*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mam to w głowie, ale tez mysle ze invitro to juz duza szansa, miejmy nadzieję ze ta nasza przyczyna nam nie zaszkodzi chociaz przy invitro 😅 albo ze sie zaskoczymy i inseminacja sie uda 🤞😄MonikaMadzia wrote:U nas podobnie
My też jesteśmy zdecydowani na invitro, chociaż obawiam się, że jakas przyczyna musi byc i boję się że ona również uniemożliwi powodzenie invitro
MonikaMadzia lubi tę wiadomość
-
Tak tego się trzymajmy 😎Riaska98 wrote:Tez mam to w głowie, ale tez mysle ze invitro to juz duza szansa, miejmy nadzieję ze ta nasza przyczyna nam nie zaszkodzi chociaz przy invitro 😅 albo ze sie zaskoczymy i inseminacja sie uda 🤞😄
Ja dziś delikatnie czułam kłucie jajnika i ból w podbrzuszu plus piersi zaczynają boleć, więc przychodzą myśli że to na okres
Ale mimo wszystko jest nadzieja, chyba większa niż przy pierwszej IUI, ciężko mi się nie nastawiać 🫣👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
03.2026 IUI cykl naturalny❌
04.2026 IUI cykl naturalny ⏳ -
Ja trzymam kciuki ze Twoje objawy to nie na okres 🤞a co miesiąc przed okresem masz bol piersi? Czy masz jakies "inne" objawy?MonikaMadzia wrote:Tak tego się trzymajmy 😎
Ja dziś delikatnie czułam kłucie jajnika i ból w podbrzuszu plus piersi zaczynają boleć, więc przychodzą myśli że to na okres
Ale mimo wszystko jest nadzieja, chyba większa niż przy pierwszej IUI, ciężko mi się nie nastawiać 🫣
U mnie w 1 IUI bolały mnie jajniki caly czas, teraz sporadycznie, no i bol sutków mi sie pojawil ale to tez przed okresem u mnie norma 😓
MonikaMadzia lubi tę wiadomość
-
Tak, ból piersi u mnie to norma przed okresemRiaska98 wrote:Ja trzymam kciuki ze Twoje objawy to nie na okres 🤞a co miesiąc przed okresem masz bol piersi? Czy masz jakies "inne" objawy?
U mnie w 1 IUI bolały mnie jajniki caly czas, teraz sporadycznie, no i bol sutków mi sie pojawil ale to tez przed okresem u mnie norma 😓
Raczej takich „ innych” objawów nie odczuwam, tak standardowo jak zwykle
👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
Część dziewczyny takie pytanko czy po IUI jest podawana u was informacja ile żołnierzyków zostało po preparatyce? Zastanawiam się jeszcze czy jest sens u nas podchodzić do 4 IUI czy jednak zapisac na kwalifikacje do IVf. W naszym przypadku była bardzo różna liczba ale tylko w jednej próbie przekroczyła 5mln. Jak w waszym przypadku?
Bakalia kciuki zaciśnięte za powtórkę bety.
Akacjowa jak się czujesz?
Bakallia lubi tę wiadomość
31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Tak, dostaliśmy całą kartę informacyjną od odnośnie nasienia, u nas było na granicy normy, ok 2 mln.Choinka123 wrote:Część dziewczyny takie pytanko czy po IUI jest podawana u was informacja ile żołnierzyków zostało po preparatyce? Zastanawiam się jeszcze czy jest sens u nas podchodzić do 4 IUI czy jednak zapisac na kwalifikacje do IVf. W naszym przypadku była bardzo różna liczba ale tylko w jednej próbie przekroczyła 5mln. Jak w waszym przypadku?
Ja bym do czwartego iui nie podchodziła, ale każdy ma swoje założenia, sama zakładałam dwa podejścia 😊 ogólnie chyba też zaleca się 2-3, a później już próbować czego innego.
Dziękuje, że pytasz 😊 bywało lepiej, mdłości najgorzej, tak dopiero co pisałam, że przeszły 😅 okazało się to ciszą przed burzą 🫣 dzisiaj wizyta, więc podejrzymy Bobasa przed majówką 🧡
Choinka123, MonikaMadzia, Bakallia lubią tę wiadomość
-
Dominika2 wrote:Wiem co czujesz Daga bo ja tez po pierwszej inseminacji byłam i fatalnie to zniosłam bo mialam ogromną nadzieję że się uda. Psychicznie nie do zniesienia ale z każdym kolejnym dniem jest lepiej. Skończył mi sie okres , dziś mamy wizytę u nowego lekarza jestem ciekawa co nam powie jakie badania zleci.
Dzięki , z każdym dniem jest coraz lepiej to prawda 😌ale i tak ciężko, zastanawiam się czy podchodzić od razu czy poczekać i zrobić przerwę, wczoraj dostałam okres , dziś 2 dzień i strasznie bolesny, normalnie w nocy tak boli że dramat , chyba najboleśniejszy jaki miałam 🥲 -
Hejka, u nas bylo podawane. Przy 1 IUI bylo14.7mln a przy drugiej 20.5mln.Choinka123 wrote:Część dziewczyny takie pytanko czy po IUI jest podawana u was informacja ile żołnierzyków zostało po preparatyce? Zastanawiam się jeszcze czy jest sens u nas podchodzić do 4 IUI czy jednak zapisac na kwalifikacje do IVf. W naszym przypadku była bardzo różna liczba ale tylko w jednej próbie przekroczyła 5mln. Jak w waszym przypadku?
Ja nie wiem czy bym podeszła do 4, bo wiadomo IUI nie ma takiej skuteczności jak invitro.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 11:52
Choinka123 lubi tę wiadomość
-
Nabieraj siły na kolejną walkę, jesli czujesz ze potrzebujesz przerwy to ją zrób, a moze jak skończy ci sie okres to poczujesz kolejna szanse i motywację ze to moze akurat ten cykl ❤️ wspieram CięDaga 654 wrote:Dzięki , z każdym dniem jest coraz lepiej to prawda 😌ale i tak ciężko, zastanawiam się czy podchodzić od razu czy poczekać i zrobić przerwę, wczoraj dostałam okres , dziś 2 dzień i strasznie bolesny, normalnie w nocy tak boli że dramat , chyba najboleśniejszy jaki miałam 🥲
-
Dzięki dziewczyny, no niby wiem ale pierwsza próba u nas była bez sensu bo się okazało że mam zapalenie edomterium dlatego chyba tak się kurczowo trzymam że w sumie to by była 3 próba tak naprawdę na "zdrowym endometrium". I tak kominie cały czas.
20 mln to wynik jakiś kosmos 💪
Daga najważniejsze to postępować zgodnie ze sobą jak potrzebujesz przerwy to ja zrób.
Ja w pewnym momencie miałam przesyt wizyt i lekarzy, a jednocześnie chciałam zrobić IUI to organizm sam się zbuntował i zaatakowała mnie dziwna wysypka na całym ciele na którą nie było lekarstwa musiała sama zejść i miałam odroczona IUI z tego powodu. Głowa jedno organizm drugie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 14:50
31 & 35
▪️AMH 11.22-2,83; 10.24 -2,44; 07.25-1,70
▪️Hormony OK; MUCH -OK; Kariotypy OK;
PAI-1 4G/5G heter.; MTHFR C677T C/T; KIR AA;
▪️ Drożności -OK
▪️USG w kierunku endo. - nie wykryto
▪️STYMULACJE
12.24 -04.2025 Lametta+Owitrelle+Duphaston
▪️05.25 Biopsja CD 138-ok, CD56 podwyższone
▪️10.25 Histeroskopia stan zapalny CD138 ujemne
▪️12.25 Ponowna histero- obraz OK
▪️03.26 IUI- trzecia
ŻPN-2024 zabieg- wyniki bardzo zmienne -
Super informacja 🧡😊jaskra wrote:My zapisaliśmy się na kwalifikacje do in vitro. Uzyskałam informacje, że jest opcja na dofinansowanie. Biorąc pod uwagę, że teraz mam okres to pewnie zaczniemy w czerwcu..
-
Tak, u nas też była taka informacja nam przekazana. W pierwszej iui było 27mln, hiperaktywowanych 67%. W drugiej nie dostaliśmy tej karty, ale chyba lekarz zapomniał wydrukować. Napisałam maila do kliniki i mają wysłać nam w poniedziałek.Choinka123 wrote:Część dziewczyny takie pytanko czy po IUI jest podawana u was informacja ile żołnierzyków zostało po preparatyce? Zastanawiam się jeszcze czy jest sens u nas podchodzić do 4 IUI czy jednak zapisac na kwalifikacje do IVf. W naszym przypadku była bardzo różna liczba ale tylko w jednej próbie przekroczyła 5mln. Jak w waszym przypadku?
Akacjowa jak się czujesz?👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
Ooo to będziemy zaczynać tak samo, ja tez jesli się nie uda IUI teraz to zaczynam invitro w czerwcu. Robiłaś badanie na kariotypy? Bo nam powiedzial lekarz zeby zrobic odrazu by zdążyć przed czerwcem bo czeka sie na wyniki do 4 tygodnijaskra wrote:My zapisaliśmy się na kwalifikacje do in vitro. Uzyskałam informacje, że jest opcja na dofinansowanie. Biorąc pod uwagę, że teraz mam okres to pewnie zaczniemy w czerwcu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 19:54
-
Jeśli masz ważne badania do iui to ja bym.dalej próbowała bo szkoda kasy na następne znow za jakiś czas. Ale to moje zdanie.Daga 654 wrote:Dzięki , z każdym dniem jest coraz lepiej to prawda 😌ale i tak ciężko, zastanawiam się czy podchodzić od razu czy poczekać i zrobić przerwę, wczoraj dostałam okres , dziś 2 dzień i strasznie bolesny, normalnie w nocy tak boli że dramat , chyba najboleśniejszy jaki miałam 🥲
Zrobisz jak uważasz 😊 Powodzenia ! -
A te kariotypy to robi tylko mężczyzna czy oboje? Jak dokładnie się nazywają te badania? I czy może wspominał lekarz coś o badaniu KIR? Bo my jeszcze 3 iui będziemy robić ale już bym wolała się przygotować co trzeba zrobić do ivf, jakie badaniaRiaska98 wrote:Ooo to będziemy zaczynać tak samo, ja tez jesli się nie uda IUI teraz to zaczynam invitro w czerwcu. Robiłaś badanie na kariotypy? Bo nam powiedzial lekarz zeby zrobic odrazu by zdążyć przed czerwcem bo czeka sie na wyniki do 4 tygodni👩🦰29👨29
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
Oboje, z krwi normalnie to jest, tylko wlasnie za wynikami sie dlugo czeka wiec to troche opóźnia. O tym badaniu KIR nic nam nie mówił. Najlepiej przed 3 IUI zapytaj lekarza jakie badania zrobić odrazu zeby wlasnie pozniej nie bylo przestoju przed invitro jak trzeba czekac za wynikami kilka tygodni 😄MonikaMadzia wrote:A te kariotypy to robi tylko mężczyzna czy oboje? Jak dokładnie się nazywają te badania? I czy może wspominał lekarz coś o badaniu KIR? Bo my jeszcze 3 iui będziemy robić ale już bym wolała się przygotować co trzeba zrobić do ivf, jakie badania
-