*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylaada wrote:My się szykujemy do 2 IUI na wtorek. Lekarz chciał w poniedziałek a ja, jak na złość po prostu nie mogę przez obowiązki zawodowe. Każdego innego dnia mogłabym mieć urlop, tylko nie jutro 🙈 Endo trochę urosło do 6,2 mm (USG miałam wczoraj rano) zaczęłam brać Vagirux 8dc zobaczymy jak endo przyrośnie jeszcze. Mam wątpliwości, bo nie wiem czy pęcherzyki (są dwa) dotrwają do wtorku (12dc), bo jeden był już troszkę większy. Zabieg wtorek 12:00 Ovitrelle będę brała dziś jakoś przed północą. Trzymajcie kciuki, aby to poszło, bo i się stresuje tym przesunięciem i tym, że ten zastrzyk mam brać wcześniej niż dobę przed IUI. Ostatnio jak wzięłam dobę przed to w momencie zabiegu byłam prawdopodobnie parę godzin przed owu.
A czemu tak wcześnie zastrzyk? 🤔
Moja owulacja przed ostatnią inseminacja bardzo się spieszyła i bałam się, że pęcherzyk pęknie za wcześnie czyli w niedzielę, a zabieg był na poniedziałek, ale lekarz mnie uspokoił, że w razie czego zrobimy na pękniętym, bo mamy ok. 24h od pęknięcia i że luzik, więc może się nie stresuj za mocno ☺️, będzie dobrze 🤞🏼.Sylaada lubi tę wiadomość
-
Kwiecista 🙏🙏🙏🤞🍀
Sylada myślę, że może się uda, że nie będzie za późno. Po uwolnieniu komórka jeszcze krąży. Czytałam, że podobno niektórzy lekarze preferują IUI na świeżo pękniętych pęcherzykach 🤷🏻♀️02.24 początek starań
3 miesiące przerwy
05.25 Sono-HSG ✅
07.25 1 IUI 🤞🍀 -
Samaki wrote:To trzymam kciuki za wtorek! 🍀🤞🏼
A czemu tak wcześnie zastrzyk? 🤔
Moja owulacja przed ostatnią inseminacja bardzo się spieszyła i bałam się, że pęcherzyk pęknie za wcześnie czyli w niedzielę, a zabieg był na poniedziałek, ale lekarz mnie uspokoił, że w razie czego zrobimy na pękniętym, bo mamy ok. 24h od pęknięcia i że luzik, więc może się nie stresuj za mocno ☺️, będzie dobrze 🤞🏼.
Ostatnio mając plan na poniedziałek też miałam zalecenie tak wcześnie (inny lekarz, ale ta sama klinika). Tyle że zapomniałam o zastrzyku, wzięłam zastrzyk dzień później dobę przed IUI (nawet Wam tu rozpaczałam myśląc, że popełniłam mega błąd)i byłam właśnie prawdopodobnie parę godzin przed owu w czasie zabiegu. Wspomniałam o tym lekarzowi 🤷♀️ Uważa, że będę jeszcze przed owu i zalecił trzymać się ustaleń. Zobaczymy we wtorek jak zrobią USG przy okazji zabiegu kto mial rację 😬Pistacjanka, Samaki lubią tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
Dwa pęcherzyki dominujace, zabieg udany 🤞
Owulacja potwierdzona 01.07, pękły 2 pęcherzyki
2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana starania naturalne
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Niestety, potwierdziliśmy jeszcze prywatnie dziś
dał skierowanie na oddział.
W szpitalu też potwierdzili zatrzymanie akcji serca
Farmakologicznie jest wywoływana akcja poronienia. W życiu nie przeżyłam gorszego bólu… i krwotoku
Będziemy chyba robić badania genetyczne nie wiem sama już, chcę już stąd wyjść i być w domu.
Chociaż muszę przyznać że personel bardzo z empatia i sercem… 🖤 jest ze mną dziewczyna, która też poroniła w 9 tyg
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i trzymam kciuki za Wasze próby i małe kropeczki ❤️❤️❤️👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021
2021- nic
22.06.2025 - II
23.06.2025 - beta 79.50
25.06.2035 - beta 203
07.07.2025 - wizyta, 6+1, serduszko i zarodek ❤️
22.07.2025- kolejna wizyta, czekamy ❤️
27.07.2025- zatrzymanie akcji serca. Poronienie/ szpital.
Co dalej ? -
Kwiecista94 wrote:Niestety, potwierdziliśmy jeszcze prywatnie dziś
Farmakologicznie jest wywoływana akcja poronienia. W życiu nie przeżyłam gorszego bólu… i krwotoku
Będziemy chyba robić badania genetyczne nie wiem sama już, chcę już stąd wyjść i być w domu.
Chociaż muszę przyznać że personel bardzo z empatia i sercem… 🖤 jest ze mną dziewczyna, która też poroniła w 9 tyg
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i trzymam kciuki za Wasze próby i małe kropeczki ❤️❤️❤️👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i trzymam kciuki za Wasze próby i małe kropeczki ❤️❤️❤️
Tak mi przykro....jesteśmy z Tobą 🥺🥺🥺♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i trzymam kciuki za Wasze próby i małe kropeczki ❤️❤️❤️ -
Kwiecista bardzo mi przykro:( tak zawsze się czeka na to serduszko i taki ogromny jest strach przed wizytą. A nie wyobrażam sobie usłyszeć złych wieści na USG. Musi to być cholernie trudne
-
Co do inseminacji to Ja w piątek miałam podany ovitrelle a w sobotę inseminacja. W piątek pęcherzyki 16 , 18 , 18 więc raczej małe. W sobotę inseminacja na niepeknietych. Choć lekarz mówiła że optymalnie by było żeby zastrzyk był w sobotę a inseminacja w niedzielę ( tylko że w niedzielę nie pracują więc odpadała ta opcja) i jak widać udało się
choć z ostatnich odczuć w niedzielę miałam owulacje
także nie ma szansy jak jest za późno, a jak za wcześnie to szansa jest bo plemniczki mogą poczekać a komórka jajowa nie poczeka
Samaki lubi tę wiadomość
-
Kwiecista 💔 bardzo mi przykro trzymaj się♀️'89 ♂️'87
starania od 06.2023
AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
13.06 kwalifikacja in vitro ✅
16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
29.07 9+5 CRL 3,1cm
-
Hej dziewczyny! Ja już dziś 14 dzień po drugiej IUI. Beta zrobiona. Teraz tylko czekać na wynik. Chociaż już w sobotę zrobiłam dwa testy . I była druga blada kreska ale po upływie czasu 🫣. Także czuje że znowu się nie udało .
Samaki, Pistacjanka, Sylaada lubią tę wiadomość
-
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i trzymam kciuki za Wasze próby i małe kropeczki ❤️❤️❤️
Kochana jesteśmy z Tobą🫂 ciężko coś napisać 💔
🧑 '92
👱♀️ '92
Starania od końca 2023
AMH 3.62
Drożność prawy ✅️
Lewy udrożniony
Marzec 2024- ⏸️ biochem.
Luty 2025-⏸️ biochem.
Kwiecień 2025 starania z pomocą medyczną.
9.05.2025 - 1 IUI ( clostilbegyt +bemfola +zivafert) ❌️ -
Dziękuję Wam kochane za słowa wsparcia i trzymam kciuki za Wasze próby i małe kropeczki ❤️❤️❤️👱🏼♀️27 👱🏼♂️34
🧍🏼♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
🧍🏼♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne
29.04 1 IUI ❌
24.05 2 IUI ❌
18.06 3 IUI ❌ -
Ania 89 wrote:Co do inseminacji to Ja w piątek miałam podany ovitrelle a w sobotę inseminacja. W piątek pęcherzyki 16 , 18 , 18 więc raczej małe. W sobotę inseminacja na niepeknietych. Choć lekarz mówiła że optymalnie by było żeby zastrzyk był w sobotę a inseminacja w niedzielę ( tylko że w niedzielę nie pracują więc odpadała ta opcja) i jak widać udało się
choć z ostatnich odczuć w niedzielę miałam owulacje
także nie ma szansy jak jest za późno, a jak za wcześnie to szansa jest bo plemniczki mogą poczekać a komórka jajowa nie poczeka
Nie wiem na ile moje odczucia, że może być za późno są trafne (nie chce się już bardziej stresować)...wzięłam zastrzyk wczoraj o północy. Dziś przed 8 rano miałam nagły ból podbrzusza. Parę sekund, ale taki, że musiałam przykucnąć. Stawiam, że to mógł być start owu. Po paru godzinach dostałam bardzo gęsty śluz. A teraz od jakiejś 17 już słabiej bardziej miarowo pobolewa podbrzusze. IUI jutro...chyba, że złapiemy się na naturalne działania dwa dni wcześniej 😅🙈♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Paula.nie wrote:Hej dziewczyny! Ja już dziś 14 dzień po drugiej IUI. Beta zrobiona. Teraz tylko czekać na wynik. Chociaż już w sobotę zrobiłam dwa testy . I była druga blada kreska ale po upływie czasu 🫣. Także czuje że znowu się nie udało .👱🏻♀️30🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od 02.2023
2025 2xIUI ❌
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> 9 pobrano 🥚—> 5 dojrzałych i zapłodnionych —> 3 zarodki —> zostały ❄️❄️
16.06 ➡️ transfer 🍀 4.1.1
20.06 ➡️ 4dpt ⏸️
21.06 ➡️ beta 5dpt - 14,10 prog - 16,4
23.06 ➡️ beta 7dpt - 51,00 🥹
26.06 ➡️ beta 10dpt - 234,80 prog - 29,10
03.07 ➡️ beta 17dpt - 2826,00 prog - 21,12
Widoczny pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym 🍀
10.07 ➡️ mamy zarodek z serduszkiem ❤️🥹 6t+1d
24.07 ➡️ 1,64 cm szczęścia ❤️ 8t+1d
25.08 ➡️ pierwsze prenatalne 🤞🏻
-
Paula.nie wrote:Hej dziewczyny! Ja już dziś 14 dzień po drugiej IUI. Beta zrobiona. Teraz tylko czekać na wynik. Chociaż już w sobotę zrobiłam dwa testy . I była druga blada kreska ale po upływie czasu 🫣. Także czuje że znowu się nie udało .
-
Z bólem serca musiałam odwołać IUI... wzięliśmy specjalnie pojemnik z kliniki na oddanie nasienia w domu i nie poszło. Partner pracował na noc, ma ostatnio dużo stresu. Chociaż dla Niego w ogólne to oddawanie nasienia nie jest komfortowe. Przy 1 IUI udało się w klinice, ale był stres. Po dzisiejszym odwołaniu zapytałam na infolinii kliniki czy można spontanicznie na późniejsze godziny podjechać. Mają dać znać. Musiałby być embriolog i lekarz. Ciężko mi teraz. I po tym dzisiejszym odwołaniu widzę, że może być tylko gorzej. Partner nigdy nie miał jakiegoś wysokiego libido, badania ma w normie a ja w kropce 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 11:17
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od koniec 2023
1 IUI 30.06.25 ❌
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
Cykl 26-33 dni