*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
BudyńŚmietankowy wrote:Jestem już po IUI. Dziś mnie przyjmował inny lekarz. I wszystko inaczej wyglądało niż ostatnio. Nie zrobił mi usg po. Do tego usłyszałam, że on to by się za długo nie bawił w inseminacje, bo to droga i nieskuteczna metoda. Trochę wszystko we mnie pękło. I jeszcze byłam bez męża. Strasznie mi źle, wrócę do domu i chyba pozwolę sobie na łzy.
Mi też na ostatniej konsultacji już tak nie słodzili co do tego IUI i też się wahałam czy podchodzić czy nie, ale jest pewne, że to ostatnia próba i mam nadzieję udana. Bądźmy dobrej myśli bo po co być złej 🍀🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 15:08
BudyńŚmietankowy, Ola8999, Lillka, Fler, Julia24, Ang15, dzenixa, Kwiecista94, Staraczka99, Daga121222, Lily1234 lubią tę wiadomość
Wątek
* Inseminacja 2025 *
🍀IUI kwiecień
Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa
❤️Starania naturalne
Lily1234,Ola8999
📝Diagnostyka
Alexa12, Sienia555, Montojka25
🤰Szczęściary
Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut, Szczęściara1,Budyń śmietankowy -
Kwiecista94 wrote:Ja miałam dziś mieć inseminacje, okazało się,że pęcherzyk pękł wczoraj w nocy musiał bo za dnia na wizycie jeszcze cały sobie czekał .-.-
I w sumie po ciele czułam to, nagle koło 21 poczułam dużą wilgotnośc, więc chyba to to.
Także już pęknięty, ciałko żółte jest, Endo 11,4
Dostałam duphaston i teraz odliczać o zgrozo 14 dni!
Ogólnie to aromek przyspieszył, owulację powinnam mieć w czwartek dopiero
To dziwne, że nie zrobili Ci inseminacji 🤔 ja miałam drugą właśnie celowo na pękniętym (i też po zastrzyku).Kwiecista94 lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
Nie, mi potem nie robią monitoringu - może dlatego, że dotychczas nie zdarzyło się, żeby do owulacji u mnie nie doszło, zawsze pękają mi pęcherzyki - czasem tylko zdarzało się, że pękały zbyt późno (nawet po 4 dniach od zastrzyku), stąd pewnie ta ostrożność i wczoraj 2 zastrzyki. Najgorsze jest to, że nawet teraz nie poczuję pewnie owulacji, bo trzyma mnie rwa kulszowa od kilku dni (a u mnie owulacja właśnie często przejawia się takimi objawami ala rwa kulszowa) więc będę się znowuż stresować czy do tej owulacji w ogóle doszło... choć może to absurd skoro zawsze dochodziło, a tym razem jeszcze na zaś te dwa zastrzyki. Ehhh... jestem dziś naprawdę rozjechana emocjonalnie.
Edit: nie wiem dlaczego nie zacytował mi się ten komentarz na który odpowiadałam. 🤦🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 17:12
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀 -
Jest dzidziol ma 1.67 cm
wszystko wygląda bardzo dobrze:) jaki kamień z serca 😍
Lily1234, Fler, Fiolek100, Julia24, Ang15, Daga121222, Kwiecista94, Ola8999, Amelia96, Nelcia08, dzenixa, Lillka, Wixa🌸 lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Jest dzidziol ma 1.67 cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 19:29
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Widzę, że było kilka inseminacji w tym tygodniu, trzymam kciuki dziewczyny 🤞 🤞
Daga też jestem zdziwiona, że siostrę tak szybko zakwalifikowali do programu. Wiadomo, każda sytuacja jest inna, ale to i tak zawsze cios w serduszko. Przytulam 🫂
Nat@laa na początku z luteiną też szorowałam po dnie. Bardzo mi się to kojarzyło z PMS-em, ciągle tylko ryczeć i spać. Na pociechę dodam, że biorę cały czas (już leci miesiąc ciągiem) i jest lepiej, nie mówię, że sztos, ale na pewno mniejsze natężenie niż było. Tylko brudne gacie ciągle irytują 😂
Ania chciałam napisać, że trzymam kciuki, ale nadrobiłam do końca i widzę, że już po badaniu i urosła fasolka, super ❤️❤️
Fiolek100 wrote:Szuszu, jak sie czujesz?
Fizycznie git, chociaż trochę łapie mnie przeziębienie, ale czego nie wyleczy herbatka z cytrynką 😅psychicznie gorzej, chociaż mąż wspina się na wyżyny wsparcia. Dziekuję, że pytasz ❤️Fiolek100, Ang15, Daga121222, Ola8999, Amelia96, dzenixa lubią tę wiadomość
-
Już Ci pisze:) w grudniu 1 podejście ale za późno inseminacja wykonana. W styczniu nie wzięłam CLO i cykl bezowulacyjny co zawsze miałam swoje owulacje. W lutym inseminacja nie udana. 1 marca trzecia inseminacja i udana
Julia24 lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Już Ci pisze:) w grudniu 1 podejście ale za późno inseminacja wykonana. W styczniu nie wzięłam CLO i cykl bezowulacyjny co zawsze miałam swoje owulacje. W lutym inseminacja nie udana. 1 marca trzecia inseminacja i udana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 19:55
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Ania 89 wrote:Jest dzidziol ma 1.67 cm
Super 😍 gratuluję ❤️ niech teraz maleństwo się zdrowo rozwija 😍 liczymy na regularne informacje jak się czujesz Ty i maluszekOn & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
Ja dziewczyny mam złe przeczucia. Powinnam zrobić betę w czwartek a już czuję się delikatnie jak na @ 🥺 Do tego dzisiaj pojawił się lekko brązowy śluz.
Normalnie głowa już siada, ciągle pod górkę 😔
Ps. Ania gratuluję! 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia, 21:08
-
Aurora13 wrote:Miałam dziś monitoring i mam dwa pęcherzyki z lewej strony (jej!), ale mają tylko po 13 mm. Sytuacja się tutaj komplikuje, bo jeśli dojrzeją do piątku, to w sobotę będzie inseminacja, a jeśli nie to do wtorku na pewno nie doczekają, więc stracimy miesiąc. Dzisiaj 10 dc, w zeszłym miesiącu w tym dniu cyklu miał już pęcherzyk 19 mm. Chociaż raz mogło by być wszystko zgodnie z planem, a nie ciągle jakieś niewiadome i "zobaczysie". 😪
Trzymam kciuki i tak! 💪👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
Ang15 wrote:Ja dziewczyny mam złe przeczucia. Powinnam zrobić betę w czwartek a już czuję się delikatnie jak na @ 🥺 Do tego dzisiaj pojawił się lekko brązowy śluz.
Normalnie głowa już siada, ciągle pod górkę 😔
Ps. Ania gratuluję! 🌸Ang15, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
Lula_love wrote:Czyli co, inseminacja odwołana bo pecherzyk pękł samodzielnie? Czytałam, że dużo dziewczyn ma właśnie na pękniętym pecherzyku robiona IUI
Tak, odwolal
I że szykujemy się na maj, jeśli nie uda się w tym cuklu.
Już z przyzwyczajenia powiedziałam do zobaczenia, nie nastawiam się,że będzie inaczej👩💼30 🏋️30
👫8
Amelia96 wrote:Ja też już po IUI. Okazało się, że jeden pęcherzyk pękł a drugi został. Doktor, który zastepowal moją Panią prowadzącą gin stwierdził, że to dobrze bo wstrzeliłam się pomiędzy jedną owu a drugą. Z tym, że nie wiem który nie pękł. Może okazać się że to ten przerośnięty, który wczoraj miał 29mm. Mam nadzieję że wkrótce pęknie i nie zrobi się z tego żadna torbiel. Od jutra wieczorem Cyclogest i Duphaston i czekamy co się zadzieje.
Mi też na ostatniej konsultacji już tak nie słodzili co do tego IUI i też się wahałam czy podchodzić czy nie, ale jest pewne, że to ostatnia próba i mam nadzieję udana. Bądźmy dobrej myśli bo po co być złej 🍀🤞
Dokładnie, pozostaje nam być dobrej myśli 💪
Amelia96 lubi tę wiadomość
👩💼30 🏋️30
👫8
Ola8999 wrote:O Kwiecista to mamy ta sama sytuację tylo ja mam Endo liche.
Aurora no dokładnie wielka nie wiadomo, w każdym cyklu jest inaczej. Trzymam mocno kciuki za sobotę 🤞
Daga dziękuję 🥰
Ja bym na jej miejscu wolała popróbować naturalnie, ale w sumie jak narazie takie odwlekanie nic mi nie dało. Ale kurcze ja się martwię że w maju nie będę miała roku udokumentowanego (niby mam ale nie wiem czy uznają) a kogos bez żadnych starań kwalifikują dziwna sprawa. Chyba że to prywatnie nie z NFZ?
Jeśli udokumentowane to raczej powinni uznać
Ale u mnie w klinice też jest tak,że musi być minimum rok i parę inseminacji zanim in vitro👩💼30 🏋️30
👫8
Cześć dziewczyny, miałam inseminacje 03.04. Dzisiaj jest 12 dzień po zastrzyku i wyszla mi beta 50. Czy myślicie ze to może być pozostałość po zastrzyku czy można się cieszyć?😊🫶🏻
Amelia96, Fler, Lily1234, Kwiecista94, Ossik, Ang15, dzenixa lubią tę wiadomość
Ona 34 👩🏻 | On 35 🧔🏻♂️
Starania od 2020 🗓️
🔸 01.2022 – IUI ➡️ ciąża biochemiczna 💔
🔸 02.2022 – IUI ➡️ nieudana ❌
🔸 04.2022 – IUI ➡️ udana 🎉
👶 12.2022 – narodziny córeczki ❤️
Od 01.2024 – starania o rodzeństwo 👣
🔹 10.2024 – IUI ➡️ nieudana ❌
🔹 11.2024 – IUI ➡️ nieudana ❌
🔹 03.04.2025 – IUI (Encorton, Acard, Cyclogest) 🤞
15.04.2025 – beta 50,82 💫
17.04.-beta 106,36
22.04 - beta 719,99 -
Lilut wrote:Cześć dziewczyny, miałam inseminacje 03.04. Dzisiaj jest 12 dzień po zastrzyku i wyszla mi beta 50. Czy myślicie ze to może być pozostałość po zastrzyku czy można się cieszyć?😊🫶🏻Wątek
* Inseminacja 2025 *
🍀IUI kwiecień
Daga121222,natalka94, dzenixa, Amelia96, Nelcia08,Aurora13, Julia24, Lillka, Fiolek100, Rosalia_, Fler,
Lula_love, Ossik, Kwiecista94,Nat@laa
❤️Starania naturalne
Lily1234,Ola8999
📝Diagnostyka
Alexa12, Sienia555, Montojka25
🤰Szczęściary
Wixa, Natoszka, Szu_szu, ZNataliaMa, Ania89, Lilut, Szczęściara1,Budyń śmietankowy -
Lilut wrote:Cześć dziewczyny, miałam inseminacje 03.04. Dzisiaj jest 12 dzień po zastrzyku i wyszla mi beta 50. Czy myślicie ze to może być pozostałość po zastrzyku czy można się cieszyć?😊🫶🏻
Hej, ja 13 dni po zastrzyku mialam bete 10.4 i to byla ciaza, takze mysle ze mozesz byc dobrej mysli. Oczywiscie konieczne jest zbadania przyrostu (w moim przypadku skonczylo sie ciaza biochemiczna).
Trzymam kciuki!♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.4
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
12.03 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ (cb)
11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) ❌
15.05 - wizyta dot. IVF -
@Lilut powtórz betę po 48h 🙂 ale wydaje mi się, że to dobry wynik. Trzymam kciuki by beta rosła 🤞🏻🥰
@Ania89 🥰 niech fasolka rośnie!
@Kwiecista94 dziwne, że Ci nie zrobili inseminacji.. ja miałam zrobioną na pękniętym pęcherzyku, co prawda nie udana. Ale mimo wszystko trzymam kciuki!
Za wszystkie dziewczyny, które miały inseminacje również trzymam kciuki ♥️Kwiecista94, Fiolek100, dzenixa lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina)