*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Masz rację, lepiej wspomnij. Wiem też ze czasem jeśli jest pewność ze było ugryzienie, to lepiej wziąć antybiotyk, bo nigdy nie wiadomo. Z antybiotykami w ciąży wiadomo ostrożnie, ale lekarze na pewno mają swoje sposoby na to🤭Bakallia wrote:Wspomnę o tym lekarzowi, jak będę na wizycie. Tak dla świętego spokoju.👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ⏳ -
Bakallia wrote:Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞
Mnie wczoraj ugryzł kleszcz. Na szczęście poczułam ukłucie i od razu go zrzuciłam zanim wbił się w skórę. Na początku spanikowałam. Ale poczytałam, że i tak od razu nic się z tym nie robi, trzeba obserwować... Więc dodatkowego stresu też nie mało 🙈
Po prostu musisz obserwować ciało pod kątem rumienia wędrującego. Krótki czas narażenia znacznie zmniejsza ryzyko przeniesienia borrelia.2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Daga 654 wrote:Przykro mi 😥 to była moja 1 i strasznie przykro i głowa nie była gotowa bo była nastawiona że się uda
Trzymaj się! A do tej 4 podchodzicie od razu? Czy robicie przerwę? Wgl czy to coś daje takie podchodzenie raz po raz czy lepiej z przerwa? Ja się zaś zastanawiam czy podejść do 2 od razu czy zrobić kilka miesięcy przerwy
Biorąc pod uwagę, że badania mają jakiś okres ważności to nie ma sensu czekać kilku miesięcy. Więc będziemy znów próbować od razu...2016 💗 Marysia
10.2025 CB -
Dobra decyzja, próbujcie, nie możemy się poddawać i będziemy się tu wzajemnie motywować i wspierać, aż się każdej uda 🤗jaskra wrote:Biorąc pod uwagę, że badania mają jakiś okres ważności to nie ma sensu czekać kilku miesięcy. Więc będziemy znów próbować od razu...
Bakallia lubi tę wiadomość
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
04.2026 IUI cykl naturalny ⏳ -
Podobno lepiej rano, ale chociażby orientacyjnie też warto zrobić, wynik jednak nie będzie aż tak rozbieżny, sama nie wiem co bym zrobiła 🤔Bakallia wrote:Dziewczyny, a czy badanie poziomu progesteronu popołudniu ma jakikolwiek sens?
-
Wiem co czujesz Daga bo ja tez po pierwszej inseminacji byłam i fatalnie to zniosłam bo mialam ogromną nadzieję że się uda. Psychicznie nie do zniesienia ale z każdym kolejnym dniem jest lepiej. Skończył mi sie okres , dziś mamy wizytę u nowego lekarza jestem ciekawa co nam powie jakie badania zleci.
-
Dawaj znac 🥰 czemu zmieniasz lekarza?Dominika2 wrote:Wiem co czujesz Daga bo ja tez po pierwszej inseminacji byłam i fatalnie to zniosłam bo mialam ogromną nadzieję że się uda. Psychicznie nie do zniesienia ale z każdym kolejnym dniem jest lepiej. Skończył mi sie okres , dziś mamy wizytę u nowego lekarza jestem ciekawa co nam powie jakie badania zleci.
-
Chce poznać przyczynę naszych niepowodzeń. Klinika na siłę chce nas wepchac na in vitro a nie szukać co jest nie tak , więc na chwilę obecną z klinik uciekamy 😉 w czwartek mam mieć monitoring na razie jeszcze nie dostalam żadnych zaleceń odnośnie badan ,moze cos w czwartek powie.Riaska98 wrote:Dawaj znac 🥰 czemu zmieniasz lekarza?
-
A powiedz mi, do tego czasu nie macie znalezione przyczyny żadnej tak?Dominika2 wrote:Chce poznać przyczynę naszych niepowodzeń. Klinika na siłę chce nas wepchac na in vitro a nie szukać co jest nie tak , więc na chwilę obecną z klinik uciekamy 😉 w czwartek mam mieć monitoring na razie jeszcze nie dostalam żadnych zaleceń odnośnie badan ,moze cos w czwartek powie.
Ja powiem Ci szczerze ze my od 2 lat sie staramy i tez nie ma żadnej przyczyny, ale ja należę do tych niecierpliwych i jestem juz wykończona tym czekaniem że wiadomość o invitro była dla mnie jak zbawienie 😅 -
Dziękuję dziewczyny za gratulacje, chociaż na nie przyjdzie jeszcze czas. Póki co jeszcze to do mnie nie dociera. To jakiś kosmos 🤯😊
Teraz czekam do jutra, do kolejnej bety. Na razie ostrożnie z radością 😉
Akacjowa_, MonikaMadzia, Jupiter, Dominika2, Riaska98 lubią tę wiadomość
lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
luty 2026- I IUI ❌
marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️ -
Morfologia plemników 2 % i tyle. Niepłodność wtórna idiopatyczna. No sory ale ja tego nie łykam... Dla mnie zawsze musi być jakaś przyczyna wiec chce szukać a do in vitro nie podejdę i tak bo nie chce.Riaska98 wrote:A powiedz mi, do tego czasu nie macie znalezione przyczyny żadnej tak?
Ja powiem Ci szczerze ze my od 2 lat sie staramy i tez nie ma żadnej przyczyny, ale ja należę do tych niecierpliwych i jestem juz wykończona tym czekaniem że wiadomość o invitro była dla mnie jak zbawienie 😅 -
Oki rozumiem.. w takim razie dobrze ze zmieniłaś lekarza i oby teraz wszystko poszło szybko i sprawnie 😄Dominika2 wrote:Morfologia plemników 2 % i tyle. Niepłodność wtórna idiopatyczna. No sory ale ja tego nie łykam... Dla mnie zawsze musi być jakaś przyczyna wiec chce szukać a do in vitro nie podejdę i tak bo nie chce.
Dominika2 lubi tę wiadomość
-
U nas podobnieRiaska98 wrote:A powiedz mi, do tego czasu nie macie znalezione przyczyny żadnej tak?
Ja powiem Ci szczerze ze my od 2 lat sie staramy i tez nie ma żadnej przyczyny, ale ja należę do tych niecierpliwych i jestem juz wykończona tym czekaniem że wiadomość o invitro była dla mnie jak zbawienie 😅
My też jesteśmy zdecydowani na invitro, chociaż obawiam się, że jakas przyczyna musi byc i boję się że ona również uniemożliwi powodzenie invitro👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
04.2026 IUI cykl naturalny ⏳