzisiaj miałam zacząć lamette i biłam się z myślami co robić dalej ale bez sensu wydawać pieniądze jak jestem chora 😭
Robię sobie przymusowy urlop i tyle 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 15:11
MojaKreseczka lubi tę wiadomość
-
A może akurat naturalnie coś zaskoczy ? O ile oczywiście masz siłę 💪♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
💊 Unidox
➡️ IUI ❓
Ania 89 wrote:Ja dziewczyny we wtorek testuje i odstawiam progesteron. I jak dalej będzie to nie wiem
Ja w piątek beta… Juz mną trzęsie na samą myśl.
Znowu się dowiedziałam o 2 kolejnych ciążach, wykończę się 🫠
Do tej pory był spokój, w ciągu kilku miesięcy jakieś 10-15 ciąż…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MojaKreseczka wrote:Dziewczyny, potrzebuje ojojania 🥺😭
Robię sobie przymusowy urlop i tyle 🥺
Biedna, współczuję
Ale może właśnie taki reset psychiczny się przyda ?
Ja tak miałam w święta i było super 🥰Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ola8999, bardzo bym chciała ale czuję że nic z tego 💔
Mam nadzieję praktycznie zawsze ale mam poczucie że problem jest gdzieś głębiej.
Paprykaa chciałabym ale boje się że podświadomie będę wszystko liczyć, sprawdzać, denerwować się...
Stwierdziłam że jak nie będę mogła wyluzować to będę robić testy owulacyjne i pilnować dni płodnych. Zobaczymy jak wyjdzie. Ja w święta miałam reset i strasznie ciężko to przeżyłam 🥺
Co do dowiadywania się o ciążach to się okazało że znajomemu mojego męża urodziło się dziecko. Powiedziałam mu (po paru godzinach od tej informacji) że trochę mi przykro i ciężko i że po prostu zazdroszczę... Przeprowadził ze mną na prawdę fajna, wspierająca rozmowę i trochę mi lżej, ale nie powiem, ciężko na serduszku ❤️🩹
Trzymam kciuki za betę, daj znać jak będziesz po oczywiście. A jak się czujesz tak poza tym?Paprykaa, Alexis93 lubią tę wiadomość
-
MojaKreseczka wrote:Ola8999, bardzo bym chciała ale czuję że nic z tego 💔
Mam nadzieję praktycznie zawsze ale mam poczucie że problem jest gdzieś głębiej.
Paprykaa chciałabym ale boje się że podświadomie będę wszystko liczyć, sprawdzać, denerwować się...
Stwierdziłam że jak nie będę mogła wyluzować to będę robić testy owulacyjne i pilnować dni płodnych. Zobaczymy jak wyjdzie. Ja w święta miałam reset i strasznie ciężko to przeżyłam 🥺
Co do dowiadywania się o ciążach to się okazało że znajomemu mojego męża urodziło się dziecko. Powiedziałam mu (po paru godzinach od tej informacji) że trochę mi przykro i ciężko i że po prostu zazdroszczę... Przeprowadził ze mną na prawdę fajna, wspierająca rozmowę i trochę mi lżej, ale nie powiem, ciężko na serduszku ❤️🩹
Trzymam kciuki za betę, daj znać jak będziesz po oczywiście. A jak się czujesz tak poza tym?
Ja właśnie się czuje całkiem dobrze.
Trochę pobolewa mnie podbrzusze (cały czas od dnia inseminacji) i mam wrażenie że cycki mi wybuchną dosłownie… 🤯
Ale ja biorę bardzo dużo hormonów więc to nie są żadne znaki tylko cyclogest, estrofem i progesteron które zażywam w końskich dawkach.
Przeczucia mam żadne.
Szczerze mówiąc jestem zmęczona tym wszystkim.
Dzisiaj mam lekki dołek.
Bo ludzie zachodzą w ciążę, moje koleżanki normalnie pracują, w ogóle żyją normalnie, a ja dmucham na siebie i chucham… i nic.
Wiem, że Wy mnie zrozumiecie 🥺MoniaB lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Jeszcze ja mam tak, że wcale się nie ucieszę widząc dwie kreski. W zeszłym roku już je widziałam- i nic z tego nie wyszło. Jedynie poronienie i cb.
Wiem, że muszę wierzyć, ale jest to bardzo ciężkie…
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Paprykaa wrote:Ja właśnie się czuje całkiem dobrze.
Trochę pobolewa mnie podbrzusze (cały czas od dnia inseminacji) i mam wrażenie że cycki mi wybuchną dosłownie… 🤯
Ale ja biorę bardzo dużo hormonów więc to nie są żadne znaki tylko cyclogest, estrofem i progesteron które zażywam w końskich dawkach.
Przeczucia mam żadne.
Szczerze mówiąc jestem zmęczona tym wszystkim.
Dzisiaj mam lekki dołek.
Bo ludzie zachodzą w ciążę, moje koleżanki normalnie pracują, w ogóle żyją normalnie, a ja dmucham na siebie i chucham… i nic.
Wiem, że Wy mnie zrozumiecie 🥺
Mocno przytulam ❤️🩹 mnie też cycki strasznie bolą i w sumie nie wiem od czego bo po hormonach aż tak nie powinny a stanik mam dobry. No i tak dziwnie, tylko u dołu mnie bolą...
Mnie to strasznie boli że niektóre kobiety piją, palą, nie dbają o siebie i cyk ciąża. Mam jedną właśnie taką znajomą, serce mnie po prostu boli jak na nią patrzę bo też na siebie dmucham i pilnuje się, witaminki biorę i tak dalej i nic...
Widzę te kobiety z małymi dziećmi czy z wózkami i za każdym razem sobie mówię: to niedługo będę ją, to będę ją, też tak będę miała ❤️🩹
Mąż mnie pociesza że jesteśmy jeszcze młodzi (ja 28 on 29), nigdzie nam się nie spieszy, mamy czas i możliwości. Próbuje się na tym skupiać i tyle 🫣Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Oo chciałabym mieć tyle lat 🫣🫣 ale nie zależnie od wieku wszystkie przeżywamy to wszystko tak samo.
Paprykaa to niezły wysyp u ciebie 🫣🫣
Ja się zastanawiam czy robić testy owu, wczoraj przed histeroskopia na USG był widoczny pęcherzyk niestety nie wiem jak duży i ładne endometrium. Ale nie chcę się nakręcać, jakby to było już to trochę za wcześnie na działania, wolę odczekać parę dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego, 22:15
Paprykaa lubi tę wiadomość
♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
Starania od 06.2023
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
💊 Unidox
➡️ IUI ❓
MojaKreseczka wrote:Mocno przytulam ❤️🩹 mnie też cycki strasznie bolą i w sumie nie wiem od czego bo po hormonach aż tak nie powinny a stanik mam dobry. No i tak dziwnie, tylko u dołu mnie bolą...
Mnie to strasznie boli że niektóre kobiety piją, palą, nie dbają o siebie i cyk ciąża. Mam jedną właśnie taką znajomą, serce mnie po prostu boli jak na nią patrzę bo też na siebie dmucham i pilnuje się, witaminki biorę i tak dalej i nic...
Widzę te kobiety z małymi dziećmi czy z wózkami i za każdym razem sobie mówię: to niedługo będę ją, to będę ją, też tak będę miała ❤️🩹
Mąż mnie pociesza że jesteśmy jeszcze młodzi (ja 28 on 29), nigdzie nam się nie spieszy, mamy czas i możliwości. Próbuje się na tym skupiać i tyle 🫣
No ja nigdy tego nie zrozumiem…
Też zaczynałam jak miałam 29, niestety pyklo 30 i nie widać na horyzoncie ciąży 😩
Wiem że to wątek o IUI, ale ja mało w nią wierzę
Ja też próbuje się skupiać na życiu, podróżach, dogadzam sobie, ale przychodzą straszne dolkiStarania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀