*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 89 wrote:Nat@laa oj zdecydowanie luteina wpływa na samopoczucie zwłaszcza na początku tak mi się wydaje. Jakby nie było wytwarza progesteron potrzebny do przyjęcia i rozwoju kropeczka. Więc trzeba,, przetrawić ,,samopoczucie i robić swoje
i powodzenia:)
Ania a jak się czujesz ?
Masz jakieś objawy ? 😘😘17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG -
Daga121222 wrote:Ja nie przyjmuję luteiny, ale zauważyłam, że bez tego jest u mnie kiepsko z psychiką..
Ale to chyba przez natłok myśli i przez dużą ilość pracy. Chyba przesilenie wiosenne🙈😆
Ale muszę się Wam wyżalić.. wiem, że to głupie i samolubne, ale nie potrafię cieszyć się szczęściem mojej siostry 😔 wczoraj dowiedziałam się, że w sobotę podchodzi do pierwszej procedury invitro. Oczywiście trzymam mocno za nią kciuki. Wiem, że to jest mocno obciążające psychicznie jak i fizycznie. Ale zabolał mnie tekst, który do mnie wypowiedziała: „mam nadzieję, że będziesz mieć krótszą drogę niż ja” 😥
A napomnę, że my z mężem staramy się o dziecko ponad dwa lata, a moja siostra nawet nie zaczęła starań, bo na ten moment nie planowała dziecka, chciała po ślubie, była na zwykłych badaniach i lekarz zapytał, czy planują dziecko, bo ma 33 lata, ona powiedziała, że tak, ale dopiero po ślubie, ale ze względu na wiek postanowili, że podejdą od razu do procedury. Byłam w totalnym szoku..
Mam nadzieję, że za jakiś czas to przepracuję i będę to akceptowała. Mam wyrzuty sumienia, ze tak do tego podchodzę. Zwłaszcza, że każdy zasługuje na szczęście 🍀
Tule cie mocno.. takie powiedzenia jesli cos jest naszym czułym punktem bolą.. wszystko minie jak dzidziuś pojawi sie w waszym życiu w sensie ciąża 😘
Dobrze że piszesz tutaj o swoich uczuciach to pomaga , bo kto nie zrozumie Cie bardziej jak osoby, które borykały sie nie raz z takimi samymi odczuciami 😘Daga121222, Lily1234 lubią tę wiadomość
17.02.2025- Ovitrelle
18.02.2025- Inseminacja I
03.03.2025- beta HCG 124
05.03.2025 - beta HCG 298
10.03.2025- beta HCG 3098🥹
15.03.2025- beta HCG 18783
01.04.2025- Pierwsze USG -
Fler wrote:Ja już po inseminacji. Szkoda tylko, że powiedzieli, że nasienie w dolnej normie tj. 1,8 miliona ruchliwych… i że w sumie jak się nie uda to mamy podchodzić do ivf, bo szkoda czasu…
Także no nie mam wielkich nadziei ale tez z nastawieniem już słabochyba chciała nas podbudować zwłaszcza, że u nas czynnik męski. Uważam , ze jak ma się udać to wystarczy i tak.
Bądźmy dobrej myśli !
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) , 20.05 testowanie (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Daga lekarz bez żadnego czasu starania dał ich do programu in vitro ? Bez badań?♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28% -
Dziękuję Wam bardzo za tyle pocieszenia dziewczyny! ❤️ strasznie mi wczoraj popsuło humor nastawienie mojej pani doktor 🙄 ale no skupiliśmy się później z mężem na naturalnej inseminacji i mam nadzieje, ze z tego cos będzie 😁
Nat@laa ooo to super, że Wam lekarka mówiła że jest ok 😀a kiedy była inseminacja? 🤔
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2023
👩🏼 jeden niedrożny jajowód
Amh 1.9
🧔🏻♂️5.2024 operacja żpn
Przed operacją
Koncentracja 2mln/ml
Całkowita ilość 4,7 mln
Po 7 msc od operacji
Koncentracja 5,2 mln
Całkowita ilość 13 mln
Po 11 msc od operacji
Koncentracja 4,4 mln
Całkowita ilość 14,3 mln -
Fler wrote:Dziękuję Wam bardzo za tyle pocieszenia dziewczyny! ❤️ strasznie mi wczoraj popsuło humor nastawienie mojej pani doktor 🙄 ale no skupiliśmy się później z mężem na naturalnej inseminacji i mam nadzieje, ze z tego cos będzie 😁
Nat@laa ooo to super, że Wam lekarka mówiła że jest ok 😀a kiedy była inseminacja? 🤔
Trzymam za Was wszystkie kciuki 🥰) a potem szybko do domu na poprawki 😂 pani doktor mówiła, że chodzi o skurcze macicy itd. , żeby „oszukać” organizm, że wszystko odbyło się naturalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:18
Fler, Amelia96 lubią tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) , 20.05 testowanie (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Dziewczyny ja się zapisałam na kwalifikacje do invitro na koniec maja. Mam nadzieję że wcześniej uda mi się podejść do inseminacji w maju. A jak nie to mam już termin zaklepany. Dziwnie się z tym czuje jak narazie, nie tak planowałam.
Niezmiennie trzymam za was kciuki, siedzę wam na tym wątku pół roku a ani jednej inseminacji nie miałam 🤣Daga121222, Alexis93, Kwiecista94, natalka94 lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Natoszka wrote:Tule cie mocno.. takie powiedzenia jesli cos jest naszym czułym punktem bolą.. wszystko minie jak dzidziuś pojawi sie w waszym życiu w sensie ciąża 😘
Dobrze że piszesz tutaj o swoich uczuciach to pomaga , bo kto nie zrozumie Cie bardziej jak osoby, które borykały sie nie raz z takimi samymi odczuciami 😘
Oprócz mojego własnego męża, bo w nim oczywiście też mam dużo wsparcia👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
Leczenie w klinice od 10.2024
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
12.05 ➡️ spotkanie kwalifikacyjne IVF ✅
28.05 ➡️ spotkanie z lekarzem 📝🤞🏻 -
Ola8999 wrote:Daga lekarz bez żadnego czasu starania dał ich do programu in vitro ? Bez badań?
Sama nie rozumiem dlaczego tak szybko ich pokierował do programu, ale wydaje mi się, ze tu chodzi o wiek. A ja w swojej klinice muszę wykonać 3 inseminacje, żebym mogła być skierowana do kwalifikacjiOla8999 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
Ola8999 wrote:Dziewczyny ja się zapisałam na kwalifikacje do invitro na koniec maja. Mam nadzieję że wcześniej uda mi się podejść do inseminacji w maju. A jak nie to mam już termin zaklepany. Dziwnie się z tym czuje jak narazie, nie tak planowałam.
Niezmiennie trzymam za was kciuki, siedzę wam na tym wątku pół roku a ani jednej inseminacji nie miałam 🤣Ola8999 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
Miałam dziś monitoring i mam dwa pęcherzyki z lewej strony (jej!), ale mają tylko po 13 mm. Sytuacja się tutaj komplikuje, bo jeśli dojrzeją do piątku, to w sobotę będzie inseminacja, a jeśli nie to do wtorku na pewno nie doczekają, więc stracimy miesiąc. Dzisiaj 10 dc, w zeszłym miesiącu w tym dniu cyklu miał już pęcherzyk 19 mm. Chociaż raz mogło by być wszystko zgodnie z planem, a nie ciągle jakieś niewiadome i "zobaczysie". 😪
natalka94 lubi tę wiadomość
👩31l.
🧔31l.
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
1.02.2025 - I IUI ❌
22.03.2025 - II IUI ❌
19.04.2025 - III IUI ❌
🔜 26.05.2025 - Wizyta kwalifikacyjna do In Vitro ❔
feel, heal, and know you're not alone. -
Ja miałam dziś mieć inseminacje, okazało się,że pęcherzyk pękł wczoraj w nocy musiał bo za dnia na wizycie jeszcze cały sobie czekał .-.-
I w sumie po ciele czułam to, nagle koło 21 poczułam dużą wilgotnośc, więc chyba to to.
Także już pęknięty, ciałko żółte jest, Endo 11,4
Dostałam duphaston i teraz odliczać o zgrozo 14 dni!
Ogólnie to aromek przyspieszył, owulację powinnam mieć w czwartek dopieroLula_love, Natoszka lubią tę wiadomość
👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
O Kwiecista to mamy ta sama sytuację tylo ja mam Endo liche.
Aurora no dokładnie wielka nie wiadomo, w każdym cyklu jest inaczej. Trzymam mocno kciuki za sobotę 🤞
Daga dziękuję 🥰
Ja bym na jej miejscu wolała popróbować naturalnie, ale w sumie jak narazie takie odwlekanie nic mi nie dało. Ale kurcze ja się martwię że w maju nie będę miała roku udokumentowanego (niby mam ale nie wiem czy uznają) a kogos bez żadnych starań kwalifikują dziwna sprawa. Chyba że to prywatnie nie z NFZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 12:19
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Kwiecista94 wrote:Ja miałam dziś mieć inseminacje, okazało się,że pęcherzyk pękł wczoraj w nocy musiał bo za dnia na wizycie jeszcze cały sobie czekał .-.-
I w sumie po ciele czułam to, nagle koło 21 poczułam dużą wilgotnośc, więc chyba to to.
Także już pęknięty, ciałko żółte jest, Endo 11,4
Dostałam duphaston i teraz odliczać o zgrozo 14 dni!
Ogólnie to aromek przyspieszył, owulację powinnam mieć w czwartek dopieroWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 12:30
Lily1234, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2023
♀️33 lata
10.24 HSG ✅️
10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
Niedoczynność tarczycy ⬇️
♂️32
Wszystkie badania w normie ✅️
Niepłodnosc idiopatyczna
03.25 klinika Gameta
04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
28.04 ⏸️❤️❤️❤️
02.05 Progesteron 57,9 ng/ml❤️
Beta 267 mlU/ml ❤️
05.05 Beta 1093 mlU/ml ❤️🥰
12.05 beta 11552 mlU/ml, progesteron 49,1 ng/ml 😍
14.05 2 kropeczki na USG 😍
29.05 ➡️ USG, czekamy na serduszka ❤️❤️
-
Jestem już po IUI. Dziś mnie przyjmował inny lekarz. I wszystko inaczej wyglądało niż ostatnio. Nie zrobił mi usg po. Do tego usłyszałam, że on to by się za długo nie bawił w inseminacje, bo to droga i nieskuteczna metoda. Trochę wszystko we mnie pękło. I jeszcze byłam bez męża. Strasznie mi źle, wrócę do domu i chyba pozwolę sobie na łzy.
Amelia96, Daga121222, Ang15 lubią tę wiadomość
31 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 34 = Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀prog 38,64
12 dpo beta 152,3 prog 61,83
14 dpo beta 360,6
19 dpo beta 3335,6
21 dpo beta 7685,9
Usg - 16.05 - jest bijące serduszko ❤️🍀
-
Ola8999 wrote:O Kwiecista to mamy ta sama sytuację tylo ja mam Endo liche.
Aurora no dokładnie wielka nie wiadomo, w każdym cyklu jest inaczej. Trzymam mocno kciuki za sobotę 🤞
Daga dziękuję 🥰
Ja bym na jej miejscu wolała popróbować naturalnie, ale w sumie jak narazie takie odwlekanie nic mi nie dało. Ale kurcze ja się martwię że w maju nie będę miała roku udokumentowanego (niby mam ale nie wiem czy uznają) a kogos bez żadnych starań kwalifikują dziwna sprawa. Chyba że to prywatnie nie z NFZ?
Nie jestem jeszcze dobrze obeznana w temacie, ale wolę Coś uwrażliwić... Podobno jak nie przejdziesz kwalifikacji w jakiejś klinice, to już w żadnej nie będziesz mogła przejść. Warto więc dobrze się do takiej kwalifikacji przygotować. Jednym z możliwych podejść do problemy jest najpierw umówienie się na zwykłą konsultacje w klinice i wysłuchanie feedbacku lekarza, a dopiero później umówienie oficjalnej kwalifikacji.Ola8999 lubi tę wiadomość
💃'95🕴️'90
Starania od 04/2024.
2 IUI ✖️
Plan:
18/06 Wizyta Dr. Jarosz
07/25 IVF: Stymulacja i punkcja
Diagnostyka:
❌ Endometrioza 3st, liczne zrosty
❌ Adenomioza rozproszona
❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy i za wysoko umiejscowiony. Prawy jajowód niesprawny.
❌ Brak 3 kirów implantacyjnych, genotyp Bx
➖ IO, BMI 23,4 📉(Siofor 1000 XR + dieta przeciwzapalna)
➖ U partnera seminogram w dolnej granicy normy. HBA 77%. Fragmentacja DNA 82% prawidłowych
➖ Dominacja estrogenowa
✔️ W miarę regularne cykle i naturalne owulacje (progesteron 7DPO zawsze w zakresie 16-22 ng/ml). AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
✔️ Jajowody drożne, wymaz MUCHa czysty, Pasożyty+ lambia+ helicobacter- nie wykryto, kariotypy prawidłowe u obu, przeciwciał ANA nie wykryto, biopsja endometrium CD56 i Cd138 OK
✨ Just because it's taking time,
doesn't mean it's not happening. ✨ -
BudyńŚmietankowy wrote:Jestem już po IUI. Dziś mnie przyjmował inny lekarz. I wszystko inaczej wyglądało niż ostatnio. Nie zrobił mi usg po. Do tego usłyszałam, że on to by się za długo nie bawił w inseminacje, bo to droga i nieskuteczna metoda. Trochę wszystko we mnie pękło. I jeszcze byłam bez męża. Strasznie mi źle, wrócę do domu i chyba pozwolę sobie na łzy.
Zapewne nie zrobił, dlatego, że dostałaś zastrzyki, i ten dominujący pęcherzyk powinien pęknąć na czas, a kazali Ci się zgłosić na wizytę za 2-3 dni, żeby potwierdzić owulację? Co lekarz to inaczej, ja przy pierwszej inseminacji miałam usg przed, bo dzień wcześniej był duży pęcherzyk i pewnie chciał wiedzieć czy nie będzie za późno, a przy drugiej było usg dopiero po zabiegu, bo pęcherzyk był mniejszy. Jak masz plan dalej? Ile podejść chciałabyś zrobić? Czy chcecie potem ewentualnie iść dalej? My traktujemy inseminację tylko jako krok przed in vitro niestety, więc też nie mam za dużych oczekiwań i podchodzę do tego mega chłodno, ale myślę, że nie bez powodu się ją stosuje. Tym, którym ma pomóc na pewno pomoże, szkoda tylko, że zanim jej nie wykonasz to nie wiesz, czy w Twoim przypadku jest rozwiązaniem. Mój mąż mi powiedział, że musimy ją zrobić, bo jest mniej inwazyjna dla mnie, a jeśli jest chociaż cień szansy, żeby mnie uchronić przed obciążeniem organizmu w postaci in vitro to warto spróbować.
Ola8999 wrote:O Kwiecista to mamy ta sama sytuację tylo ja mam Endo liche.
Daga dziękuję 🥰
Ja bym na jej miejscu wolała popróbować naturalnie, ale w sumie jak narazie takie odwlekanie nic mi nie dało. Ale kurcze ja się martwię że w maju nie będę miała roku udokumentowanego (niby mam ale nie wiem czy uznają) a kogos bez żadnych starań kwalifikują dziwna sprawa. Chyba że to prywatnie nie z NFZ?
U mnie też endo liche było w poprzedniej inseminacji i teraz też kiepsko, kazali mi stosować od dzisiaj lenzetto, żeby podrasować, ale muszę też skoczyć chyba po jakieś brazylijskie orzeszki.
My zaczęliśmy się leczyć w styczniu w tej klinice i od razu dostaliśmy informację, że musimy leczyć się minimum u nich 6 miesięcy, w tym czasie mamy wykonać 3 inseminację i wtedy po 6 miesiącach od razu wizyta kwalifikacyjna do in vitro. Chyba lepiej się umówić na taką pierwszą zwykłą wizytę "płodnościową", a dopiero jak lekarz potwierdzi, że będzie kwalifikacja to iść na tę kwalifikacyjną. Leczysz się w jakiejś klinice, gdzie mają program?Ola8999 lubi tę wiadomość
👩31l.
🧔31l.
starania od 01.2023
1.02.2025 - I IUI ❌
22.03.2025 - II IUI ❌
19.04.2025 - III IUI ❌
feel, heal, and know you're not alone. -
Julia, ja jestem zapisana na wizytę płatną wiec pewnie jak nie przejdę to będzie to jako wizyta niepłodnościowa. Ale dziewczyna na innym wątku też nie przeszła bo nie miała roku i wróciła szybko z papierkiem od lekarza i przeszła. Poza tym dziewczyny też pisały że w tej klinice np badania nasienia uznali jako dokument a my mamy z marca.
Aurora też dostałam Lenzetto na kolejny cykl. Wy jesteście dziewczyny dużo młodsze, myślę że u mnie nie będzie problemu z kwalifikacja o ile nie będzie bariery roku, ale po tym co mi napisały inne dziewczyny jestem już spokojniejsza o to. Nie leczę się w klinice ale u ginekolog która pracuje też w klinice.♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Ola8999 wrote:Aurora też dostałam Lenzetto na kolejny cykl. Wy jesteście dziewczyny dużo młodsze, myślę że u mnie nie będzie problemu z kwalifikacja o ile nie będzie bariery roku, ale po tym co mi napisały inne dziewczyny jestem już spokojniejsza o to. Nie leczę się w klinice ale u ginekolog która pracuje też w klinice.
Ja też jak szłam na wizytę to liczyłam na kwalifikację, bo staraliśmy się ponad 1.5 roku, ja nie mam jajowodu i przez to mam szansę tylko co drugi cykl... w dwóch klinikach usłyszałam, że nie dostaniemy się bez inseminacji i 6 miesięcy starań pod opieką kliniki, ale to prawda my mieliśmy dopiero po 30 lat więc może dlatego.Ola8999 lubi tę wiadomość
👩31l.
🧔31l.
starania od 01.2023
1.02.2025 - I IUI ❌
22.03.2025 - II IUI ❌
19.04.2025 - III IUI ❌
feel, heal, and know you're not alone.