X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Kochana, dobrze Cię rozumiem. Ale jeśli macie kwalifikację do IVF to może warto próbować 🙂
    Oczywiście Wasza decyzja czy podejdziecie do jeszcze jednej IUI. My osobiście zrezygnowaliśmy i nie żałuję, bo potrzebowaliśmy przerwy. Nasze głowy potrzebowały przerwy. A teraz z lepszym nastawieniem wkraczamy w in vitro 🙂 Podejmij taką decyzję jaką podpowiada Tobie serce ♥️

Dziękuję ❤️ to wszystko jest bardzo trudne. Mamy już zarezerwowany termin na podpisanie dokumentów do IVF 🙂 i bardzo się na to cieszę 🙂 wlała się we mnie nowa nadzieja. Mój Mąż nie wierzy, że uda się IUI i też cieszy się na IVF 🙂

Samaki lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
    8.07 - podpisanie dokumentów IVF
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 29 maja, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    My byliśmy podpisać dziś dokumenty i oficjalnie ruszamy z in vitro ❤️🥹
    W sobotę mamy kolejną wizytę i badania. Mam nadzieję, że to tego czasu dostanę 🐒.
    Jak tylko rozpocznie się nowy cykl to ruszam ze stymulacją. Jestem pełna nadziei 😊
    Trzymam kciuki za Ciebie. myślę, że i ja wkrótce dołączę do starań z in vitro. Ale narazie jeszcze jedną lub dwie inseminacji przed nami. Idę jutro na monitoring, ale to tak ze spokojem, bez presjii ale i większych nadzieji .. nastawiłam się już na in vitro .

Daga121222, Lily1234 lubią tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • aannddzzia Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Dziewczyny kto teraz pierwszy testuje. Nie ma tej pierwszej strony i brakuje aktualności:) niech wreszcie posypią się pozytywne testy 🍀🤞☺️
    Ja testuje 6 chyba ze nie wytrzymam to 5 😅

Daga121222, Lily1234 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️27 👱🏼‍♂️34

🧍🏼‍♂️Obniżone parametry nasienia : prawidłowa budowa 1% , plemniki żywe 48% , ruch całkowity 37% , fragmentacja 35%
    🧍🏼‍♀️PCO , reszta wyników dobra , jajowody drożne

29.04 1 IUI ❌
    24.05 2 IUI ❌
  • Sylaada Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    To nie ja tylko Monika ;)

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i są dwa piękne pęcherzyki :) Lekarz powiedziała, że we Wrocławiu klinika jest zamknięta w sobotę i możemy jechać do Katowic na IUI ale tak czy inaczej mamy kwalifikację do IVF... Więc teraz mam dylemat finansowy... Co myślicie? IUI to zawsze większa szansa ale podróż kosztuje, ovitrelle kosztuje i IUI kosztuje

A ja bym działała skoro jest na czym :)

Lily1234 lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'

Przygotowanie do 1 IUI 05.24
    Clostilbegyt 50mg
    Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Fertileme complex for women/men healthlabs
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nadzieja pierwszej IUI prysnęła. I powiem Wam, że jestem szczerze załamana. Brałam Clostilbegyt, zadziałał. Dziś na drugim monitoringu 9 dnia cyklu miałam aż 3 pęcherzyki ładnej wielkości. Kwalifikujące się do inseminacji w sobotę. I co..i nic, bo Clostilbegyt prawdopodobnie jednocześnie zahamował mi wzrost endometrium. Dziś w porywie było 4,9 mm. Odpuściliśmy po rozmowie z lekarzem. Jestem rozczarowana i zła również dlatego, że robię monitoring x cykli. Moje endometrium standardowo nie jest rewelacyjne i nikt nie uprzedził mnie, że ten lek może nie być korzystny w tym przypadku. Ponadto, lekarz pomimo słabego endometrium najpierw sugerował, że jest opcja, że można spróbować IUI w sobotę przy braniu leku na wzrost endometrium od dziś. Jak zaczęłam dyskusję dotyczącą tego, że hmm jakie są szanse, że aż tak przyrośnie? i umówimy się na IUI, Endo będzie za małe to i tak się nie uda - od razu zmiana stanowiska lekarza. Przyznał mi rację. Mówi, ok to nie robimy, zmieniamy lek w następnym cyklu (letrozole + vagirux) i teraz odpuszczamy. To bardzo przytłaczające, że tak trzeba pilnować tego aby nie przepalać bez sensu pieniędzy. Dziś wzięłam ovitrelle, mamy zakaz przytulanek. Będę sprawdzała za jakiś czas czy jest po owulacji, bo może być różnie. Lekarz uprzedził, że może zrobić się torbiel? Krwotoczna? Jakoś tak..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:16

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg
    Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    To nie ja tylko Monika ;)

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i są dwa piękne pęcherzyki :) Lekarz powiedziała, że we Wrocławiu klinika jest zamknięta w sobotę i możemy jechać do Katowic na IUI ale tak czy inaczej mamy kwalifikację do IVF... Więc teraz mam dylemat finansowy... Co myślicie? IUI to zawsze większa szansa ale podróż kosztuje, ovitrelle kosztuje i IUI kosztuje
    Tak tak poprawiłam później :)
    Kurcze ciężka decyzja ja bym pewnie odpuściła i działała naturalnie i spokojnie myślałam o ivf.

Sylaada przykro mi kiepska sytuacja, w iui niestety jest tyle niewiadomych, widzisz ja pół roku się szykowałam na to bo wiecznie cos. Lekarz proponował może Lenzetto ? Mi w dwa dni urosło na nim 3mm. I też jechaliśmy nie wiedząc czy dojdzie do IUI.

Lily1234 lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
  • Sylaada Koleżanka

Wysłany: 29 maja, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Tak tak poprawiłam później :)
    Kurcze ciężka decyzja ja bym pewnie odpuściła i działała naturalnie i spokojnie myślałam o ivf.

Sylaada przykro mi kiepska sytuacja, w iui niestety jest tyle niewiadomych, widzisz ja pół roku się szykowałam na to bo wiecznie cos. Lekarz proponował może Lenzetto ? Mi w dwa dni urosło na nim 3mm. I też jechaliśmy nie wiedząc czy dojdzie do IUI.

Nie. Mam zalecenie Letrozole zamiast Clostilbegyt i później wspierające endometrium Vagirux..
    Nie wiem może ja źle zrozumiałam, że byłby zapis na IUI w ciemno z gwarantowaną stratą pieniędzy nawet jak by nie było warunków do realizacji - czyli nadal słabe endo. Po rozmowie z lekarzem ostatecznie zrozumiałam, że szans nie ma. Nawet pytałam czy może jest szansa zrobić IUI w poniedziałek, aby był czas na polepszenie warunków. To też nie, bo już byłoby pewnie po owulacji. Strasznie zagubiona jestem. Niby już coś wiem, o czymś merytorycznie mogę z lekarzem pogadać to teraz czytając o Twoim przyroście 3mm sama nie wiem co myśleć. A może trzeba było na siłę próbować :( Mam kryzys bardzo się cieszę, że chodzę regularnie do psychologa i mam Was tu teraz, bo nie wiem jakbym dała z tym radę. Myślę, że też zbliżające się urodziny zaczynają na mnie działać bardzo presyjnie i depresyjnie wręcz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja, 22:45

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Natoszka Autorytet

Wysłany: 29 maja, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😘😘😘😘
    Melduje się, rzadko tu wpadam bo wpadłam w wir kończenia pracy magisterskiej ale podczytuję co u was. I cały czas trzymam mocno A was kciuki.
    Wysyłam mały update🫣
    U nas od dziś wjechała insulina bo mojej pani nie podoba się moja glikiemia na czczo, w ze schodzę z metforminy to każą mi zamienić na insulinę. Napłakałam się z nerwów bo czuję taką niesprawiedliwość.. Ale wkułam nic nie boli więc jeśli to dla dobra małej to jestem w stanie to znieść 😀
    Dodatkowo moje łożysko jest zbyt nisko i nadal mam na siebie bardzo uważać 🙂‍↕️ więc powiem, wam myślałam że wejdę w 2 trymestr z uśmiechem a co chwilę jednak niespodzianki, tym trudniej mi to zaakceptować bo byłam okazem zdrowia :)
    Ale nie ma tego złego, ważne że mała w brzuszku sobie rośnie😜😘😘😘

Sylaada, Lily1234, Chameleon_13, Daga121222, Ola8999, Szu_szu, Samaki lubią tę wiadomość

17.02.2025- Ovitrelle
    18.02.2025- Inseminacja I
    03.03.2025- beta HCG 124 <3
    05.03.2025 - beta HCG 298 <3
    10.03.2025- beta HCG 3098🥹
    15.03.2025- beta HCG 18783
    01.04.2025- Pierwsze USG
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 29 maja, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dasz radę ja też przeżywałam 35 a już zaraz 36 😬
    U mnie było tak że przyjechałam i od razu USG, dopiero potem mąż na oddanie, jakby endo nie urosło to nie wiem czy bym coś płaciła czy nie 😏 na monitoringu w poniedziałek wieczorem miałam 6,3mm a w środę rano na iui 9mm. Lenzetto (estradiol) brałam od 4dc jedna dawkę a od poniedziałku dwie. Cały dzień jadłam morele i orzechy 🤣 A stymulację miałam lametta (letrozol). Kilka dni po iui endo było nadal 9mm.

Sylaada lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Agaat Znajoma

Wysłany: 30 maja, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    Ja melduje, ze przyszedl okres 💀

Trzymam kciuki za wszystkie!

🫂

Starania od sierpnia 2023
    🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

AMH: 1,74
    HSG ✅ oba jajowody drożne
    Lekko obniżona ruchliwość plemników
    Reszta w normie
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
    ?.06.25 r. II IUI (letrozol)
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszłam dziś na monitoring 9 dc a tu pęcherzyk 27 mm . Dobrze, że miałam chłopa ze sobą robimy inseminacji dziś :) Edit: wszystko poszło dobrze, zostało podane 65 mln plemników wiec jest super !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 14:55

Monika1992, Agaat, Chameleon_13, Ola8999, aannddzzia, Lily1234, Daga121222, Samaki, Sylaada lubią tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Agaat Znajoma

Wysłany: 30 maja, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    U mnie niestety nadzieja pierwszej IUI prysnęła. I powiem Wam, że jestem szczerze załamana. Brałam Clostilbegyt, zadziałał. Dziś na drugim monitoringu 9 dnia cyklu miałam aż 3 pęcherzyki ładnej wielkości. Kwalifikujące się do inseminacji w sobotę. I co..i nic, bo Clostilbegyt prawdopodobnie jednocześnie zahamował mi wzrost endometrium. Dziś w porywie było 4,9 mm. Odpuściliśmy po rozmowie z lekarzem. Jestem rozczarowana i zła również dlatego, że robię monitoring x cykli. Moje endometrium standardowo nie jest rewelacyjne i nikt nie uprzedził mnie, że ten lek może nie być korzystny w tym przypadku. Ponadto, lekarz pomimo słabego endometrium najpierw sugerował, że jest opcja, że można spróbować IUI w sobotę przy braniu leku na wzrost endometrium od dziś. Jak zaczęłam dyskusję dotyczącą tego, że hmm jakie są szanse, że aż tak przyrośnie? i umówimy się na IUI, Endo będzie za małe to i tak się nie uda - od razu zmiana stanowiska lekarza. Przyznał mi rację. Mówi, ok to nie robimy, zmieniamy lek w następnym cyklu (letrozole + vagirux) i teraz odpuszczamy. To bardzo przytłaczające, że tak trzeba pilnować tego aby nie przepalać bez sensu pieniędzy. Dziś wzięłam ovitrelle, mamy zakaz przytulanek. Będę sprawdzała za jakiś czas czy jest po owulacji, bo może być różnie. Lekarz uprzedził, że może zrobić się torbiel? Krwotoczna? Jakoś tak..

Przykro mi, że Twoja pierwsza IUI się nie odbędzie 😞 Ale jak już wszystkie wiemy, starania uczą cierpliwości, więc mam nadzieję, że Twoja zostanie nagrodzona w następnym cyklu! 🍀

🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

Reszta w normie

• Agaat Znajoma

Wysłany: 30 maja, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Nat@laa! Trzymamy kciuki!

Ja dzisiaj wkraczam w 1dc, więc jak pójdzie w takim tempie, jak ostatnio, to 2 IUI będziemy mieć w okolicy 10.06.

Ale mimo wszystko, przez tą frustrację na klinikę i wieczne niedoinformowanie, dla własnego spokoju ducha umówiłam się równocześnie do innego gina. Mam nadzieję, że poświęci jednak więcej uwagi na znalezienie przyczyny niepowodzeń i przyczynę niepękających i przetrwałych pęcherzyków, z którymi mam coraz większy problem. Doszłam do wniosku, że tyle wydajemy na klinikę, że kolejne 250 zł nie zrobi różnicy, a być może ktoś się w końcu temu przyjrzy i da nam nową nadzieję...

🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

Reszta w normie

• Chameleon_13 Ekspertka

Wysłany: 30 maja, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Dziewczyny przyszłam dziś na monitoring 9 dc a tu pęcherzyk 27 mm . Dobrze, że miałam chłopa ze sobą robimy inseminacji dziś :)
    Ale wielki pęcherzyk 🙂 powodzenia ✊🏼

Ja mialam wczoraj IUI, ale nie mam wielkich oczekiwań bo nasienie było średnie (u nas stanowczo dłuższe przerwy są korzystniejsze).
    Planuje jeszcze jedno IUI, a później przechodzimy do IVF. Lekarz mówi, że z kwalifikacją pójdzie gładko.

Powodzenia wszystkim 🍀

Nat@laa, aannddzzia, Lily1234 lubią tę wiadomość

Starania od 2022 🍼
    👩🏽 91 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
    🧔🏻‍♂️ 91 Obniżone parametry
    1️⃣04/24 CS ❌
    2️⃣06/24 CS ❌
    🏥 07/24 Zmiana kliniki
    🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
    3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
    4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
    5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
    10.01. mamy ❤️ 5t6d CRL 0.31cm
    27.01.25 8t 👼🏼 🤍 2.02.25 💔🩸
    Trombofilia-MTHFR ; SERPINE1 w układach heterozygotycznych
    6️⃣05/05/25 CS/ IUI odwołana 🫣
    7️⃣29/05/25 CS/🧪 4 IUI ❔ 🍀🤞🏼💫

🤍Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...🤍
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natala, Chameleon powodzenia 🍀🍀🤞🤞
    Natoszka spokoju na dalsza część ciąży 🌷

Chameleon_13, Nat@laa lubią tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Fiolek100 Przyjaciółka

Wysłany: 30 maja, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwonil szpital wlasnie - dostali kase wiec startuja z nowymi kwalifikacjami do ivf <3
    mamy wizyte juz w srode - mega sie ciesze :)

Chameleon_13, Alexis93, Ola8999, Lily1234, Daga121222, Samaki, Sylaada, Nat@laa, anett13 lubią tę wiadomość

♀️35 ♂️35
    05.21 - córka

👩🏻 IO, nadczynność tarczycy (choroba gravesa basedowa, wyniki w miare pod kontrola)

AMH 0.4
    Drożność ☑️

starania naturalne o rodzeństwo od 2024, z pomocą medyczną od 03.2025

12.03 - 1 IUI (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ (cb)
    11.04 - 2 IUI (aromek, ovitrelle, utrogestan) ❌
    12.05 - 3 IUI (aromek, utrogestan) ❌
    25.06 - plan leczenia + start stymulacji do IVF
  • Hej Tereska Debiutantka

Wysłany: 30 maja, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduję, że we wtorek zrobiłam test i pokazała się druga ale bardzooo delikatne kreska, tego samego dnia poleciałam na betę i wyszła 15, dziś powtarzałam i jest 74,8. Dziś mam konsultacje z lekarzem jak dalej przyholować leki i w poniedziałek kolejna beta 🤞🏼

aannddzzia, Ola8999, Chameleon_13, Monika1992, Lily1234, Agaat, Daga121222, Samaki, Sylaada, Nat@laa, Szu_szu, anett13, Fiolek100 lubią tę wiadomość

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tereska wrote:
    Ja melduję, że we wtorek zrobiłam test i pokazała się druga ale bardzooo delikatne kreska, tego samego dnia poleciałam na betę i wyszła 15, dziś powtarzałam i jest 74,8. Dziś mam konsultacje z lekarzem jak dalej przyholować leki i w poniedziałek kolejna beta 🤞🏼
    Hej gratulacje 🌷 to była pierwsza iui tak ?

Hej Tereska lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
  • Hej Tereska Debiutantka

Wysłany: 30 maja, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Hej gratulacje 🌷 to była pierwsza iui tak ?

Tak, pierwsza :)

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 30 maja, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiolek100 wrote:
    zadzwonil szpital wlasnie - dostali kase wiec startuja z nowymi kwalifikacjami do ivf <3
    mamy wizyte juz w srode - mega sie ciesze :)
    Super, ja to się obawiam że z kolejna klinika mi nie wyjdzie bo braknie kasy, ostatnio czytałam o jakiejś klinice w Gdyni. Ale widzie że kasa zaczyna napływać 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja, 16:26

Fiolek100 lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️