X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2025*
Odpowiedz

*inseminacja 2025*

Oceń ten wątek:
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam badania i wizytę u lekarza, więc przyszłam podzielić się z Wami co u mnie.
    W środę (11.06) mam zaplanowany zabieg pobierania jajeczek 🤞🏻
    A na poniedziałek (16.06) mam zaplanowany pierwszy transfer zarodka 🥹🍀

Mam nadzieję, że wszystko pójdzie zgodnie z planem.
    Lekarz podejrzewa u mnie polipa endometrialnego, ale stwierdził, że to może być po prostu jakaś nierówność/cień. Jest to bardzo dobry lekarz, więc ufam jego słowom.
    Ale jeśli transfer by się nie powiódł to warto bym zrobiła histeroskopie.
    Aczkolwiek pocieszał mnie, że wszystko będzie dobrze 🙂

Miałam dziś strasznego doła, dlatego dopiero teraz daje znać. Miałam jakiś spadek hormonalny, być może przez te wszystkie zastrzyki… od wczoraj właśnie zaczęły się u mnie wahania nastroju, brzuch zaczyna doskwierać.
    Aby wytrwać do środy 🫣

Lily1234, aannddzzia, Monika1992, kitka_, Frajda lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Starania od: 02.2023
    Leczenie w klinice od: 10.2024

Jajowody drożne ✅
    AMH
    5,20 ✅ 11.2024
    4,70 ✅ 05.2025

Parametry nasienia ✅

01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
    26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
    18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)

28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
    31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
    11.06 ➡️ punkcja
    16.06 ➡️ transfer 🤞🏻
  • Samaki Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett przykro mi 🫂
    Daga jak szybko to się toczy! Trzymam kciuki za powodzenie transferu 😍

Daga121222 lubi tę wiadomość

• Sylaada Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dango wrote:
    Hejka! Ten wątek był dla mnie skarbnicą informacji, gdy czytałam o inseminacji i gdy później, po pierwszym podejściu, czekałam na dzień testu.

Niestety też dołożył mi stresu, bo dlaczego nikt mi wcześniej nie powiedział o migdałach czy soku z granatu - no przecież mogłam się tego też doszukać sama - wiecie, takie wyrzuty...

Do tego kiepskie endometrium w dniu inseminacji 5,6 - porównując do Waszych, to aż chciało mi się płakać... Ovitrelle podane zaraz po samej inseminacji - a u Was na ogół dzień wcześniej. Po prostu wszystko szło nie tak, byłam załamana, spisałam ten cykl na straty i nastawiałam się mentalnie na drugie podejście. Ale jakimś cudem testy wyszły pozytywne, beta rosła, a dziś byłam na pierwszej wizycie i udało się, jest serduszko.

Ginekolożka sama stwierdziła, że nie wierzy, że to się udało, ale tak po prostu musiało być. Chcę tylko napisać osobom, które tak jak ja, strasznie się stresowały, że wszystko jest "do dupy", że zawsze jest nadzieja. W tak wrażliwym czasie dodatkowy stres nie jest nam potrzebny!

Trzymam kciuki za testujące - obyście wkrótce zobaczyły dwie kreski❤️

Wow gratulacje! A mogę zapytać jakie miałaś endometrium przy USG gdzie padła decyzja o IUI? Ja miałam 4,9mm i dlatego była rezygnacja..dwa dni później wypadałoby IUI

♀️ 90' ♂️ 90'

Przygotowanie do 1 IUI 05.24
    Clostilbegyt 50mg
    Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24, ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków
    USG 18dc torbiel 5,14/4,29 cm 💊Orgametril

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Fertileme complex for women/men healthlabs
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:
    Dziś miałam badania i wizytę u lekarza, więc przyszłam podzielić się z Wami co u mnie.

Lekarz podejrzewa u mnie polipa endometrialnego, ale stwierdził, że to może być po prostu jakaś nierówność/cień. Jest to bardzo dobry lekarz, więc ufam jego słowom.

Miałam dziś strasznego doła, dlatego dopiero teraz daje znać. Miałam jakiś spadek hormonalny, być może przez te wszystkie zastrzyki… od wczoraj właśnie zaczęły się u mnie wahania nastroju, brzuch zaczyna doskwierać.
    Aby wytrwać do środy 🫣

Trzymam za Ciebie kciuki!!!

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg
    Monitoring 9dc - 3 pęcherzyki prawy jajnik, słabe endometrium rezygnacja z 1 IUI 05.24, ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Sylaada Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tutaj wracam z wieściami co u mnie. Byłam na USG w 18dc po wcześniej odwołanym pierwszym IUI. Brałam w tym cyklu Clostilbegyt. W 9dc miałam 3 ładne pęcherzyki. Zalecenie ovitrelle po decyzji odwołania IUI. Co się okazało. Dwa pęcherzyki pękły. W międzyczasie doszedł jeszcze jeden i jeszcze jeden, który został z pierwotnych 3 nie pękł. Jest torbiel i to duża 5,14/4,29cm...Od jakiś dwóch dni czułam, że brzuch jest twardy, mam zaparcia, brzuch duży. Wyobraźcie sobie pewnie moją minę jak lekarz oznajmij, że jest ryzyko skrętu jajnika i jego martwicy. Mam się oszczędzać, nie ćwiczyć dostałam też Orgametril na 10 dni, chyba spora dawka 3x1 i niestety od razu łapie skutki uboczne. Mgła mozgowa jest u mnie koszmarna. Czy któraś z Was miała przypadek takiej dużej torbieli po stymulacji? Mam nadzieję , że jest szansa, że to się wchłonie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 22:02

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Dango Nowa

Wysłany: 7 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Wow gratulacje! A mogę zapytać jakie miałaś endometrium przy USG gdzie padła decyzja o IUI? Ja miałam 4,9mm i dlatego była rezygnacja..dwa dni później wypadałoby IUI

Dwa dni przed owulacją było też 4,9mm, dlatego dostałam zalecenie kupna Maxon forte (lek na erekcję) i stosowania codziennie 2 tabletek (100mg) dopochwowo. Byłam w kilku aptekach, żeby to kupić, bo nigdzie nie było, a jak dostałam, to patrzyli na mnie jak na wariatkę, że biorę od razu 2 opakowania 😅

W ten sam dzień zaaplikowałam 2 tabletki, dzień później 2 tabletki i w dzień inseminacji od rana również 2.

Oczywiście byłam pełna obaw, bo dr gpt podpowiadał, że to nie do końca bezpieczna metoda (i nie wolno stosować dopochwowo) i gdyby nie to, że jestem pod opieką kliniki leczenia niepłodności, to bałabym się temu zaufać.

Przykro mi, że w Twoim przypadku podjęto decyzję o rezygnacji 🫂 Wydaje mi się, że moja pani doktor zrobiła tę inseminację, żeby ją "odbębnić" przed IVF, bo udokumentowanego starania w tej klinice mieliśmy 10 miesięcy i planowała maj, czerwiec, lipiec IUI, w sierpniu już IVF.

36👩 38🧔‍♂️+ 🐈

09.2024 💔

07.05.2025 IUI
    19.05.2025 ⏸️
    06.06.2025 jest ❤️
  • Szczęściara1 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga121222 wrote:

Aby wytrwać do środy 🫣
    Trzymam kciuki za Ciebie! 🍀🍀🍀

♀️ 33 l
    ♂️ 34 l
    Starania od 07.2024
    ♀️ 🆗
    ♀️Metformax Euthyrox Inofem
    ♂️ Mała ruchliwość plemników, duża fragmentacja DNA, wysoki stres oksydacyjny
    ♂️Zmiana trybu życia i suplementacja od grudnia 2024

10cs naturalnie:
    26.04 ⏸️🍀
    17dpo Beta HCG 587.9
    Progesteron 23.2
    28.04
    19 dpo Beta HCG 1532.84
    Progesteron 22.5
    TSH 1.6

29.04 -pęcherzyk ciążowy 6.1mm w macicy 🍀♥️
    06.05 - widoczny pęcherzyk żółtkowy
    13.05 - fasolka z serduszkiem 🍀♥️
    20.05- 1.4cm 👶 ♥️
    03.06 - 3cm dzidziusia 🥰
    Termin 01.01.2025 🫣

preg.png
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samaki, Sylaada, Szczęściara dziękuję 🥰

Sylaada 🫂 mogę tylko się domyślać jaką miałaś minę.. mam nadzieję, że obejdzie się bez powikłań i ta torbiel się wchłonie 🥺
    Trzymam minimo kciuki i dawaj znać jak coś się zmieni 😚

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Jajowody drożne ✅
    AMH
    5,20 ✅ 11.2024
    4,70 ✅ 05.2025

Parametry nasienia ✅

11.06 ➡️ punkcja
    16.06 ➡️ transfer 🤞🏻
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett, przykro mi 🫂

starania o pierwsze od czerwca 2023
    35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
    10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
    11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
    12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
    02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
    05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dziewczyny a ja tutaj wracam z wieściami co u mnie. Byłam na USG w 18dc po wcześniej odwołanym pierwszym IUI. Brałam w tym cyklu Clostilbegyt. W 9dc miałam 3 ładne pęcherzyki. Zalecenie ovitrelle po decyzji odwołania IUI. Co się okazało. Dwa pęcherzyki pękły. W międzyczasie doszedł jeszcze jeden i jeszcze jeden, który został z pierwotnych 3 nie pękł. Jest torbiel i to duża 5,14/4,29cm...Od jakiś dwóch dni czułam, że brzuch jest twardy, mam zaparcia, brzuch duży. Wyobraźcie sobie pewnie moją minę jak lekarz oznajmij, że jest ryzyko skrętu jajnika i jego martwicy. Mam się oszczędzać, nie ćwiczyć dostałam też Orgametril na 10 dni, chyba spora dawka 3x1 i niestety od razu łapie skutki uboczne. Mgła mozgowa jest u mnie koszmarna. Czy któraś z Was miała przypadek takiej dużej torbieli po stymulacji? Mam nadzieję , że jest szansa, że to się wchłonie..

to straszne, przykro mi. Ja miałam po pierwszej stymulacji dwie torbiele. Na obu jajnikach, ale nie przekraczały 4cm. W ciągu jednego cyklu wchłonęły się same

35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

• kitka_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dango wrote:
    Dwa dni przed owulacją było też 4,9mm, dlatego dostałam zalecenie kupna Maxon forte (lek na erekcję) i stosowania codziennie 2 tabletek (100mg) dopochwowo. Byłam w kilku aptekach, żeby to kupić, bo nigdzie nie było, a jak dostałam, to patrzyli na mnie jak na wariatkę, że biorę od razu 2 opakowania 😅

W ten sam dzień zaaplikowałam 2 tabletki, dzień później 2 tabletki i w dzień inseminacji od rana również 2.

Oczywiście byłam pełna obaw, bo dr gpt podpowiadał, że to nie do końca bezpieczna metoda (i nie wolno stosować dopochwowo) i gdyby nie to, że jestem pod opieką kliniki leczenia niepłodności, to bałabym się temu zaufać.

Przykro mi, że w Twoim przypadku podjęto decyzję o rezygnacji 🫂 Wydaje mi się, że moja pani doktor zrobiła tę inseminację, żeby ją "odbębnić" przed IVF, bo udokumentowanego starania w tej klinice mieliśmy 10 miesięcy i planowała maj, czerwiec, lipiec IUI, w sierpniu już IVF.

ahh widziałam kiedyś u jednej dziewczyny w stopce, że stosowała ten lek na erekcje i nie rozumiałam dlaczego haha 🤔😄

Dango lubi tę wiadomość

35l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

• Sylaada Koleżanka

Wysłany: 8 czerwca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dango wrote:

Przyznaje, że to ja trochę lekarza dociskałam pytaniami czy to ma sens wiedząc o magicznej granicy 7mm 😃 Super, że się podzieliłaś swoją historią teraz będę wiedziała, że jak widać zawsze warto próbować 😃 Pozytywną historia bardzo edukacyjna 😍

Dango lubi tę wiadomość

♀️ 90' ♂️ 90'

Clostilbegyt 50mg

AMH 2,190 🆗
    Drożność jajowodów 🆗
    TSH 2,1
    FT4 1,53
    Progesteron 18,6

Cykl 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Lily1234 Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga słyszałam, że okres stymulacji przy IVF nie jest najprzyjemniejszy ale tulę mocno i wierzę, że już niedługo będziemy się cieszyć z Twojej pozytywnej bety 💛jesteś silną kobietą i po tym co przeżyłaś przy staraniach, ten okres też przetrwasz 💛 trzymam kciuki za środę 🤞🤞🤞

Sylaada bardzo mi przykro 🫂 niestety nie podpowiem bo nie miałam takiej sytuacji ale może skontaktuj się z lekarzem skoro jest aż tak źle po lekach?

On & Ona 30 lat

Starania od września 2023 r.
    Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni

Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
    Luty 2025 - IUI podejście drugie
    Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
    8.07 - podpisanie dokumentów IVF
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z Was w najbliższym czasie testuje ??

Oprócz Dango to w tym miesiącu chyba nie było za wiele pozytywnych wiadomości 😔😔😔.

Ja 37 on 36

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    Maj starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
    V IUI -?????
  • Amelia96 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Amelia 96 a Ty nadal leczysz się u Dr Magonia ?
    Niee, u dr Ulmana, ale jestem na początku leczenia :) czeka mnie druga wizyta

2023
    HSG ✅
    Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
    3 stymulacje bez efektu

2024
    Zmiana lekarza
    Dodatkowe badania:
    *Hormonalne ✅
    *Biopsja endometrium ✅
    *Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
    6 stymulacji bez efektu

2025
    Leczenie w Klinice
    3 nieudane IUI
  • Daga121222 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily1234 wrote:
    Daga słyszałam, że okres stymulacji przy IVF nie jest najprzyjemniejszy ale tulę mocno i wierzę, że już niedługo będziemy się cieszyć z Twojej pozytywnej bety 💛jesteś silną kobietą i po tym co przeżyłaś przy staraniach, ten okres też przetrwasz 💛 trzymam kciuki za środę 🤞🤞🤞

Sylaada bardzo mi przykro 🫂 niestety nie podpowiem bo nie miałam takiej sytuacji ale może skontaktuj się z lekarzem skoro jest aż tak źle po lekach?

Dziękuję ❤️ to takie miłe co napisałaś 🥹

Każda z nas jest bardzo silna! I to niesamowite co każda musi znosić, żeby w końcu doczekać się upragnionego cudu ❤️

Samaki, Lily1234 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30
    🧑🏻‍🦱30

👩🏼‍❤️‍💋‍👨🏻2015
    💍2019
    💒12.08.2022

Jajowody drożne ✅
    AMH
    5,20 ✅ 11.2024
    4,70 ✅ 05.2025

Parametry nasienia ✅

11.06 ➡️ punkcja
    16.06 ➡️ transfer 🤞🏻
‹‹ 83 84 85 86 87
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ