💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:@ZNataliaMa gratulacje! I ciąży i zdanej teorii! 🙌🏻✨
U mnie wjeżdża dzisiaj Lametta. Monitoring w środę i IUI zaplanowane wstępnie na czwartek- sobota 🤭. Niby nie mam wiary w powodzenie, ale nadzieja się tli.
Trzymam kciuki 😍 u mnie wstępnie IUI pon-środa 😍Julia24 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 30 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
01.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
12.24- IUI odwołana ❌
31.01.25 sonoHSG ✅
06.02 Ovitrelle
07.02 IUI 21.02- bhcg 21, 23.02 bhcg 6, 24.02 beta 4, cb 💔
03.24 IUI 🍀 -
Paprykaa wrote:U mnie dziewczyny 9 dzień cyklu i o dziwo gotowe dwa piękne pęcherzyki 15-16 mm 😍
W poniedziałek inseminacja prawdopodobnie, jestem w szoku 😍
Pani Doktor potwierdziła moje przypuszczenia- ciąża biochemiczna prawdopodobnie z powodu złego wyniku dfi i możliwe że nie unikniemy in vitro z tego powodu 😩😟😭
Próbujemy z drugą inseminacja.
Może , tym razem będzie to szczęśliwa inseminacja, bo widać że organizm łapie to a jednak coś nie trzyma. Będę trzymała mocno kciuki !! 😘
17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
01.04.2025- Pierwsze USG -
Paprykaa wrote:Pani Doktor potwierdziła moje przypuszczenia- ciąża biochemiczna prawdopodobnie z powodu złego wyniku dfi i możliwe że nie unikniemy in vitro z tego powodu
Co doktor to inne zdanie... Ja mam dfi 29% (wynik więc bardzo zbliżony do wyniku Twojego męża) i nasz doktor mówi, że to nie jest zły wynik- dobrze wtedy dbać o w miarę jak najświeższe nasienie przed owulacją.♂️'90 ♀️'94
Starania od 07.2022.
♂️: wizyta u androloga 03.2022: obustronne żylaki powrózka nasiennego❌ ; badanie nasienia 10.2023: upłynnienie, objętość, pH, lepkość, aglutynacja:✅ ; liczba plemników 65,30 mln/ml, 208,96 mln/ejakulat ✅; ruch postępowy 30,78%, ruch całkowity 52,40%✅; morfologia- plemniki o prawidłowej budowie 10%✅; badanie fragmentacji chromatyny DNA plemników 08.2024: 29% plemników z nieprawidłową strukturą ❌.
♀️: 07.2024: glukoza, CRP, TSH, FT4, prolaktyna✅; AMH 1,27✅; sono-HSG 10.2024- jajowody 100% drożne✅
♀️♂️ 4.12.2024- wspólna wizyta w klinice -> niepłodność idiopatyczna z delikatnym wskazaniem na czynnik męski -
Ola8999 wrote:MoniaB ja też tak obliczam, że jakby się udało teraz to Mikołaj a jak w kwietniu to sylwester 🤣
Kurcze ale przełożenie jak już się ruszyło z tym iui.. nie chcesz u kogoś innego zrobić ?
Dziewczyny ta fragmentacja o której piszecie to jest to DFI?
@Mojakreseczka można wiedzieć z czym chodzisz do neurologa? Ja się bujam od kilku lat z bólami głowy. Jutro mam wizytę w sam raz bo od wczoraj głowa boli non stop. I nie wiadomo od czego to. Mam jeszcze jedno badanie kardiologiczne to zrobienia a takto wszyscy rozkładają ręce.
Jestem po wizycie u endokrynologa śmiech na sali. Olał moja prolaktynę (32, po obciążeniu 315), insulinę (za wysoka po obciążeniu), powiedział że jest ok. Że jak dla niego to nie mam owulacji bo miałam niskie lH na początku cyklu i progesteron w 21dc . Jak powiedziałam że chodzę do ginekologa co miesiąc i mam owulację a teraz miałam krótki cykl i może stąd tak nisko to spytał po co przyszłam do niego 🤯 no po g.wno. Czekam do poniedziałku pokaże mojej gin wyniki może coś zaradzi..
Ja mam bóle lewej strony ciała, drętwienie, w gorszych dniach problemy z chodzeniemna szczęście dawno tak źle nie było. Byłam badana pod kątem SM, boleriozy i tężyczki i wszystko odpadło 🥺 i tak się bujam od 4 lat bez diagnozy, raz jest lepiej raz gorzej ale udało mi się parę msc rehabilitacjie mieć to było lżej. Teraz staram się chociaż raz w tygodniu ćwiczyć, głównie na jogę i streching i od długiego czasu jest w porządku.
I jak ta wizyta u ciebie? Ja dopiero nadrabiam forum ale chyba jakaś dobra wiadomość mnie tu czeka 😁 -
Paprykaa wrote:U mnie dziewczyny 9 dzień cyklu i o dziwo gotowe dwa piękne pęcherzyki 15-16 mm 😍
W poniedziałek inseminacja prawdopodobnie, jestem w szoku 😍
Pani Doktor potwierdziła moje przypuszczenia- ciąża biochemiczna prawdopodobnie z powodu złego wyniku dfi i możliwe że nie unikniemy in vitro z tego powodu 😩😟😭
Próbujemy z drugą inseminacja.
Jutro jeszcze będę miała potwierdzenie, że w poniedziałek zabieg 🙂
Bardzo szybko Ci urosły pęcherzyki, u mnie w 13 dnu cyklu dopiero miały 11mm 🥲 -