*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Fler wrote:Ja już po inseminacji. Szkoda tylko, że powiedzieli, że nasienie w dolnej normie tj. 1,8 miliona ruchliwych… i że w sumie jak się nie uda to mamy podchodzić do ivf, bo szkoda czasu…
Także no nie mam wielkich nadziei ale tez z nastawieniem już słaboBudyńŚmietankowy, dzenixa, Ang15, Fler lubią tę wiadomość
Starania od 02.2023
♀️32 lata
10.24 HSG ✅️
10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
Niedoczynność tarczycy ⬇️
♂️32
Wszystkie badania w normie ✅️
Niepłodnosc idiopatyczna
03.25 klinika Gameta
04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
02.05 testowanie 🤞🤞🤞 -
Pamiętam, jak dwa lata temu lekarz wyliczał nam, że po trzydziestce szanse na naturalną ciążę znacząco spadają. Dodał, że przy naszych problemach zdrowotnych te możliwości są jeszcze mniejsze – tak bardzo, że ostatecznie ocenił nasze szanse na jakieś 20%, może nawet mniej. A zaraz potem… powiedział, że to przecież tylko liczby i statystyki, i że nie powinniśmy się nimi sugerować, tylko po prostu próbować dalej. każdy kolejny cykl to nowe możliwości. Miesiąc miesiącowi nierówny. Pamietam, że przedstawił nam takie mega zdrowe i obiektywne podejście. I to co napisała Lula_love - potrzebny nam tylko 1! 😅 Teraz wleci mem sytuacyjny: https://ibb.co/kv6fXgg
Fiolek100, Lula_love, Amelia96, Fler lubią tę wiadomość
💁♀️32 🤦♂️30
Od 2020 starania na luzie
05.22 drożność 🆗
03.25 start klinika leczenia niepłodności
13.04 ovitrelle (od 5dc Clostilbegyt)
14.04 inseminacja
——————————-
Ona: AMH: 2,71✅ TSH: 1,39 ✅ Prolaktyna: 37,11 - Hiperprolaktynemia czynnościowa ❌ Cykle bezowulacyjne ❌
💊 Dostinex, Pregna DHA, Ovarin, Wit. D 2000, Collagen
On: morfologia 2%, koncentracja 22mln/ml, ŁZS
💊 Bimzelx, Wit. B,D, Omega -
A ja wariatka słuchajcie teraz tylko się stresuję, że mi pęknie pęcherzyk za szybko przed jutrzejszą inseminacją... 🤣🫣 pierwszy raz miałam podane dwa zastrzyki...30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀 -
Cześć dziewczyny 🌷
U mnie kapa.. 12dc i pęcherzyk już pękł prawdopodobnie wczoraj w 11dc. Endometrium liche 7mm. Nigdy nie miałam owulacji tak wcześnie. Działaliśmy coś tam w piątek ale naturalne starania to musiałby być cud. Gin polecala zapisać się już do kwalifikacji in vitro tyle że w jej klinice wyczerpały się już środki więc zapisać się też gdzie indziej bo zaraz wszędzie się skończą. Znając mojego pecha to tak będzie. Inseminacja może za miesiąc jak się uda trafić z terminem. Nie wiem co teraz robic. Chciałam bardzo spróbować inseminacji.
Życzę wam powodzenia 🍀🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 16:24
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
BudyńŚmietankowy wrote:A ja wariatka słuchajcie teraz tylko się stresuję, że mi pęknie pęcherzyk za szybko przed jutrzejszą inseminacją... 🤣🫣 pierwszy raz miałam podane dwa zastrzyki...
Na pękniętym też może być inseminacjatrzymam kciuki 🤞
BudyńŚmietankowy lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
Ola8999 wrote:Cześć dziewczyny 🌷
U mnie kapa.. 12dc i pęcherzyk już pękł prawdopodobnie wczoraj w 11dc. Endometrium liche 7mm. Nigdy nie miałam owulacji tak wcześnie. Działaliśmy coś tam w piątek ale naturalne starania to musiałby być cud. Gin polecala zapisać się już do kwalifikacji in vitro tyle że w jej klinice wyczerpały się już środki więc zapisać się też gdzie indziej bo zaraz wszędzie się skończą. Znając mojego pecha to tak będzie. Inseminacja może za miesiąc jak się uda trafić z terminem. Nie wiem co teraz robic. Chciałam bardzo spróbować inseminacji.
Życzę wam powodzenia 🍀🍀
Jeśli przekonania nie stoją Ci na przeszkodzie to jednak chyba lepiej in vitro. Większa skuteczność
Dzisiaj mam 7dpo i mimo to, że szanse są u nas niewielkie bo ostatecznie nie udało się z inseminacją i staraliśmy się naturalnie to jakoś nadal tli się nadzieja 🥹 najgorzej, że za wcześnie na testowanieOla8999, Fler lubią tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
Życzę wam powodzenia 🍀🍀
A coś miałaś zmieniane w stymulacji? Nie chcę Ci dawać złudnych nadziei, ale ja w styczniu miałam taki cykl, że doktor mi nie chciała podać zastrzyku, bo mówi, że już po owulacji... a to było niemożliwe, ja czułam, że nie było, endometrium też bida była. I wróciłam do niej po kilku dniach i pojawił się pęcherzyk, ale usłyszałam, że ona w niego nie wierzy, nie dostałam wówczas nawet zastrzyku. Po kilku kolejnych dniach czułam wyraźny ból owulacyjny (to było jakoś koło 19dc) i potem już przenieśliśmy się do nowej kliniki, gdzie lekarz potwierdził, że owulacja się odbyła. Także... może jeszcze jednak jej nie miałaś? Jest taka szansa? Czy czułaś, że jest?Ola8999 lubi tę wiadomość
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀 -
Czułam w sobotę ból brzucha ale nie wiem czy to to. Miałam lamette 4-8, wcześniej przy takiej stymulacji miałam w 12dc pęcherzyki max 19mm a w 14dc 25mm. Przy 3-7 w 10dc 19mm a innym razem w 11dc już 25mm. I bądź tu mądry. Niech się dzieje wola nieba, mam proga na 10 dni a potem testowanie. Jutro chyba podzwonie po klinikach jakie terminy do kwalifikacji do ivf.
Lily1234 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
➡️ maj IUI ❓
Cześć kochane, wracam po dłuższej nieobecności bo byłam na krótkich wakacjach.
Byłam dzisiaj na monitoringu i tak jak się spodziewałam jest już po owu także IUI się nie odbyło, owu było najpewniej wczoraj. Na dodatek podczas porannego pobrania krwi (LH, estradiol, progesteron) zemdlałam 😢😢😢😢😢
W maju mam nadzieję podejść ostatni raz do IUI i wtedy kierunek in vitro. Zapytałam się lekarza czy istnieje zagrożenie ze w drugiej połowie roku nie będzie już środków na program In vitro i ku mojemu zdziwieniu potwierdził że istnieje takie ryzyko 🤯 ale bliżej siepronia września…
Zapytałam się też jaką ewentualnie stymulacje przewiduje w moim przypadku i nazwał to „krótkim protokołem” bo jestem w grupie ryzyka przez dosc wysokie amh (11) - nie mam PCOS, ale no nie wiem skąd takie amh 🙆♀️
Osobom którym się udało w tym miesiącu i w marcu ogromne gratulacje ❤️
A reszta - dzielnie dalej walczymy 🫶Ola8999, Lily1234, dzenixa, Ang15, Fler lubią tę wiadomość
-
Witam Was serdecznie. Od czego zacząć… 10 kwietnia miałam pierwszą inseminacje. Ja lat 38 zdrowa (mam już dziecko z poprzedniego związku) partner lat 38 bez dzieci . Tak jak wspomniałam u mnie wszystko ok (zdrowa, drożne jajowody, hormony w porządku ) byłam stymulowana Aromkiem , potem zastrzyk na pęknięcie teraz luteina. Dwa pecherzyki (jajeczka) wszystko pięknie popękało. parametry nasienia po leczeniu (obniżony testosteron) juz w miarę dobre . 24 kwietnia wizyta w klinice badania krwi i USG. przeczytałam cały wątek od deski do deski , trzymam za Was kciuki !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 21:06
Daga121222, Ola8999, Fiolek100, dzenixa, kitka_, Ang15, Fler lubią tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Życzę wam powodzenia 🍀🍀 -
Alexis93 wrote:No to Ola mamy te same rozterki 😓
Natalia powodzenia 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia, 21:22
Alexis93 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
➡️ maj IUI ❓
Życzę wam powodzenia 🍀🍀👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
Z pomocą medyczną od 2024 👩⚕️
30.01 - IUI ❌
12.03 - 💉
13.03 - IUI ❌
07.04 sonoHSG
13.03 - 💉
14.04 - IUI 🍀🤞🏻
💁🏼♂️ DFI 30,2% ❌
💁🏼♀️100-115 glukoza, reszta 🆗
💊Wit d, b, e, selen, cynk, l-arginina, karnityna, glucophage, kwas foliowy,
🌿zioła na płodność -
Szuszu, jak sie czujesz?♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.4
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
12.03 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ (cb)
11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) ❌
15.05 - wizyta dot. IVF -
Dziewczyny proszę jutro za Nas o kciuki o 17.40 bo tak mam wizytę ❤️🍀 a stres znowu jest żeby dzidziulek prawidłowo się rozwijał. Musi być dobrze ✊
Daga121222, Fiolek100, Alexis93, Fler, Amelia96, dzenixa, kitka_, Szu_szu lubią tę wiadomość
-
Będziemy trzymać mocno 🍀🤞🏻👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina) -
Aniu trzymam za Ciebie kciuki. Dziewczyny, które biorą luteinę Czy Wy też tak beznadziejnie się czujecie ? Mam na myśli bardziej samopoczucie psychiczne … nie wiem czy to hormony czy czekanie tak na mnie działa
Z fizycznych objawów …pobolewanie podbrzusza i nudności (jestem 5dni po IUI także to napewno efekt luteiny) życzę wam miłego dnia !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:16
Amelia96 lubi tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Nat@laa oj zdecydowanie luteina wpływa na samopoczucie zwłaszcza na początku tak mi się wydaje. Jakby nie było wytwarza progesteron potrzebny do przyjęcia i rozwoju kropeczka. Więc trzeba,, przetrawić ,,samopoczucie i robić swoje
i powodzenia:)
-
Ja nie przyjmuję luteiny, ale zauważyłam, że bez tego jest u mnie kiepsko z psychiką..
Ale to chyba przez natłok myśli i przez dużą ilość pracy. Chyba przesilenie wiosenne🙈😆
Ale muszę się Wam wyżalić.. wiem, że to głupie i samolubne, ale nie potrafię cieszyć się szczęściem mojej siostry 😔 wczoraj dowiedziałam się, że w sobotę podchodzi do pierwszej procedury invitro. Oczywiście trzymam mocno za nią kciuki. Wiem, że to jest mocno obciążające psychicznie jak i fizycznie. Ale zabolał mnie tekst, który do mnie wypowiedziała: „mam nadzieję, że będziesz mieć krótszą drogę niż ja” 😥
A napomnę, że my z mężem staramy się o dziecko ponad dwa lata, a moja siostra nawet nie zaczęła starań, bo na ten moment nie planowała dziecka, chciała po ślubie, była na zwykłych badaniach i lekarz zapytał, czy planują dziecko, bo ma 33 lata, ona powiedziała, że tak, ale dopiero po ślubie, ale ze względu na wiek postanowili, że podejdą od razu do procedury. Byłam w totalnym szoku..
Mam nadzieję, że za jakiś czas to przepracuję i będę to akceptowała. Mam wyrzuty sumienia, ze tak do tego podchodzę. Zwłaszcza, że każdy zasługuje na szczęście 🍀👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina) -
Daga myślę, że to normalne … Ja od kiedy zapragnęłam drugiego dziecka (tak mi się życie ułożyło, że mam jedynaczkę ) też bywam „zazdrosna ” o ciążę innych. Jednocześnie wchodząc i mierząc się z tematem niepłodności zrozumiałam, co znaczy pragnąć a nie móc mieć dziecka :
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia, 10:17
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel