Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    U nas podobnie
    My też jesteśmy zdecydowani na invitro, chociaż obawiam się, że jakas przyczyna musi byc i boję się że ona również uniemożliwi powodzenie invitro
    Tez mam to w głowie, ale tez mysle ze invitro to juz duza szansa, miejmy nadzieję ze ta nasza przyczyna nam nie zaszkodzi chociaz przy invitro 😅 albo ze sie zaskoczymy i inseminacja sie uda 🤞😄

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Tez mam to w głowie, ale tez mysle ze invitro to juz duza szansa, miejmy nadzieję ze ta nasza przyczyna nam nie zaszkodzi chociaz przy invitro 😅 albo ze sie zaskoczymy i inseminacja sie uda 🤞😄
    Tak tego się trzymajmy 😎
    Ja dziś delikatnie czułam kłucie jajnika i ból w podbrzuszu plus piersi zaczynają boleć, więc przychodzą myśli że to na okres
    Ale mimo wszystko jest nadzieja, chyba większa niż przy pierwszej IUI, ciężko mi się nie nastawiać 🫣

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    03.2026 IUI cykl naturalny❌
    04.2026 IUI cykl naturalny ⏳
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Tak tego się trzymajmy 😎
    Ja dziś delikatnie czułam kłucie jajnika i ból w podbrzuszu plus piersi zaczynają boleć, więc przychodzą myśli że to na okres
    Ale mimo wszystko jest nadzieja, chyba większa niż przy pierwszej IUI, ciężko mi się nie nastawiać 🫣
    Ja trzymam kciuki ze Twoje objawy to nie na okres 🤞a co miesiąc przed okresem masz bol piersi? Czy masz jakies "inne" objawy?
    U mnie w 1 IUI bolały mnie jajniki caly czas, teraz sporadycznie, no i bol sutków mi sie pojawil ale to tez przed okresem u mnie norma 😓

MonikaMadzia lubi tę wiadomość

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ja trzymam kciuki ze Twoje objawy to nie na okres 🤞a co miesiąc przed okresem masz bol piersi? Czy masz jakies "inne" objawy?
    U mnie w 1 IUI bolały mnie jajniki caly czas, teraz sporadycznie, no i bol sutków mi sie pojawil ale to tez przed okresem u mnie norma 😓
    Tak, ból piersi u mnie to norma przed okresem
    Raczej takich „ innych” objawów nie odczuwam, tak standardowo jak zwykle

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia, kciuki za powtórkę bety 🍀😊

MonikaMadzia, Bakallia lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny takie pytanko czy po IUI jest podawana u was informacja ile żołnierzyków zostało po preparatyce? Zastanawiam się jeszcze czy jest sens u nas podchodzić do 4 IUI czy jednak zapisac na kwalifikacje do IVf. W naszym przypadku była bardzo różna liczba ale tylko w jednej próbie przekroczyła 5mln. Jak w waszym przypadku?
    Bakalia kciuki zaciśnięte za powtórkę bety.
    Akacjowa jak się czujesz?

Bakallia lubi tę wiadomość

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Część dziewczyny takie pytanko czy po IUI jest podawana u was informacja ile żołnierzyków zostało po preparatyce? Zastanawiam się jeszcze czy jest sens u nas podchodzić do 4 IUI czy jednak zapisac na kwalifikacje do IVf. W naszym przypadku była bardzo różna liczba ale tylko w jednej próbie przekroczyła 5mln. Jak w waszym przypadku?
    Tak, dostaliśmy całą kartę informacyjną od odnośnie nasienia, u nas było na granicy normy, ok 2 mln.
    Ja bym do czwartego iui nie podchodziła, ale każdy ma swoje założenia, sama zakładałam dwa podejścia 😊 ogólnie chyba też zaleca się 2-3, a później już próbować czego innego.

Dziękuje, że pytasz 😊 bywało lepiej, mdłości najgorzej, tak dopiero co pisałam, że przeszły 😅 okazało się to ciszą przed burzą 🫣 dzisiaj wizyta, więc podejrzymy Bobasa przed majówką 🧡

Choinka123, MonikaMadzia, Bakallia lubią tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bakallia wrote:
    Dzisiejsza beta 336 mlU/ml 🥹

Woow gratulacje! Jeju pięknie! Mega! 🌺 cudnie! Ciesz się tym i doceniaj 😘

• Daga 654 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominika2 wrote:
    Wiem co czujesz Daga bo ja tez po pierwszej inseminacji byłam i fatalnie to zniosłam bo mialam ogromną nadzieję że się uda. Psychicznie nie do zniesienia ale z każdym kolejnym dniem jest lepiej. Skończył mi sie okres , dziś mamy wizytę u nowego lekarza jestem ciekawa co nam powie jakie badania zleci.

Dzięki , z każdym dniem jest coraz lepiej to prawda 😌ale i tak ciężko, zastanawiam się czy podchodzić od razu czy poczekać i zrobić przerwę, wczoraj dostałam okres , dziś 2 dzień i strasznie bolesny, normalnie w nocy tak boli że dramat , chyba najboleśniejszy jaki miałam 🥲

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Hejka, u nas bylo podawane. Przy 1 IUI bylo14.7mln a przy drugiej 20.5mln.
    Ja nie wiem czy bym podeszła do 4, bo wiadomo IUI nie ma takiej skuteczności jak invitro.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:52

Choinka123 lubi tę wiadomość

• Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Dzięki , z każdym dniem jest coraz lepiej to prawda 😌ale i tak ciężko, zastanawiam się czy podchodzić od razu czy poczekać i zrobić przerwę, wczoraj dostałam okres , dziś 2 dzień i strasznie bolesny, normalnie w nocy tak boli że dramat , chyba najboleśniejszy jaki miałam 🥲
    Nabieraj siły na kolejną walkę, jesli czujesz ze potrzebujesz przerwy to ją zrób, a moze jak skończy ci sie okres to poczujesz kolejna szanse i motywację ze to moze akurat ten cykl ❤️ wspieram Cię

• Choinka123 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, no niby wiem ale pierwsza próba u nas była bez sensu bo się okazało że mam zapalenie edomterium dlatego chyba tak się kurczowo trzymam że w sumie to by była 3 próba tak naprawdę na "zdrowym endometrium". I tak kominie cały czas.
    20 mln to wynik jakiś kosmos 💪

Daga najważniejsze to postępować zgodnie ze sobą jak potrzebujesz przerwy to ja zrób.
    Ja w pewnym momencie miałam przesyt wizyt i lekarzy, a jednocześnie chciałam zrobić IUI to organizm sam się zbuntował i zaatakowała mnie dziwna wysypka na całym ciele na którą nie było lekarstwa musiała sama zejść i miałam odroczona IUI z tego powodu. Głowa jedno organizm drugie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 14:50

31 & 35
    ▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
    ▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
    PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
    ▪️ Drożności -OK
    ▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
    ▪️STYMULACJE
    12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
    ▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
    ▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
    ▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
    ▪️03.26 IUI- trzecia

ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zapisaliśmy się na kwalifikacje do in vitro. Uzyskałam informacje, że jest opcja na dofinansowanie. Biorąc pod uwagę, że teraz mam okres to pewnie zaczniemy w czerwcu..

Choinka123, Bakallia lubią tę wiadomość

2016 💗 Marysia
    10.2025 CB
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    My zapisaliśmy się na kwalifikacje do in vitro. Uzyskałam informacje, że jest opcja na dofinansowanie. Biorąc pod uwagę, że teraz mam okres to pewnie zaczniemy w czerwcu..
    Super informacja 🧡😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choinka123 wrote:
    Tak, u nas też była taka informacja nam przekazana. W pierwszej iui było 27mln, hiperaktywowanych 67%. W drugiej nie dostaliśmy tej karty, ale chyba lekarz zapomniał wydrukować. Napisałam maila do kliniki i mają wysłać nam w poniedziałek.

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    Ooo to będziemy zaczynać tak samo, ja tez jesli się nie uda IUI teraz to zaczynam invitro w czerwcu. Robiłaś badanie na kariotypy? Bo nam powiedzial lekarz zeby zrobic odrazu by zdążyć przed czerwcem bo czeka sie na wyniki do 4 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 19:54

• Dominika2 Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Jeśli masz ważne badania do iui to ja bym.dalej próbowała bo szkoda kasy na następne znow za jakiś czas. Ale to moje zdanie.
    Zrobisz jak uważasz 😊 Powodzenia !

• MonikaMadzia Koleżanka

Wysłany: 29 kwietnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Ooo to będziemy zaczynać tak samo, ja tez jesli się nie uda IUI teraz to zaczynam invitro w czerwcu. Robiłaś badanie na kariotypy? Bo nam powiedzial lekarz zeby zrobic odrazu by zdążyć przed czerwcem bo czeka sie na wyniki do 4 tygodni
    A te kariotypy to robi tylko mężczyzna czy oboje? Jak dokładnie się nazywają te badania? I czy może wspominał lekarz coś o badaniu KIR? Bo my jeszcze 3 iui będziemy robić ale już bym wolała się przygotować co trzeba zrobić do ivf, jakie badania

👩‍🦰29👨29
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
  • Riaska98 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    A te kariotypy to robi tylko mężczyzna czy oboje? Jak dokładnie się nazywają te badania? I czy może wspominał lekarz coś o badaniu KIR? Bo my jeszcze 3 iui będziemy robić ale już bym wolała się przygotować co trzeba zrobić do ivf, jakie badania
    Oboje, z krwi normalnie to jest, tylko wlasnie za wynikami sie dlugo czeka wiec to troche opóźnia. O tym badaniu KIR nic nam nie mówił. Najlepiej przed 3 IUI zapytaj lekarza jakie badania zrobić odrazu zeby wlasnie pozniej nie bylo przestoju przed invitro jak trzeba czekac za wynikami kilka tygodni 😄

‹‹ 27 28 29 30 31
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ