*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Aurora, widziałam, że jesteśmy w ten samej klinice. Mogłabyś mi napisać jaki jest koszt badań do inseminacji? Czy partner też musi mieć jakieś badania? P.S. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie 3 inseminacja okazała się szczęśliwa 🌸
Gratulacje dziewczyny, którym się udało 😊
U mnie teraz cykl przerwy i w kolejnym jeśli wszystko będzie ok to pierwsza inseminacja 🍀 niby wiem, że szanse małe, ale niektórym się udaje, bardzo bym chciała, żeby nam też ❤️90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
A ja się melduję po pobraniu krwi. Byle do wieczora. 🤞🏻🍀🥹 Powiem Wam, że jestem chyba w szoku, bo nie do końca to do mnie dociera i moje emocje są dziwnie opanowane... zupełnie jak nie ja.
Daga121222, Szu_szu, Lily1234 lubią tę wiadomość
30 👩🏻2017 🧔🏻♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷
Starania o rodzeństwo od 01.2024
ON - obniżone parametry nasienia
ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
AMH 3,47 ✅️
Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
10 dpo beta 43,6 🥹🍀 prog 38,64
12 dpo beta 152,3 🥹🍀 prog 61,83
14 dpo beta 360,6 🥹🍀
19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
Usg ➡️ 16.05 ⏳️ -
Fiolek100 wrote:Dzieki dziewczyny!
Mowiac naturalnie macie na mysli bez aromka? 🧐
Czy tak jak pisalam - aromek, monitoring plus ew ovitrelle? Chyba tak zrobimy, nadal nie wiemy co jest przyczyna niepowodzen. Moj maz jak mowia lekarze ma ‘rewelacyjne’ nasienie, ja owuluje 🙄 no nic, sprobujemy teraz tak
♀️ 33 l
♂️ 34 l
Starania od 07.2024
♀️ 🆗
♀️Metformax Euthyrox Inofem
♂️ Mała ruchliwość plemników, duża fragmentacja DNA, wysoki stres oksydacyjny
♂️Zmiana trybu życia i suplementacja od grudnia 2024
26.04 ⏸️🍀
Beta HCG 587.9
Progesteron 23.2
28.04
Beta HCG 1532.84
Progesteron 22.5
TSH 1.6
29.04 - wizyta kontrolna
Pęcherzyk ciążowy 6.1mm w macicy
🍀♥️
06.05 - kolejna wizyta kontrolna🍀
-
Frajda wrote:Aurora, widziałam, że jesteśmy w ten samej klinice. Mogłabyś mi napisać jaki jest koszt badań do inseminacji? Czy partner też musi mieć jakieś badania? P.S. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie 3 inseminacja okazała się szczęśliwa 🌸
Gratulacje dziewczyny, którym się udało 😊
U mnie teraz cykl przerwy i w kolejnym jeśli wszystko będzie ok to pierwsza inseminacja 🍀 niby wiem, że szanse małe, ale niektórym się udaje, bardzo bym chciała, żeby nam też ❤️
Pierwsza wizyta kosztowała mnie 400 zł plus 250 zł za pobranie od razu wymazu na Chlamydię i biocenozę pochwy. Te dwa badania są wymagane do inseminacji. Chlamydia jest ważna rok, biocenoza 3 msc. Oprócz tego musiałam zrobić badania krwi : Hiv, VDRL, Toxo, Różyczka, HCV. Te Badania kosztowały mnie jednorazowo 170 zł, ale ja mam zniżki w swoim miejscu pracy. Trzeba je odświeżać co 3 miesiące. (chyba nie wszystkie, ale ja nie pomyślałam, żeby zapytać i dwa razy robiłam całość.) Oprócz tego musisz mieć z tego co pamiętam aktualną cytologię, badanie piersi. Sama inseminacja kosztuje 900 zł, ale zawsze miałam 1-2 monitoringi przed co daje też 200 zł za każdy. Do inseminacji dawali mi też Zivafert, estrofem, lenzetto i besins, co dawało jakoś 350 zł w ich aptece. Estrofem i lenzetto starczyły mi na 2 inseminacje.
U mnie dziś 11 dpo i testy według mnie negatywne. 12 dni po zastrzyku też już nie majaczy nic. Także nastawiam się na miesiączkę w poniedziałek i wizytę z rozpisaniem stymulacji do in vitro w okolicach drugie połowy maja. Po drodze będzie jedna owulacja, ale my z mężem nie chcemy myśleć o staraniach nawet. Jeśli już startujemy z in vitro to startujemy, a ten miesiąc będziemy mieli dla siebie, granie po nocach na komputerze, dobre jedzonko, psi park z pieskami i inne przyjemność. Bez myślenia o staraniach. Na szczęście mój mąż to idealny człowiek do starań o dziecko 🤣 Nie denerwuje się, zawsze jest wsparciem, zawsze pozytywnie nastawiony, a jak ja zrzędzę to powie tylko z uśmiechem " Czego zmierzisz" i tyle. Jego ulubionym stwierdzeniem ostatnio jest to, że skoro on jest taki zafascynowany nauką to w sumie pasuje, że jego dziecko będzie stworzone z pomocą nauki. Jestem wdzięczna za to.BudyńŚmietankowy, Frajda, Ola8999, Nat@laa, Alexis93, Lily1234, Milagro ❤️🩹 lubią tę wiadomość
👩31l.
🧔31l.
starania od 01.2023
08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód
1.02.2025 - I IUI ❌
22.03.2025 - II IUI ❌
19.04.2025 - III IUI ❌
🔜 21.05.2025 - Pierwsza wizyta w programie In Vitro 🤞🍀
feel, heal, and know you're not alone. -
Aurora13 wrote:Pierwsza wizyta kosztowała mnie 400 zł plus 250 zł za pobranie od razu wymazu na Chlamydię i biocenozę pochwy. Te dwa badania są wymagane do inseminacji. Chlamydia jest ważna rok, biocenoza 3 msc. Oprócz tego musiałam zrobić badania krwi : Hiv, VDRL, Toxo, Różyczka, HCV. Te Badania kosztowały mnie jednorazowo 170 zł, ale ja mam zniżki w swoim miejscu pracy. Trzeba je odświeżać co 3 miesiące. (chyba nie wszystkie, ale ja nie pomyślałam, żeby zapytać i dwa razy robiłam całość.) Oprócz tego musisz mieć z tego co pamiętam aktualną cytologię, badanie piersi. Sama inseminacja kosztuje 900 zł, ale zawsze miałam 1-2 monitoringi przed co daje też 200 zł za każdy. Do inseminacji dawali mi też Zivafert, estrofem, lenzetto i besins, co dawało jakoś 350 zł w ich aptece. Estrofem i lenzetto starczyły mi na 2 inseminacje.
U mnie dziś 11 dpo i testy według mnie negatywne. 12 dni po zastrzyku też już nie majaczy nic. Także nastawiam się na miesiączkę w poniedziałek i wizytę z rozpisaniem stymulacji do in vitro w okolicach drugie połowy maja. Po drodze będzie jedna owulacja, ale my z mężem nie chcemy myśleć o staraniach nawet. Jeśli już startujemy z in vitro to startujemy, a ten miesiąc będziemy mieli dla siebie, granie po nocach na komputerze, dobre jedzonko, psi park z pieskami i inne przyjemność. Bez myślenia o staraniach. Na szczęście mój mąż to idealny człowiek do starań o dziecko 🤣 Nie denerwuje się, zawsze jest wsparciem, zawsze pozytywnie nastawiony, a jak ja zrzędzę to powie tylko z uśmiechem " Czego zmierzisz" i tyle. Jego ulubionym stwierdzeniem ostatnio jest to, że skoro on jest taki zafascynowany nauką to w sumie pasuje, że jego dziecko będzie stworzone z pomocą nauki. Jestem wdzięczna za to.
Ale fajnego masz chłopa! 🥹🩷Aurora13 lubi tę wiadomość
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
AMH 3,47 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
14 dpo beta 360,6 🥹🍀
19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
Usg ➡️ 16.05 ⏳️ -
A ja czekam sobie na miesiączkę, ale już pojawiło się jakieś plamienie więc obstawiam że będzie to dziś bądź jutro. Terminowo powinnam dostać w niedzielę. Pierwszy i ostatni test robiłam 3 dni temu, niestety negatyw więcej robić nie zamierzam... nie działa to dobrze na moją psychikę😏
Najgorsze jest to że niby wiem, że raczej szanse są marne a i tak pokładam nadzieję 😏 i w sumie nie wiem co dalej..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 12:13
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI -
Dzięki Aurora za odpowiedź. My jesteśmy w klinice od listopada zeszłego roku, biję się z myślami co robić, bo teoretycznie dostalibyśmy już kwalifikację do IVF, ale chcę jednak najpierw spróbować inseminacji. Trzeba się liczyć ze sporym wydatkiem, ale jednak to mniejsza ingerencja w organizm, ja mam stymulację zastrzykami, została mi jeszcze tylko jedna próba z refundacją, bo wcześniejsze były do starań naturalnych. Druga sprawa to też boję się do kiedy starczy klinice kasy, bo jednak szkoda by było czekać do stycznia 👎🏻 i taka jestem rozdarta 🙄 szkoda, że musimy się o to martwić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 14:50
90&92
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
🍀🤞🏻 -
Daga121222 wrote:Moja beta 0,46… także nie ma już złudzeń 🥺
Za wszystkie wciąż trzymam kciuki! 🤞🏻❤️
A ja czekam na 🐒 i wtedy zapiszę się na III inseminacje. Jeśli nie wyjdzie to pozostaje in vitro.
Szczerze mówiąc nawet nie chce mi się podchodzić do tej kolejnej inseminacji, mam wrażenie, że to i tak nic nie da… -
Fiolek100 wrote:Hej dziewczyny, gratulacje dla tych, ktore zobaczyly dwie kreski.
Przytulam wszystkie, ktorym sie nie udalo i lacze sie w bolu. Wczoraj dostalam okres (idealnie co do dnia 💀) i teraz zastanawiam sie co robic.
1. Ze wzgledu na niskie AMH mielismy z lekarka zaplanowane dwie proby iui (ktore juz za nami).
2. Wizyte stacjonarna mam zaplanowana dopiero na 15.05, wiec juz bedzie ‘stracony cykl’, 9.05 mam teleporade, bo chcialam ogolnie pogadac z lekarka i przygotowac sie lepiej na 15.05.
3. Teraz sobie mysle czy moze jutro (3 dc) zaczac brac aromek i 12 dc pojsc na monitoring (moge isc bez zapisu, tak dziala poradnia przyszpitalna). Moze po prostu lekarka zrobi mi usg i bedziemy dzialac sami (plus ew ovitrelle), juz bez iui. Zalezy mi na tym, zeby nie stracic cyklu, ale zeby sobie chociaz troche pomoc.
Co myslicie? -
Frajda wrote:Dzięki Aurora za odpowiedź. My jesteśmy w klinice od listopada zeszłego roku, biję się z myślami co robić, bo teoretycznie dostalibyśmy już kwalifikację do IVF, ale chcę jednak najpierw spróbować inseminacji. Trzeba się liczyć ze sporym wydatkiem, ale jednak to mniejsza ingerencja w organizm, ja mam stymulację zastrzykami, została mi jeszcze tylko jedna próba z refundacją, bo wcześniejsze były do starań naturalnych. Druga sprawa to też boję się do kiedy starczy klinice kasy, bo jednak szkoda by było czekać do stycznia 👎🏻 i taka jestem rozdarta 🙄 szkoda, że musimy się o to martwić.
Dziewczyny a mamy tu osoby z wysokim AMH? Ciągle się zastanawiam o co chodzi z tym moim wysokim AMH ok. 11.
Lekarz nigdy nie zdiagnozował u mnie PCOS. Jedyne co wiem to przy takim AMH jest przy in vitro protokół prosty i odroczony transfer 🤷♀️ -
Alexis93 wrote:
Dziewczyny a mamy tu osoby z wysokim AMH? Ciągle się zastanawiam o co chodzi z tym moim wysokim AMH ok. 11.
Lekarz nigdy nie zdiagnozował u mnie PCOS. Jedyne co wiem to przy takim AMH jest przy in vitro protokół prosty i odroczony transfer 🤷♀️
Ja mam AMH 42,3 pmol/L 🙈 (nie wiem w jakiej jednostce Ty masz)
W każdym razie ja mam trzy diagnozy: u jednego lekarza PCOS, u drugiego wszystko ok, u trzeciego PCO 🤷♀️ -
ZNataliaMa wrote:Ja mam AMH 42,3 pmol/L 🙈 (nie wiem w jakiej jednostce Ty masz)
W każdym razie ja mam trzy diagnozy: u jednego lekarza PCOS, u drugiego wszystko ok, u trzeciego PCO 🤷♀️
A to PCOS według lekarza 1 i 3 tylko według wyniku AMH?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 16:13
-
Alexis93 wrote:Ja mam w jednostce ng/ml czyli według chata GPT 42,3 pmol/L AMH to około 5,92 ng/mL czyli mam dwa razy tyle co Ty 🙆♀️
A to PCOS według lekarza 1 i 3 tylko według wyniku AMH?
Nie, na podstawie USG. Ogólnie, żeby stwierdzić PCOS, trzeba spełniać dwa z trzech punktów. Pewnie czytałaś o tym już 🙂 -
ZNataliaMa wrote:To niezłe zamieszanie z tymi jednostkami 🙈
Nie, na podstawie USG. Ogólnie, żeby stwierdzić PCOS, trzeba spełniać dwa z trzech punktów. Pewnie czytałaś o tym już 🙂 -
Fiolek100 wrote:Dzieki dziewczyny!
Mowiac naturalnie macie na mysli bez aromka? 🧐
Czy tak jak pisalam - aromek, monitoring plus ew ovitrelle? Chyba tak zrobimy, nadal nie wiemy co jest przyczyna niepowodzen. Moj maz jak mowia lekarze ma ‘rewelacyjne’ nasienie, ja owuluje 🙄 no nic, sprobujemy teraz tak
Ja właśnie zrobiłabym tak jak to opisałaś 😀
Powodzenia 🍀🍀Fiolek100 lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
👩🏽 91 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 91 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01.25 8t 👼🏼 2.02.25 💔
Maj 2025 - za późno na IUI 🫣
Czerwiec 2025 ➡️ 4 IUI ❔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
Hej! Ja miałam mieć dziś drugą inseminację, ale testy owulacyjne jeszcze wychodzą negatywne.. Może jutro. Lekarz powiedział, że jak wyjdzie pozytywny to otworzy 01.03 i mi zrobi w święto. Na nieszczęście dziś obudziłam się z katarem, szklistymi oczami i bólem gardła
Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi..
Trzymam kciuki za wszystkie!37💃❤️🏃40
Bez antykoncepcji od 11.2022
Strania od 04.2024
6 cs z Aromek
1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie
🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie
2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + zivafert
Wyniki moje i nasienia ok. -
MoniaB wrote:Hej! Ja miałam mieć dziś drugą inseminację, ale testy owulacyjne jeszcze wychodzą negatywne.. Może jutro. Lekarz powiedział, że jak wyjdzie pozytywny to otworzy 01.03 i mi zrobi w święto. Na nieszczęście dziś obudziłam się z katarem, szklistymi oczami i bólem gardła
Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi..
Trzymam kciuki za wszystkie!
Lekarz bazuje na testach owulacyjnych zamiast na tym co widzi w usg i poziomie lh z krwi? Trochę słabo, bo testy owulacyjne mimo wszystko są o wiele mniej miarodajne. Jakiej wielkości miałaś pęcherzyk/i?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 18:23
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
AMH 3,47 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌
14 dpo beta 360,6 🥹🍀
19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
Usg ➡️ 16.05 ⏳️ -
BudyńŚmietankowy wrote:Lekarz bazuje na testach owulacyjnych zamiast na tym co widzi w usg i poziomie lh z krwi? Trochę słabo, bo testy owulacyjne mimo wszystko są o wiele mniej miarodajne. Jakiej wielkości miałaś pęcherzyk/i?
A Ty miałaś lh z krwi? 🫣 U mnie zawsze bazowała na USG i ostatnio dodatkowo robiłam testy owulacyjneOn & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie -
Lily1234 wrote:A Ty miałaś lh z krwi? 🫣 U mnie zawsze bazowała na USG i ostatnio dodatkowo robiłam testy owulacyjne
Tak, ale w sumie też tylko raz. Tak czy siak, lekarz wielokrotnie mi mówił i uspokajał, że nie ma co się sugerować testami owulacyjnymi, bo są zupełnie niemiarodajne i większość kobiet w ogóle wykonuje je w sposób nieprawidłowy.Lily1234, Alexis93 lubią tę wiadomość
Ovitrelle 10.2024 ❌
Clostibegyt 01.2025 ❌
AMH 3,47 ✅️
Zivafert 02.2025 ❌