*inseminacja 2025*
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/plik-cXmUyzmOct
Nie wiem czy coś widać na tym zdjęciu 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 08:51
Ola8999, Frajda, Samaki, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Starania od września 2023 r.
Styczeń 2024 - 💔 8 tyg 4 dni
Grudzień 2024 - IUI pierwsze podejście
Luty 2025 - IUI podejście drugie
Koniec maja 2025 - dwa pęcherzyki, lametta+ovitrelle=??
8.07 - podpisanie dokumentów IVF -
Lily wydaje mi się że coś tam widać
13 dni po zastrzyku to już długo. Trzymam kciuki 🤞
Czyli w piątek kilka testujących ?
Teresko gratulacje!🎉
Daga kciuki za punkcjęWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 09:44
Lily1234, Daga121222, Hej Tereska, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
13.06 kwalifikacja in vitro ✅ -
Lily ja też widzę 🤩
Ola, kiedy wizyta kwalifikacyjna?
Daga kciuki ✊🏻✊🏻Lily1234, Daga121222 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze🤱 od I 2022
✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
⭕️ Hashimoto, kirAA, IO
✅ 👱🏻♂️
2025
❌Puregon + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
❌ Mensinorm + Zivafert + Accofil + Encorton + Luteina
⏳czerwiec IUI 🍀 -
W piątek 13go🤣 czy kwalifikacyjna to się okaże, oby.
Agaat powodzenia 🤞🤞
Kwiecista, Carrie , u mnie też żadne magiczne triki się nie sprawdziły. Ginekolog mówiła o oleju z wiesiołka ale kiedyś brałam kilka miesięcy i nic. W tym cyklu nie miałam lametty ani iui więc brałam nac 3-7dc, zioła sroki, sok z granata i l-argininę niby poprawia ukrwienie 🤣 i globulki feminum pregna. Na efekt specjalnie nie liczę ale okaże sie za jakiś tydzień 🤞 jutro planuje badania 7dpo.
Kto testuje jeszcze w tym tygodniu ? Lily, Natala, Chameleon, Samaki ? Ktoś jeszcze 🧐Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 10:30
Kwiecista94 lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Ola8999 wrote:W piątek 13go🤣 czy kwalifikacyjna to się okaże, oby.
Kto testuje jeszcze w tym tygodniu ? Lily, Natala, Chameleon, Samaki ? Ktoś jeszcze 🧐
A piątek 13 to szczęśliwy dzień! 🤞🏼Lily1234, Ola8999 lubią tę wiadomość
-
Samaki to w sobotę możesz zacząć 💩 ale wiadomo lepiej poczekać 🤞
Samaki lubi tę wiadomość
♀️'89 ♂️'87
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Owulacje ☑️
Drożność ☑️
Lily1234 wrote:https://zapodaj.net/plik-cXmUyzmOct
Nie wiem czy coś widać na tym zdjęciu 🫣Lily1234 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Starania od: 02.2023
Leczenie w klinice od: 10.2024
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
01.2025 (aromek+ovitrelle)❌
26.03 ➡️ IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
18.04 ➡️ II IUI ❌(aromek+ovilrelle+luteina)
28.05 ➡️ kwalifikacja IVF ✅
31.05 ➡️ start stymulacji 💉(Menopur, Cetrotide)
11.06 ➡️ punkcja —> pobrano 9🥚
16.06 ➡️ transfer 🤞🏻 -
Jestem po punkcji, pobrano mi 9 jajeczek 🥹🍀🥚
W poniedziałek będę wiedział przed transferem ile zarodków mamy 🥹
Na ten moment jestem szczęśliwa i pełna nadziei.
Za Was wszystkie również trzymam mocno kciuki!Lily1234, Frajda, Samaki, Agaat, kitka_, Monika1992, Ola8999, Chameleon_13, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
16.06 ➡️ transfer 🤞🏻 -
Daga my również za Ciebie mocno trzymamy kciuki 🤞 już niedługo transfer 😍
Postaram się jutro pójść na betę 🙂 ale się stresuję 🫣Daga121222, Ola8999 lubią tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Lily1234 wrote:https://zapodaj.net/plik-cXmUyzmOct
Nie wiem czy coś widać na tym zdjęciu 🫣
widać, trzymam kciuki 🤞Lily1234 lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
35l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc
07.24 cytologia, hpv negatywny (zabieg konizacji w 2022)✅
10.24 hormony OK, jajowody drożne✅
11.24 biocenoza, MUCHa✅ badania nasienia ✅
12.24 histeroskopia i biopsja endo ✅
02.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
03.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
05.25 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌
06.25 ostania IUI 🥳 -
Dzięki za wsparcie Dziewczyny! 20.06. Mam iść na betę, więc wszystko będzie jasne 😊
Lily - faktycznie, też ją widzę! Ostatnio było mało dobrych wieści, więc czekamy z niecierpliwością na Twoje wyniki bety 😁😁Daga121222, Lily1234, Kwiecista94 lubią tę wiadomość
Starania od sierpnia 2023
🧔♂️ 35
👩🦰 30
AMH: 1,74
HSG ✅ oba jajowody drożne
Lekko obniżona ruchliwość plemników
Reszta w normie
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
10.06.25 r. II IUI (letrozol+ovitrelle) 🍀 -
A wgl to jak się wszystkie czujecie? Macie jakieś objawy? Coś innego się zadziało niż zawsze? Bo u mnie jakiś taki dziwny spokój jest. Cisza...może przed burzą 😅
Nic mnie nie boli, nie mdli mnie, a co miesiąc tak właśnie było na okolo tydzień przed @🐒, wszystkie możliwe objawy ciążowe miałam 😁 poza wymiotami. A po pierwszej iui to już wgl. Byłam pewna, że się na pewno udało, i że tym razem nie wymyślam. Teraz to co jakiś czas delikatne skurcze jak na okres, ale trwają dosłownie chwilę i koniec. Wczoraj albo przed wczoraj prawy jajnik zakuł tak konkretnie, ale też na chwilę tylko. Piersi nie bolą. Zaparcia minęły, wzdęcia w sumie też, sporadycznie mnie napadają jak się objem jak 🐷. Dziwnie tak jak się nic nie dzieje 😅. Ale już kiedyś też taki cykl był cichy i nic z tego nie wynikło. Bywały też takie, że piersi to już bolały zaraz po owulacji i ciągnęło mnie w brzuchu, i też nic z tego. Nie nastawiam się, ale wiadomo nadzieja umiera ostatnia i po cichutku liczę, że w końcu tym razem będzie inaczej. Dziś w sumie to ja się czuję okropnie, głowa mi pęka i najchętniej to bym przespała cały dzień, bo mam taki spadek mocy. Wgl ostatnio dobrze mi się śpi. Ale zwalam to bardziej na pogodę, która ostatnio nas nie rozpieszcza.
Zatem jestem ciekawa jak u Was 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 13:58
-
Samaki wrote:Daga super! Trzymam kciuki za Ciebie! Strasznie było? Jak się czujesz po?
Lily czekamy na betę 🤩
Czuję się dobrze, wróciłam do domu to spałam 🙂
Jedynie co to się stresowałam, ale były tak miłe panie pielęgniarki, super Pani anestezjolog, że na salę zabiegową weszłam uśmiechnięta 😇😄
Szybka drzemeczka, nawet nie wiem, w którym momencie znalazłam się na sali pozabiegowej. Odpoczęłam i po półtorej godzinie dostałam wypis 🙂 jedynie kręciło mi się delikatnie w głowie i bolał trochę brzuch jak na miesiączkę.Lily1234, Samaki lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30
🧑🏻🦱30
👩🏼❤️💋👨🏻2015
💍2019
💒12.08.2022
Jajowody drożne ✅
AMH
5,20 ✅ 11.2024
4,70 ✅ 05.2025
Parametry nasienia ✅
16.06 ➡️ transfer 🤞🏻 -
Dziewczyny pytanie z innej beczki.
Wczoraj robiłam powtórkowe badanie CA 125 normą jest do 35 a ja mam 94. A powtórkowy dlatego ze zrobiłam podczas okresu i wynik był 92. Czytałam że okres może fałszować wynik. Nie wiem co o tym myśleć bo czytałam ze powodów podwyższonego CA jest kilka i nie musi oznaczać nic złego ale już się zamartwiam. 🫣
Czy robiła któraś z Was takie badanie i też wychodziło wysokie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 14:25
2023
HSG ✅
Laparoskopia - endometrioza II stopnia ❌
3 stymulacje bez efektu
2024
Zmiana lekarza
Dodatkowe badania:
*Hormonalne ✅
*Biopsja endometrium ✅
*Badanie infekcyjne ❌ -Wyleczona Ureaplasma
6 stymulacji bez efektu
2025 (styczen-kwiecien)
Leczenie w Klinice
3 nieudane IUI
(Czerwiec)
Zmiana lekarza -
Samaki wrote:A wgl to jak się wszystkie czujecie? Macie jakieś objawy? Coś innego się zadziało niż zawsze? Bo u mnie jakiś taki dziwny spokój jest. Cisza...może przed burzą 😅
Nic mnie nie boli, nie mdli mnie, a co miesiąc tak właśnie było na okolo tydzień przed @🐒, wszystkie możliwe objawy ciążowe miałam 😁 poza wymiotami. A po pierwszej iui to już wgl. Byłam pewna, że się na pewno udało, i że tym razem nie wymyślam. Teraz to co jakiś czas delikatne skurcze jak na okres, ale trwają dosłownie chwilę i koniec. Wczoraj albo przed wczoraj prawy jajnik zakuł tak konkretnie, ale też na chwilę tylko. Piersi nie bolą. Zaparcia minęły, wzdęcia w sumie też, sporadycznie mnie napadają jak się objem jak 🐷. Dziwnie tak jak się nic nie dzieje 😅. Ale już kiedyś też taki cykl był cichy i nic z tego nie wynikło. Bywały też takie, że piersi to już bolały zaraz po owulacji i ciągnęło mnie w brzuchu, i też nic z tego. Nie nastawiam się, ale wiadomo nadzieja umiera ostatnia i po cichutku liczę, że w końcu tym razem będzie inaczej. Dziś w sumie to ja się czuję okropnie, głowa mi pęka i najchętniej to bym przespała cały dzień, bo mam taki spadek mocy. Wgl ostatnio dobrze mi się śpi. Ale zwalam to bardziej na pogodę, która ostatnio nas nie rozpieszcza.
Zatem jestem ciekawa jak u Was 🙃
U mnie mdłości, zawroty głowy, ból piersi i trądzik ale tak samo miałam miesiąc temu (oprócz może mdłości i zawrotów ale zrzuciłam to na cyclogest). Nadal obawiam się, że robie sobie za dużą nadzieję i że to jednak ovitrelle 🫣Samaki lubi tę wiadomość
On & Ona 30 lat
Samaki wrote:A wgl to jak się wszystkie czujecie? Macie jakieś objawy? Coś innego się zadziało niż zawsze? Bo u mnie jakiś taki dziwny spokój jest. Cisza...może przed burzą 😅
Zatem jestem ciekawa jak u Was 🙃
Śledzenie objawów (swoich i Waszych) jest trochę moim guilty pleasure po takim czasie 😂 Nie wiem czy wy też tak macie, ale odkąd zaczęłam śledzić swój organizm, to dużo lepiej się rozumiemy. To jest chyba jedyny ➕ świadomego starania o dziecko. Dokładnie wiedziałam, kiedy będzie owulacja, kiedy zbliża się miesiączka i tak dalej i trochę denerwuje mnie to, że leki do stymulacji, ovitrelle czy luteina maskują wszystkie wcześniejsze objawy i dają nowe, przez co utrudnia mi to śledzenie organizmu i wszystko wygląda jak potencjalny objaw ciąży, a wcale nim nie jest 😅
Dlatego jestem mega ciekawa co rzeczywiście będę czuła w szczęśliwym cyklu, jeśli nadejdzie!
Samaki lubi tę wiadomość
Starania od sierpnia 2023
🧔♂️ 35
👩🦰 30
AMH: 1,74
HSG ✅ oba jajowody drożne
Lekko obniżona ruchliwość plemników
Reszta w normie
Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna
16.05.25 r. ❌I IUI (letrozol+ovitrelle)
10.06.25 r. II IUI (letrozol+ovitrelle) 🍀