INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Takze jutro chyba powtórzę e2 i lh z ciekawości. Przed sama iui.
Chcę spr na własnym przykładzie czy po ovitrelle ładnie rośnie lh i pecherzyk dojrzewa-estradiol. Akurat przed iui zdąże pobrac.
Będziemy wszystkie wiedziały jak to jest:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:00
-
Lunk_a wrote:To uważasz że lepiej dzis pobrać te badania? Moze zdąże po poludniu.
ja bym sobie chyba w ogóle odpuściła, ale jeśli jesteś bardzo bardzo ciekawa, to chyba lepiej dzisiaj, żeby zobaczyć, czy jest tendencja wzrostowa w dwóch hormonach
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
ja sobie myślę, że gdyby była możliwość monitorowania w okolicy owulacji 2x dziennie i badania przy tym hormonów we krwi, to co najmniej 30% inseminacji by się udawało... niestety niepraktyczne to i drogie
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:ja sobie myślę, że gdyby była możliwość monitorowania w okolicy owulacji 2x dziennie i badania przy tym hormonów we krwi, to co najmniej 30% inseminacji by się udawało... niestety niepraktyczne to i drogie
Z ciekawości zrobię te badania dzis albo jutro. Zobaczymy jak działa Ovitrelle w praktyce:-) -
monika9966 wrote:asiak1985 spokojnie, stres nie ma wpływu na TSH
Masz możliwość aby skontaktować się z lekarzem który będzie robił IUI? Pewnie zleci FT3 i FT4 więc mogłabyś mieć wyniki już ze sobą i pewnie dostaniesz recepte na euthyrox. Tylko nie wiem czy dr nie bedzie jednak najpierw chciał zbić TSH dlatego warto zapytać.
W czwartek ide na monitoring wswoim miescie i porozmawiam z gin. Przy okazji zadzwonie do ginekologa z Poznania co robicniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Hej dziewczyny powracam tu po długiej nieobecności mój wvzesniejszy nick to bas901 ale usunelam konto i nie mogę powrócić jestem po 4 nieudanych iui i zastanawiam się do podejścia do kolejnej ale boję się rozczarowania kolejnego Lunka Ciebie pamiętam podczytuje cały czas wątek i 3mam mocno kciuki dodaje Cie do przyjaciółek bo jestem z tego samego miasta co Ty i zastanawiam się nad zmianą lekarza może coś mi podpowiesz09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
Gallina wrote:ja sobie myślę, że gdyby była możliwość monitorowania w okolicy owulacji 2x dziennie i badania przy tym hormonów we krwi, to co najmniej 30% inseminacji by się udawało... niestety niepraktyczne to i drogie
-
Dziewczyny - załamka.
Planowałam w tym tygodniu IUI, ale niestety posiew nasienia wyszedł dodatni. Wyhodowano Enterococcus faecalis, 4x10^3 jtk/ml.
Niestety mam obawy, że nas nie dopuszczą do IUI.
Kurcze tak się nastawialiśmy na to w tym miesiącu, podrobiliśmy nową wirusówkę, chlamydie, moje posiewy, wszystko wyszło OK.
Wizyty, koszty, a tu na nic...
Czy któryś z waszych partnerów miał z tym do czynienia? Czy wtedy wykonywaliście IUI? Czy 4x10^3 jtk/ml to w ogóle dużo?
Ktoś, coś?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Mała Mi 80 wrote:Asiak a do kogo jeździsz do Poznania, bo ja też tam do kliniki aż z Inowrocławia:-(
Ja u Spaczyńskiego Roberta ma prywatny gabinet i jest na Polnej.niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Widze ze co rusz jakiś problem masakra. Napisz może do lekarza maila albo smsa z pytaniem o ten posiew.
Będziesz wiedziała na czym stoisz.
U mnie kilkanaście godz po ovitrelle wyniki nie szaleją wprawdzie pik lh jest po ok 24godz od podania zastrzyku. Lh 5 e2 130.
Ale ja miałam juz e2 600 i 250...wiec niech się dzieje wola nieba:)lh sobie piknie jutro-kkontroluje po iui czy pecherzyk pekl. A e2-środek cyklu norma od 68.
Jak będzie okaze się. -
Dziewczyny ja się ciągle zastanawiam nad laparoskopią, pytałam o to mojego lekarza ale mi odradził, w sensie nie widzi takie potrzeby, powiedział że na laparoskopię wysyła praktycznie co 4 dziewczynę, u mnie nie widzi nawet najmniejszych nieprawidłowości na usg, ale tak sobie myślę...przecież na usg nie widać wszystkiego... kurde lekarz ma 20lat doświadczenia w leczeniu niepłodności więc chyba wie co mówi.
Mój mąż jutro widzi się ze swoim klientem ginekologiem i się go zapyta o tą laparoskopię..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 22:27
-
A jakie są ewidentne wskazania do laparo? Niepłodność jak najbardziej jest takim wskazaniem, to kolejny krok w jej diagnostyce.
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Wskazania do wykonania laparoskopii ginekologicznej również należy podzielić na diagnostyczne i lecznicze.
1.Najczęstszym wskazaniem z pierwszej grupy jest diagnostyka niepłodności. Jeśli w pierwszej kolejności zostały wykluczone inne przyczyny tego problemu (zaburzenia endokrynologiczne, choroby genetyczne), laparoskopia staje się przydatnym narzędziem do oceny budowy, położenia i drożności jajowodów, a także lokalizacji ewentualnych zrostów. Wszystkie te czynniki mogą stanowić przyczynę niepłodności i również wszystkie przy sprzyjających warunkach są możliwe do wyleczenia bezpośrednio po wykryciu za pomocą laparoskopii terapeutycznej.
2.Drugim co do częstości wskazaniem do wdrożenia tej procedury jest diagnostyka bólów w miednicy. Również i w tym przypadku wykonanie laparoskopii poprzedza diagnostyka innego typu (wywiad, badanie fizykalne, badania krwi, moczu, badania obrazowe), jeśli jednak nie uda się odnaleźć przyczyny dolegliwości należy skorzystać właśnie z endoskopowego przeszukania jamy brzusznej w kierunku obecności patologii. Przyczyną bólu miednicy widoczną w laparoskopii może być ciąża ektopowa (pozamaciczna), stany zapalne narządów miednicy mniejszej oraz endometrioza. Metoda ta służy również do leczenia mięśniaków i niektórych zmian nowotworowych.