💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Chameleon_13 wrote:Cześć, cześć 😊
Dzieki za wsparcie 🫂
Bliźniaki to mega wyzwanie 🤭 Ale i podwojna radość 💞
Biopsja endometrium jakoś strasznie brzmi 🫣
Słyszałam że jest trochę nie przyjemne ale do przeżycia. Taka mała giętka rureczka pobierają fragment endometrium i wysyłają na badanie histopatologiczne. Czasami to ma sens bo później wychodzi że było zapalenie endometrium którego normalnie nie widać w innych badaniach. Włącza się leczenie i czasami później zaskakuje 😁 -
Ania 89 wrote:Alexis93 oj przechodziłam to w styczniu. Cykl bezowulacyjny. Także tylko tyle że czas szybko mija. A u Nas nie wiem czy od razu zrobimy kolejne podejście bo pieniędzy brak. Także tak. A byłaś na cyklu stymulowanym że szybciej wyskoczyła owu ? Paprykaa no mega ilości bierzesz tych hormonów . Dlaczego aż tyle ? Ja to 2 razy dziennie luteinę 50 mg. I tylko to.
-
Cześć dziewczyny! Jestem po pierwszej inseminacji, do jutra mam brać utrogestan.
Dzisiaj robiłam test i był negatywnyTestować jutro, w sobotę znowu?
W ogóle czy któraś z Was miała delikatne skurcze w macicy przy utrogestanie? Już drugi cykl doktor kazał mi brać, zgłaszałam mu te dolegliwości ale powiedział, że to dziwne i może z jelit… 😆😆 -
Lillka wrote:Cześć dziewczyny! Jestem po pierwszej inseminacji, do jutra mam brać utrogestan.
Dzisiaj robiłam test i był negatywnyTestować jutro, w sobotę znowu?
W ogóle czy któraś z Was miała delikatne skurcze w macicy przy utrogestanie? Już drugi cykl doktor kazał mi brać, zgłaszałam mu te dolegliwości ale powiedział, że to dziwne i może z jelit… 😆😆Lillka lubi tę wiadomość
-
Alexis93 wrote:Cześć dziewczyny, przychodzę do Was z gorzkimi żalami bo już mi brakuje motywacji i siły…
W zeszłym miesiącu nie udało się podejść do IUI bo rozłożyła mnie choroba, w tym cyklu byłam umówiona na dziś (wg zaleceń 14 dzień cyklu) a tu klops.. pęcherzyk już pęknięty. Moje owu wypadała zazwyczaj koło 16/17 dnia więc się nie spodziewaliśmy takiego scenariusza… i w ten oto sposób nasza 2 IUI się nie odbyła.. co prawda lekarz oczywiście pozostawił nam do decyzji czy chcemy na pękniętym czy nie ale wg USG i badań krwi ciężko było określić kiedy ten pęcherzyk pękł, czy było to wiecej niż 24h temu. Nie zdecydowaliśmy się bo to jednak duże pieniądze i wolę je inwestować w momencie kiedy i my i lekarz mamy pewność że coś może z tego ewentualnie byc 😢 co gorsza przytulanek przez ostatnie 5 dni nie było bo mój facet miał zabieg chirurgiczny i byłoby ciężko… teraz troszkę na „siłę” się przytulaliśmy no ale nadzieja praktycznie zerowa. 😭
Przykro mi, te stracone cykle to zawsze szkoda większa👩🏻👦🏻🐶🐱🐱 -