WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora, widziałam, że jesteśmy w ten samej klinice. Mogłabyś mi napisać jaki jest koszt badań do inseminacji? Czy partner też musi mieć jakieś badania? P.S. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie 3 inseminacja okazała się szczęśliwa 🌸
    Gratulacje dziewczyny, którym się udało 😊
    U mnie teraz cykl przerwy i w kolejnym jeśli wszystko będzie ok to pierwsza inseminacja 🍀 niby wiem, że szanse małe, ale niektórym się udaje, bardzo bym chciała, żeby nam też ❤️

90&92
    Starania o pierwsze🤱 od I 2022
    🍀🤞🏻
  • BudyńŚmietankowy Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduję po pobraniu krwi. Byle do wieczora. 🤞🏻🍀🥹 Powiem Wam, że jestem chyba w szoku, bo nie do końca to do mnie dociera i moje emocje są dziwnie opanowane... zupełnie jak nie ja.

Daga121222, Szu_szu, Lily1234 lubią tę wiadomość

30 👩🏻2017 🧔🏻‍♂️ 33 = 🩷 Alicja 2019 🩷

Starania o rodzeństwo od 01.2024
    ON - obniżone parametry nasienia
    ONA - endometrioza, lekko podwyższony testosteron, torbiele na jajniku

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 11.2024 ❌
    Clostibegyt + Ovitrelle 12.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    Przeniesienie do Ovikliniki ➡️
    AMH 3,47 ✅️
    Drożność jajowodów - drożne 02.2025 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    Aromek + Zivafert + IUI (I) 03.2025 ❌️
    Aromek + Zivafert + IUI (II) 04.2025 ✅️ ⏸️
    10 dpo beta 43,6 🥹🍀 prog 38,64
    12 dpo beta 152,3 🥹🍀 prog 61,83
    14 dpo beta 360,6 🥹🍀
    19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
    Usg ➡️ 16.05 ⏳️
  • Szczęściara1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Dzieki dziewczyny!

Mowiac naturalnie macie na mysli bez aromka? 🧐

Czy tak jak pisalam - aromek, monitoring plus ew ovitrelle? Chyba tak zrobimy, nadal nie wiemy co jest przyczyna niepowodzen. Moj maz jak mowia lekarze ma ‘rewelacyjne’ nasienie, ja owuluje 🙄 no nic, sprobujemy teraz tak :)
    Ja nigdy nie brałam leków na wywołanie czy pobudzenie owulacji więc dla mnie stwierdzenie naturalnie oznacza bez żadnych leków I swoimi siłami :)

♀️ 33 l
    ♂️ 34 l
    Starania od 07.2024
    ♀️ 🆗
    ♀️Metformax Euthyrox Inofem
    ♂️ Mała ruchliwość plemników, duża fragmentacja DNA, wysoki stres oksydacyjny
    ♂️Zmiana trybu życia i suplementacja od grudnia 2024

26.04 ⏸️🍀
    Beta HCG 587.9
    Progesteron 23.2
    28.04
    Beta HCG 1532.84
    Progesteron 22.5
    TSH 1.6

29.04 - wizyta kontrolna
    Pęcherzyk ciążowy 6.1mm w macicy
    🍀♥️
    06.05 - kolejna wizyta kontrolna🍀

preg.png
  • Aurora13 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Aurora, widziałam, że jesteśmy w ten samej klinice. Mogłabyś mi napisać jaki jest koszt badań do inseminacji? Czy partner też musi mieć jakieś badania? P.S. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie 3 inseminacja okazała się szczęśliwa 🌸
    Gratulacje dziewczyny, którym się udało 😊
    U mnie teraz cykl przerwy i w kolejnym jeśli wszystko będzie ok to pierwsza inseminacja 🍀 niby wiem, że szanse małe, ale niektórym się udaje, bardzo bym chciała, żeby nam też ❤️

Pierwsza wizyta kosztowała mnie 400 zł plus 250 zł za pobranie od razu wymazu na Chlamydię i biocenozę pochwy. Te dwa badania są wymagane do inseminacji. Chlamydia jest ważna rok, biocenoza 3 msc. Oprócz tego musiałam zrobić badania krwi : Hiv, VDRL, Toxo, Różyczka, HCV. Te Badania kosztowały mnie jednorazowo 170 zł, ale ja mam zniżki w swoim miejscu pracy. Trzeba je odświeżać co 3 miesiące. (chyba nie wszystkie, ale ja nie pomyślałam, żeby zapytać i dwa razy robiłam całość.) Oprócz tego musisz mieć z tego co pamiętam aktualną cytologię, badanie piersi. Sama inseminacja kosztuje 900 zł, ale zawsze miałam 1-2 monitoringi przed co daje też 200 zł za każdy. Do inseminacji dawali mi też Zivafert, estrofem, lenzetto i besins, co dawało jakoś 350 zł w ich aptece. Estrofem i lenzetto starczyły mi na 2 inseminacje.

U mnie dziś 11 dpo i testy według mnie negatywne. 12 dni po zastrzyku też już nie majaczy nic. Także nastawiam się na miesiączkę w poniedziałek i wizytę z rozpisaniem stymulacji do in vitro w okolicach drugie połowy maja. Po drodze będzie jedna owulacja, ale my z mężem nie chcemy myśleć o staraniach nawet. Jeśli już startujemy z in vitro to startujemy, a ten miesiąc będziemy mieli dla siebie, granie po nocach na komputerze, dobre jedzonko, psi park z pieskami i inne przyjemność. Bez myślenia o staraniach. Na szczęście mój mąż to idealny człowiek do starań o dziecko 🤣 Nie denerwuje się, zawsze jest wsparciem, zawsze pozytywnie nastawiony, a jak ja zrzędzę to powie tylko z uśmiechem " Czego zmierzisz" i tyle. Jego ulubionym stwierdzeniem ostatnio jest to, że skoro on jest taki zafascynowany nauką to w sumie pasuje, że jego dziecko będzie stworzone z pomocą nauki. Jestem wdzięczna za to.

BudyńŚmietankowy, Frajda, Ola8999, Nat@laa, Alexis93, Lily1234, Milagro ❤️‍🩹 lubią tę wiadomość

👩31l.
    🧔31l.

starania od 01.2023

08.2023 👼CP - wycięty prawy jajowód

1.02.2025 - I IUI ❌
    22.03.2025 - II IUI ❌
    19.04.2025 - III IUI ❌

🔜 21.05.2025 - Pierwsza wizyta w programie In Vitro 🤞🍀

feel, heal, and know you're not alone.

Wysłany: 30 kwietnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Pierwsza wizyta kosztowała mnie 400 zł plus 250 zł za pobranie od razu wymazu na Chlamydię i biocenozę pochwy. Te dwa badania są wymagane do inseminacji. Chlamydia jest ważna rok, biocenoza 3 msc. Oprócz tego musiałam zrobić badania krwi : Hiv, VDRL, Toxo, Różyczka, HCV. Te Badania kosztowały mnie jednorazowo 170 zł, ale ja mam zniżki w swoim miejscu pracy. Trzeba je odświeżać co 3 miesiące. (chyba nie wszystkie, ale ja nie pomyślałam, żeby zapytać i dwa razy robiłam całość.) Oprócz tego musisz mieć z tego co pamiętam aktualną cytologię, badanie piersi. Sama inseminacja kosztuje 900 zł, ale zawsze miałam 1-2 monitoringi przed co daje też 200 zł za każdy. Do inseminacji dawali mi też Zivafert, estrofem, lenzetto i besins, co dawało jakoś 350 zł w ich aptece. Estrofem i lenzetto starczyły mi na 2 inseminacje.

U mnie dziś 11 dpo i testy według mnie negatywne. 12 dni po zastrzyku też już nie majaczy nic. Także nastawiam się na miesiączkę w poniedziałek i wizytę z rozpisaniem stymulacji do in vitro w okolicach drugie połowy maja. Po drodze będzie jedna owulacja, ale my z mężem nie chcemy myśleć o staraniach nawet. Jeśli już startujemy z in vitro to startujemy, a ten miesiąc będziemy mieli dla siebie, granie po nocach na komputerze, dobre jedzonko, psi park z pieskami i inne przyjemność. Bez myślenia o staraniach. Na szczęście mój mąż to idealny człowiek do starań o dziecko 🤣 Nie denerwuje się, zawsze jest wsparciem, zawsze pozytywnie nastawiony, a jak ja zrzędzę to powie tylko z uśmiechem " Czego zmierzisz" i tyle. Jego ulubionym stwierdzeniem ostatnio jest to, że skoro on jest taki zafascynowany nauką to w sumie pasuje, że jego dziecko będzie stworzone z pomocą nauki. Jestem wdzięczna za to.

Ale fajnego masz chłopa! 🥹🩷

Aurora13 lubi tę wiadomość

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    AMH 3,47 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    14 dpo beta 360,6 🥹🍀
    19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
    Usg ➡️ 16.05 ⏳️
  • Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam sobie na miesiączkę, ale już pojawiło się jakieś plamienie więc obstawiam że będzie to dziś bądź jutro. Terminowo powinnam dostać w niedzielę. Pierwszy i ostatni test robiłam 3 dni temu, niestety negatyw więcej robić nie zamierzam... nie działa to dobrze na moją psychikę😏
    Najgorsze jest to że niby wiem, że raczej szanse są marne a i tak pokładam nadzieję 😏 i w sumie nie wiem co dalej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 12:13

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Aurora za odpowiedź. My jesteśmy w klinice od listopada zeszłego roku, biję się z myślami co robić, bo teoretycznie dostalibyśmy już kwalifikację do IVF, ale chcę jednak najpierw spróbować inseminacji. Trzeba się liczyć ze sporym wydatkiem, ale jednak to mniejsza ingerencja w organizm, ja mam stymulację zastrzykami, została mi jeszcze tylko jedna próba z refundacją, bo wcześniejsze były do starań naturalnych. Druga sprawa to też boję się do kiedy starczy klinice kasy, bo jednak szkoda by było czekać do stycznia 👎🏻 i taka jestem rozdarta 🙄 szkoda, że musimy się o to martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 14:50

90&92
    Starania o pierwsze🤱 od I 2022
    🍀🤞🏻
  • Alexis93 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Moja beta 0,46… także nie ma już złudzeń 🥺
    Za wszystkie wciąż trzymam kciuki! 🤞🏻❤️
    A ja czekam na 🐒 i wtedy zapiszę się na III inseminacje. Jeśli nie wyjdzie to pozostaje in vitro.
    Szczerze mówiąc nawet nie chce mi się podchodzić do tej kolejnej inseminacji, mam wrażenie, że to i tak nic nie da…
    Idziemy tą samą drogą 🫶, ja czekam na @ i w maju ostatania IUI.

• Alexis93 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Hej dziewczyny, gratulacje dla tych, ktore zobaczyly dwie kreski.
    Przytulam wszystkie, ktorym sie nie udalo i lacze sie w bolu. Wczoraj dostalam okres (idealnie co do dnia 💀) i teraz zastanawiam sie co robic.

1. Ze wzgledu na niskie AMH mielismy z lekarka zaplanowane dwie proby iui (ktore juz za nami).
    2. Wizyte stacjonarna mam zaplanowana dopiero na 15.05, wiec juz bedzie ‘stracony cykl’, 9.05 mam teleporade, bo chcialam ogolnie pogadac z lekarka i przygotowac sie lepiej na 15.05.
    3. Teraz sobie mysle czy moze jutro (3 dc) zaczac brac aromek i 12 dc pojsc na monitoring (moge isc bez zapisu, tak dziala poradnia przyszpitalna). Moze po prostu lekarka zrobi mi usg i bedziemy dzialac sami (plus ew ovitrelle), juz bez iui. Zalezy mi na tym, zeby nie stracic cyklu, ale zeby sobie chociaz troche pomoc.

Co myslicie?
    Mnie lekarz kiedyś ochrzanił że brałam Aromek bez późniejszego monitoringu. Także jak masz możliwość pójść na monitoring to myślę że ten pomysł jest dobry żeby nie tracić sprawczości nad cyklem.

• Alexis93 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Dzięki Aurora za odpowiedź. My jesteśmy w klinice od listopada zeszłego roku, biję się z myślami co robić, bo teoretycznie dostalibyśmy już kwalifikację do IVF, ale chcę jednak najpierw spróbować inseminacji. Trzeba się liczyć ze sporym wydatkiem, ale jednak to mniejsza ingerencja w organizm, ja mam stymulację zastrzykami, została mi jeszcze tylko jedna próba z refundacją, bo wcześniejsze były do starań naturalnych. Druga sprawa to też boję się do kiedy starczy klinice kasy, bo jednak szkoda by było czekać do stycznia 👎🏻 i taka jestem rozdarta 🙄 szkoda, że musimy się o to martwić.
    Również mam tą obawę ale uparłam się na jeszcze jedną IUI, którą mam nadzieję że odbędzie się w maju.

Dziewczyny a mamy tu osoby z wysokim AMH? Ciągle się zastanawiam o co chodzi z tym moim wysokim AMH ok. 11.

Lekarz nigdy nie zdiagnozował u mnie PCOS. Jedyne co wiem to przy takim AMH jest przy in vitro protokół prosty i odroczony transfer 🤷‍♀️

• ZNataliaMa Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:

Dziewczyny a mamy tu osoby z wysokim AMH? Ciągle się zastanawiam o co chodzi z tym moim wysokim AMH ok. 11.

Lekarz nigdy nie zdiagnozował u mnie PCOS. Jedyne co wiem to przy takim AMH jest przy in vitro protokół prosty i odroczony transfer 🤷‍♀️

Ja mam AMH 42,3 pmol/L 🙈 (nie wiem w jakiej jednostce Ty masz)
    W każdym razie ja mam trzy diagnozy: u jednego lekarza PCOS, u drugiego wszystko ok, u trzeciego PCO 🤷‍♀️

• Alexis93 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZNataliaMa wrote:
    Ja mam AMH 42,3 pmol/L 🙈 (nie wiem w jakiej jednostce Ty masz)
    W każdym razie ja mam trzy diagnozy: u jednego lekarza PCOS, u drugiego wszystko ok, u trzeciego PCO 🤷‍♀️
    Ja mam w jednostce ng/ml czyli według chata GPT 42,3 pmol/L AMH to około 5,92 ng/mL czyli mam dwa razy tyle co Ty 🙆‍♀️

A to PCOS według lekarza 1 i 3 tylko według wyniku AMH?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 16:13

Wysłany: 30 kwietnia, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    Ja mam w jednostce ng/ml czyli według chata GPT 42,3 pmol/L AMH to około 5,92 ng/mL czyli mam dwa razy tyle co Ty 🙆‍♀️

A to PCOS według lekarza 1 i 3 tylko według wyniku AMH?
    To niezłe zamieszanie z tymi jednostkami 🙈

Nie, na podstawie USG. Ogólnie, żeby stwierdzić PCOS, trzeba spełniać dwa z trzech punktów. Pewnie czytałaś o tym już 🙂

• Alexis93 Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZNataliaMa wrote:
    To niezłe zamieszanie z tymi jednostkami 🙈

Nie, na podstawie USG. Ogólnie, żeby stwierdzić PCOS, trzeba spełniać dwa z trzech punktów. Pewnie czytałaś o tym już 🙂
    Tak, no ale u mnie tylko to wysokie amh wiec chyba muszę uwierzyć lekarzowi.

• Chameleon_13 Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Dzieki dziewczyny!

Mowiac naturalnie macie na mysli bez aromka? 🧐

Czy tak jak pisalam - aromek, monitoring plus ew ovitrelle? Chyba tak zrobimy, nadal nie wiemy co jest przyczyna niepowodzen. Moj maz jak mowia lekarze ma ‘rewelacyjne’ nasienie, ja owuluje 🙄 no nic, sprobujemy teraz tak :)
    Hej 😀
    Ja właśnie zrobiłabym tak jak to opisałaś 😀
    Powodzenia 🍀🍀

Fiolek100 lubi tę wiadomość

Starania od 2022 🍼
    👩🏽 91 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
    🧔🏻‍♂️ 91 Obniżone parametry
    1️⃣04/24 CS ❌
    2️⃣06/24 CS ❌
    🏥 07/24 Zmiana kliniki
    🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
    3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
    4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
    5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
    27.01.25 8t 👼🏼 2.02.25 💔

Maj 2025 - za późno na IUI 🫣
    Czerwiec 2025 ➡️ 4 IUI ❔

Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...

Wysłany: 30 kwietnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis93 wrote:
    Tak, no ale u mnie tylko to wysokie amh wiec chyba muszę uwierzyć lekarzowi.
    Jeśli tylko wysokie AMH, to też mi się wydaje, że nie masz PCOS.
    Trzymam kciuki za dalsze plany 🍀 🤞

Alexis93 lubi tę wiadomość

• MoniaB Przyjaciółka

Wysłany: 30 kwietnia, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja miałam mieć dziś drugą inseminację, ale testy owulacyjne jeszcze wychodzą negatywne.. Może jutro. Lekarz powiedział, że jak wyjdzie pozytywny to otworzy 01.03 i mi zrobi w święto. Na nieszczęście dziś obudziłam się z katarem, szklistymi oczami i bólem gardła :( Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi..

Trzymam kciuki za wszystkie! :)

37💃❤️🏃40

Bez antykoncepcji od 11.2022
    Strania od 04.2024
    6 cs z Aromek

1️⃣ IUI 13.02.2025, Aromek + ovi 12.02, ⚪ 28.02
    🔄 IUI marzec - odwołane, lekarz na urlopie
    🔄 IUI kwiecień - odwołane, przeziębienie
    2️⃣ IUI 1.05 - Mensinorm + zivafert

Wyniki moje i nasienia ok.

Wysłany: 30 kwietnia, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaB wrote:
    Hej! Ja miałam mieć dziś drugą inseminację, ale testy owulacyjne jeszcze wychodzą negatywne.. Może jutro. Lekarz powiedział, że jak wyjdzie pozytywny to otworzy 01.03 i mi zrobi w święto. Na nieszczęście dziś obudziłam się z katarem, szklistymi oczami i bólem gardła :( Mam nadzieję, że to nie przeszkodzi..

Trzymam kciuki za wszystkie! :)

Lekarz bazuje na testach owulacyjnych zamiast na tym co widzi w usg i poziomie lh z krwi? Trochę słabo, bo testy owulacyjne mimo wszystko są o wiele mniej miarodajne. Jakiej wielkości miałaś pęcherzyk/i?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 18:23

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    AMH 3,47 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    14 dpo beta 360,6 🥹🍀
    19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
    Usg ➡️ 16.05 ⏳️
  • Lily1234 Koleżanka

Wysłany: 30 kwietnia, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BudyńŚmietankowy wrote:
    Lekarz bazuje na testach owulacyjnych zamiast na tym co widzi w usg i poziomie lh z krwi? Trochę słabo, bo testy owulacyjne mimo wszystko są o wiele mniej miarodajne. Jakiej wielkości miałaś pęcherzyk/i?

A Ty miałaś lh z krwi? 🫣 U mnie zawsze bazowała na USG i ostatnio dodatkowo robiłam testy owulacyjne

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie

Wysłany: 30 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    A Ty miałaś lh z krwi? 🫣 U mnie zawsze bazowała na USG i ostatnio dodatkowo robiłam testy owulacyjne

Tak, ale w sumie też tylko raz. Tak czy siak, lekarz wielokrotnie mi mówił i uspokajał, że nie ma co się sugerować testami owulacyjnymi, bo są zupełnie niemiarodajne i większość kobiet w ogóle wykonuje je w sposób nieprawidłowy.

Lily1234, Alexis93 lubią tę wiadomość

Ovitrelle 10.2024 ❌
    Clostibegyt 01.2025 ❌
    AMH 3,47 ✅️
    Zivafert 02.2025 ❌
    14 dpo beta 360,6 🥹🍀
    19 dpo beta 3335,6 🥹🍀
    Usg ➡️ 16.05 ⏳️
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ