X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Oo chciałabym mieć tyle lat 🫣🫣 ale nie zależnie od wieku wszystkie przeżywamy to wszystko tak samo.
    Paprykaa to niezły wysyp u ciebie 🫣🫣
    Ja się zastanawiam czy robić testy owu, wczoraj przed histeroskopia na USG był widoczny pęcherzyk niestety nie wiem jak duży i ładne endometrium. Ale nie chcę się nakręcać, jakby to było już to trochę za wcześnie na działania, wolę odczekać parę dni.

Prawda, wiek nie ma znaczenia. Poza tym nie zawsze w wieku 20 lat znajdziemy partnera odpowiedniego…
    Wg mnie spokojnie możesz robić testy owu.
    Ale nie mam pojęcia czy po histeroskopii trzeba odczekać z działaniem.
    Mnie cały rok 2024 upłynął na testach owu i już ich nienawidzę 🫠🫠🫠
    Wolę iść na monitoring choć to nie jest finansowo opłacalne.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillka wrote:
    Najgorsze jest to, że ci co nie chcą to bez problemu zachodzą, a ci co się starają i czekają na potomstwo to mają z tym problem.

To jest straszne i niesprawiedliwe. Niestety 🥺

Ang15 lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Mocno przytulam ❤️‍🩹 mnie też cycki strasznie bolą i w sumie nie wiem od czego bo po hormonach aż tak nie powinny a stanik mam dobry. No i tak dziwnie, tylko u dołu mnie bolą...
    Mnie to strasznie boli że niektóre kobiety piją, palą, nie dbają o siebie i cyk ciąża. Mam jedną właśnie taką znajomą, serce mnie po prostu boli jak na nią patrzę bo też na siebie dmucham i pilnuje się, witaminki biorę i tak dalej i nic...
    Widzę te kobiety z małymi dziećmi czy z wózkami i za każdym razem sobie mówię: to niedługo będę ją, to będę ją, też tak będę miała ❤️‍🩹
    Mąż mnie pociesza że jesteśmy jeszcze młodzi (ja 28 on 29), nigdzie nam się nie spieszy, mamy czas i możliwości. Próbuje się na tym skupiać i tyle 🫣

W ogóle mega miło, jak ktoś przytula- nawet wirtualnie 🤣 Dziękuję 😘❤️

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny syna mam który będzie miał w tym roku 17 lat ale jest niepełnosprawny. Jak zaszłam w ciążę miałam 18 lat. Córe jak urodziłam miałam 28 i już mi się dużo wydawało 😆 a teraz to dla mnie osobiście ostatni dzwonek na jeszcze jedno dziecko. A 7 lat się już nie udaje :( W międzyczasie 3 razy badanie nasienia i ten sam wynik. Pojedyncze plemniki po odwirowaniu. W materiale bezpośrednim nie znaleziono plemników. Więc na naturalny cud nie mamy co liczyć.

MoniaB, Paprykaa lubią tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    To jest straszne i niesprawiedliwe. Niestety 🥺
    Też mnie to 'boli'. My tak o siebie dbamy i wszystkiego pilnujemy a tu dalej nic🙄 tylko ciągłe czekanie.

Paprykaa lubi tę wiadomość

• Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MojaKreseczka wrote:
    Dziewczyny, potrzebuje ojojania 🥺😭
    jestem zmuszona przenieść stymulację i inseminacje na kolejny cykl 😭 znowu jestem przeziębiona, obudziłam się rano z ogromnym uczuciem zimna, aż się trzęsłam 🥺 to był ciężki poranek dopiero dzisiaj miałam zacząć lamette i biłam się z myślami co robić dalej ale bez sensu wydawać pieniądze jak jestem chora 😭
    Robię sobie przymusowy urlop i tyle 🥺
    My też od pierwszej IUI mamy dwa cykle przerwy... Liczę, że jeszcze w tym miesiącu lub na początku marca zrobimy drugą. Na razie czekam na @. Spóźnia się drugi dzień, ale to pewnie przez lamettę, ostatnio miałam w 14dc więcej małych pęcherzyków a przy IUI w grudniu było ich mniej i jeden dojrzały więc podejrzewam, że teraz wydłużyła mi się przez tą zmianę druga faza cyklu.

• Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Ja dziewczyny syna mam który będzie miał w tym roku 17 lat ale jest niepełnosprawny. Jak zaszłam w ciążę miałam 18 lat. Córe jak urodziłam miałam 28 i już mi się dużo wydawało 😆 a teraz to dla mnie osobiście ostatni dzwonek na jeszcze jedno dziecko. A 7 lat się już nie udaje :( W międzyczasie 3 razy badanie nasienia i ten sam wynik. Pojedyncze plemniki po odwirowaniu. W materiale bezpośrednim nie znaleziono plemników. Więc na naturalny cud nie mamy co liczyć.

No to z takimi wynikami trzeba niestety już działać z pomocą medyczną- ale od czego ona jest.
    Zazdroszczę, że masz w ogóle dzieci :(
    Myślę, że jakbym jedno miała to miałabym troszkę mniejsze napięcie.
    Ale i tak to pragnienie jest tak duże, że przysłania wszystko… Niesaleznie pewnie czy ma się dzieci czy nie.

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Też mnie to 'boli'. My tak o siebie dbamy i wszystkiego pilnujemy a tu dalej nic🙄 tylko ciągłe czekanie.

Ja wczoraj popłakałam się na masażu. Zamiast cieszyć się, zrelaksować to martwilam się czy to nie zaszkodzi po IUI… moja koleżanka jest w 22 tygodniu ciąży normalnie pracuje nawet na noce niczym się nie przejmuje…
    A ja nawet w ciąży nie jestem i takie cyrki 🤯

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie, że odstawię kawę (bo jestem uzalezniona), ale wstałam rano i mówię sobie- MAM TO W DUPIE! Tony supli, zdrowa dieta, siłownia, relaks i co? Nic z tego nie wynika!
    Dzisiaj zjadłam już pół słoika nutelli, zamierzam leżeć i nic nie robić, bo nie mam siły psychicznej.

MojaKreseczka, Szu_szu, Alexis93 lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 30 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

01.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔

12.24- IUI odwołana ❌
    31.01.25 sonoHSG ✅
    06.02 Ovitrelle
    07.02 IUI 🍀🤞🏻🍀🍀🍀🍀🍀
  • Ang15 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lutego, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Obiecałam sobie, że odstawię kawę (bo jestem uzalezniona), ale wstałam rano i mówię sobie- MAM TO W DUPIE! Tony supli, zdrowa dieta, siłownia, relaks i co? Nic z tego nie wynika!
    Dzisiaj zjadłam już pół słoika nutelli, zamierzam leżeć i nic nie robić, bo nie mam siły psychicznej.
    Szczerze? Moim zdaniem i takie dni są Nam potrzebne aby zachować jakieś resztki równowagi psychicznej 🤭

MojaKreseczka, Paprykaa lubią tę wiadomość

• Lillka Znajoma

Wysłany: 16 lutego, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:

Oj tak, kawę też mi ciężko odstawić i raczej całkowicie nie zrezygnuję, nie ma szans 😆

Odpoczywaj, trzeba się zresetować, psycha musi odpocząć. Włącz sobie jakiś serial na vod albo poczytaj fajną książkę, tak żeby myślami uciec gdzieś indziej.

Ja z moim mężem na konsoli gram, dzięki temu nie myślę o tym wszystkim 😆

• Lillka Znajoma

Wysłany: 16 lutego, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski i pamiętajcie, że dopóki nie ma okresu to piłka w grze 😆😆😆

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

Ania widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika ;) ja dzieci nie mam ale reszta historii jest podobna. Czas staran i to, że po trzykrotnym badaniu nasienia u nas nie znaleziono ani jednego plemnika. Korzystamy z nasienia dawcy. U nas cudów nie będzie. Do tego uświadomiłam sobie, że nigdy nie będzie mi dane przeżyć tej cudownej chwili, że dowiaduje się o ciąży z testu… będzie in vitro, szprycowanie hormonami, kolejne etapy, stres, oczekawanie… a lata lecą.

• MojaKreseczka Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:
    Ja wczoraj popłakałam się na masażu. Zamiast cieszyć się, zrelaksować to martwilam się czy to nie zaszkodzi po IUI… moja koleżanka jest w 22 tygodniu ciąży normalnie pracuje nawet na noce niczym się nie przejmuje…
    A ja nawet w ciąży nie jestem i takie cyrki 🤯
    Jeju, mi znajoma lekarka powiedziała że ona w sumie nie była pewna czy jest w ciąży ale piła alkohol, na drugi dzień test zrobiła i wyszedł dodatni. Dziecko zdrowe, wszystko w porządku itd... ja to bym się chyba zapłakała dlatego praktycznie wogle nie pije 🫣 Dlatego ja się nie dziwię że te kobiety tak szybko idą na zwolnienie, tyle czekać a później tylko się stresować czy sobie i dziecku nie zaszkodzimy.
    A co do kawy to myślę że możesz pić, nie pijesz jej przecież wiadrami tylko filiżankę 😅 jeśli stresujesz się kofeiną to możesz spróbować bezkofeinowej, w smaku jak dla mnie zupełnie to samo 😁

Wysłany: 16 lutego, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Ania widzę, że jesteśmy z tego samego rocznika ;) ja dzieci nie mam ale reszta historii jest podobna. Czas staran i to, że po trzykrotnym badaniu nasienia u nas nie znaleziono ani jednego plemnika. Korzystamy z nasienia dawcy. U nas cudów nie będzie. Do tego uświadomiłam sobie, że nigdy nie będzie mi dane przeżyć tej cudownej chwili, że dowiaduje się o ciąży z testu… będzie in vitro, szprycowanie hormonami, kolejne etapy, stres, oczekawanie… a lata lecą.

A myśleliście może o biopsji jąder? Tak przyszłościowo, jeśli już będzie konieczne ivf. Mam znajomą u której wszystko w porządku, ale u niego nic, sytuacja jak u ciebie. Zrobili biopsję, lekarz zgodził się zapłodnić 10 komórek i teraz jest w ciąży a poza tym mają 8 zarodków 🫣
    Trzymam kciuki żeby jednak to nie było potrzebne 🤞🏻

Ja z mężem oglądam teorie wielkiego podrywu i tam Bernadete przygotowała karteczki dla męża żeby przekazać że jest w ciąży. Też zabolało mnie to że pewnie nigdy nie będę mogła tak zrobić tylko po prostu przez telefon mu powiem że beta dodatnia... Zawsze marzyłam o pięknym poinformowaniu że będziemy mieli bejbika 💔

• Ola8999 Ekspertka

Wysłany: 16 lutego, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny liczy się efekt, pozytywny wynik to dopiero początek ♥️
    Ja też team 89 🌷

♀️35 ('89) ♂️37 ('87)
    Starania od 06.2023
    Z pomocą medyczną od 07.2024
    AMH 1.2 🤔 hormony ☑️ wymazy ☑️
    Seminogram morfo 2% ruch postępowy 22% (47 z 210 mln) 🤔
    Drożność ☑️
    5 cykli stymulowanych ❌
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1 😐
    💊 Unidox
    14.02 Histeroskopia z biopsją kontrolną, wyniki ❓🙏
    ➡️ IUI ❓

Prolaktyna, glukoza i cholesterol do obniżenia 😏
  • Gienia40 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam zazdroszczę (ale tak pozytywnie), że macie z kim czekać.
    J a odliczam dni do testu , sle to w pojedynkę podwójnie ciężkie.

Jest mi mega niedobrze, od powrotu z inseminacji ciągle mnie mdli i skurcze w podbrzuszu (jelita? ). Miewam też od 2 dni takie dziwne jakby zawroty głowy i uczucie gorąca. Mam nadzieję, że nie złapałam grypy ani covida :)

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gienia może od progesteronu bo Ja też się lipnie czuje. I często ból podbrzusza. Jeszcze jakbym wiecznie była przeziębiona. Może jestem😆

MojaKreseczka lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png

Wysłany: 16 lutego, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu ja po pierwszej stymulacji brałam luteinę podjęzykowa 🫣 co to była za tragedia! Nigdy więcej! Taka wkurwiona chodziłam, wszystko mnie denerwowało, brzuch bolał, wzdeta byłam i mdłości okropne 🫣
    Duphaston mi tego nigdy nie zrobił 🤣
    Gieniu, trzymam kciuki żeby to nie był covid albo grypa 🤞🏻

• Gienia40 Koleżanka

Wysłany: 16 lutego, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston. Od trzech cykli. Miałam inseminacje na cyklu naturalnym i od 14dc biorę duphastan jak zwykle.
    Zobaczymy; lekarze mi zbytnich nadziei nie robią, bo 42lata, ale zdrowa jestem, szczupła, amh 3.8 więc stwierdziłam, że spróbuję na naturalnym.
    Planu b na razie nie mam. Pewnie kolejnych inseminacji , nawet po stymulacji, nie będzie, bo z lotem, hotelem i tamtejszymi cenami wychodzi 9000-10000 zl za podejście. Pewnie odczekam kilka mcy i zdecyduje się na in vitro.no chyba że jakiś książę na białym rumaku się pojawi, w co nie wierzę, bo faceci po czterdziestce już albo dzieci mają, ale szukają trzydziestoparolatek, by takowe mieć:)

Dzięki za trzymanie kciuków!

MojaKreseczka, Lillka, Ang15 lubią tę wiadomość

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ