*inseminacja 2026*
-
WIADOMOŚĆ
-
lucy_here wrote:Domowy test planuję w piątek, z powtórką w sobotę (miałam zastrzyk więc wiem, że jeszcze może on wyjść na teście). Oficjalną betę dla kliniki mam w poniedziałek (14 dzień) - i tu mam trochę zagwozdkę - jeśli wcześniej pojawi się @ to i tak muszę tą betę robić? (biorę cyclogest 1x400, ale czytałam, że nie zawsze to zatrzymuje okres)
Dobre pytanie. Skoro klinika zaleciła betę 14 dpo to jeśli będzie okres, czy trzeba robić test. W sumie na logikę nie ma ta to sensu. U mnie dzisiaj jedna kreska wciąż. W teorii bete powinnam zrobić jutro bo wtedy wypada 14 dni. Ale z moim już negatywnym nastawieniem to nie chce mi się tam wcale iść. 😅 -
Jedna kreska dobija resztki nadziei. Też jestem już po fazie gdzie nawet początek okresu brałam za "może to tylko plamienie, jest jeszcze jakiś 1% szans". U Ciebie to też pierwsza próba?Meegi91 wrote:Dobre pytanie. Skoro klinika zaleciła betę 14 dpo to jeśli będzie okres, czy trzeba robić test. W sumie na logikę nie ma ta to sensu. U mnie dzisiaj jedna kreska wciąż. W teorii bete powinnam zrobić jutro bo wtedy wypada 14 dni. Ale z moim już negatywnym nastawieniem to nie chce mi się tam wcale iść. 😅Starania od 12.2025
01.2026 cb ❤️🩹
w klinice od 06.2026
10.08.2026 - I IUI + fertile chip
👱♀️34
MTHFR A1298C heterozygotyczny
PAI-1 homozygotyczny
Gen protrombiny G20210A heterozygotyczny
Sono hsg - obustronna drożność ✅️
regularne cykle ✅️
owulacja ✅️
HOMA-IR ✅️
Suplememtacja; leki: acard 150, po owulacji neoparin 0,4
👱♂️35
lekka IO (glucophage 1000)
Dfi 30%
Żpn III stopień
morfologia 2%
pozostałe wyniki ✅️
planowana embolizacja
suplementacja z dużą ilością antyoksydantów -
Dziewczyny ja byłam wczoraj pobrać wymaz bakteriologiczno mykologiczny, dobrze mi doradziłyście dzięki ❤️ bo przemyślałam sprawę, że na wynik się trochę czeka, więc nie czekałam do przyszłego tygodnia do urlopu, tylko pojechałam wczoraj
Dziś rano zobaczyłam trochę krwi i gęsty śluz, więc zwiastuję to że owulacja była, więc bardzo się cieszę, że od razu po histeroskopii i antybiotykach działa wszystko ok 🥳 dobry zwiastun do starań
Mam tylko nadzieję że ta infekcje wyleczę jakoś szybko, nie wiem ile to może trwać, macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Mam plan poczekać na wynik i umówić teleporade z lekarzem, bo chyba lepiej na własną rękę się nie leczyć?👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
03.2026 I IUI cykl naturalny❌
04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
06.2026 histeroskopia -> mikropolipowatość i zapalenie endometrium, CD138 -> plazmocyty do 4/mm kw
07.2026 ponowna histeroskopia -> ⏳
07.2026 kwalifikacja IVF -
Dziewczyny ja miałam 3iui i w sumie w żadnej nie robiłam bety, lekarz mówił że progesteron 10dni i test, jak negatywny to odstawić progesteron i czekać na okresMeegi91 wrote:Dobre pytanie. Skoro klinika zaleciła betę 14 dpo to jeśli będzie okres, czy trzeba robić test. W sumie na logikę nie ma ta to sensu. U mnie dzisiaj jedna kreska wciąż. W teorii bete powinnam zrobić jutro bo wtedy wypada 14 dni. Ale z moim już negatywnym nastawieniem to nie chce mi się tam wcale iść. 😅
Ale ja nigdy nie miałam zlecanej bety przez klinikę👩🦰30👨30
starania od 10.2024
leczenie od 10.2025
02.2026 drożność ✅
03.2026 I IUI cykl naturalny❌
04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
06.2026 histeroskopia -> mikropolipowatość i zapalenie endometrium, CD138 -> plazmocyty do 4/mm kw
07.2026 ponowna histeroskopia -> ⏳
07.2026 kwalifikacja IVF -
Hej, mam pytanie wie ktoś może co zrobić na migreny z aura co kilka dni? Nie daję już psychicznie z tym rady , pomóżcie plis , jak ktoś wie co na to poradzić, najpierw zaczynam gorzej widzieć a potem dostaje migreny i tak co kilka dni 😕 co na to poradzić?
-
Ty wytrzymasz do poniedziałku czy zaczniesz sprawdzać wcześniej?Lua wrote:Hej Lucy! Miałyśmy IUI tego samego dnia. Na tym etapie brak objawów jest zupełnie normalny. Niestety ani "objawy", ani ich brak nie muszą nic znaczyć... trzymam kciuki!
Kiedy testujesz?Starania od 12.2025
01.2026 cb ❤️🩹
w klinice od 06.2026
👱♀️34
PAI-1 homozygotyczny
regularne cykle ✅️
owulacja ✅️
HOMA-IR ✅️
👱♂️35
lekka IO (glucophage 1000)
Dfi 30%
Żpn III stopień
morfologia 2%
pozostałe wyniki ✅️
planowana embolizacja
suplementacja z dużą ilością antyoksydantów -
Super, że poszłaś na badanie! Najważniejsze to wiedzieć z czym się mierzymy i nie działać w ciemno!MonikaMadzia wrote:Dziewczyny ja byłam wczoraj pobrać wymaz bakteriologiczno mykologiczny, dobrze mi doradziłyście dzięki ❤️ bo przemyślałam sprawę, że na wynik się trochę czeka, więc nie czekałam do przyszłego tygodnia do urlopu, tylko pojechałam wczoraj
Dziś rano zobaczyłam trochę krwi i gęsty śluz, więc zwiastuję to że owulacja była, więc bardzo się cieszę, że od razu po histeroskopii i antybiotykach działa wszystko ok 🥳 dobry zwiastun do starań
Mam tylko nadzieję że ta infekcje wyleczę jakoś szybko, nie wiem ile to może trwać, macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Mam plan poczekać na wynik i umówić teleporade z lekarzem, bo chyba lepiej na własną rękę się nie leczyć?
Hm, to pewnie zależy co tam jest. Jeśli to jest infekcja grzybicza po antybiotyku, to powinno wystarczyć coś przeciwgrzybiczego i potem probiotyk przez dłuższy czas. Ja akurat kilka miesięcy przesuwałam pierwsze podejście do IUI z powodu nieidealne biocenozy... na początku leczyłam się tak, jak lekarka zalecała, ale ciągle był kłopot (tylko u mnie zaczęło się od bakterii i potem było właśnie błędne koło antybiotyk->grzyby) i ostatecznie zaczęłam się leczyć sama naturalnie i to ogarnęłam. Na grzyby pomógł mi m.in. Albivag... ale u niektórych takie tradycyjne leczenie od lekarza jest skuteczne i szybkie, więc mam nadzieję, że będziesz właśnie w tej grupie!09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...
09.2025 👶

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
10.08.2026 - IUI nr 5 ! 🙏 -
Planuję betę w pon. Bardzo źle znosiłam robienie testów w tych nieudanych cyklach i w końcu stwierdziliśmy z mężem, że najlepsze dla mojego zdrowia psychicznego jest pójście na betę w dniu, kiedy wynik już będzie na pewno miarodajny...lucy_here wrote:Ty wytrzymasz do poniedziałku czy zaczniesz sprawdzać wcześniej?
Ale myśl o poniedziałku jest trudna, w dodatku wtedy też będzie pierwszy dzień po powrocie z wyjazdu i mówiąc szczerze teraz wolałabym, żeby ten wyjazd się nie kończył, tu żyję jakby w innej czasoprzestrzeni, oczywiście non stop analizując moje objawy, ale jakoś mi łatwiej niż w domu...
09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

Meegi91 wrote:Cały czas się zastanawiam czy próbować drugi raz. Według Pani doktor po tylu latach starań to nie ma sensu więcej niż dwa razy. A jesteśmy wpisani już na nowy rok na ivf jak pojawią się nowe środki.
Zastanawiam się też, czy można bez IUI brać lamette w tych dniach co przed IUI ? Czy to może zwiększyć szanse przy naturalnym probowaniu ?
Można brać lamettę, ale zrobiłabym jednak monitoring, żeby wiedzieć ile pęcherzyków się szykuje.09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
10.2024 IUI ❌️
09.2025 👶

Rozumiem. Też walczę z testami - w ostatnich cyklach udało mi się ograniczyć do jednego - dzień przed lub w dniu okresu. W tym cyklu chyba głowa ze mną nie chce współpracować - dzisiaj woda z kranu zaczęła mi trącić mułem (tylko ja to czuję) - takiej rewelacji to mi jeszcze organizm do tej pory nie podrzucił...Lua wrote:Planuję betę w pon. Bardzo źle znosiłam robienie testów w tych nieudanych cyklach i w końcu stwierdziliśmy z mężem, że najlepsze dla mojego zdrowia psychicznego jest pójście na betę w dniu, kiedy wynik już będzie na pewno miarodajny...
Ale myśl o poniedziałku jest trudna, w dodatku wtedy też będzie pierwszy dzień po powrocie z wyjazdu i mówiąc szczerze teraz wolałabym, żeby ten wyjazd się nie kończył, tu żyję jakby w innej czasoprzestrzeni, oczywiście non stop analizując moje objawy, ale jakoś mi łatwiej niż w domu...Starania od 12.2025
01.2026 cb ❤️🩹
w klinice od 06.2026
👱♀️34
PAI-1 homozygotyczny
regularne cykle ✅️
owulacja ✅️
HOMA-IR ✅️