*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Przykro mi Fiołek
planujesz trzecie podejście ?
Dziewczyny a jakie macie endometrium przy iui ? Zastanawiam się czy ja nie mam za cienkiego ostatnio dopiero pierwszy raz coś na to dostałam jakiś spray kurde po rokui mój prog 7dpo też jest niziutko 5-8
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Fiolek100 wrote:niestety, jedna kreskaStarania od 02.2023
♀️32 lata
10.24 HSG ✅️
10-12.24 stymulacja Etruzil+ Ovitrelle, 4 niepowodzenia ⬇️
Niedoczynność tarczycy ⬇️
♂️32
Wszystkie badania w normie ✅️
Niepłodnosc idiopatyczna
03.25 klinika Gameta
04.25 Lametta+Ovitrelle +Duphaston
18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
02.05 testowanie 🤞🤞🤞 -
Ola8999 wrote:Przykro mi Fiołek
Dziewczyny a jakie macie endometrium przy iui ? Zastanawiam się czy ja nie mam za cienkiego ostatnio dopiero pierwszy raz coś na to dostałam jakiś spray kurde po rokui mój prog 7dpo też jest niziutko 5-8
Ola8999 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2023
♀️32 lata
10.24 HSG ✅️
♂️32
Niepłodnosc idiopatyczna
03.25 klinika Gameta
18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
02.05 testowanie 🤞🤞🤞 -
Kurcze to ładne ja mam 7-8mm 🥴 raz lekarz na NFZ mi powiedział że trochę cienkie a teraz chodzę rok stymulację lametty ovitrelle i ostatnio mi gin mówi że 7mm cieniutkie i czy zawsze takie miałam nosz kurde.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 11:39
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
➡️ maj IUI ❓
@Nat@la przykro mi 😥 mocno tulę!
Super, że dziś myślisz pozytywnie! 🥰
@E_welka88 to przykre, przez co musieliście przejść.. ale dajesz nam nadzieję 🥰
@Fiolek100 przykro mi kochana 🥺🫂 planujesz podejść do kolejnego IUI?
@Ola8999 ja endometrium w dniu inseminacji miałam 10mm
Nat@laa lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI (aromek+ovilrelle+luteina)
30.04 ➡️ testowanie -
Ola8999 wrote:Przykro mi Fiołek
-
No to coś w tym może być. Dostałam na to spray Lenzetto na kolejny cykl tylko szkoda że dopiero po prawie roku leczenia prywatnie 🥺♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
➡️ maj IUI ❓
ja mialam endo 12 mm w dniu iui
ustalilysmy z lekarka na poczatku, ze podchodzimy do dwoch prob iui (biorac pod uwage moje niskie amh) - kolejnym krokiem mialo byc ivf.
zapisalam sie na polowe maja na wizyte (to szpital publiczny, wiec terminy odpowiednio dluzsze) - zobaczymy co powie. Chcialabym zaczac jak najszybciej, chociaz oczywiscie boje calej procedury, malo o niej wiem.
Ech, a serio w tym cyklu mialam juz doslownie WSZYSTKIE objawy ciazy. Wczoraj wieczorem zaczely mnie nawet bolec/mrowic sutki (do tej pory to czuje). Kilka dni mdlosci, bole brzucha etc.
Oczywiscie spedzilam dobra godzine na ogladaniu testow (3 roznych firm) na wszytkie strony swiata, zeby tylko miec jakas nadzieje (nie wiem po co czlowiek sobie to robi). Pierwszy raz nawet rozbrajalam facelle i pink (bez komentarza) - oczywiscie jak skieruje testy pod odpowiednim katem to widze cien. Chyba pora sie spakowac na oddzial zamkniety. Powiedzcie prosze ze nie jestem jedyna.
Ola8999, BudyńŚmietankowy, Lily1234 lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki pod kontrola)
AMH 0.4
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
03.2025 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌
11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) 🍀 -
Fiołek nie martw się, chyba wszystkie jesteśmy tak samo jeb.. 🤣🤣
Ja jutro powtórzę test. Albo w niedzielę. Wczoraj było biało ale ja już na naturalsa nie widzę szans za bardzo 🍀 czekam na @ i stymulację. Też mam końcem maja wizytę pod kątem ivf.Fiolek100, Lily1234 lubią tę wiadomość
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
➡️ maj IUI ❓
Ola, a kiedy powinnas dostac miesiaczke? ja w poniedzialek - ale biore progesteron, wiec stawiam, ze moze mi sie poprzesuwac troche. Jutro dla pewnosci zrobie jeszcze test - chociaz bedac dzisiaj rowno 2 tyg po ovitrelle i iui - nie mam juz nadziei.♀️35 ♂️35
05.21 - córka
AMH 0.4
Drożność ☑️
Nie jesteś sama, chyba każda przeszła przeszła otwieranie testów i analizowanie z każdej strony 😆 Ja jeszcze nawet latarką świeciłam żeby „dokładnie” sprawdzić. Ja w zeszłym miesiącu zbierałam przez kilka dni rozbrojone testy i sprawdzałam czy aby cień krechy z dzisiaj jest ciut ciemniejszy od poprzedniego 🫣
Przykro mi, że nie wyszło, mocne tulaski!
Ola8999 lubi tę wiadomość
👰♀️29 🤵32
Starania od 2021
Z pomocą medyczną od 2024 👩⚕️
30.01 - IUI ❌
12.03 - 💉
13.03 - IUI ❌
07.04 sonoHSG
13.03 - 💉
14.04 - IUI 🍀🤞🏻
💁🏼♂️ DFI 30,2% ❌
💁🏼♀️100-115 glukoza, reszta 🆗
💊Wit d, b, e, selen, cynk, l-arginina, karnityna, glucophage, kwas foliowy,
🌿zioła na płodność -
Fiolek100 wrote:ja mialam endo 12 mm w dniu iui
ustalilysmy z lekarka na poczatku, ze podchodzimy do dwoch prob iui (biorac pod uwage moje niskie amh) - kolejnym krokiem mialo byc ivf.
zapisalam sie na polowe maja na wizyte (to szpital publiczny, wiec terminy odpowiednio dluzsze) - zobaczymy co powie. Chcialabym zaczac jak najszybciej, chociaz oczywiscie boje calej procedury, malo o niej wiem.
Ech, a serio w tym cyklu mialam juz doslownie WSZYSTKIE objawy ciazy. Wczoraj wieczorem zaczely mnie nawet bolec/mrowic sutki (do tej pory to czuje). Kilka dni mdlosci, bole brzucha etc.
Oczywiscie spedzilam dobra godzine na ogladaniu testow (3 roznych firm) na wszytkie strony swiata, zeby tylko miec jakas nadzieje (nie wiem po co czlowiek sobie to robi). Pierwszy raz nawet rozbrajalam facelle i pink (bez komentarza) - oczywiscie jak skieruje testy pod odpowiednim katem to widze cien. Chyba pora sie spakowac na oddzial zamkniety. Powiedzcie prosze ze nie jestem jedyna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:07
Fiolek100, Ola8999, dzenixa, Lily1234 lubią tę wiadomość
Starania od 02.2023
♀️32 lata
10.24 HSG ✅️
♂️32
Niepłodnosc idiopatyczna
03.25 klinika Gameta
18.04 pierwsze IUI 🥰😍 🤞
02.05 testowanie 🤞🤞🤞 -
ja juz dzisiaj jestem po zdjeciach testow z lampa blyskowa
i wrzucaniu do apki, ktora odwraca kolory XDDD
nie pomaga fakt, ze jednak wiem gdzie ta druga kreska powinna byc - plus mam cos co po ang nazywa sie 'line eyes'. Nawet teraz ogladajac te zdjecia, widze te kreski - chociaz wiem, ze ich nie ma.
co za pieklooooOla8999 lubi tę wiadomość
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
AMH 0.4
Drożność ☑️
a potem dalej rób swoje 😘😘😘
Fiolek100 lubi tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Fiolek100 wrote:Ola, a kiedy powinnas dostac miesiaczke? ja w poniedzialek - ale biore progesteron, wiec stawiam, ze moze mi sie poprzesuwac troche. Jutro dla pewnosci zrobie jeszcze test - chociaz bedac dzisiaj rowno 2 tyg po ovitrelle i iui - nie mam juz nadziei.
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
➡️ maj IUI ❓
Fiolek100 wrote:Ola, a kiedy powinnas dostac miesiaczke? ja w poniedzialek - ale biore progesteron, wiec stawiam, ze moze mi sie poprzesuwac troche. Jutro dla pewnosci zrobie jeszcze test - chociaz bedac dzisiaj rowno 2 tyg po ovitrelle i iui - nie mam juz nadziei.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 12:28
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
weszlam na wyzszy poziom psychozy - ogladam test z 11:00 haha (co oczywiscie jest bezsensowne) i widze kreske. Na 99% to totalne delulu, bo takich testow nie powinno sie analizowac - no ale wariatka taka jak ja to lyknie.
Dzwoncie na 112. Sprobuje zrobic kolejny test pozniej, tylko musze troche siku potrzymac.
♀️35 ♂️35
05.21 - córka
AMH 0.4
Drożność ☑️
https://ibb.co/ywf1TRD♀️35 ♂️35
05.21 - córka
AMH 0.4
Drożność ☑️
Fiolek100 wrote:weszlam na wyzszy poziom psychozy - ogladam test z 11:00 haha (co oczywiscie jest bezsensowne) i widze kreske. Na 99% to totalne delulu, bo takich testow nie powinno sie analizowac - no ale wariatka taka jak ja to lyknie.
Dzwoncie na 112. Sprobuje zrobic kolejny test pozniej, tylko musze troche siku potrzymac.
Kochana, te testy i te różowe z easy at home to są testy które mają czułość 25, a ich producent wyraźnie zaznacza, że każdy niemal z nich może pokazać miejsce gdzie miała wybarwić się kreseczka, robiłam ich już mnóstwo i nie było jednego, który by nie pokazał cienia po czasie. Jak zerknę w zeszyt wstecz nawet o 3 miesiące to myślę, jakim cudem ja nie jestem w ciąży, jak tu takie krechy po czasie.,.. Niestety, ale tak nie wygląda cień na tych testach z wyraźnego poziomu bety, bo takie też mam w zeszycie wklejone po zastrzyku, żeby obserwować jak spada. A ile razy miałam taki zawał jak ty widząc takie cienie i wmawiałam sobie, że może jednak po czym rano robiłam kolejny i nie ciemniały, nie pojawiała się kolejna kreska - a smutek miałam wrażenie, że był gorszy niż przy po prostu negatywnym teście. Absolutnie nie mówię tego, żeby Cię dobić, ale nie nakręcaj się. Czy robiłaś testy innej firmy, które mają czułość 10, czy może tylko opierasz się na tych paskowych? Myślę, że zrobiłabym na Twoim jakiś pink, albo facelle o czułości 10 i to będzie decydujące, bo widzę, że inseminację miałaś 11.04 więc powinno być już coś widać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia, 13:20
👩31l.
🧔31l.
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
1.02.2025 - I IUI ❌
22.03.2025 - II IUI ❌
19.04.2025 - III IUI 🍀🙏
🔜 05.2025 - In vitro 💉
feel, heal, and know you're not alone. -
Może trafimy do jednej sali, bo ja robiłam dokładnie tak samo. Tulę.Fiolek100 lubi tę wiadomość
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌