*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurora13 wrote:Ja miałam teraz inseminację na pęcherzyku 19 mm i lekarz powiedział, że to dobry pęcherzyk. Niestety dziś 12 dpo i test negatywny, więc druga inseminacja też się nie udała.
przykro mi, przytulam 🫂starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj -
Kitka, Nelcia, to za was też trzymam kciuki 🍀🍀
Aurora, Budyń szkoda że się nie udało.
Julia, teraz zrobimy pierwsza iui, jak się nie uda to w maju akurat w czasie owu mamy wyjazd a dalej nie wiem czy chce przeciągać, może jeszcze w czerwcu. Chociaż teraz tak się cykl przedłużył że chyba już nie ma co przeliczac.
Dobrze że piszecie o tych pęcherzykach, ja myślałam że 20mm to takie minimum a tu proszę.Nelcia08, BudyńŚmietankowy, kitka_ lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
A u mnie dziś pojawiła się miesiączka 2 dni wczesniej niz wskazywał kalendarzyk.. cały czas bije się z myślami czy podchodzić do 3 IUI 😔Wątek
* Inseminacja 2025 *
🍀IUI kwiecień
Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa
❤️Starania naturalne
Lily1234,Ola8999
📝Diagnostyka
Alexa12, Sienia555, Montojka25
🤰Szczęściary
Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut, Szczęściara1,Budyń śmietankowy -
natalka94 wrote:Daga, kiedy powinnaś mieć 1. dzień cyklu? Ja w poniedziałek, boję się jak to w tym cyklu wz. ze świętami, bo w piątek przed świętami powinien u mnie być 11. dc, a potem klinika dopiero w kolejną środę - 16. dc. Także zobaczymy co da się ugrać, nie chciałabym żeby przez święta mi przepadł ten cykl.
Dziewczyny, we wtorek idę do mojej gin/endo, bede prosić o skierowanie na badania, i generalnie pogadam o ewentualnych lekach które mogłyby pomóc. Jeśli macie jakieś sugestie o jakie badania prosić, byłabym wdzięczna.
Rozumiem Cię, też się o to martwię, nie chce mieć kolejnego straconego cyklu. Wtedy oczywiście będziemy próbować ze stymulacją, ale naturalnie. Ale bardzo chcę podejść do drugiej IUI.
Trzymam za nas mocno kciuki! ♥️natalka94 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina) -
Amelia96 wrote:A u mnie dziś pojawiła się miesiączka 2 dni wczesniej niz wskazywał kalendarzyk.. cały czas bije się z myślami czy podchodzić do 3 IUI 😔
Na Twoim miejscu bym spróbowała 🙂
Ja też planuję podejść chociaż 3 razy, teraz będzie mój drugi raz.
A będziesz chciała podejść do IVF? Nie wiem czy może gdzieś wcześniej o tym wspominałaś, mogłam to przegapić 🙈Amelia96 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina) -
Amelia96 wrote:A u mnie dziś pojawiła się miesiączka 2 dni wczesniej niz wskazywał kalendarzyk.. cały czas bije się z myślami czy podchodzić do 3 IUI 😔
Tak mi przykro. Może jednak warto dać sobie czas i oswoić się z myślą o in vitro.I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
Dziewczyny, u mnie w klinice HSG jest jednym z wymagań koniecznych do podejścia do IUI. Wiecie, że jego skuteczność jest nieduża, a podchodzenie bez drożności mija się z celem kompletnie!! 😓
Warto zrobić HSG na NFZ przed 1 IUI!
@Aurora @Budyn przykro mi 😓, ściskam mocno! 🫂🫂🫂 Doczekamy się! 🍀BudyńŚmietankowy lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
05/25 Histeroskopia + biopsja+KIR
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony
❓DHEA-S wynik 520ug/dl -> do powtórzenia
➖ IO, BMI 23,8 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82%
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
Julia24 wrote:Dziewczyny, u mnie w klinice HSG jest jednym z wymagań koniecznych do podejścia do IUI. Wiecie, że jego skuteczność jest nieduża, a podchodzenie bez drożności mija się z celem kompletnie!! 😓
Warto zrobić HSG na NFZ przed 1 IUI!
@Aurora @Budyn przykro mi 😓, ściskam mocno! 🫂🫂🫂 Doczekamy się! 🍀
Ja miałam robione hsg robione raz przed pierwszą IUI. Teraz zrezygnowałam z tego badania, ale jeśli teraz się nie uda to przed 3 zrobię to badanie.I IUI udana ❤️ córka 2019
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
Dziewczyny ile z Was jest zdecydowanych po nieudanych 3 lub więcej IUI podchodzić do in vitro? Ja sama zaczynam powoli oswajać się z tą myślą, że być może ze względu na wiek czeka mnie ta procedura jako forma leczeniaI IUI udana ❤️ córka 2019
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
anett13 wrote:Dziewczyny ile z Was jest zdecydowanych po nieudanych 3 lub więcej IUI podchodzić do in vitro? Ja sama zaczynam powoli oswajać się z tą myślą, że być może ze względu na wiek czeka mnie ta procedura jako forma leczenia
My jesteśmy zdecydowani ☺️. Zamierzamy podejść do kwalifikacji w lipcu, jeśli kolejne dwa IUI nie wypaląAlexis93 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto
U mnie w klinice mówią, że powinno się zrobić conajmniej 6 inseminacji. Rozumiem Was. Psychicznie to jest bardzo ciężkie. Też byłam już zniechęcona po drugiej nieudanej IUI. Tym razem robił inny lekarz. Zabieg był dłuższy i bardziej bolesny.Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
11.02- pierwsza IUI - nieudana❌️
11.03- druga IUI- nieudana❌️
5.04- trzecia IUI- 🍀 testowanie w piątek 18.04 - trzecia nieudana ❌️
Próby na cyklu naturalnym.
👧 - ona: 30 lat
🧔♂️ - on: 34 lata
Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć -
Nelcia08 wrote:U mnie w klinice mówią, że powinno się zrobić conajmniej 6 inseminacji. Rozumiem Was. Psychicznie to jest bardzo ciężkie. Też byłam już zniechęcona po drugiej nieudanej IUI. Tym razem robił inny lekarz. Zabieg był dłuższy i bardziej bolesny.
Aż 6? 😮
Rozmawiałam z kilkoma lekarzami i statystyki pokazują, że warto zrobić 3 podejścia. No do 4. Niestety po 3 podejściu prawdopodobieństwo sukcesu się znacznie obniża. Większość klinik nie rekomenduje więcej podejść, a te które rekomendują wydaje mi się, że naciągają na koszta... Oczywiście decyzja jest osobista i jeśli ktoś nie uwzględnia możliwości IVF z jakiegoś powodu, to warto walczyć dostępnymi metodami, ale jeśli czujecie gotowość na dalsze kroki, to nie pozwólcie sobie wmówić, że musicie robić więcej, niż 3 podejścia.Nelcia08, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Julia24 wrote:Aż 6? 😮
Rozmawiałam z kilkoma lekarzami i statystyki pokazują, że warto zrobić 3 podejścia. No do 4. Niestety po 3 podejściu prawdopodobieństwo sukcesu się znacznie obniża. Większość klinik nie rekomenduje więcej podejść, a te które rekomendują wydaje mi się, że naciągają na koszta... Oczywiście decyzja jest osobista i jeśli ktoś nie uwzględnia możliwości IVF z jakiegoś powodu, to warto walczyć dostępnymi metodami, ale jeśli czujecie gotowość na dalsze kroki, to nie pozwólcie sobie wmówić, że musicie robić więcej, niż 3 podejścia.
U nas też jest inna sytuacja, bo niepłodność jest po stronie męża. Lekarz mówi, że na ten moment nie kwalifikujemy się do programu In Vitro. Nawet jakbyśmy chcieli prywatnie to odmówiłby. Natomiast ja też uważam, że max 4. Nie będę robić do skutku. Szkoda czasu i pieniędzy.Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć -
Nelcia08 wrote:U nas też jest inna sytuacja, bo niepłodność jest po stronie męża. Lekarz mówi, że na ten moment nie kwalifikujemy się do programu In Vitro. Nawet jakbyśmy chcieli prywatnie to odmówiłby. Natomiast ja też uważam, że max 4. Nie będę robić do skutku. Szkoda czasu i pieniędzy.
Zasięgnij opinii w innej klinice, bo coś mi naprawdę śmierdzi 😓. Jeśli 3-4 podejścia IUI nie zakończą się sukcesem, a do tego macie taki czynnik męski, to zdecydowanie będziecie łapać się do refundacji IVF.Amelia96, Nelcia08, MojaKreseczka lubią tę wiadomość
💃'95🕴️'90
⌛10cs naturalnie ✖️
⌛2 IUI ✖️
Plan:
Diagnostyka:
❌ Adenomioza rozproszona
➖ Dominacja estrogenowa
Nelcia08 wrote:U mnie w klinice mówią, że powinno się zrobić conajmniej 6 inseminacji. Rozumiem Was. Psychicznie to jest bardzo ciężkie. Też byłam już zniechęcona po drugiej nieudanej IUI. Tym razem robił inny lekarz. Zabieg był dłuższy i bardziej bolesny.I IUI udana ❤️ córka 2019
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌ -
Hej dziewczyny... któraś zaczyna ze mną stymulacje jutro/pojutrze?
U mnie od jutra znowu zwiększona dawka, tym razem 3-3-2-2-2... może dla odmiany uda się wyhodować dwa pęcherzyki...? 👉🏻👈🏻😔
Jakie dawki u Was skutkowały jaką ilością pęcherzyków?30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ⏳️ -
BudyńŚmietankowy wrote:Hej dziewczyny... któraś zaczyna ze mną stymulacje jutro/pojutrze?
U mnie od jutra znowu zwiększona dawka, tym razem 3-3-2-2-2... może dla odmiany uda się wyhodować dwa pęcherzyki...? 👉🏻👈🏻😔
Jakie dawki u Was skutkowały jaką ilością pęcherzyków?u Ciebie widzę ciekawa kombinacja trzeba się pilnować żeby nie pomieszać dawek 🫣
Wątek
* Inseminacja 2025 *
🍀IUI kwiecień
Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa
❤️Starania naturalne
Lily1234,Ola8999
📝Diagnostyka
Alexa12, Sienia555, Montojka25
🤰Szczęściary
Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut, Szczęściara1,Budyń śmietankowy -
Amelia96 wrote:Jeśli będę podchodzić do kolejnej to również zaczynam jutro stymulację do tej pory był Armoek 2x1 tym razem Lametta w tej samej dawce, tyle że mi rosną same pęcherzyki różnie nie raz 2 nieraz 1
u Ciebie widzę ciekawa kombinacja trzeba się pilnować żeby nie pomieszać dawek 🫣
No właśnie mi samoistnie również rośnie (ale dużo wolniej, mam później owulacje i jeden)... w sumie niezależnie od stymulacji (czy clo, czy aromek) dotychczas to też nie udało się wyhodować więcej niż 1 pęcherzyka...
Nie no, nie pomieszam, zawsze sobie nastawiam budzik, żeby pamiętać, co i jak, bo faktycznie przy tych stymulacjach i jeszcze dawce supli to można zwariować. Boję się trochę jak zniosę zwiększoną dawkę, bo już jak brałam 2x1 to miałam straszne bóle i zawroty głowy.
Daj znać czy jutro zaczynasz. Będziesz moją siostrą inseminacyjną w tym cyklu. 🤣❤️Amelia96 lubi tę wiadomość
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ⏳️ -
Nelcia08 wrote:U nas też jest inna sytuacja, bo niepłodność jest po stronie męża. Lekarz mówi, że na ten moment nie kwalifikujemy się do programu In Vitro. Nawet jakbyśmy chcieli prywatnie to odmówiłby. Natomiast ja też uważam, że max 4. Nie będę robić do skutku. Szkoda czasu i pieniędzy.
U nas będą 3-4 podejścia max.
W przypadku bardzo słabych parametrów nasienia, których nie da się znacząco poprawić leczeniem zaleca się in vitro. Tak jak mówisz, próbowanie inseminacji więcej razy jak 4 to strata czasu i pieniędzy.starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest 🤞🍀
zmiana na klinikę prywatną ❔➡️ maj -
anett13 wrote:Leczysz się w Gamecie, w jakim mieście ?
W Bydgoszczy
Jeśli teraz się nie uda planuję zmienić klinikę.Staranie o ciążę od sierpnia 2016r
Niepłodność czynnik męski- morfologia 0 plemników, po biopsji całkowitej nie udało się niż znaleźć