💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 89 wrote:Jestem myślę że 13 dni po owulacji więc już powinno wyjść cokolwiek na teście.
Mnie nie wyszło, a okres spóźnił się o 2 tygodnie.
Nie chce dawać fałszywej nadziei, ale ja nie ufam tak do końca testom sikanym.
Ja bym jeszcze powtórzyła za 2 dni.Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MojaKreseczka wrote:Jakiś ciężki ten początek roku dla nas dziwaczny 💔 Aniu, bardzo mi przykro, przytulam ❤️🩹
Paprykaa, mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź @ a jakiś fałszywy alarm 😅
Ja dzisiaj mam psychiatrę bo od paru lat mam problemy ze spaniem, od dłuższego czasu biorę melatoninę ale w ciąży nie można więc idę się poradzić co mogę robić bo u mnie temat snu jest ciężki 🫣 albo nie mogę zasnąć albo się budzę w nocy (mimo największego zmęczenia czasami)
Ja to jestem nastawiona na 3 x IUI i jadę z in vitro.
Ale oczywiście człowiek ma nadzieję, bo jak nie mieć?
W ciąży którą porobiłam miałam bóle brzucha okresowe 🫠 nie wiem sama już co myśleć.Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MojaKreseczka wrote:Jakiś ciężki ten początek roku dla nas dziwaczny 💔 Aniu, bardzo mi przykro, przytulam ❤️🩹
Paprykaa, mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź @ a jakiś fałszywy alarm 😅
Ja dzisiaj mam psychiatrę bo od paru lat mam problemy ze spaniem, od dłuższego czasu biorę melatoninę ale w ciąży nie można więc idę się poradzić co mogę robić bo u mnie temat snu jest ciężki 🫣 albo nie mogę zasnąć albo się budzę w nocy (mimo największego zmęczenia czasami)
A psychiatrę bardzo polecam! Mój mi bardzo pomógł ❤️MojaKreseczka lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ang15 wrote:Oby nie, oby nie!
Tak bardzo chciałabym aby Nam wszystkim się w końcu udało 🥺
Je też 🥺 a tu ciągle kłody pod nogi..
Ale myślę sobie że skoro u nas naturalnie się nie udało, czemu IUI miałaby pomóc?
Nie wiem… 🥺Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ja sobie tłumaczę tym, że los ewidentnie jeszcze nie chce na to żebym była w ciąży.
Może mam jeszcze na jakieś wakacje jechać, na które może sobie nie pozwolę po urodzeniu dziecka? (Zawsze chciałam zwiedzić Stany 😆)
Może jeszcze nie ten czas żeby zostawić pracę 🤷🏼♀️
Może mam zmienić lekarza?
Może czeka aż dzieci mojej siostry podrosną i wtedy będą zabawiać moje 😆Paprykaa, Bubu2024, MojaKreseczka, Ang15 lubią tę wiadomość
-
Lillka wrote:Ja sobie tłumaczę tym, że los ewidentnie jeszcze nie chce na to żebym była w ciąży.
Może mam jeszcze na jakieś wakacje jechać, na które może sobie nie pozwolę po urodzeniu dziecka? (Zawsze chciałam zwiedzić Stany 😆)
Może jeszcze nie ten czas żeby zostawić pracę 🤷🏼♀️
Może mam zmienić lekarza?
Może czeka aż dzieci mojej siostry podrosną i wtedy będą zabawiać moje 😆
Pewnie tak, ja mam największy lęk, że nigdy się nie uda. Nie wiem skąd on się bierze. Ja ufam mojej Pani Doktor i wiem, że ona mi pomoże. Ale te myśli się znikąd pojawiają 🤯
Co do podróżowania to ja już zaliczyłam moje wymarzone destynacje, właśnie chciałam przed ciążą podróżować, cieszyć się życiem, żeby być gotowa na dziecko.
I teraz jestem, a dziecka brak 🤯
Ale bardzo podoba mi się Twoje podejście ❤️Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Lillka wrote:Papryka, Twoje bóle menstruacyjne przeszły dzisiaj na mnie 🫣😆
Wybacz 😩 moje na razie odeszły, ale jeszcze tyle dni do okresu że wszystko się może zdarzyć 🙈
A Ty teraz na jakim jesteś etapie? Przypomnisz? Tez przed testowaniem?Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Paprykaa wrote:Wybacz 😩 moje na razie odeszły, ale jeszcze tyle dni do okresu że wszystko się może zdarzyć 🙈
A Ty teraz na jakim jesteś etapie? Przypomnisz? Tez przed testowaniem?
Wczoraj miałam dostać, wieczorem pojawiły się bóle więc dzisiaj będę cierpieć 😭
Już liczę dni do kolejnej wizyty i IUI… -
Paprykaa wrote:Ja to jestem nastawiona na 3 x IUI i jadę z in vitro.
Ale oczywiście człowiek ma nadzieję, bo jak nie mieć?
W ciąży którą porobiłam miałam bóle brzucha okresowe 🫠 nie wiem sama już co myśleć.
Trochę mnie przerażają te zastrzyki, bóle brzucha, punkcja 🫣
Liczę na to że może ta druga się uda albo chociaż w tej biopsji endometrium coś wyjdzie i zdarzy się cud 😅 -
Paprykaa wrote:Pewnie tak, ja mam największy lęk, że nigdy się nie uda. Nie wiem skąd on się bierze. Ja ufam mojej Pani Doktor i wiem, że ona mi pomoże. Ale te myśli się znikąd pojawiają 🤯
Co do podróżowania to ja już zaliczyłam moje wymarzone destynacje, właśnie chciałam przed ciążą podróżować, cieszyć się życiem, żeby być gotowa na dziecko.
Ale bardzo podoba mi się Twoje podejście ❤️
Jak nie w tym cyklu, to w kolejnym, moja lekarka mówiła mi że jest niski procent na to, że uda się przy pierwszej inseminacji.
Trzeba wierzyć, że przy kolejnej się uda.MojaKreseczka, Paprykaa, Bubu2024 lubią tę wiadomość
-
Lillka wrote:Jak nie w tym cyklu, to w kolejnym, moja lekarka mówiła mi że jest niski procent na to, że uda się przy pierwszej inseminacji.
Trzeba wierzyć, że przy kolejnej się uda.
Chociaż mam w rodzinie przypadek że od razu się udało -
Paprykaa wrote:Pewnie tak, ja mam największy lęk, że nigdy się nie uda. Nie wiem skąd on się bierze. Ja ufam mojej Pani Doktor i wiem, że ona mi pomoże. Ale te myśli się znikąd pojawiają 🤯
Ale bardzo podoba mi się Twoje podejście ❤️
Paprykaa'o i drogie pozostałe koleżanki.
Podczytuje was tak i myślę sobie, że macie po trzydziesci kilka lat i napraaaaawde sporo jeszcze przed sobą czasu, żeby się udało!
Zaczęłyście starania odpowiednio wczesnie, by mieć zapas czasu, by się udało: nie tylko z jednym dzieciątkiem, ale i z rodzeństwem. Trzymam za was kciuki! Jesteście młode, macie wspierających partnerów, będzie dobrze
Macie dostęp do wiedzy, do leków, do nowoczesnych metod wspomagania rozrodu, kompetentnych ginekologów-> jest spora szansa, że wam się uda, jak nie iui, to in vitro, a jak nie in vitro, to naturalsik
Korzystajcie z życia, seksu i wsparcia, jakie wam daje otoczenie . To jest najpiekniejszy czas: tuż po trzydziestce, przed czterdziestka. Uwierzcie starej kolezance:)
Ściskam Was wszystkie!
Wixa🌸, MojaKreseczka, Lillka, Ang15, Kama89wroc, Paprykaa, Alexis93, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Ja od dwóch dni mam bóle miesiączkowe, okresu brak- tylko jakieś brązowe, delikatne plamienie... Spóźnia się 4 czy 5 dzień. Zrobiłam test, oczywiście negatywny.
Zawsze miałam cykle wyliczone co do dnia. Teraz nie dość, że ciąży nadal brak to jeszcze mi się coś poprzestawiało🙄 ehh już Mnie to wszystko tak wkurza😒 -
Gienia40 wrote:Paprykaa'o i drogie pozostałe koleżanki.
Podczytuje was tak i myślę sobie, że macie po trzydziesci kilka lat i napraaaaawde sporo jeszcze przed sobą czasu, żeby się udało!
Zaczęłyście starania odpowiednio wczesnie, by mieć zapas czasu, by się udało: nie tylko z jednym dzieciątkiem, ale i z rodzeństwem. Trzymam za was kciuki! Jesteście młode, macie wspierających partnerów, będzie dobrze
Macie dostęp do wiedzy, do leków, do nowoczesnych metod wspomagania rozrodu, kompetentnych ginekologów-> jest spora szansa, że wam się uda, jak nie iui, to in vitro, a jak nie in vitro, to naturalsik
Korzystajcie z życia, seksu i wsparcia, jakie wam daje otoczenie . To jest najpiekniejszy czas: tuż po trzydziestce, przed czterdziestka. Uwierzcie starej kolezance:)
Ściskam Was wszystkie!
To jest pocieszające, jednak ciężko korzystać i cieszyć się życiem jak ciągle coś jest nie tak.
Nie traćmy jednak nadziei, ponoć im wyższa góra tym lepsze widoki☺️ a My ciągle pod górkę 😉Lillka, Paprykaa lubią tę wiadomość