X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Jeju, mi znajoma lekarka powiedziała że ona w sumie nie była pewna czy jest w ciąży ale piła alkohol, na drugi dzień test zrobiła i wyszedł dodatni. Dziecko zdrowe, wszystko w porządku itd... ja to bym się chyba zapłakała dlatego praktycznie wogle nie pije 🫣 Dlatego ja się nie dziwię że te kobiety tak szybko idą na zwolnienie, tyle czekać a później tylko się stresować czy sobie i dziecku nie zaszkodzimy.
    A co do kawy to myślę że możesz pić, nie pijesz jej przecież wiadrami tylko filiżankę 😅 jeśli stresujesz się kofeiną to możesz spróbować bezkofeinowej, w smaku jak dla mnie zupełnie to samo 😁

Kupiłam bezkofeinowa i staram się taką pić, ale dzisiaj jednak kofeina wygrała 🤣
    I tak poszłam na godzinną drzemkę a co tam.
    Od jutra praca więc dzisiaj postawiłam na totalny relaks.

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    A myśleliście może o biopsji jąder? Tak przyszłościowo, jeśli już będzie konieczne ivf. Mam znajomą u której wszystko w porządku, ale u niego nic, sytuacja jak u ciebie. Zrobili biopsję, lekarz zgodził się zapłodnić 10 komórek i teraz jest w ciąży a poza tym mają 8 zarodków 🫣
    Trzymam kciuki żeby jednak to nie było potrzebne 🤞🏻

Ja z mężem oglądam teorie wielkiego podrywu i tam Bernadete przygotowała karteczki dla męża żeby przekazać że jest w ciąży. Też zabolało mnie to że pewnie nigdy nie będę mogła tak zrobić tylko po prostu przez telefon mu powiem że beta dodatnia... Zawsze marzyłam o pięknym poinformowaniu że będziemy mieli bejbika 💔

Ja poinformowałam męża rok temu. Dodatni test, szczęście itd… I nasza radość trwała 3 tygodnie.
    Skończyła się szpitalem i moim załamaniem nerwowym na kolejne prawie 12 miesięcy- psychiatra, psycholog itd
    Mnie już nie obchodzi jak to będzie- nie chcę niespodzianek, imprez, baby shower, nie pokaże na IG wyniku USG- ja chcę tylko dziecko 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

Kama89wroc, MojaKreseczka, Wixa🌸, Alexis93 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Laski i pamiętajcie, że dopóki nie ma okresu to piłka w grze 😆😆😆

Niby tak, ale cały ostatni rok się fiksowałam, że jak 14dpo test ujemny, beta ujemna, okresu nie ma to przecież jest może szansa 🤣🤣🤣🤣

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    A ja wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie), że macie z kim czekać.
    J a odliczam dni do testu , sle to w pojedynkę podwójnie ciężkie.

Jest mi mega niedobrze, od powrotu z inseminacji ciągle mnie mdli i skurcze w podbrzuszu (jelita? ). Miewam też od 2 dni takie dziwne jakby zawroty głowy i uczucie gorąca. Mam nadzieję, że nie złapałam grypy ani covida :)

Ja mam podobne objawy :)
    Również podejrzewam, że to od progesteronu.
    Współczuję faktycznie, że przechodzisz przez to sama, jednocześnie bardzo podziwiam 🥰

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Ja biorę duphaston. Od trzech cykli. Miałam inseminacje na cyklu naturalnym i od 14dc biorę duphastan jak zwykle.
    Zobaczymy; lekarze mi zbytnich nadziei nie robią, bo 42lata, ale zdrowa jestem, szczupła, amh 3.8 więc stwierdziłam, że spróbuję na naturalnym.
    Planu b na razie nie mam. Pewnie kolejnych inseminacji , nawet po stymulacji, nie będzie, bo z lotem, hotelem i tamtejszymi cenami wychodzi 9000-10000 zl za podejście. Pewnie odczekam kilka mcy i zdecyduje się na in vitro.no chyba że jakiś książę na białym rumaku się pojawi, w co nie wierzę, bo faceci po czterdziestce już albo dzieci mają, ale szukają trzydziestoparolatek, by takowe mieć:)

Dzięki za trzymanie kciuków!

Cena mnie zwala z nóg. Koszty niesamowite.
    To pewnie „najtańsza” i jedyna możliwa opcja?
    Ale AMH masz zajebiste, takie jak ja tylko u mnie 30 na karku 😎
    Ja znam przypadki par, które poznały się po 40 i mają dzieci ☺️ nigdy nie wiemy co będzie.
    A może faktycznie w Twoim przypadku in vitro to lepsze rozwiazanie? Bo jednak jest bardziej skuteczne.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie Dziewczyny, że my przez te wszystkie przejścia to będziemy zajebistymi mamami.

Ang15, Szu_szu, Gienia40, Lillka, Ola8999, MoniaB, Kama89wroc, MojaKreseczka lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Szu_szu Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje ojojania 🥺😭
    jestem zmuszona przenieść stymulację i inseminacje na kolejny cykl 😭 znowu jestem przeziębiona, obudziłam się rano z ogromnym uczuciem zimna, aż się trzęsłam 🥺 to był ciężki poranek dopiero dzisiaj miałam zacząć lamette i biłam się z myślami co robić dalej ale bez sensu wydawać pieniądze jak jestem chora 😭
    Robię sobie przymusowy urlop i tyle 🥺

Ojojam Cię bardzo 🫂🫂🫂 ale trzeba się chyba doleczyć, bo hormony wystarczająco nas tyrają żeby jeszcze w chorobie to przeżywać

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶🐱🐱
  • Szu_szu Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa i takie dni z nutellą są potrzebne!
    Mnie aż trzęsie na te niektóre baby i zaniedbane dzieci. W mojej pracy niestety częsty widok. Przychodzi taka kobita z brzuchem ledwo ciepła, za rekę inne dziecko brudne, zapuszczone, na poczekalni kolejne 3 czekają, każde to pewnie wpadka, a my walczymy chociaż o to jedno. Ale tak jak napisałaś, myślę, że możemy być zajebistymi mamami!

Paprykaa lubi tę wiadomość

👩🏻👦🏻🐶🐱🐱
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szu_szu wrote:
    Paprykaa i takie dni z nutellą są potrzebne!
    Mnie aż trzęsie na te niektóre baby i zaniedbane dzieci. W mojej pracy niestety częsty widok. Przychodzi taka kobita z brzuchem ledwo ciepła, za rekę inne dziecko brudne, zapuszczone, na poczekalni kolejne 3 czekają, każde to pewnie wpadka, a my walczymy chociaż o to jedno. Ale tak jak napisałaś, myślę, że możemy być zajebistymi mamami!

Też niestety w pracy to często widuję i zastanawiam się jakim cudem… Wiem o osobach które piją, palą, cpaja i zachodzą sobie w ciążę bez problemu.
    No nic trzeba się jakoś wziąć w garść i iść do przodu.
    Ja mam ciągle bóle brzucha. Nie wiem czy to dobrze czy nie. Są momenty że w ogóle nie boli, są takie że boli 🤯
    Mam taki stres przed piątkiem. Że nie wiem jak ja dam radę w tym tyg w pracy…
    Dobrze że idę do psychologa bo sama bym nie dała rady.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Ja poinformowałam męża rok temu. Dodatni test, szczęście itd… I nasza radość trwała 3 tygodnie.
    Skończyła się szpitalem i moim załamaniem nerwowym na kolejne prawie 12 miesięcy- psychiatra, psycholog itd
    Mnie już nie obchodzi jak to będzie- nie chcę niespodzianek, imprez, baby shower, nie pokaże na IG wyniku USG- ja chcę tylko dziecko 🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺🥺

Ja też nie chce niespodzianek. Niegdyś też nie przepadałam za przesadnym świętowaniem urodziny itd. Chce tylko zdrową ciążę 🥹

Paprykaa, Wixa🌸 lubią tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny zrobił dziś test i oczywiście biel od jutra odstawiam progesteron. Także trzymam za Was kciuki. Co dalej u mnie to już nie wiem.

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Ja dziewczyny zrobił dziś test i oczywiście biel od jutra odstawiam progesteron. Także trzymam za Was kciuki. Co dalej u mnie to już nie wiem.

Bardzo bardzo mi przykro :(
    A który to był dzień od inseminacji?
    Mnie kazała zrobić dopiero 14 dni po betę z krwi i jeśli negatywna to jeszcze raz powtórzyć po 2 dniach.
    Nienawidzę tej bieli :( Współczuję Ci :(
    I przytulam 🥺❤️‍🩹

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj powitały okresowe bóle brzucha dziewczyny 🫠
    Jest 10 dni po inseminacji, prawdopodobnie 9 dni po owulacji 🫠🫠🫠
    WSPANIALE.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem myślę że 13 dni po owulacji więc już powinno wyjść cokolwiek na teście.

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Lillka Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    WSPANIALE.
    Współczuję….
    Ja mam dzisiaj dostać ale jeszcze żadnych znaków.. kwestia czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego, 16:30

• Lillka Znajoma

Wysłany: 17 lutego, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Jestem myślę że 13 dni po owulacji więc już powinno wyjść cokolwiek na teście.
    Ja bym jeszcze powtórzyła za dwa, trzy dni. Niektórym dziewczynom dopiero pokazało po 16 dniu

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: 17 lutego, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś ciężki ten początek roku dla nas dziwaczny 💔 Aniu, bardzo mi przykro, przytulam ❤️‍🩹
    Paprykaa, mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź @ a jakiś fałszywy alarm 😅
    Ja dzisiaj mam psychiatrę bo od paru lat mam problemy ze spaniem, od dłuższego czasu biorę melatoninę ale w ciąży nie można więc idę się poradzić co mogę robić bo u mnie temat snu jest ciężki 🫣 albo nie mogę zasnąć albo się budzę w nocy (mimo największego zmęczenia czasami)

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Przykro mi bardzo 😔

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    WSPANIALE.
    Oby nie, oby nie!
    Tak bardzo chciałabym aby Nam wszystkim się w końcu udało 🥺

Paprykaa lubi tę wiadomość

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Ja bym jeszcze powtórzyła za dwa, trzy dni. Niektórym dziewczynom dopiero pokazało po 16 dniu

Ja bym poczekała do @ jeszcze nie wszystko stracone 😉

‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ