*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś miałam badania i wizytę u lekarza, więc przyszłam podzielić się z Wami co u mnie.
W środę (11.06) mam zaplanowany zabieg pobierania jajeczek 🤞🏻
A na poniedziałek (16.06) mam zaplanowany pierwszy transfer zarodka 🥹🍀
Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.
Lekarz podejrzewa u mnie polipa endometrialnego, ale stwierdził, że to może być po prostu jakaś nierówność/cień. Jest to bardzo dobry lekarz, więc ufam jego słowom.
Ale jeśli transfer by się nie powiódł to warto bym zrobiła histeroskopie.
Aczkolwiek pocieszał mnie, że wszystko będzie dobrze 🙂
Miałam dziś strasznego doła, dlatego dopiero teraz daje znać. Miałam jakiś spadek hormonalny, być może przez te wszystkie zastrzyki… od wczoraj właśnie zaczęły się u mnie wahania nastroju, brzuch zaczyna doskwierać.
Aby wytrwać do środy 🫣
Lily1234, aannddzzia, Monika1992, kitka_, Frajda lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
Leczenie w klinice od: 10.2024
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja
16.06 ➡️ transfer 🤞🏻 -
Dango wrote:Hejka! Ten wątek był dla mnie skarbnicą informacji, gdy czytałam o inseminacji i gdy później, po pierwszym podejściu, czekałam na dzień testu.
Niestety też dołożył mi stresu, bo dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział o migdałach czy soku z granatu - no przecież mogłam się tego też doszukać sama - wiecie, takie wyrzuty...
Do tego kiepskie endometrium w dniu inseminacji 5,6 - porównując do Waszych, to aż chciało mi się płakać... Ovitrelle podane zaraz po samej inseminacji - a u Was na ogół dzień wcześniej. Po prostu wszystko szło nie tak, byłam załamana, spisałam ten cykl na straty i nastawiałam się mentalnie na drugie podejście. Ale jakimś cudem testy wyszły pozytywne, beta rosła, a dziś byłam na pierwszej wizycie i udało się, jest serduszko.
Ginekolożka sama stwierdziła, że nie wierzy, że to się udało, ale tak po prostu musiało być. Chcę tylko napisać osobom, które tak jak ja, strasznie się stresowały, że wszystko jest "do dupy", że zawsze jest nadzieja. W tak wrażliwym czasie dodatkowy stres nie jest nam potrzebny!
Trzymam kciuki za testujące - obyście wkrótce zobaczyły dwie kreski❤️
Wow gratulacje! A mogę zapytać jakie miałaś endometrium przy USG gdzie padła decyzja o IUI? Ja miałam 4,9mm i dlatego była rezygnacja..dwa dni później wypadałoby IUI♀️ 90' ♂️ 90'
Przygotowanie do 1 IUI 05.24
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24, ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków
USG 18dc torbiel 5,14/4,29 cm 💊Orgametril
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Fertileme complex for women/men healthlabs
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Daga121222 wrote:Dziś miałam badania i wizytę u lekarza, więc przyszłam podzielić się z Wami co u mnie.
Lekarz podejrzewa u mnie polipa endometrialnego, ale stwierdził, że to może być po prostu jakaś nierówność/cień. Jest to bardzo dobry lekarz, więc ufam jego słowom.
Miałam dziś strasznego doła, dlatego dopiero teraz daje znać. Miałam jakiś spadek hormonalny, być może przez te wszystkie zastrzyki… od wczoraj właśnie zaczęły się u mnie wahania nastroju, brzuch zaczyna doskwierać.
Aby wytrwać do środy 🫣
Trzymam za Ciebie kciuki!!!Daga121222 lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24, ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Dziewczyny a ja tutaj wracam z wieściami co u mnie. Byłam na USG w 18dc po wcześniej odwołanym pierwszym IUI. Brałam w tym cyklu Clostilbegyt. W 9dc miałam 3 ładne pęcherzyki. Zalecenie ovitrelle po decyzji odwołania IUI. Co się okazało. Dwa pęcherzyki pękły. W międzyczasie doszedł jeszcze jeden i jeszcze jeden, który został z pierwotnych 3 nie pękł. Jest torbiel i to duża 5,14/4,29cm...Od jakiś dwóch dni czułam, że brzuch jest twardy, mam zaparcia, brzuch duży. Wyobraźcie sobie pewnie moją minę jak lekarz oznajmij, że jest ryzyko skrętu jajnika i jego martwicy. Mam się oszczędzać, nie ćwiczyć dostałam też Orgametril na 10 dni, chyba spora dawka 3x1 i niestety od razu łapie skutki uboczne. Mgła mozgowa jest u mnie koszmarna. Czy któraś z Was miała przypadek takiej dużej torbieli po stymulacji? Mam nadzieję , że jest szansa, że to się wchłonie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 22:02
♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Sylaada wrote:Wow gratulacje! A mogę zapytać jakie miałaś endometrium przy USG gdzie padła decyzja o IUI? Ja miałam 4,9mm i dlatego była rezygnacja..dwa dni później wypadałoby IUI
Dwa dni przed owulacją było też 4,9mm, dlatego dostałam zalecenie kupna Maxon forte (lek na erekcję) i stosowania codziennie 2 tabletek (100mg) dopochwowo. Byłam w kilku aptekach, żeby to kupić, bo nigdzie nie było, a jak dostałam, to patrzyli na mnie jak na wariatkę, że biorę od razu 2 opakowania 😅
W ten sam dzień zaaplikowałam 2 tabletki, dzień później 2 tabletki i w dzień inseminacji od rana również 2.
Oczywiście byłam pełna obaw, bo dr gpt podpowiadał, że to nie do końca bezpieczna metoda (i nie wolno stosować dopochwowo) i gdyby nie to, że jestem pod opieką kliniki leczenia niepłodności, to bałabym się temu zaufać.
Przykro mi, że w Twoim przypadku podjęto decyzję o rezygnacji 🫂 Wydaje mi się, że moja pani doktor zrobiła tę inseminację, żeby ją "odbębnić" przed IVF, bo udokumentowanego starania w tej klinice mieliśmy 10 miesięcy i planowała maj, czerwiec, lipiec IUI, w sierpniu już IVF.36👩 38🧔♂️+ 🐈
09.2024 💔
07.05.2025 IUI
19.05.2025 ⏸️
06.06.2025 jest ❤️ -
Daga121222 wrote:Dziś miałam badania i wizytę u lekarza, więc przyszłam podzielić się z Wami co u mnie.
Aby wytrwać do środy 🫣♀️ 33 l
♂️ 34 l
Starania od 07.2024
♀️ 🆗
♀️Metformax Euthyrox Inofem
♂️ Mała ruchliwość plemników, duża fragmentacja DNA, wysoki stres oksydacyjny
♂️Zmiana trybu życia i suplementacja od grudnia 2024
10cs naturalnie:
26.04 ⏸️🍀
17dpo Beta HCG 587.9
Progesteron 23.2
28.04
19 dpo Beta HCG 1532.84
Progesteron 22.5
TSH 1.6
29.04 -pęcherzyk ciążowy 6.1mm w macicy 🍀♥️
06.05 - widoczny pęcherzyk żółtkowy
13.05 - fasolka z serduszkiem 🍀♥️
20.05- 1.4cm 👶 ♥️
03.06 - 3cm dzidziusia 🥰
Termin 01.01.2025 🫣
-
Samaki, Sylaada, Szczęściara dziękuję 🥰
Sylaada 🫂 mogę tylko się domyślać jaką miałaś minę.. mam nadzieję, że obejdzie się bez powikłań i ta torbiel się wchłonie 🥺
Trzymam minimo kciuki i dawaj znać jak coś się zmieni 😚👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
11.06 ➡️ punkcja
16.06 ➡️ transfer 🤞🏻 -
anett, przykro mi 🫂starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌ -
Sylaada wrote:Dziewczyny a ja tutaj wracam z wieściami co u mnie. Byłam na USG w 18dc po wcześniej odwołanym pierwszym IUI. Brałam w tym cyklu Clostilbegyt. W 9dc miałam 3 ładne pęcherzyki. Zalecenie ovitrelle po decyzji odwołania IUI. Co się okazało. Dwa pęcherzyki pękły. W międzyczasie doszedł jeszcze jeden i jeszcze jeden, który został z pierwotnych 3 nie pękł. Jest torbiel i to duża 5,14/4,29cm...Od jakiś dwóch dni czułam, że brzuch jest twardy, mam zaparcia, brzuch duży. Wyobraźcie sobie pewnie moją minę jak lekarz oznajmij, że jest ryzyko skrętu jajnika i jego martwicy. Mam się oszczędzać, nie ćwiczyć dostałam też Orgametril na 10 dni, chyba spora dawka 3x1 i niestety od razu łapie skutki uboczne. Mgła mozgowa jest u mnie koszmarna. Czy któraś z Was miała przypadek takiej dużej torbieli po stymulacji? Mam nadzieję , że jest szansa, że to się wchłonie..
to straszne, przykro mi. Ja miałam po pierwszej stymulacji dwie torbiele. Na obu jajnikach, ale nie przekraczały 4cm. W ciągu jednego cyklu wchłonęły się samestarania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
Dango wrote:Dwa dni przed owulacją było też 4,9mm, dlatego dostałam zalecenie kupna Maxon forte (lek na erekcję) i stosowania codziennie 2 tabletek (100mg) dopochwowo. Byłam w kilku aptekach, żeby to kupić, bo nigdzie nie było, a jak dostałam, to patrzyli na mnie jak na wariatkę, że biorę od razu 2 opakowania 😅
W ten sam dzień zaaplikowałam 2 tabletki, dzień później 2 tabletki i w dzień inseminacji od rana również 2.
Oczywiście byłam pełna obaw, bo dr gpt podpowiadał, że to nie do końca bezpieczna metoda (i nie wolno stosować dopochwowo) i gdyby nie to, że jestem pod opieką kliniki leczenia niepłodności, to bałabym się temu zaufać.
Przykro mi, że w Twoim przypadku podjęto decyzję o rezygnacji 🫂 Wydaje mi się, że moja pani doktor zrobiła tę inseminację, żeby ją "odbębnić" przed IVF, bo udokumentowanego starania w tej klinice mieliśmy 10 miesięcy i planowała maj, czerwiec, lipiec IUI, w sierpniu już IVF.
ahh widziałam kiedyś u jednej dziewczyny w stopce, że stosowała ten lek na erekcje i nie rozumiałam dlaczego haha 🤔😄Dango lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
Dango wrote:Dwa dni przed owulacją było też 4,9mm, dlatego dostałam zalecenie kupna Maxon forte (lek na erekcję) i stosowania codziennie 2 tabletek (100mg) dopochwowo. Byłam w kilku aptekach, żeby to kupić, bo nigdzie nie było, a jak dostałam, to patrzyli na mnie jak na wariatkę, że biorę od razu 2 opakowania 😅
Przykro mi, że w Twoim przypadku podjęto decyzję o rezygnacji 🫂 Wydaje mi się, że moja pani doktor zrobiła tę inseminację, żeby ją "odbębnić" przed IVF, bo udokumentowanego starania w tej klinice mieliśmy 10 miesięcy i planowała maj, czerwiec, lipiec IUI, w sierpniu już IVF.
Przyznaje, że to ja trochę lekarza dociskałam pytaniami czy to ma sens wiedząc o magicznej granicy 7mm 😃 Super, że się podzieliłaś swoją historią teraz będę wiedziała, że jak widać zawsze warto próbować 😃 Pozytywną historia bardzo edukacyjna 😍Dango lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Clostilbegyt 50mg
AMH 2,190 🆗
Drożność jajowodów 🆗
TSH 2,1
FT4 1,53
Progesteron 18,6
Cykl 26-33 dni
💊Suplementy:
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Daga słyszałam, że okres stymulacji przy IVF nie jest najprzyjemniejszy ale tulę mocno i wierzę, że już niedługo będziemy się cieszyć z Twojej pozytywnej bety 💛jesteś silną kobietą i po tym co przeżyłaś przy staraniach, ten okres też przetrwasz 💛 trzymam kciuki za środę 🤞🤞🤞
Sylaada bardzo mi przykro 🫂 niestety nie podpowiem bo nie miałam takiej sytuacji ale może skontaktuj się z lekarzem skoro jest aż tak źle po lekach?
Daga121222 lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie
Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
8.07 - podpisanie dokumentów IVF -
Która z Was w najbliższym czasie testuje ??
Oprócz Dango to w tym miesiącu chyba nie było za wiele pozytywnych wiadomości 😔😔😔.
Ja 37 on 36
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Maj starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
V IUI -????? -
anett13 wrote:Amelia 96 a Ty nadal leczysz się u Dr Magonia ?
czeka mnie druga wizyta
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI -
Lily1234 wrote:Daga słyszałam, że okres stymulacji przy IVF nie jest najprzyjemniejszy ale tulę mocno i wierzę, że już niedługo będziemy się cieszyć z Twojej pozytywnej bety 💛jesteś silną kobietą i po tym co przeżyłaś przy staraniach, ten okres też przetrwasz 💛 trzymam kciuki za środę 🤞🤞🤞
Sylaada bardzo mi przykro 🫂 niestety nie podpowiem bo nie miałam takiej sytuacji ale może skontaktuj się z lekarzem skoro jest aż tak źle po lekach?
Dziękuję ❤️ to takie miłe co napisałaś 🥹
Każda z nas jest bardzo silna! I to niesamowite co każda musi znosić, żeby w końcu doczekać się upragnionego cudu ❤️Samaki, Lily1234 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
11.06 ➡️ punkcja
16.06 ➡️ transfer 🤞🏻 -