X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dziewczyny a ja tutaj wracam z wieściami co u mnie. Byłam na USG w 18dc po wcześniej odwołanym pierwszym IUI. Brałam w tym cyklu Clostilbegyt. W 9dc miałam 3 ładne pęcherzyki. Zalecenie ovitrelle po decyzji odwołania IUI. Co się okazało. Dwa pęcherzyki pękły. W międzyczasie doszedł jeszcze jeden i jeszcze jeden, który został z pierwotnych 3 nie pękł. Jest torbiel i to duża 5,14/4,29cm...Od jakiś dwóch dni czułam, że brzuch jest twardy, mam zaparcia, brzuch duży. Wyobraźcie sobie pewnie moją minę jak lekarz oznajmij, że jest ryzyko skrętu jajnika i jego martwicy. Mam się oszczędzać, nie ćwiczyć dostałam też Orgametril na 10 dni, chyba spora dawka 3x1 i niestety od razu łapie skutki uboczne. Mgła mozgowa jest u mnie koszmarna. Czy któraś z Was miała przypadek takiej dużej torbieli po stymulacji? Mam nadzieję , że jest szansa, że to się wchłonie..

Kurde, przykro kochana, oszczędzaj się :( kiedy masz przyjść na wizytę kontrolną by sprawdzić czy się wchłonęło!

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
    Starania od październik 2021
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@laa wrote:
    Ja też w piątek ale to już beta w klinice. dziś 10 dzień po IUI i już mnie korci :) ale boje się że zastrzyk jeszcze wyjdzie, bo dostałam go w dniu inseminacji (u nas było szybko w 8 dc )
    U mnie jutro 7 dzień po iui 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 18:12

Lily1234, Nat@laa, Kwiecista94, Carrie12 lubią tę wiadomość

• Carrie12 Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Melduję, że u mnie inseminacja wypada wstępnie na przyszły piątek. Będę dawała znać :)

Czy jako doświadczone koleżanki, mogłybyście podzielić się swoimi radami jak wesprzeć dobrą inseminację?
    Olej z wiesiołka, sok z granatu? Przyjmę wszystko :)

Lily1234, Nat@laa, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

Endometrioza + Trombofilia

12.2023 - początek starań
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalla i Chameleon trzymacie się przed piątkowym testowaniem? 🙂 Gdyby nie ovitrelle już dzisiaj bym nie wytrzymała i sprawdzała 😅

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
    8.07 - podpisanie dokumentów IVF
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Natalla i Chameleon trzymacie się przed piątkowym testowaniem? 🙂 Gdyby nie ovitrelle już dzisiaj bym nie wytrzymała i sprawdzała 😅
    a gdzie tam ! mój facet namówił mnie wczoraj wieczorem na test. Oczywiście jedna kreska, zresztą brzuch pobolewa mnie już okresowo. Ale ja jestem nastawiona na in vitro także te inseminacji na zasadzie zaliczenia, aby zakwalifikowali nas do programu. I będę gadać w piątek z lekarzem żeby już ta czwarta może odpuścić? zastanawiamy się też nad tym czy nie zrobić od razu in vitro komercyjne … będziemy decydować w piątek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 09:34

Lily1234, Kwiecista94, kitka_ lubią tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Nat@laa Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Cześć!

Melduję, że u mnie inseminacja wypada wstępnie na przyszły piątek. Będę dawała znać :)

Czy jako doświadczone koleżanki, mogłybyście podzielić się swoimi radami jak wesprzeć dobrą inseminację?
    Wiesz co kochana ? Ja uważam że trzeba względnie o siebie dbać i jak się ma udać to się uda … nie wierzę w cudowne sposoby ani leki. Bierz witaminy, ważna jest aktywność fizyczna, zdrowe jedzenie i brak większych stresów :) ale tego trzeba pilnować cały czas nie tylko planując ciążę . Rozumiecie o co mi chodzi

Carrie12, Lily1234, Kwiecista94, Ola8999 lubią tę wiadomość

10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niech posypią się pozytywne informację bo coś mało ich tutaj ostatnio:)

Nat@laa, Samaki, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Frajda Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które testujecie w najbliższym czasie, jakieś przeczucia, objawy? ☺️ Trzymam kciuki za jak najlepsze wiadomości ✊🏻
    Sylaada, zdrówka! 🫶🏻 jakby sam nasz problem to było mało 😖 mam nadzieję, że torbiel się szybko wchłonie.

Samaki, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ⏳czerwiec IUI 🍀
  • Chameleon_13 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Ja czekam do okresu, bo nie mam co się nastawiać na pozytyw. Progesteron w tym cyklu po owulacji wyjątkowo nisko (poniżej 10). Brzuch już boli okresowo. Psychicznie nastawiam się na kolejną IUI i pewnie ostatnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 19:16

Kwiecista94 lubi tę wiadomość

Starania od 2022 🍼
    👩🏽 91 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
    🧔🏻‍♂️ 91 Obniżone parametry
    1️⃣04/24 CS ❌
    2️⃣06/24 CS ❌
    🏥 07/24 Zmiana kliniki
    🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
    3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
    4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
    5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
    10.01. mamy ❤️ 5t6d CRL 0.31cm
    27.01.25 8t 👼🏼 🤍 2.02.25 💔🩸
    Trombofilia-MTHFR ; SERPINE1 w układach heterozygotycznych
    6️⃣05/05/25 CS/ IUI odwołana 🫣
    7️⃣29/05/25 CS/🧪 4 IUI ❌

🤍Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...🤍
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Cześć!

Ja na którejś wizycie zapytałam lekarza o różne specyfiki, typu olej z wiesiołka, zioła Ojca Sroki, co o tym sądzi. Uśmiechnął się tylko i powiedział "nie szkodzą". Zatem z medycznego punktu widzenia chyba niewiele wnoszą o ile coś wgl. Aczkolwiek niektóre dziewczyny twierdzą, że im pomogło. Ile w tym prawdy, a ile zbiegu okoliczności to nie wiem.
    Na pewno unikaj stresów w miarę możliwości. Tylko spokój nas uratuje 😁. Wiem, łatwo mówić, ale w tym czekaniu chyba tylko to nam pozostało. Nie nakręcaj się na pozytyw lub negatyw. Co ma być to będzie 😊

Carrie12 lubi tę wiadomość

• Hej Tereska Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Cześć!

Z mojego doświadczenia mogę polecić bardzo akupunkturę :) i pod kątem niepłodności i redukcji stresu. Ja przez długie starania mocno się stresowałam i ogromne ciśnienie na siebie nakładałam ale serio po pierwszej sesji przed IUI i tak samo po drugiej ( jakieś 5 dni po IUI) poczułam ogromną różnicę, a uważam że stan naszej głowy i przewlekły stres też robi swoje przy staraniach. Może miedzy innymi dlatego zobaczyłam potem II :) bo serio w żadnym cyklu nie czułam takiego luzu jak w tym co miałam akupunkturę.

Nat@laa, kitka_ lubią tę wiadomość

• Frajda Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tereska, super, że udała się pierwsza IUI. Wiadomo co było u Was problemem?
    Ja w zeszłym roku chodziłam na akupunkturę, miałam 11 zabiegów, w ciążę nie zaszłam. Nie wiedziałam jeszcze wtedy, że nam IO. Na pewno zabiegi bardzo mnie relaksowały i poprawiły moją psychikę, z którą było krucho w tamtym czasie. Jakby było mnie stać to na pewno chciałabym kontynuować, bo wierzę, że pomaga 🙂

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    ❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
    ⏳czerwiec IUI 🍀
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki nie ma 🐒 jest nadzieja 🥹 ale też już jestem umówioną na IVF

On & Ona 30 lat

• Hej Tereska Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Tereska, super, że udała się pierwsza IUI. Wiadomo co było u Was problemem?
    Ja w zeszłym roku chodziłam na akupunkturę, miałam 11 zabiegów, w ciążę nie zaszłam. Nie wiedziałam jeszcze wtedy, że nam IO. Na pewno zabiegi bardzo mnie relaksowały i poprawiły moją psychikę, z którą było krucho w tamtym czasie. Jakby było mnie stać to na pewno chciałabym kontynuować, bo wierzę, że pomaga 🙂

Nie znamy niestety dokładniej przyczyny. U mnie problemy takie jak IO, PCOS, niedoczynność tarczycy, SIBO i IMO ale wszystko ładnie wyprowadzone dieta, lekami i suplami już dawno, a mimo wszystko 1,5 roku starań. Kiedyś na tym wątku czytałam, że śluz kobiety może wybijać plemniki ale nie robiłam tego badania. Może to było u nas problemem 🤷🏼‍♀️

Frajda lubi tę wiadomość

• Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carrie12 wrote:
    Cześć!

Trzymam mocno kciuki! ❤️

U mnie nie sprawdziły się żadne triki więc nie wiem w sumie czy coś polecić :(

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
  • Agaat Znajoma

Wysłany: 10 czerwca, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wszystkim testującym w tym tygodniu! 🍀

Krótki update, co u mnie:
    Dzisiaj podeszliśmy do II IUI. Niby 2 pęcherzyki na prawym jajniku, ale jeden z nich raczej jest przetrwały z poprzedniego cyklu. Znowu strasznie mnie poharatali przy całej procedurze, bo dojście do jajników jest tak trudne ze względu na moją budowę, że moja IUI trwa 30 minut 😫 Jestem podłamana, bo skoro z IUI mają problem, to co będzie w przypadku punkcji jajników przed IVF…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 21:59

Starania od sierpnia 2023
    🧔‍♂️ 35
    👩‍🦰 30

AMH: 1,74
    HSG ✅ oba jajowody drożne
    Lekko obniżona ruchliwość plemników
    Reszta w normie
    Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna

16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
    10.06.25 r. II IUI (letrozol+ovitrelle) 🍀
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

Dzisiaj podeszliśmy do II IUI. Niby 2 pęcherzyki na prawym jajniku, ale jeden z nich raczej jest przetrwały z poprzedniego cyklu. Znowu strasznie mnie poharatali przy całej procedurze, bo dojście do jajników jest tak trudne ze względu na moją budowę, że moja IUI trwa 30 minut 😫 Jestem podłamana, bo skoro z IUI mają problem, to co będzie w przypadku punkcji jajników przed IVF…

Trzeba być dobrej myśli!

Czyli za 15 dni można testować.

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
  • Kwiecista94 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z którego jajnika macie zazwyczaj owulację?dominujace
    Pęcherzyki? U mnie zawsze prawy.
    W przeciągu ostatnich 3 lat z lewego było 2 razy i ten cykl 3

👩‍💼30 🏋️30
    👫8
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiaj jest 13 dzień od zastrzyku i 11 dpo i wyszła mi delikatna kreska. Czy myślicie, że to może być jeszcze ovitrelle? 🫣

Ola8999, Agaat, Kwiecista94 lubią tę wiadomość

On & Ona 30 lat

• Samaki Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaat wrote:

🫂 Choo na tulasa 🫂 Nie martw się na zapas. Może to będzie akurat szczęśliwy cykl 🤞🏼☺️. Trzymam za to mocno kciuki 🤞🏼🤞🏼.

Agaat lubi tę wiadomość

‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ