Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Wspomnę o tym lekarzowi, jak będę na wizycie. Tak dla świętego spokoju.
    Masz rację, lepiej wspomnij. Wiem też ze czasem jeśli jest pewność ze było ugryzienie, to lepiej wziąć antybiotyk, bo nigdy nie wiadomo. Z antybiotykami w ciąży wiadomo ostrożnie, ale lekarze na pewno mają swoje sposoby na to🤭

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ⏳
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞
    Mnie wczoraj ugryzł kleszcz. Na szczęście poczułam ukłucie i od razu go zrzuciłam zanim wbił się w skórę. Na początku spanikowałam. Ale poczytałam, że i tak od razu nic się z tym nie robi, trzeba obserwować... Więc dodatkowego stresu też nie mało 🙈

Po prostu musisz obserwować ciało pod kątem rumienia wędrującego. Krótki czas narażenia znacznie zmniejsza ryzyko przeniesienia borrelia.

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Przykro mi 😥 to była moja 1 i strasznie przykro i głowa nie była gotowa bo była nastawiona że się uda
    Trzymaj się! A do tej 4 podchodzicie od razu? Czy robicie przerwę? Wgl czy to coś daje takie podchodzenie raz po raz czy lepiej z przerwa? Ja się zaś zastanawiam czy podejść do 2 od razu czy zrobić kilka miesięcy przerwy

Biorąc pod uwagę, że badania mają jakiś okres ważności to nie ma sensu czekać kilku miesięcy. Więc będziemy znów próbować od razu...

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Biorąc pod uwagę, że badania mają jakiś okres ważności to nie ma sensu czekać kilku miesięcy. Więc będziemy znów próbować od razu...
    Dobra decyzja, próbujcie, nie możemy się poddawać i będziemy się tu wzajemnie motywować i wspierać, aż się każdej uda 🤗

Bakallia lubi tę wiadomość

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy badanie poziomu progesteronu popołudniu ma jakikolwiek sens?

lipiec 2025- rozpoczęcie leczenia w klinice
    luty 2026- I IUI ❌
    marzec 2026- kancelacja cyklu (za duża liczba pęcherzyków)
    kwiecień 2026- II IUI ✅ ⏸️
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Dziewczyny, a czy badanie poziomu progesteronu popołudniu ma jakikolwiek sens?
    Podobno lepiej rano, ale chociażby orientacyjnie też warto zrobić, wynik jednak nie będzie aż tak rozbieżny, sama nie wiem co bym zrobiła 🤔

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujesz Daga bo ja tez po pierwszej inseminacji byłam i fatalnie to zniosłam bo mialam ogromną nadzieję że się uda. Psychicznie nie do zniesienia ale z każdym kolejnym dniem jest lepiej. Skończył mi sie okres , dziś mamy wizytę u nowego lekarza jestem ciekawa co nam powie jakie badania zleci.

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Wiem co czujesz Daga bo ja tez po pierwszej inseminacji byłam i fatalnie to zniosłam bo mialam ogromną nadzieję że się uda. Psychicznie nie do zniesienia ale z każdym kolejnym dniem jest lepiej. Skończył mi sie okres , dziś mamy wizytę u nowego lekarza jestem ciekawa co nam powie jakie badania zleci.
    Dawaj znac 🥰 czemu zmieniasz lekarza?

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza beta 336 mlU/ml 🥹

Dominika2, MonikaMadzia lubią tę wiadomość

luty 2026- I IUI ❌
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Gratuluję Ci bardzo 🥰 takie wiadomości daja nadzieję dla nas wszystkich ❤️

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Gratulacje! Piękny wynik 🧡🥹 rośnij zdrowo maluszku!

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Dawaj znac 🥰 czemu zmieniasz lekarza?
    Chce poznać przyczynę naszych niepowodzeń. Klinika na siłę chce nas wepchac na in vitro a nie szukać co jest nie tak , więc na chwilę obecną z klinik uciekamy 😉 w czwartek mam mieć monitoring na razie jeszcze nie dostalam żadnych zaleceń odnośnie badan ,moze cos w czwartek powie.

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Zazdro i gratulacje 😉🥳

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Chce poznać przyczynę naszych niepowodzeń. Klinika na siłę chce nas wepchac na in vitro a nie szukać co jest nie tak , więc na chwilę obecną z klinik uciekamy 😉 w czwartek mam mieć monitoring na razie jeszcze nie dostalam żadnych zaleceń odnośnie badan ,moze cos w czwartek powie.
    A powiedz mi, do tego czasu nie macie znalezione przyczyny żadnej tak?
    Ja powiem Ci szczerze ze my od 2 lat sie staramy i tez nie ma żadnej przyczyny, ale ja należę do tych niecierpliwych i jestem juz wykończona tym czekaniem że wiadomość o invitro była dla mnie jak zbawienie 😅

• Bakallia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje, chociaż na nie przyjdzie jeszcze czas. Póki co jeszcze to do mnie nie dociera. To jakiś kosmos 🤯😊
    Teraz czekam do jutra, do kolejnej bety. Na razie ostrożnie z radością 😉

Akacjowa_, MonikaMadzia, Jupiter, Dominika2, Riaska98 lubią tę wiadomość

luty 2026- I IUI ❌
  • Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Dziękuję dziewczyny za gratulacje, chociaż na nie przyjdzie jeszcze czas. Póki co jeszcze to do mnie nie dociera. To jakiś kosmos 🤯😊
    Teraz czekam do jutra, do kolejnej bety. Na razie ostrożnie z radością 😉
    Będzie dobrze !

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja powiem Ci szczerze ze my od 2 lat sie staramy i tez nie ma żadnej przyczyny, ale ja należę do tych niecierpliwych i jestem juz wykończona tym czekaniem że wiadomość o invitro była dla mnie jak zbawienie 😅
    Morfologia plemników 2 % i tyle. Niepłodność wtórna idiopatyczna. No sory ale ja tego nie łykam... Dla mnie zawsze musi być jakaś przyczyna wiec chce szukać a do in vitro nie podejdę i tak bo nie chce.

• jaskra Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Gratuluję Ci bardzo 🥰 takie wiadomości daja nadzieję dla nas wszystkich ❤️

Pięknie 🤩 gratulacje!

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Morfologia plemników 2 % i tyle. Niepłodność wtórna idiopatyczna. No sory ale ja tego nie łykam... Dla mnie zawsze musi być jakaś przyczyna wiec chce szukać a do in vitro nie podejdę i tak bo nie chce.
    Oki rozumiem.. w takim razie dobrze ze zmieniłaś lekarza i oby teraz wszystko poszło szybko i sprawnie 😄

Dominika2 lubi tę wiadomość

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    U nas podobnie
    My też jesteśmy zdecydowani na invitro, chociaż obawiam się, że jakas przyczyna musi byc i boję się że ona również uniemożliwi powodzenie invitro

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ