X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 17 lutego, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Mnie dzisiaj powitały okresowe bóle brzucha dziewczyny 🫠
    Jest 10 dni po inseminacji, prawdopodobnie 9 dni po owulacji 🫠🫠🫠
    WSPANIALE.

O nie, oby to był fałszywy alarm.

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Jestem myślę że 13 dni po owulacji więc już powinno wyjść cokolwiek na teście.

Mnie nie wyszło, a okres spóźnił się o 2 tygodnie.
    Nie chce dawać fałszywej nadziei, ale ja nie ufam tak do końca testom sikanym.
    Ja bym jeszcze powtórzyła za 2 dni.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Jakiś ciężki ten początek roku dla nas dziwaczny 💔 Aniu, bardzo mi przykro, przytulam ❤️‍🩹
    Paprykaa, mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź @ a jakiś fałszywy alarm 😅
    Ja dzisiaj mam psychiatrę bo od paru lat mam problemy ze spaniem, od dłuższego czasu biorę melatoninę ale w ciąży nie można więc idę się poradzić co mogę robić bo u mnie temat snu jest ciężki 🫣 albo nie mogę zasnąć albo się budzę w nocy (mimo największego zmęczenia czasami)

Ja to jestem nastawiona na 3 x IUI i jadę z in vitro.
    Ale oczywiście człowiek ma nadzieję, bo jak nie mieć?
    W ciąży którą porobiłam miałam bóle brzucha okresowe 🫠 nie wiem sama już co myśleć.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Jakiś ciężki ten początek roku dla nas dziwaczny 💔 Aniu, bardzo mi przykro, przytulam ❤️‍🩹
    Paprykaa, mam nadzieję że to jednak nie zapowiedź @ a jakiś fałszywy alarm 😅
    Ja dzisiaj mam psychiatrę bo od paru lat mam problemy ze spaniem, od dłuższego czasu biorę melatoninę ale w ciąży nie można więc idę się poradzić co mogę robić bo u mnie temat snu jest ciężki 🫣 albo nie mogę zasnąć albo się budzę w nocy (mimo największego zmęczenia czasami)

A psychiatrę bardzo polecam! Mój mi bardzo pomógł ❤️

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Oby nie, oby nie!
    Tak bardzo chciałabym aby Nam wszystkim się w końcu udało 🥺

Je też 🥺 a tu ciągle kłody pod nogi..
    Ale myślę sobie że skoro u nas naturalnie się nie udało, czemu IUI miałaby pomóc?
    Nie wiem… 🥺

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Lillka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tłumaczę tym, że los ewidentnie jeszcze nie chce na to żebym była w ciąży.

Może mam jeszcze na jakieś wakacje jechać, na które może sobie nie pozwolę po urodzeniu dziecka? (Zawsze chciałam zwiedzić Stany 😆)
    Może jeszcze nie ten czas żeby zostawić pracę 🤷🏼‍♀️
    Może mam zmienić lekarza?
    Może czeka aż dzieci mojej siostry podrosną i wtedy będą zabawiać moje 😆

Paprykaa, Bubu2024, MojaKreseczka, Ang15 lubią tę wiadomość

• Lillka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papryka, Twoje bóle menstruacyjne przeszły dzisiaj na mnie 🫣😆

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Ja sobie tłumaczę tym, że los ewidentnie jeszcze nie chce na to żebym była w ciąży.

Może mam jeszcze na jakieś wakacje jechać, na które może sobie nie pozwolę po urodzeniu dziecka? (Zawsze chciałam zwiedzić Stany 😆)
    Może jeszcze nie ten czas żeby zostawić pracę 🤷🏼‍♀️
    Może mam zmienić lekarza?
    Może czeka aż dzieci mojej siostry podrosną i wtedy będą zabawiać moje 😆

Pewnie tak, ja mam największy lęk, że nigdy się nie uda. Nie wiem skąd on się bierze. Ja ufam mojej Pani Doktor i wiem, że ona mi pomoże. Ale te myśli się znikąd pojawiają 🤯
    Co do podróżowania to ja już zaliczyłam moje wymarzone destynacje, właśnie chciałam przed ciążą podróżować, cieszyć się życiem, żeby być gotowa na dziecko.
    I teraz jestem, a dziecka brak 🤯
    Ale bardzo podoba mi się Twoje podejście ❤️

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Papryka, Twoje bóle menstruacyjne przeszły dzisiaj na mnie 🫣😆

Wybacz 😩 moje na razie odeszły, ale jeszcze tyle dni do okresu że wszystko się może zdarzyć 🙈
    A Ty teraz na jakim jesteś etapie? Przypomnisz? Tez przed testowaniem? :)

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Lillka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Wybacz 😩 moje na razie odeszły, ale jeszcze tyle dni do okresu że wszystko się może zdarzyć 🙈
    A Ty teraz na jakim jesteś etapie? Przypomnisz? Tez przed testowaniem? :)
    Po testowaniu, negatywy niestety :/

Wczoraj miałam dostać, wieczorem pojawiły się bóle więc dzisiaj będę cierpieć 😭
    Już liczę dni do kolejnej wizyty i IUI…

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Ja to jestem nastawiona na 3 x IUI i jadę z in vitro.
    Ale oczywiście człowiek ma nadzieję, bo jak nie mieć?
    W ciąży którą porobiłam miałam bóle brzucha okresowe 🫠 nie wiem sama już co myśleć.
    Ja to się właśnie ciągle zastanawiam czy 3 razy spróbować IUI czy po 2 już myśleć o in vitro
    Trochę mnie przerażają te zastrzyki, bóle brzucha, punkcja 🫣
    Liczę na to że może ta druga się uda albo chociaż w tej biopsji endometrium coś wyjdzie i zdarzy się cud 😅

• Lillka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Pewnie tak, ja mam największy lęk, że nigdy się nie uda. Nie wiem skąd on się bierze. Ja ufam mojej Pani Doktor i wiem, że ona mi pomoże. Ale te myśli się znikąd pojawiają 🤯
    Co do podróżowania to ja już zaliczyłam moje wymarzone destynacje, właśnie chciałam przed ciążą podróżować, cieszyć się życiem, żeby być gotowa na dziecko.

Jak nie w tym cyklu, to w kolejnym, moja lekarka mówiła mi że jest niski procent na to, że uda się przy pierwszej inseminacji.
    Trzeba wierzyć, że przy kolejnej się uda.

MojaKreseczka, Paprykaa, Bubu2024 lubią tę wiadomość

• Lillka Znajoma

Wysłany: 18 lutego, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę ile dni przed owu mieliście inseminacje?

Ja w tym cyklu miałam IUI w czwartek, a owulkę miałam w weekend… zastanawiałam się czy to nie za wcześnie.

Wysłany: 18 lutego, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Jak nie w tym cyklu, to w kolejnym, moja lekarka mówiła mi że jest niski procent na to, że uda się przy pierwszej inseminacji.
    Trzeba wierzyć, że przy kolejnej się uda.
    Mi właśnie też lekarka mówiła że pierwsza to mało kiedy się udaje ale szansę zawsze są 🤞🏻
    Chociaż mam w rodzinie przypadek że od razu się udało

Wysłany: 18 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Mnie nie wyszło, a okres spóźnił się o 2 tygodnie.
    Nie chce dawać fałszywej nadziei, ale ja nie ufam tak do końca testom sikanym.
    Ja bym jeszcze powtórzyła za 2 dni.
    Też im nie ufam po tym jak pierwszy mi wyszedł fałszywie dodatni 🥺

• Gienia40 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:

Paprykaa'o i drogie pozostałe koleżanki.
    Podczytuje was tak i myślę sobie, że macie po trzydziesci kilka lat i napraaaaawde sporo jeszcze przed sobą czasu, żeby się udało!:)
    Zaczęłyście starania odpowiednio wczesnie, by mieć zapas czasu, by się udało: nie tylko z jednym dzieciątkiem, ale i z rodzeństwem. Trzymam za was kciuki! Jesteście młode, macie wspierających partnerów, będzie dobrze :)

Macie dostęp do wiedzy, do leków, do nowoczesnych metod wspomagania rozrodu, kompetentnych ginekologów-> jest spora szansa, że wam się uda, jak nie iui, to in vitro, a jak nie in vitro, to naturalsik ;)

Korzystajcie z życia, seksu i wsparcia, jakie wam daje otoczenie . To jest najpiekniejszy czas: tuż po trzydziestce, przed czterdziestka. Uwierzcie starej kolezance:)
    Ściskam Was wszystkie!

Wixa🌸, MojaKreseczka, Lillka, Ang15, Kama89wroc, Paprykaa, Alexis93, Ola8999 lubią tę wiadomość

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni mam bóle miesiączkowe, okresu brak- tylko jakieś brązowe, delikatne plamienie... Spóźnia się 4 czy 5 dzień. Zrobiłam test, oczywiście negatywny.
    Zawsze miałam cykle wyliczone co do dnia. Teraz nie dość, że ciąży nadal brak to jeszcze mi się coś poprzestawiało🙄 ehh już Mnie to wszystko tak wkurza😒

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia40 wrote:
    Paprykaa'o i drogie pozostałe koleżanki.
    Podczytuje was tak i myślę sobie, że macie po trzydziesci kilka lat i napraaaaawde sporo jeszcze przed sobą czasu, żeby się udało!:)
    Zaczęłyście starania odpowiednio wczesnie, by mieć zapas czasu, by się udało: nie tylko z jednym dzieciątkiem, ale i z rodzeństwem. Trzymam za was kciuki! Jesteście młode, macie wspierających partnerów, będzie dobrze :)

Macie dostęp do wiedzy, do leków, do nowoczesnych metod wspomagania rozrodu, kompetentnych ginekologów-> jest spora szansa, że wam się uda, jak nie iui, to in vitro, a jak nie in vitro, to naturalsik ;)

Korzystajcie z życia, seksu i wsparcia, jakie wam daje otoczenie . To jest najpiekniejszy czas: tuż po trzydziestce, przed czterdziestka. Uwierzcie starej kolezance:)
    Ściskam Was wszystkie!
    Dziękuję za dobre słowo🌸
    To jest pocieszające, jednak ciężko korzystać i cieszyć się życiem jak ciągle coś jest nie tak.
    Nie traćmy jednak nadziei, ponoć im wyższa góra tym lepsze widoki☺️ a My ciągle pod górkę 😉

Lillka, Paprykaa lubią tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dziś odstawilam progesteron. Powtórzyłam test i biel więc już się nawet nie łudzę. Także czekam na @ i co dalej to nie wiem

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny ma ktoś do odsprzedania clo ?

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ