*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylaada wrote:Dziewczyny a ja tutaj wracam z wieściami co u mnie. Byłam na USG w 18dc po wcześniej odwołanym pierwszym IUI. Brałam w tym cyklu Clostilbegyt. W 9dc miałam 3 ładne pęcherzyki. Zalecenie ovitrelle po decyzji odwołania IUI. Co się okazało. Dwa pęcherzyki pękły. W międzyczasie doszedł jeszcze jeden i jeszcze jeden, który został z pierwotnych 3 nie pękł. Jest torbiel i to duża 5,14/4,29cm...Od jakiś dwóch dni czułam, że brzuch jest twardy, mam zaparcia, brzuch duży. Wyobraźcie sobie pewnie moją minę jak lekarz oznajmij, że jest ryzyko skrętu jajnika i jego martwicy. Mam się oszczędzać, nie ćwiczyć dostałam też Orgametril na 10 dni, chyba spora dawka 3x1 i niestety od razu łapie skutki uboczne. Mgła mozgowa jest u mnie koszmarna. Czy któraś z Was miała przypadek takiej dużej torbieli po stymulacji? Mam nadzieję , że jest szansa, że to się wchłonie..
Kurde, przykro kochana, oszczędzaj siękiedy masz przyjść na wizytę kontrolną by sprawdzić czy się wchłonęło!
👩💼30 🏋️30
👫8
Starania od październik 2021 -
Nat@laa wrote:Ja też w piątek ale to już beta w klinice. dziś 10 dzień po IUI i już mnie korci
ale boje się że zastrzyk jeszcze wyjdzie, bo dostałam go w dniu inseminacji (u nas było szybko w 8 dc )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca, 18:12
Lily1234, Nat@laa, Kwiecista94, Carrie12 lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Melduję, że u mnie inseminacja wypada wstępnie na przyszły piątek. Będę dawała znać
Czy jako doświadczone koleżanki, mogłybyście podzielić się swoimi radami jak wesprzeć dobrą inseminację?
Olej z wiesiołka, sok z granatu? Przyjmę wszystkoLily1234, Nat@laa, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
Endometrioza + Trombofilia
12.2023 - początek starań -
Natalla i Chameleon trzymacie się przed piątkowym testowaniem? 🙂 Gdyby nie ovitrelle już dzisiaj bym nie wytrzymała i sprawdzała 😅
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie
Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
8.07 - podpisanie dokumentów IVF -
Lily1234 wrote:Natalla i Chameleon trzymacie się przed piątkowym testowaniem? 🙂 Gdyby nie ovitrelle już dzisiaj bym nie wytrzymała i sprawdzała 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 09:34
Lily1234, Kwiecista94, kitka_ lubią tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015 -
Carrie12 wrote:Cześć!
Melduję, że u mnie inseminacja wypada wstępnie na przyszły piątek. Będę dawała znać
Czy jako doświadczone koleżanki, mogłybyście podzielić się swoimi radami jak wesprzeć dobrą inseminację?
Olej z wiesiołka, sok z granatu? Przyjmę wszystkoale tego trzeba pilnować cały czas nie tylko planując ciążę . Rozumiecie o co mi chodzi
Carrie12, Lily1234, Kwiecista94, Ola8999 lubią tę wiadomość
10.04.25 IUI pierwsze (aromek, ovitrelle, luteina) ❌ 06. 05.25 IUI drugie (aromek,zivafert, luteina) ❌ 30.05 IUI trzecie (Obniżone parametry nasienia) 💊(ona) koenzym q10, biosteron, Ten fertil Amh, kwasy Dha, kolagen primabiotic 💊(on) ferti duo, kolagen, Wit d, testavan gel 👧 -2015 -
Dziewczyny niech posypią się pozytywne informację bo coś mało ich tutaj ostatnio:)
Nat@laa, Samaki, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które testujecie w najbliższym czasie, jakieś przeczucia, objawy? ☺️ Trzymam kciuki za jak najlepsze wiadomości ✊🏻
Sylaada, zdrówka! 🫶🏻 jakby sam nasz problem to było mało 😖 mam nadzieję, że torbiel się szybko wchłonie.Samaki, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
⏳czerwiec IUI 🍀 -
Lily1234 wrote:Natalla i Chameleon trzymacie się przed piątkowym testowaniem? 🙂 Gdyby nie ovitrelle już dzisiaj bym nie wytrzymała i sprawdzała 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 19:16
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
Starania od 2022 🍼
👩🏽 91 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 91 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
10.01. mamy ❤️ 5t6d CRL 0.31cm
27.01.25 8t 👼🏼 🤍 2.02.25 💔🩸
Trombofilia-MTHFR ; SERPINE1 w układach heterozygotycznych
6️⃣05/05/25 CS/ IUI odwołana 🫣
7️⃣29/05/25 CS/🧪 4 IUI ❌
🤍Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz...🤍 -
Olej z wiesiołka, sok z granatu? Przyjmę wszystko
Na pewno unikaj stresów w miarę możliwości. Tylko spokój nas uratuje 😁. Wiem, łatwo mówić, ale w tym czekaniu chyba tylko to nam pozostało. Nie nakręcaj się na pozytyw lub negatyw. Co ma być to będzie 😊
Carrie12 lubi tę wiadomość
-
Z mojego doświadczenia mogę polecić bardzo akupunkturęi pod kątem niepłodności i redukcji stresu. Ja przez długie starania mocno się stresowałam i ogromne ciśnienie na siebie nakładałam ale serio po pierwszej sesji przed IUI i tak samo po drugiej ( jakieś 5 dni po IUI) poczułam ogromną różnicę, a uważam że stan naszej głowy i przewlekły stres też robi swoje przy staraniach. Może miedzy innymi dlatego zobaczyłam potem II
bo serio w żadnym cyklu nie czułam takiego luzu jak w tym co miałam akupunkturę.
Nat@laa, kitka_ lubią tę wiadomość
-
Tereska, super, że udała się pierwsza IUI. Wiadomo co było u Was problemem?
Ja w zeszłym roku chodziłam na akupunkturę, miałam 11 zabiegów, w ciążę nie zaszłam. Nie wiedziałam jeszcze wtedy, że nam IO. Na pewno zabiegi bardzo mnie relaksowały i poprawiły moją psychikę, z którą było krucho w tamtym czasie. Jakby było mnie stać to na pewno chciałabym kontynuować, bo wierzę, że pomaga 🙂Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
⏳czerwiec IUI 🍀 -
Póki nie ma 🐒 jest nadzieja 🥹 ale też już jestem umówioną na IVFOn & Ona 30 lat
Frajda wrote:Tereska, super, że udała się pierwsza IUI. Wiadomo co było u Was problemem?
Ja w zeszłym roku chodziłam na akupunkturę, miałam 11 zabiegów, w ciążę nie zaszłam. Nie wiedziałam jeszcze wtedy, że nam IO. Na pewno zabiegi bardzo mnie relaksowały i poprawiły moją psychikę, z którą było krucho w tamtym czasie. Jakby było mnie stać to na pewno chciałabym kontynuować, bo wierzę, że pomaga 🙂
Nie znamy niestety dokładniej przyczyny. U mnie problemy takie jak IO, PCOS, niedoczynność tarczycy, SIBO i IMO ale wszystko ładnie wyprowadzone dieta, lekami i suplami już dawno, a mimo wszystko 1,5 roku starań. Kiedyś na tym wątku czytałam, że śluz kobiety może wybijać plemniki ale nie robiłam tego badania. Może to było u nas problemem 🤷🏼♀️Frajda lubi tę wiadomość
-
Trzymam mocno kciuki! ❤️
U mnie nie sprawdziły się żadne triki więc nie wiem w sumie czy coś polecić👩💼30 🏋️30
👫8
Powodzenia wszystkim testującym w tym tygodniu! 🍀
Krótki update, co u mnie:
Dzisiaj podeszliśmy do II IUI. Niby 2 pęcherzyki na prawym jajniku, ale jeden z nich raczej jest przetrwały z poprzedniego cyklu. Znowu strasznie mnie poharatali przy całej procedurze, bo dojście do jajników jest tak trudne ze względu na moją budowę, że moja IUI trwa 30 minut 😫 Jestem podłamana, bo skoro z IUI mają problem, to co będzie w przypadku punkcji jajników przed IVF…Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca, 21:59
Starania od sierpnia 2023
🧔♂️ 35
👩🦰 30
AMH: 1,74
HSG ✅ oba jajowody drożne
Lekko obniżona ruchliwość plemników
Reszta w normie
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
10.06.25 r. II IUI (letrozol+ovitrelle) 🍀 -
Agaat wrote:Powodzenia wszystkim testującym w tym tygodniu! 🍀
Dzisiaj podeszliśmy do II IUI. Niby 2 pęcherzyki na prawym jajniku, ale jeden z nich raczej jest przetrwały z poprzedniego cyklu. Znowu strasznie mnie poharatali przy całej procedurze, bo dojście do jajników jest tak trudne ze względu na moją budowę, że moja IUI trwa 30 minut 😫 Jestem podłamana, bo skoro z IUI mają problem, to co będzie w przypadku punkcji jajników przed IVF…
Trzeba być dobrej myśli!
Czyli za 15 dni można testować.
👩💼30 🏋️30
👫8
Dziewczyny, dzisiaj jest 13 dzień od zastrzyku i 11 dpo i wyszła mi delikatna kreska. Czy myślicie, że to może być jeszcze ovitrelle? 🫣
Ola8999, Agaat, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Agaat wrote:Powodzenia wszystkim testującym w tym tygodniu! 🍀
Dzisiaj podeszliśmy do II IUI. Niby 2 pęcherzyki na prawym jajniku, ale jeden z nich raczej jest przetrwały z poprzedniego cyklu. Znowu strasznie mnie poharatali przy całej procedurze, bo dojście do jajników jest tak trudne ze względu na moją budowę, że moja IUI trwa 30 minut 😫 Jestem podłamana, bo skoro z IUI mają problem, to co będzie w przypadku punkcji jajników przed IVF…Agaat lubi tę wiadomość