X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka powodzenia, niech Ci Bocian szybko przyniesie :-)

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też tak doszukiwałyście się objawów po pierwszej IUI???
    Ja staram się na nastawiać na sukces przy pierwszym podejściu ale jakoś podświadomie wierzę, że te wszystkie leki i starania może w końcu dadzą efekt w postaci dwóch kreseczek ;)

Z niecierpliwością czekam aż któraś z Was napisze ,że się udało mało tutaj takich wieści ostatnio :((

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:
    Dziewczyny czy Wy też tak doszukiwałyście się objawów po pierwszej IUI???
    Ja staram się na nastawiać na sukces przy pierwszym podejściu ale jakoś podświadomie wierzę, że te wszystkie leki i starania może w końcu dadzą efekt w postaci dwóch kreseczek ;)

Z niecierpliwością czekam aż któraś z Was napisze ,że się udało mało tutaj takich wieści ostatnio :((

Ja po pierwszej IUI też bardzo wierzyłam i niestety się nie udało. A jak czytam ten wątek to moja wiara w iui spadła do 0. Nie wiem czy podejdę do kolejnej chyba lepiej odkładać tą kasę na invitro. Klika iui + leki+ wizyty i uzbiera się spora cześć na invitro

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Opium Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    Opium, trzymam kciuki, musisz mi powiedzieć, co Ty jesz, że pęcherzyki Ci w takim ekspresowym tempie i tak ładnie rosną ;-)
    Mała Mi 80, u nas to samo, doskonale Cię rozumiem!

Ale co z tego, jak i tak się nie zapładniają? :)

Nie jem nic nadzwyczajnego :D :D

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    Ale co z tego, jak i tak się nie zapładniają? :)

Nie jem nic nadzwyczajnego :D :D

Opium a czym jesteś stymulowana?

Ginka
    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze piszesz Ginka! Miałam 3-ostatnią iui. Jak nie wyjdzie to in vitro, bo to zawsze większe szanse. Wiem że można robić 6 i czasami więcej razy ale szkoda i kasy i czasu!!!! Chyba że ktoś ma ten czas bo ja niestety nie:-(

• Ginka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 80 wrote:
    Dobrze piszesz Ginka! Miałam 3-ostatnią iui. Jak nie wyjdzie to in vitro, bo to zawsze większe szanse. Wiem że można robić 6 i czasami więcej razy ale szkoda i kasy i czasu!!!! Chyba że ktoś ma ten czas bo ja niestety nie:-(

ja też nie, niedługo to będęe potrzebowała psychiatry bo wymiękam

Ginka

• Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd - ja po pierwszej IUI byłam prawie pewna, że jestem w ciąży, więc jak dostałam @, a zaraz potem odebrałam wyniki bHCG, to była czarna rozpacz. Nie mówię, żeby nie nastawiać się na sukces w ogóle, którego serdecznie życzę :), ale podejść spokojnie, bo rozczarowanie boli bardzo.

Niestety, też mam wrażenie że ciąża z IUI np. przy niepłodności idiopatycznej to normalnie cud. Jesteśmy tutaj na forum z różnych miast, a nawet państw, leczymy się w różnych klinikach, a żadnej nie wychodzi, więc chyba coś jest nie tak.

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • Ginka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelka_mis wrote:
    sylejd - ja po pierwszej IUI byłam prawie pewna, że jestem w ciąży, więc jak dostałam @, a zaraz potem odebrałam wyniki bHCG, to była czarna rozpacz. Nie mówię, żeby nie nastawiać się na sukces w ogóle, którego serdecznie życzę :), ale podejść spokojnie, bo rozczarowanie boli bardzo.

Niestety, też mam wrażenie że ciąża z IUI np. przy niepłodności idiopatycznej to normalnie cud. Jesteśmy tutaj na forum z różnych miast, a nawet państw, leczymy się w różnych klinikach, a żadnej nie wychodzi, więc chyba coś jest nie tak.

dokładnie tak :( SMutne to.

Ginka

• Opium Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Opium a czym jesteś stymulowana?
    Niczym, mam naturalne owulacje.

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć że w zeszłym miesiącu też miałam niezłego doła:-( Już sobie myślałam żeby piprznąć to wszystko w diabli...Pilnowanie kiedy brać tabletki ,zastrzyki, kiedy usg i wizyta, inseminacja i na końcu luteina 3xdziennie....A do tego normalne życie- dom, praca i wszystko na naszej głowie:'( Ale za bardzo mi zależy żeby być mamą;-) I dlatego nie możemy się poddawać!!!!!!

Roma27 lubi tę wiadomość

• Mała Mi 80 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina dopiero 4 maja:-(

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewczyny moj test negatyw...12dni po...takze niema sie co ludzic...'nie wytrzymalam i wysikalam...na swoje nieszczescie sprzatalam w szafkach i znalazlam sikanca...jutro pojutrze mam miec @ jak nie dostane to w piatek pojde na krew przy okazji bo i tak musze prolaktyne zrobic i skontrolowac tsh no ale mowie...trzeba zastanowic sie gdzie 3 IUI zrobic...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelka_mis wrote:

Dokładnie miałam tak samo, przy 3 iui już wiedziałam że się nie uda, bo dlaczego niby miałoby Zaskoczyć, skoro się nie udały poprzednie podejścia. Teraz, po dwóch latach starań,już się tak nie "zapalam" w Każdym cyklu, porażka tak bardzo nie boli jak na Początku, choć jakaś iskierka nadziei gdzieś się tli..

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OŁ NOŁ:((
    To wszystko brzmi brutalnie choć prawdziwie. :( Obchodzę się z sobą jak z jajkiem od tej IUI, boję się nawet ćwiczyć delikatnie żeby nie zaszkodzić ewentualnej ciąży (wiem, że to śmieszne może się wydawać;))
    Ale już planuję kolejne IUI i na pewno kilka zrobię zanim podejdziemy do IVF.
    Ciśniemy i nie przestajemy ;))

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylejd, ja zupełnie przestał trenować jak zaczęliśmy się starać, i teraz nie mam ani kondycji ani ciąży :) żyj normalnie i ciesz się życiem! ;) Myślę że spokój psychiczny jest najważniejszy, cały czas się tego uczę :)

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:
    OŁ NOŁ:((
    To wszystko brzmi brutalnie choć prawdziwie. :( Obchodzę się z sobą jak z jajkiem od tej IUI, boję się nawet ćwiczyć delikatnie żeby nie zaszkodzić ewentualnej ciąży (wiem, że to śmieszne może się wydawać;))
    Ale już planuję kolejne IUI i na pewno kilka zrobię zanim podejdziemy do IVF.
    Ciśniemy i nie przestajemy ;))
    przy pierwszej IUI mialam tak samo drug znioslam spokjniej ale mimo wszytko kolejne niepowodzenie boli

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przesyłam odpowiedź od Ministerstwa w sprawie refundacji leków do in vitro, odpowiedź dostałam w formie pisemnej w pdf

"Szanowna Pani,
    Odpowiadając na przekazane drogą elektroniczną pismo, Departament Matki i Dziecka
    uprzejmie informuje, że refundacja leków odbywa się na następujących zasadach, tj.:
    Minister Zdrowia raz na dwa miesiące publikuje, w drodze obwieszczenia, wykazy leków
    refundowanych, wśród których znajdują się również leki stosowane
    w leczeniu niepłodności. Aktualne obwieszczenie zostało ogłoszone w Dzienniku
    Urzędowym Ministra Zdrowia 25 kwietnia 2016 r. W załączniku do ww. obwieszczenia
    znajduje się m. in. nazwa leku oraz zakres wskazań objętych refundacją.
    Należy zaznaczyć, że obecnie leki w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego są
    refundowane w ramach maksymalnie 3 cykli wspomaganej prokreacji, niezależnie od tego
    czy procedura in vitro wykonywana jest w ramach programu „Program – Leczenie
    Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016” czy
    komercyjnie"

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaaa_83 wrote:
    Sylejd, ja zupełnie przestał trenować jak zaczęliśmy się starać, i teraz nie mam ani kondycji ani ciąży :) żyj normalnie i ciesz się życiem! ;) Myślę że spokój psychiczny jest najważniejszy, cały czas się tego uczę :)
    Ja też przestałam robić cokolwiek. Ciągle zastanawiam się co powinnam a co nie.

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginka wrote:
    Ja po pierwszej IUI też bardzo wierzyłam i niestety się nie udało. A jak czytam ten wątek to moja wiara w iui spadła do 0. Nie wiem czy podejdę do kolejnej chyba lepiej odkładać tą kasę na invitro. Klika iui + leki+ wizyty i uzbiera się spora cześć na invitro

Moja wiara też maleje... i nie wiem czy to dobrze chyba lepiej nie czytać..nie nastawiać się na nie..mój mąż twierdzi że musi się udać. Naprawdę czeka na ten dzień jak na zbawienie :) więc może zostawmy negatywne emocje! W końcu musi się udać.. jak nie za pierwszym to za drugim, albo szóstym!! Łykam witaminę D i infolik popijam! Jutro wizyta i będą konkrety.. Mam już w nosie czytanie że nic nie pomogło i że klapa! chyba już ostatni raz tu wchodzę :))))))))))))))))))))

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ