Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną *inseminacja 2026*
Odpowiedz

*inseminacja 2026*

Oceń ten wątek:
  • Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała__M wrote:
    Hej :) ja w weekendy staram się jak najmniej korzystać z internetu :)

No u mnie wczoraj przyszedł okres, jak w zegarku. Więc te cienie to był ślad po zastrzyku. Jakoś mocno tego nie przeżyłam, całe szczęście. Wiem, że ciąża z inseminacji to raczej rzadkość i traktuję to bardziej jako etap do in vitro.

O kurde przykro :/ to całe szczęście że mocno tego nie przeżyłaś, trzymaj się i do kolejnego razu, aaa nie mów hop, i nie rzadkość bo się zdarza, ja tak samo myślałam jak szłam na 2 insemi , też miałam takie myśli że to pewnie próby do inv, a teraz jestem w ciąży 🫢 i mam dziś takie mdłości że szok, także nie mów hop ;) więcej pozytywnych myśli! 💭 ja też tak myślałam :) a się miło zaskoczyłam!🙈 i do dziś nie wierzę czasem że to się dzieje , bo miałam tak z 3/4 razy podejść przed inv i już byłam nawet zapisana na listę do inv 🤣🤣 także opowiedz życiu o swoich planach to zrobi z tego najlepszy plan ;)

Mała__M lubi tę wiadomość

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Ja właśnie wczoraj skończyłam brać antybiotyki, więc teraz z dwa tygodnie czekania na okres i wrzesień będzie miesiącem nadziei, wrzesień i październik próbujemy naturalnie, jeśli się nie uda, to w listopadzie ivf
    A wiecie co, pojawił mi się świąd tam na dole, nie wiem czy jakaś infekcja to może być, pierwszy raz mam takie coś, świąd warg sromowych i wejścia do pochwy
    Macie coś do polecenia? Wczoraj próbowałam płukanie Tantum Rosa
    Nie jest to jakoś bardzo ciężkie i uciążliwe ale jednak czuję ze coś jest nie tak…

Zrób wymaz żeby sprawdzić co to , w klinice naszej Ci napewno zrobią :) super że już po antybiotykach ! Masz już z głowy! Uff ! 😮‍💨 najgorsze słuchaj za Tobą!
    Może to po nich Ci to wyszło ale nie przejmuj się, pewnie coś na to dadzą ,tylko trzeba wiedzieć co to dokładnie , to trzymam kciuki za kolejne 2 miesiące prób, niech wrzesień będzie udany i owocny 🥰 dużo dobrych myśli wysyłam! 🌸

• MonikaMadzia Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    Zrób wymaz żeby sprawdzić co to , w klinice naszej Ci napewno zrobią :) super że już po antybiotykach ! Masz już z głowy! Uff ! 😮‍💨 najgorsze słuchaj za Tobą!
    Może to po nich Ci to wyszło ale nie przejmuj się, pewnie coś na to dadzą ,tylko trzeba wiedzieć co to dokładnie , to trzymam kciuki za kolejne 2 miesiące prób, niech wrzesień będzie udany i owocny 🥰 dużo dobrych myśli wysyłam! 🌸
    Faktycznie, zadzwonię tam i się umówię na pobranie wymazu, mam nadzieję że da się to zrobić bez wizyty u lekarza żeby już dodatkowo nie płacić, zobaczę
    Z drugiej strony jesteśmy w programie, ale w lipcu mi pobierali wymazy więc pewnie już więcej razy nie ma refundacji tylko samemu trzeba opłacać

👩‍🦰30👨30
    starania od 10.2024
    leczenie od 10.2025
    02.2026 drożność ✅
    03.2026 I IUI cykl naturalny❌
    04.2026 II IUI cykl naturalny ❌
    05.2026 III IUI cykl stymulowany ❌
    06.2026 histeroskopia -> mikropolipowatość i zapalenie endometrium, CD138 -> plazmocyty do 4/mm kw
    07.2026 ponowna histeroskopia -> ⏳
    07.2026 kwalifikacja IVF
  • Mała__M Debiutantka

Wysłany: 17 sierpnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga 654 wrote:
    O kurde przykro :/ to całe szczęście że mocno tego nie przeżyłaś, trzymaj się i do kolejnego razu, aaa nie mów hop, i nie rzadkość bo się zdarza, ja tak samo myślałam jak szłam na 2 insemi , też miałam takie myśli że to pewnie próby do inv, a teraz jestem w ciąży 🫢 i mam dziś takie mdłości że szok, także nie mów hop ;) więcej pozytywnych myśli! 💭 ja też tak myślałam :) a się miło zaskoczyłam!🙈 i do dziś nie wierzę czasem że to się dzieje , bo miałam tak z 3/4 razy podejść przed inv i już byłam nawet zapisana na listę do inv 🤣🤣 także opowiedz życiu o swoich planach to zrobi z tego najlepszy plan ;)

Bardzo bym chciała tak się zaskoczyć jak Ty ❤️
    Jednak głowa potrzebuje się chronić i przygotowuje się na najgorsze :P

• Daga 654 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMadzia wrote:
    Faktycznie, zadzwonię tam i się umówię na pobranie wymazu, mam nadzieję że da się to zrobić bez wizyty u lekarza żeby już dodatkowo nie płacić, zobaczę
    Z drugiej strony jesteśmy w programie, ale w lipcu mi pobierali wymazy więc pewnie już więcej razy nie ma refundacji tylko samemu trzeba opłacać

Da da bez wizyty, zadzwoń tam i podjedź to Ci powinni zrobić od ręki :) dopytaj tylko w których godzinach pobierają , z wynikami tylko dobrze by było się umówić do lekarza żeby coś dał na to

• Meegi91 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Ja wyjechałam do domu rodzinnego (jestem tu jeszcze przez cały tydzień), miałam urodziny, przyszły koleżanki z bobasami (miałyśmy taki rzut, że wszystkie były w ciąży w tym samym czasie), było bardzo miło.

Chyba zrobię betę w pon za tydzień...

Oczywiście analizuję każde kłucie w brzuchu, chociaż wiem, że to bez sensu. Miałam mnóstwo "objawów" w nieudanych cyklach, a w udanym w zasadzie nic szczególnego nie czułam przez te pierwsze 2 tygodnie.

Wczoraj np miałam jakieś szalone pragnienie, cały czas chciało mi się pić. No ale ten progesteron robi pewnie swoje...

Jestem zmęczona myśleniem o tym wszystkim w kółko i trochę zniechęcona :(

Kurczę to ja właśnie te dolegliwości tak przeżywam mocno. To moja pierwsza IUI. Od tygodnia biorę progesteron i cały czas mam jakieś kłucia, ciągnięcia w brzuchu i mimo, że świadomie sie nie nastawiam to jakaś nadzieja sie tli.

Dobrze, że mam w głowie taki już plan ułożony, że jeszcze jedno podejście do IUI a potem po nowym roku ivf. Trochę to mi pomaga przetrwać.

• Meegi91 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała__M wrote:

No u mnie wczoraj przyszedł okres, jak w zegarku. Więc te cienie to był ślad po zastrzyku. Jakoś mocno tego nie przeżyłam, całe szczęście. Wiem, że ciąża z inseminacji to raczej rzadkość i traktuję to bardziej jako etap do in vitro.

A cały czas czekałam na wiadomość od Ciebie, że może jednak. Jestem z Tobą myślami, chociaż sie nie znamy. ❤️

Będziesz jeszcze robić podejście przed in vitro ?

Mała__M lubi tę wiadomość

• Lua Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała__M wrote:

Przykro mi, też trzymałam kciuki za Twoją kreseczkę.
    Oby ta prawdziwa pojawiła się jak najszybciej!

09.2024 IUI ❌️ (nasienie dawcy)
    10.2024 IUI ❌️
    11.2024 IUI cykl stymulowany❌️
    12.2024 IUI cykl stymulowany 🙏🌟
    01.2025 - jest jedno ❤️ i jedno puste jajo...

09.2025 👶

age.png

06.2026 - ruszamy po rodzeństwo!
    06.2026 - cykl-niespodzianka: brak owulacji mimo stymulacji...
    07.2026 - owulacja na wakacjach w 30 dc😅
    10.08.2026 - IUI nr 5 ! 🙏
  • Lua Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od wczoraj po prostu UMIERAM z pragnienia, nie wiem ile litrów wody wypijam...
    Czy to ten progesteron może robić? Nigdy wcześniej tak nie miałam.

Meegi91 lubi tę wiadomość

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• Meegi91 Znajoma

Wysłany: 17 sierpnia, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Dziewczyny, od wczoraj po prostu UMIERAM z pragnienia, nie wiem ile litrów wody wypijam...
    Czy to ten progesteron może robić? Nigdy wcześniej tak nie miałam.

Kurczę no ja mam różne pobolewania ale pragnienie raczej standardowe… ciekawe od czego tak 🧐

• Mała__M Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi91 wrote:
    A cały czas czekałam na wiadomość od Ciebie, że może jednak. Jestem z Tobą myślami, chociaż sie nie znamy. ❤️

Będziesz jeszcze robić podejście przed in vitro ?

Dziękuję dziewczyny za Wasze wsparcie ❤️ tutaj jest jakoś łatwiej.
    Będziemy podchodzić raz albo dwa :) zobaczymy

• Meegi91 Znajoma

Wysłany: 18 sierpnia, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała__M wrote:
    Dziękuję dziewczyny za Wasze wsparcie ❤️ tutaj jest jakoś łatwiej.
    Będziemy podchodzić raz albo dwa :) zobaczymy

U mnie rano jedna kreska więc mam przeczucie, że po temacie. To 12 dzień po IUI. Brzuch też zaczął typowo pobolewać więc pewnie okres się szykuję 🥲

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi91 wrote:
    U mnie rano jedna kreska więc mam przeczucie, że po temacie. To 12 dzień po IUI. Brzuch też zaczął typowo pobolewać więc pewnie okres się szykuję 🥲
    Przykro mi 😓 jaki plan macie dalej? Nie poddawaj sie 🫶

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
    ⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
    ⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
    ⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪
    preg.png
  • lucy_here Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mój pierwszy post - forum wertuję już od kilku miesięcy. Z nikim się nie dzielimy naszymi problemami w staraniach - a ja chyba potrzebuję czasem móc porozmawiać z kimś kto ma podobne problemy. Wiem, że 9 miesięcy starań to nie jest długi czas patrząc na niektóre osoby - ale z perspektywy kogoś kto przez 15 lat starał się "nie zajść" w ciążę - jakiekolwiek problemy z tym związane są nieco abstrakcyjne (bo przecież do tego wystaczy chwila nieuwagi i pyk prawda?).
    Obecnie jestem 8 dni po pierwszym iui, czekam na testowanie, brak jakichkolwiek objawów więc raczej nie spodziewam się pozytywnych wieści.

Starania od 12.2025
    01.2026 cb ❤️‍🩹
    w klinice od 06.2026
    10.08.2026 - I IUI + fertile chip

👱‍♀️34
    MTHFR A1298C heterozygotyczny
    PAI-1 homozygotyczny
    Gen protrombiny G20210A heterozygotyczny
    Sono hsg - obustronna drożność ✅️
    regularne cykle ✅️
    owulacja ✅️
    HOMA-IR ✅️
    Suplememtacja; leki: acard 150, po owulacji neoparin 0,4

👱‍♂️35
    lekka IO (glucophage 1000)
    Dfi 30%
    Żpn III stopień
    morfologia 2%
    pozostałe wyniki ✅️
    planowana embolizacja
    suplementacja z dużą ilością antyoksydantów
  • Lua Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meegi91 wrote:
    Przykro, Meegi!🫂 🩷 chociaż zawsze jeszcze jest jakaś szansa...

Meegi91 lubi tę wiadomość

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• Lua Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy_here wrote:
    Cześć, mój pierwszy post - forum wertuję już od kilku miesięcy. Z nikim się nie dzielimy naszymi problemami w staraniach - a ja chyba potrzebuję czasem móc porozmawiać z kimś kto ma podobne problemy. Wiem, że 9 miesięcy starań to nie jest długi czas patrząc na niektóre osoby - ale z perspektywy kogoś kto przez 15 lat starał się "nie zajść" w ciążę - jakiekolwiek problemy z tym związane są nieco abstrakcyjne (bo przecież do tego wystaczy chwila nieuwagi i pyk prawda?).
    Obecnie jestem 8 dni po pierwszym iui, czekam na testowanie, brak jakichkolwiek objawów więc raczej nie spodziewam się pozytywnych wieści.
    Hej Lucy! Miałyśmy IUI tego samego dnia. Na tym etapie brak objawów jest zupełnie normalny. Niestety ani "objawy", ani ich brak nie muszą nic znaczyć... trzymam kciuki!
    Kiedy testujesz?

10.2024 IUI ❌️

09.2025 👶

age.png

• Riaska98 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy_here wrote:
    Hej kochana
    Ja co prawda temat IUI mam juz za sobą, ale jakos tak dobrze sie tu czuje i zostałam, mam nadzieję ze Ty tez bedziesz sie czuc tu dobrze i mozesz sie wygadać 🫶
    8 dni po IUI to jest jeszcze wcześnie, a objawy moga byc ale nie musza❤️ powodzenia i trzymam kciuki

🌸 Starania od 2024 r. 🌸
    🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
    💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
    💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
    📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
    🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
    💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
    🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
    🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
    ❄️ Mrozaczki 5:
    5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
    6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
    📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
    🩵21.07.2026 ➜ transfer blastocysty 4.1.2 ❄️👶✨
    ⏳🩸 27.07.2026 ➜ 47.8 #1 🧪
    ⏳🩸 31.07.2026 ➜ 288.1 #2 🧪
    ⏳🩸 07.08.2026 ➜ 3760.0 #3 🧪
    preg.png
  • lucy_here Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Hej kochana
    Ja co prawda temat IUI mam juz za sobą, ale jakos tak dobrze sie tu czuje i zostałam, mam nadzieję ze Ty tez bedziesz sie czuc tu dobrze i mozesz sie wygadać 🫶
    8 dni po IUI to jest jeszcze wcześnie, a objawy moga byc ale nie musza❤️ powodzenia i trzymam kciuki
    Dziękuję - i gratuluję udanego transferu 😊

Riaska98 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2025
    01.2026 cb ❤️‍🩹
    w klinice od 06.2026

👱‍♀️34
    PAI-1 homozygotyczny
    regularne cykle ✅️
    owulacja ✅️
    HOMA-IR ✅️

👱‍♂️35
    Dfi 30%
    Żpn III stopień
    morfologia 2%
    pozostałe wyniki ✅️
    planowana embolizacja
  • lucy_here Debiutantka

Wysłany: 19 sierpnia, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lua wrote:
    Hej Lucy! Miałyśmy IUI tego samego dnia. Na tym etapie brak objawów jest zupełnie normalny. Niestety ani "objawy", ani ich brak nie muszą nic znaczyć... trzymam kciuki!
    Kiedy testujesz?
    Domowy test planuję w piątek, z powtórką w sobotę (miałam zastrzyk więc wiem, że jeszcze może on wyjść na teście). Oficjalną betę dla kliniki mam w poniedziałek (14 dzień) - i tu mam trochę zagwozdkę - jeśli wcześniej pojawi się @ to i tak muszę tą betę robić? (biorę cyclogest 1x400, ale czytałam, że nie zawsze to zatrzymuje okres)

Starania od 12.2025
    01.2026 cb ❤️‍🩹
    w klinice od 06.2026

👱‍♀️34
    PAI-1 homozygotyczny
    regularne cykle ✅️
    owulacja ✅️
    HOMA-IR ✅️

👱‍♂️35
    Dfi 30%
    Żpn III stopień
    morfologia 2%
    pozostałe wyniki ✅️
    planowana embolizacja
  • Meegi91 Znajoma

Wysłany: 19 sierpnia, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Riaska98 wrote:
    Przykro mi 😓 jaki plan macie dalej? Nie poddawaj sie 🫶

Cały czas się zastanawiam czy próbować drugi raz. Według Pani doktor po tylu latach starań to nie ma sensu więcej niż dwa razy. A jesteśmy wpisani już na nowy rok na ivf jak pojawią się nowe środki.

Zastanawiam się też, czy można bez IUI brać lamette w tych dniach co przed IUI ? Czy to może zwiększyć szanse przy naturalnym probowaniu ?

‹‹ 67 68 69 70 71
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ