💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Lillka wrote:Po testowaniu, negatywy niestety
Wczoraj miałam dostać, wieczorem pojawiły się bóle więc dzisiaj będę cierpieć 😭
Już liczę dni do kolejnej wizyty i IUI…
A tak pamiętam, pisałaś, że test negatyw
Ciężkie to wszystko jest.
Mnie się ostatnio totalnie spóźniają miesiączki po progesteronie więc doszła mi kolejna obawa 🤣Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MojaKreseczka wrote:Ja to się właśnie ciągle zastanawiam czy 3 razy spróbować IUI czy po 2 już myśleć o in vitro
Trochę mnie przerażają te zastrzyki, bóle brzucha, punkcja 🫣
Liczę na to że może ta druga się uda albo chociaż w tej biopsji endometrium coś wyjdzie i zdarzy się cud 😅
Ja się będę słuchać mojej Doktorki. Jeśli ona widzi sens robić 3 x IUI to zrobię, na więcej na pewno nie dam się namówić. Też mnie przeraża in vitro, ale bardziej mnie przeraża brak potomstwa.
Na grupie z in vitro widziałam że są już pierwsze pozytywne testy ❤️❤️❤️
Więc jak widać jest to bardziej skuteczna metoda.Ang15, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Lillka wrote:Dziewczyny, a powiedzcie mi proszę ile dni przed owu mieliście inseminacje?
Ja w tym cyklu miałam IUI w czwartek, a owulkę miałam w weekend… zastanawiałam się czy to nie za wcześnie.
Ja inseminacja w piątek rano, owu chyba w sobotę, ale nie wiem na pewno, bo dopiero we wtorek byłam u gina, ale było wyraźne ciało żółte i super endometrium.
Chyba lepiej wcześniej niż za późno.
A jaki miałaś pęcherzyk? Brałaś ovitrelle ?
Skąd wiesz że owu była w weekend?
Po objawach?Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
MojaKreseczka wrote:Też im nie ufam po tym jak pierwszy mi wyszedł fałszywie dodatni 🥺
Jeju to serio okropne 😩Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Gienia40 wrote:Paprykaa'o i drogie pozostałe koleżanki.
Podczytuje was tak i myślę sobie, że macie po trzydziesci kilka lat i napraaaaawde sporo jeszcze przed sobą czasu, żeby się udało!
Zaczęłyście starania odpowiednio wczesnie, by mieć zapas czasu, by się udało: nie tylko z jednym dzieciątkiem, ale i z rodzeństwem. Trzymam za was kciuki! Jesteście młode, macie wspierających partnerów, będzie dobrze
Macie dostęp do wiedzy, do leków, do nowoczesnych metod wspomagania rozrodu, kompetentnych ginekologów-> jest spora szansa, że wam się uda, jak nie iui, to in vitro, a jak nie in vitro, to naturalsik
Korzystajcie z życia, seksu i wsparcia, jakie wam daje otoczenie . To jest najpiekniejszy czas: tuż po trzydziestce, przed czterdziestka. Uwierzcie starej kolezance:)
Ściskam Was wszystkie!
Teraz są takie czasy, że czterdziestki też zachodzą w ciążę i rodzą dzieci 🥰podobno 30 teraz to jak 20, a 40 jak 30 😎Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ang15 wrote:Ja od dwóch dni mam bóle miesiączkowe, okresu brak- tylko jakieś brązowe, delikatne plamienie... Spóźnia się 4 czy 5 dzień. Zrobiłam test, oczywiście negatywny.
Zawsze miałam cykle wyliczone co do dnia. Teraz nie dość, że ciąży nadal brak to jeszcze mi się coś poprzestawiało🙄 ehh już Mnie to wszystko tak wkurza😒
Ja tak mam zawsze po odstawieniu progesteronu lub duphastonu. Mimo że naturalnie nigdy tak nie miewam 🤯Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ania 89 wrote:Ja od dziś odstawilam progesteron. Powtórzyłam test i biel więc już się nawet nie łudzę. Także czekam na @ i co dalej to nie wiem
Kurczę przykro mi 😩
Pisałaś że nie bierzecie pod uwagę in vitro, czy coś pomyliłam?
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Ja nie brałam teraz żadnego progesteronu, tylko Lametta+ Ovitrelle i naturalnie próbowaliśmy tylko 1 dnia podczas dni płodnych, bo Mąż wyjeżdżał🙄 więc wiedziałam od razu, że nic z tego nie będzie też tym razem.
Już przyszła @. Umówiłam się na wizytę do kliniki na 03 marca. Zobaczymy co dalej🍀Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Paprykaa wrote:Ja inseminacja w piątek rano, owu chyba w sobotę, ale nie wiem na pewno, bo dopiero we wtorek byłam u gina, ale było wyraźne ciało żółte i super endometrium.
Chyba lepiej wcześniej niż za późno.
A jaki miałaś pęcherzyk? Brałaś ovitrelle ?
Skąd wiesz że owu była w weekend?
Po objawach?
Nie brałam ovitrelle, miałam pierwszy raz delikatne plamienie owulacyjne w sobotę. Lekarka w poniedziałek potwierdziła że była owulacja.
Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Gienia40 wrote:Moje piersi wyglądają jak nie moje. Duże się zrobiły i te żyły wokół- wcześniej tego nie było. Nigdy!
Wpadam w panikę powoli...
Duphaston może takie objawy dawać? Że powiększać piersi, to wiem. Ale żyłki?
Miejmy nadzieję, że to jakiś znak 😎
A ile minęło od inseminacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego, 23:13
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Zazwyczaj tak jest, że większe nabrzmiałe piersi to i żyłki większe. I może tak być po progesteronie. Ale też po zastrzyku Ovitrelle. Ja tak mam po aromeku, który biorę 3-7 dc. Może też od ciąży być. Takie pokręcone, że to w sumie może być od wszystkiego. A jak tego nie ma to ciąża teżoze być. Ciężko przewidzieć.
Ja mam 6 dzien po iui i piersi flaki 😁 A zazwyczaj tyle dni po owulacji miałam największe i najcięższe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 00:01
Paprykaa, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2023
Strania intensywne od 08.2024
IUI 02.2025
Wyniki ok. -
Gienia40 wrote:8 dni :o
Teoretycznie niektóre Dziewczyny mają już objawy ;d
Ja jestem 11 dni po IUI.
Aczkolwiek np u mnie nie oceniam, bo ja biorę tyle prochów, że raczej każde objawy wynikają z tego 🤣
Mnie natomiast boli brzuch xd pobolewa w sensie podbrzusze…
Rano jak wstaje jest super, ale im bliżej wieczora tym bardziej boli.🤯Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Lillka wrote:Eh, ja dzisiaj dostałam @, już się umówiłam na kolejną wizytę…
Mała depresja się pojawiła 😔 Teraz chyba będziemy próbować z ovitrelle…
Trzymam za was kciuki dziewczyny, żeby się udało w tym cyklu ❤️
Biedactwo ❤️🩹 przytulam!
Ja biorę jak już pisałam całą aptekę 🤣 Ovitrelle też mi dają mimo własnych owulacji.
Musimy próbować i się nie poddawać!Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀 -
Paprykaa wrote:Biedactwo ❤️🩹 przytulam!
Ja biorę jak już pisałam całą aptekę 🤣 Ovitrelle też mi dają mimo własnych owulacji.
Musimy próbować i się nie poddawać!
Ja to po hormonach też mam piękny biust 🤪 ale też później nie wiem czy to na okres, na ciążę czy hormony... -
Lillka wrote:Eh, ja dzisiaj dostałam @, już się umówiłam na kolejną wizytę…
Mała depresja się pojawiła 😔 Teraz chyba będziemy próbować z ovitrelle…
Trzymam za was kciuki dziewczyny, żeby się udało w tym cyklu ❤️
Próbujcie, trzymam kciuki aby się udało! 💖