*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja myślę, że w moim przypadku nic z tego 😞
Ale zapisałam się na kwalifikacje do in vitro - 12.05.
Mam nadzieję, że się zakwalifikujemyBudyńŚmietankowy, Lily1234, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
💊 magnez, olej z wiesiołka, wit D, omega 3, kwas foliowy, cynk
Leczenie w klinice ➡️ 10.2024
18.11 badanie drożności jajowodów
Jajowody drożne ✅
AMH 5,20 ✅
Parametry nasienia ✅
Aglutynacja (III) ❌
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
12.05 ➡️ spotkanie kwalifikacyjne IVF 🤞🏻 -
Daga121222 wrote:Ja myślę, że w moim przypadku nic z tego 😞
Ale zapisałam się na kwalifikacje do in vitro - 12.05.
Mam nadzieję, że się zakwalifikujemy
Tak czy siak trzymam za Was kciuki 🤞🏻🥺💚Daga121222, Szczęściara1 lubią tę wiadomość
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀
12 dpo beta 152,3 🥹🍀 -
Cześć, dziewczyny!
Czytam ten wątek, bo zastanawiam się nad skutecznością inseminacji. Jak widać różnie to bywa, a muszę podjąć decyzję, czy w ogóle próbować. Doradzicie?
Mam 32 lata, nigdy nie starałam się o dziecko, ale chcę przystąpić do procedury jako singielka w Rydze, prowadzona przez lekarkę z krakowskiej kliniki. AMH mam dobre, hormony również, cykle 24-27 dni, ale owulacje są. Wyzwaniem może być adenomioza, polip (czekam na histeroskopię) i trombofilia (+ przebyta zakrzepica). Zastanawiam się, czy jest sens próbować inseminacji, czy lepiej pominąć ten etap i zdecydować się na in vitro. Każda próba wiadomo wiąże się z kosztami nie tylko samej procedury i nasienia, ale też loty, hotele itd.Ola8999 lubi tę wiadomość
-
Nel_Krk wrote:Cześć, dziewczyny!
Czytam ten wątek, bo zastanawiam się nad skutecznością inseminacji. Jak widać różnie to bywa, a muszę podjąć decyzję, czy w ogóle próbować. Doradzicie?
Mam 32 lata, nigdy nie starałam się o dziecko, ale chcę przystąpić do procedury jako singielka w Rydze, prowadzona przez lekarkę z krakowskiej kliniki. AMH mam dobre, hormony również, cykle 24-27 dni, ale owulacje są. Wyzwaniem może być adenomioza, polip (czekam na histeroskopię) i trombofilia (+ przebyta zakrzepica). Zastanawiam się, czy jest sens próbować inseminacji, czy lepiej pominąć ten etap i zdecydować się na in vitro. Każda próba wiadomo wiąże się z kosztami nie tylko samej procedury i nasienia, ale też loty, hotele itd.
Lula_love gratulacje 🌷🌷czyli jednak to plamienie to było to 💪
Ja jutro zaczynam lamette i lenzetto. Tak bez przekonania bo ogólnie mam gorsze dni z mężem i mi się już wszystkiego odechciewa, do tego baardzo słabo się czuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 19:45
♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln dfi 3,5 hba 82 mar 13
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
➡️ maj IUI ❓
➡️ koniec maja kwalifikacja ivf ❓ 🙈 -
Ola8999 wrote:Jeśli się nie starałas to spróbowałabym iui, po co się od razu obciążać stymulacja pod ivf. Rozumiem że w Polsce singielki nie mogą się poddawać ani iui ani ivf ?
Ja jutro zaczynam lamette i lenzetto. Tak bez przekonania bo ogólnie mam gorsze dni z mężem i mi się już wszystkiego odechciewa, do tego baardzo słabo się czuje.
Niestety w Polsce nie ma szans na nic... Gdybym mogła przystąpić na miejscu, nie miałabym wątpliwości, ale skoro mam latać, to chciałabym mieć jak największe szanse na powodzenie... -
Ola8999 wrote:Jeśli się nie starałas to spróbowałabym iui, po co się od razu obciążać stymulacja pod ivf. Rozumiem że w Polsce singielki nie mogą się poddawać ani iui ani ivf ?
Ja jutro zaczynam lamette i lenzetto. Tak bez przekonania bo ogólnie mam gorsze dni z mężem i mi się już wszystkiego odechciewa, do tego baardzo słabo się czuje.
Kurczę właśnie w takich staraniach o dziecko, łatwo zapomnieć o tym, że nadal należy starać się o nasze relacje i pielęgnować je. My z mężem też mieliśmy gorsze chwile przez jakiś czas. Rozmowa to podstawa. I taki wartościowy czas tylko we dwoje bez żadnych rozpraszaczy. 🩷🥺 Tulę Cię mocno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 20:27
Ola8999 lubi tę wiadomość
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀
12 dpo beta 152,3 🥹🍀 -
Ja jutro zaczynam lamette i lenzetto. Tak bez przekonania bo ogólnie mam gorsze dni z mężem i mi się już wszystkiego odechciewa, do tego baardzo słabo się czuje.my też jako para (naszczescie rzadko) miewamy gorsze dni. I również źle zniosłam stymulację( fizycznie i psychicznie), bo jakby nie było jest to rewolucja hormonalna . Nie dam Ci złotej rady ale u mnie po kryzysowym dniu tak poprostu przychodził nowy. Nowy dzień, nowe siły (nie wiem skąd je biorę) … wiem, że to głupie ale chyba nie ma innego wyjścia jak przeczekać gorszy czas. Wszystko kiedyś mija a w końcu i nam zaświeci słońce ☀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 20:36
Ola8999, Honorka lubią tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
Nel_Krk wrote:Cześć, dziewczyny!
Mam 32 lata, nigdy nie starałam się o dziecko, ale chcę przystąpić do procedury jako singielka w Rydze, prowadzona przez lekarkę z krakowskiej kliniki. AMH mam dobre, hormony również, cykle 24-27 dni, ale owulacje są. Wyzwaniem może być adenomioza, polip (czekam na histeroskopię) i trombofilia (+ przebyta zakrzepica). Zastanawiam się, czy jest sens próbować inseminacji, czy lepiej pominąć ten etap i zdecydować się na in vitro. Każda próba wiadomo wiąże się z kosztami nie tylko samej procedury i nasienia, ale też loty, hotele itd.Nel_Krk lubi tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 05.25 IUI drugie (w trakcie stymulacji ). (Obniżone parametry nasienia) Staramy się o rodzeństwo. 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel -
BudyńŚmietankowy wrote:Pamiętaj, że do zagnieżdżenia może dojść nawet 12dpo. Zresztą Szczęściara1 jest przykładem na to, że nie warto tracić nadziei dopóki nie przyjdzie 🐒!
Dziś po wizycie kontrolnej 5 tydzien-pęcherzyk ciążowy 6mm w macicy. Za tydzień kolejna kontrola w 6 tygodniu ♥️BudyńŚmietankowy, Daga121222, Lily1234, Fiolek100, Ola8999 lubią tę wiadomość
♀️ 33 l
♂️ 34 l
Starania od 07.2024
♀️ 🆗
♀️Metformax Euthyrox Inofem
♂️ Mała ruchliwość plemników, duża fragmentacja DNA, wysoki stres oksydacyjny
♂️Zmiana trybu życia i suplementacja od grudnia 2024
26.04 ⏸️🍀
Beta HCG 587.9
Progesteron 23.2
28.04
Beta HCG 1532.84
Progesteron 22.5
TSH 1.6
29.04 - wizyta kontrolna
Pęcherzyk ciążowy 6.1mm w macicy
🍀♥️
06.05 - kolejna wizyta kontrolna🍀 -
Nat@laa wrote:Nel jest taki wątek o staraniach o dziecko dla singielek. Wiem, że któraś z klinik Bocian współpracuje z tą w Rydze i część badań można wykonać tu na miejscu. Wspieram, podziwiam i trzymam kciuki !!!
Dziękuję! ❤️ Ja już jestem na tym wątku i zdecydowałam się jednak na klinikę w Krakowie. Po kontakcie z kliniką w Rydze, zgodzili się na taką współpracę. Badania, monitoring, plan stymulacji mogę zrobić w Krakowie, a na "nielegalne" procedury jak inseminacja, punkcja czy transfer już muszę lecieć do Rygi. -
Daga121222 wrote:Moja beta 0,46… także nie ma już złudzeń 🥺
Za wszystkie wciąż trzymam kciuki! 🤞🏻❤️
A ja czekam na 🐒 i wtedy zapiszę się na III inseminacje. Jeśli nie wyjdzie to pozostaje in vitro.
Szczerze mówiąc nawet nie chce mi się podchodzić do tej kolejnej inseminacji, mam wrażenie, że to i tak nic nie da…
Ojej tak bardzo Cię rozumiem 🫣 pytałaś lekarza czy jest taka konieczność?
Edit: dopiero nadrobiłam, że jesteś już umówiona na kwalifikacje do IVF 🫣 trzymam kciuki 🤞
Ola bo to wszystko jest mega obciążające psychicznie i fizycznie a do tego po niektórych lekach człowiek wariuje 🫣 może spróbujcie w majówkę zrobić sobie jakiś romantyczny wypad czy też po prostu chwile tylko dla siebie nawzajem? Dla naszych drugich połówek też nie jest to wszystko proste. Tak czy inaczej przytulam 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 21:22
Ola8999 lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
Hej dziewczyny, gratulacje dla tych, ktore zobaczyly dwie kreski.
Przytulam wszystkie, ktorym sie nie udalo i lacze sie w bolu. Wczoraj dostalam okres (idealnie co do dnia 💀) i teraz zastanawiam sie co robic.
1. Ze wzgledu na niskie AMH mielismy z lekarka zaplanowane dwie proby iui (ktore juz za nami).
2. Wizyte stacjonarna mam zaplanowana dopiero na 15.05, wiec juz bedzie ‘stracony cykl’, 9.05 mam teleporade, bo chcialam ogolnie pogadac z lekarka i przygotowac sie lepiej na 15.05.
3. Teraz sobie mysle czy moze jutro (3 dc) zaczac brac aromek i 12 dc pojsc na monitoring (moge isc bez zapisu, tak dziala poradnia przyszpitalna). Moze po prostu lekarka zrobi mi usg i bedziemy dzialac sami (plus ew ovitrelle), juz bez iui. Zalezy mi na tym, zeby nie stracic cyklu, ale zeby sobie chociaz troche pomoc.
Co myslicie?♀️35 ♂️35
05.21 - córka
👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)
AMH 0.4
Drożność ☑️
starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025
12.03 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ (cb)
11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) ❌
15.05 - wizyta dot. IVF -
Fiolek100 wrote:Hej dziewczyny, gratulacje dla tych, ktore zobaczyly dwie kreski.
Przytulam wszystkie, ktorym sie nie udalo i lacze sie w bolu. Wczoraj dostalam okres (idealnie co do dnia 💀) i teraz zastanawiam sie co robic.
1. Ze wzgledu na niskie AMH mielismy z lekarka zaplanowane dwie proby iui (ktore juz za nami).
2. Wizyte stacjonarna mam zaplanowana dopiero na 15.05, wiec juz bedzie ‘stracony cykl’, 9.05 mam teleporade, bo chcialam ogolnie pogadac z lekarka i przygotowac sie lepiej na 15.05.
3. Teraz sobie mysle czy moze jutro (3 dc) zaczac brac aromek i 12 dc pojsc na monitoring (moge isc bez zapisu, tak dziala poradnia przyszpitalna). Moze po prostu lekarka zrobi mi usg i bedziemy dzialac sami (plus ew ovitrelle), juz bez iui. Zalezy mi na tym, zeby nie stracic cyklu, ale zeby sobie chociaz troche pomoc.
Co myslicie?
Ja bym próbowała
Ale no jeśli będziesz brać aromek to koniecznie monitoring
👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -