INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
niedoświadczona 32 wrote:Moja wiara też maleje... i nie wiem czy to dobrze chyba lepiej nie czytać..nie nastawiać się na nie..mój mąż twierdzi że musi się udać. Naprawdę czeka na ten dzień jak na zbawienie więc może zostawmy negatywne emocje! W końcu musi się udać.. jak nie za pierwszym to za drugim, albo szóstym!! Łykam witaminę D i infolik popijam! Jutro wizyta i będą konkrety.. Mam już w nosie czytanie że nic nie pomogło i że klapa! chyba już ostatni raz tu wchodzę )))))))))))))))))))
Jestes niemila...sory ale jak przeczytalam ten tekst ze masz w nosie nasze posty...kazda z nas przezywa swoje porazki kazda ma potrzebe opowiedzenia tego wyrzucenia zlych ocji a gdzie szukac zrozumienia jak nie tutaj gdzie kazda zmaga sie z takimi samymi emocjami...uwierz ze tezbycmy chcialy przekazywac pozytywne informacje kazda by chciala zeby jej proba skonczyla sie pomyslnie...niestety jest jak jest a ty masz nas w nosie...mamy dolki ale podnosimy sie po kazdej porazce probujemy dalej...
zycze ci zeby ci sie udalo a tymczasem pozwol ze bede przezywaa swoja porazke po swojemu...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka, trzymaj się kochana! Ja też nie wytrzymałam i kupiłam test i co? wielkie nic i 16 euro mniej w portfelu, bo super czuły i wypasiony był, nawet tydzień ciąży miał pokazywać, ho ho... a po 3 min na super elektronicznym wyświetlaczu wywaliło mi wielki znak jak zakaz wjazdu...
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Galina przykro mi kochana...trzymaj sie
wydaje mi sie ze musimy przejsc przez etap IUI przynajmniej mamy swiadomosc ze wykorzysalysmy wszytko przed IFV...a jak i to sie nie powiedzie(mowie tu o sobie)to bedzie trzeba zyc dalej choc bedze strasznie ciezko zderzyc sie z mysla ze nigdy sie nie bedzie mama...narazie ani nie chce o tym myslec bo od razu mi sie chce ryczec...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Przykro mi dziewczyny:(
Powiem Wam ze jak zaczynam mniec watpliwosci to czytam na gazecie.pl forum gdzie dziewczyny pisza za ktorym razem sie udala iui..to taki moj polepszacz humoru;)
Ja dzis bylam w klinice podejrzeć czy pekly pecherzyki po iui i pekly wszystkie 3. Lekarz mowi ze jest idealnie;) ciesze sie, ale nie nakrecam..po porzedniej iui tez mi pekly pecherzyki. Teraz 2 tyg oczekiwania..niedoświadczona 32, Gallina lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Przykro mi dziewczyny:(
Powiem Wam ze jak zaczynam mniec watpliwosci to czytam na gazecie.pl forum gdzie dziewczyny pisza za ktorym razem sie udala iui..to taki moj polepszacz humoru;)
Ja dzis bylam w klinice podejrzeć czy pekly pecherzyki po iui i pekly wszystkie 3. Lekarz mowi ze jest idealnie;) ciesze sie, ale nie nakrecam..po porzedniej iui tez mi pekly pecherzyki. Teraz 2 tyg oczekiwania..
Jest idealnie i będzie idealny dzidziuś! Zobaczysz:)bizona lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Kaśka28 wrote:Galina przykro mi kochana...trzymaj sie
wydaje mi sie ze musimy przejsc przez etap IUI przynajmniej mamy swiadomosc ze wykorzysalysmy wszytko przed IFV...a jak i to sie nie powiedzie(mowie tu o sobie)to bedzie trzeba zyc dalej choc bedze strasznie ciezko zderzyc sie z mysla ze nigdy sie nie bedzie mama...narazie ani nie chce o tym myslec bo od razu mi sie chce ryczec...
Kaśka, nie poddawaj się, Ty waleczna dziewczyna przecież jesteś! Zróbcie ze 4-6 IUI i potem sobie pobiadolimy, dobrze?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:Kaśka, nie poddawaj się, Ty waleczna dziewczyna przecież jesteś! Zróbcie ze 4-6 IUI i potem sobie pobiadolimy, dobrze?
takze cyc do przodu i juz...
Bizona zaciskam kciuki ktorejs tn kwiecien musi przyniesc upragnione sczescie:Dbizona, Gallina lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ja jeszcze nie testuję, choć dziś już 12 dzień po iui. Tak sobie postanowiłam, że nie będę testować i poczekam na @. Całe szczęście że w domu nie mam żadnego testu, a do apteki mi jakoś nie po drodzę . To takie dziwne uczucie, bo z jednej strony - analizując całą procedurę iui, to że była w 12dc, słabe nasienie, brak kontroli czy pęcherzyk pękł (ja też jakoś nic szczególnego nie czułam, żeby pękł)to tak mam małą wiarę - raczej czekam na @ niż na 2 krechy, z drugiej chyba wolę jeszcze tą niepewność i dlatego nie robię testu. Bardziej wolę nie wiedzieć niż złościć się, że znowu NIC.
Mi pomagają Wasze wpisy, mimo że udzielam się rzadko podczytuję Was regularnie i wierzę, wiem że każdej się uda - niestety wiem też, że będzie to wymagało różnego nakładu. Jednej uda się po pierwszej iui, druga nawet do niej nie zdąży podejść bo akurat zaskoczy, a trzecia będzie musiała szykować się od in vitro. Jest jeszcze mnóstwo niewykorzystanych możliwości. Potrzebujemy tylko właściwego wsparcia medycznego, odrobiny szczęścia i ogromu cierpliwościGallina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, tak mi przykro czytać kolejne wiadomości nieudanych IUI...Zaczynam watpić w ich skuteczność choc na pewno Mari123 jest idealnym przykładem na to że IUI czasem sie udają. Sama mam koleżanke która miała dwa podejścia do IVf- niestety oba nieudane...ale teraz ma synka właśnie z inseminacji...
Moje podejście jest takie, że "odbębnie" teraz ostatnią 4 IUI ( kiedyś miałam jeszcze dwie ) żeby mieć poczucie że przed IVf zrobiłam co mogłam i że czas najwyższy na skuteczniejszą metodę...
Ja przy pierwszych IUI też świrowałam, nie ćwiczyła i obchodziłam się ze soba jak z jajkiem, szczególnie teraz to widzę...teraz jednak zamierzam codziennie jeździć na rolkach lub chodzić na fitnes- bo jeśli sie uda to super a jeśli nie to prawdopodobnie zarodek był wadliwy i średni ja będę miała na to wpływ czy ze mną zostanie. Mój dr nie widzi przeciwwskazań do ćwiczeń.
Niedoswiadczona32, dobrze że już nie będziesz wchodziła na nasz wątek wiadomo, każda nawet odmienna opinia jest cenna ale skoro masz nasze posty w nosie to faktycznie, czytanie ich jest bezcelowe.
A ja dziewczyny dziekuje Wam, za to że jesteście i jak nikt rozumiecie i wspieracie.
bizona, Kaśka28, Opium lubią tę wiadomość
-
01.04 Opium 3/
02.04 Vaina
05.04 monika9966
05.04 Płatek szkarłatny 1/
07.04 mkl 4/
11.04 Stelka_mis
13.04 Lunk_a
13.04 Gallina 4/
14.04 Kaśka28 2/
15.04 ka_tarzyna 3
15.04 Kalija
16.04 Paolala
16.04 słomka:)
18.04 Mee
20.04 Mała Mi 80
20.04 Alcea
23.04 sylejd
23.04 bizona 2
26.04 lily3030 1
27.04 PaolaMinka 1
27.04 Opium 4
28.08 Zuzanna 2
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:03
Opium lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dziewczyny, mogę poprowadzić przez jakiś czas nasze statystyki.
Jakiś update do powyższej listy?
Możecie też podawać, która z kolei IUI. To co mi się udało znaleźć, to wpisałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:43
Gallina, Ginka, bizona lubią tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Jak nas duzo bylo w kwietniu...oby chociaz drugiej polowie sie udalo niech ten kwiecien zakwitnie chociaz troszke trzymam kciuki!!!
monika9966 lubi tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
niedoswiadczona32 - wydaje mi się, że nie piszemy negatywnie tylko zgodnie z prawdą. Dość ciężko byłoby pisać - żadnej z nas nie udało się od dwóch miesięcy, ale polecam, 5 gwiazdek. Mnie na przykład te 3 miesiące pod rząd z IUI bardzo zmęczyły - częste wizyty, zastrzyki, badania, efekty uboczne stosowania hormonów...Jeśli byłaby z tego ciąża, to jasne, że w ogóle bym to olała - walczyłam i wyszło, nieważne jakim kosztem. Ale jeśli nie wyszło, to jestem rozgoryczona, potrzebnie czy niepotrzebnie, tak właśnie czuję i docierają do mnie fakty ze statystyki IUI, że jednak nie należę do mniejszości, której się udaje. To jest smutne, ale gdyby ktoś mnie zapytał, czy ma podejść do IUI, powiedziałabym, że tak, bo przecież dopóki nie spróbujesz, to nie wiesz, czy to jest Twoje rozwiązanie problemów.
Ok, rozpisałam się A teraz pytanko - czy Wasze @ po stymulacji jakoś się różnią? Chodzi mi głownie o dlugość. Ja mam dzisiaj 4dc i plamienia brązowe, zwykle były dopiero ok. 6-7 dnia. Na ostatnim USG jeden niepęknięty pęcherzyk mi się nie wchłonął jeszcze i nie wiem, czy wszystko jest ok.
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Moj okres zawsze trwal z 8 dni i hardcorowo krwawilam..na noc podpadka, tampon i recznik pod dupe w razie co;) po clo..okres trwal 2 dni a 3 plamienie mega lekkie. Pytalam lekarza o to..powiedzial ze to normalne i nie mam czym sie martwic;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 11:53
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Stelka_mis wrote:
Ok, rozpisałam się A teraz pytanko - czy Wasze @ po stymulacji jakoś się różnią? Chodzi mi głownie o dlugość. Ja mam dzisiaj 4dc i plamienia brązowe, zwykle były dopiero ok. 6-7 dnia. Na ostatnim USG jeden niepęknięty pęcherzyk mi się nie wchłonął jeszcze i nie wiem, czy wszystko jest ok.
Stelka, u mnie w cyklu ze stymulacją @ jest bardziej obfita i krótsza (zamiast zwyczajowych 6 dni ok. 4), kończy się plamieniami.
Pęcherzyk powinien się przez okres wchłonąć. W którym dc byłaś na usg?
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Ja przy stymulowanym cyklu mialam taki sam okres w pierwszy I drugi dzien a w trzecim juz plamienie...normalnie mialam 4-5 dni krwawienia I pozniej 1-2 plamien...tak ze przes stymulacje saama miesiaczka byla krotsza ale cykl nie skrocil mi ssie za bardzoDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
kochane, ja z aktywnego udziału na forum powoli muszę się wycofać, dostałam właśnie potwierdzenie negatywnej bety i do kolejnej inseminacji już nie podchodzę;
gdybym leczyła się w Polsce, to pewno zrobilibyśmy jeszcze co najmniej 2 inseminacje, ale tutaj, w moim wieku, juz po trzeciej nieudanej zachęcają do przejścia do invitro;
będę oczywiście Was czytać i trzymać kciuki, przyjmując bowiem najbardziej pesymistyczne statystyki dla IUI (ok. 5%), w kwietniu jest nas na liście 20, musi więc się udać co najmniej jednej, a najlepiej wszystkim!Opium lubi tę wiadomość
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Cześć, wczoraj maiłam pierwszą IUI Dopiszecie mnie do listy?
I mam pytanie, bo choć mam wrażenie, że jestem pod opieką bardzo dobrego lekarza, to co sądzicie i IUI przy pęcherzyku 30 mm ( był też drugi 18mm) Nie za duży? Chodziłam na monitoring prawie codziennie i wczoraj lekarz powiedział, że peknie za ok 2-3 godziny bo już widać, że jest pofałdowany...i zrobiliśmy, czekamy...Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016