INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My nawet w dawstwie partnerskim okazywaliśmy się dowodem i podpisywaliśmy zgodę przy lekarzu.
Ania_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
niedoświadczona 32 wrote:Mąż zgodę podpisze.. tylko dziwi mnie to trochę wszystko, bo wychodzi na to, że przed każdym seksem potrzeba by prosić faceta o taką zgodę;)Już to widzę jak po randce para ląduje w łóżku - ale najpierw zgoda do podpisu:)))))))
Mój mąż tak się cieszy, że podchodzimy! Nawet nie zakłada porażki, aż mnie zaraził dziś tym optymizmem.. zupełnie tak jakbyśmy już czekali na dziecko!niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
ka_tarzyna wrote:My nawet w dawstwie partnerskim okazywaliśmy się dowodem i podpisywaliśmy zgodę przy lekarzu.
-
Ania_84 wrote:mój jak wszedł ze mna do gabinetu IUI to patrzył na plemniki na monitorze i mowił ooo zobacz alieny atakuja..i od mometu wyjzadu z kliniki mowil ze ja jestem w ciazy . calyczas tak mowil .. nawet jak ja mowilam ze na pewno sie nie udalo on mi mowil mowie cie udało sie .. i miał racje tyle ze na chwilke
Miał racje i tego się trzymajmy! Mamy kochanych mężów:) i nasze dzieci też będą kochane:) głęboko w to wierzę! A kiedy podchodzicie teraz?Ania_84 lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Miał racje i tego się trzymajmy! Mamy kochanych mężów:) i nasze dzieci też będą kochane:) głęboko w to wierzę! A kiedy podchodzicie teraz?
co do nas.. niby wizyte mamy na 12 maja powinien to byc moj 2dc ale nie wiem czy bedzie no i dwa ze nie wiem jak kasowo sie wyrobimy w tym miesiacu bo mamy tez remont kuchni generlanyniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Wiem coś o kuchni i jej cenie nowe AGD już stoi i projekt zabudowy wyceniony. To ma być kuchnia moich marzeń Jakoś się nie martwię na zapas. Mój mąż to taki człowiek, że nawet do kaktusa się łatwo przywiązuje i nawet imię mu wymyślił a co mówić o dziecku:) Dziś jak rozmawiałam z prof. to w pewnym momencie miałam wrażenie, ze on uważa, że musi się udać jakby nawet nie zakładał innej opcji. Podbudowałam sięniedoświadczona 32
-
Moj tez uwaza ze teraz sie uda. U nas w zwiazku to ja jestem pesymistka..ciekawa jestem czy tak mowi, zeby mnie podniesc na duchu, czy naprawde w to tak wierzy.
Jak by nie bylo, podoba mi sie to;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Dziewczyny ile z Was po IUI w drugiej fazie cyklu miało przepisane jakies leki z progesteronem (luteinę , duphaston itp.)?? Bo mi lekarka na IUI tłumaczyła, że leki w zastrzykach ,które dostałam na stymulację tj. fostimon, menopur i ovitrelle na pęknięcie też oddziaływują na ciałko żółte, więc nie kazała mi nic brać już do końca cyklu.
Co o tym myślicie? i Jak jest i Was? macie je przepisane ??
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
bizona wrote:Moj tez uwaza ze teraz sie uda. U nas w zwiazku to ja jestem pesymistka..ciekawa jestem czy tak mowi, zeby mnie podniesc na duchu, czy naprawde w to tak wierzy.
Jak by nie bylo, podoba mi sie to;)niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
sylejd wrote:Dziewczyny ile z Was po IUI w drugiej fazie cyklu miało przepisane jakies leki z progesteronem (luteinę , duphaston itp.)?? Bo mi lekarka na IUI tłumaczyła, że leki w zastrzykach ,które dostałam na stymulację tj. fostimon, menopur i ovitrelle na pęknięcie też oddziaływują na ciałko żółte, więc nie kazała mi nic brać już do końca cyklu.
Co o tym myślicie? i Jak jest i Was? macie je przepisane ?? -
sylejd wrote:Dziewczyny ile z Was po IUI w drugiej fazie cyklu miało przepisane jakies leki z progesteronem (luteinę , duphaston itp.)?? Bo mi lekarka na IUI tłumaczyła, że leki w zastrzykach ,które dostałam na stymulację tj. fostimon, menopur i ovitrelle na pęknięcie też oddziaływują na ciałko żółte, więc nie kazała mi nic brać już do końca cyklu.
Ja też biorę Luteinę.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
bizona wrote:Moj tez uwaza ze teraz sie uda. U nas w zwiazku to ja jestem pesymistka..ciekawa jestem czy tak mowi, zeby mnie podniesc na duchu, czy naprawde w to tak wierzy.
Jak by nie bylo, podoba mi sie to;)
Mój mąż przy pierwszym podejściu mówił,że wątpi w powodzenie. Przy drugim teraz mówi,że ma dobre przeciucia i że się uda. Ja jednak i w tą próbę wątpię,bo od tygodnia jestem przeziębiona i końca nie widać... Zobaczymy...
Jak zaszlam w pierwszą ciążę to oboje mieliśmy dobre przeciucia po IUI i sprawdziło sięPodejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Płatek szkarłatny wrote:Ja zawsze biorę luteinę. Chociaż nie raz się już zastanawiałam czy to ma sens.
U mnie to samo. Lutka po raz kolejny 3 dni po insemce i tak przez następne 12. W sumie nie narzekam, bo ten cykl przechodzę póki co najłagodniej.
Krótko o sobie:
36 lat,
4 cykl wspomagany,
druga inseminacja (jeszcze przed testowaniem).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:10
-
nick nieaktualnyWitam, czy mi pomożecie i odpowiecie na pytanie? Dziś byłam na usg, wczoraj czułam, że była owu (12dc) dziś na wizycie lekarz nic nie widział, poza małymi pęcherzykami. I są dwie opcje, albo pękł wczoraj, albo owu nie będzie. Czy lekarz mógł nie widzieć pękniętego pęcherzyka? Czy wg Was raczej owu nie było?
-
Mógł nie widzieć... mi kiedyś sam lekarz się przyznał, że miał pacjentkę, co nie widział nic, a potem w ciąży przyszła Czyli, że owulacja musiała być! A jak długie masz cykle? U mnie np w 12 dc to jeszcze nawet testu owulacyjne nie wychodziły..a potem owulacja była.niedoświadczona 32
-
Na razie mam przypisane tylko clo i menopur.. nic nie wspominał o czymś po inseminacji, a ja jako niedoświadczona nie spytałam.. niewykluczone, że jeszcze przypisze, bo przecież jeszcze się będziemy widzieć! A ten menopur to na pęknięcie?niedoświadczona 32 -
nick nieaktualny
-
Wiem, że niektóre dziewczyny mierzą temperaturę i wtedy podobno widać na wykresie.. ale ja nie pokusiłam się nigdy! Cierpliwości.. już teraz chyba nie masz na to wpływu więc nie zamartwiaj się na zapas:) A Ty też podchodzisz do inseminacji?niedoświadczona 32
-
MisiaZ88 wrote:Cykle mam 28 dni, ostatni był 26, owu też w 12dc, ten się zapowiada tak samo. Tylko trochę mnie martwi to, że nic dziś nie było widać. Myślałam, że po pękniętym pęcherzyku od razu coś widać;/
Misia nie martw sie na zapas, usg nie jest w 100% wiarygodnym wyznacznikiem czy owu byla czy nie i kiedy, plyn w zatoce mialas? pecherzyki roznie wygladaja po owu, jedne widac jako takie bardzo sflaczale, jednych nie widac w ogole, a cialko zolte tez pojawia sie dopiero kolo 2-4 dni po owu! bądz dobrej mysli;) a czasem moze ciala zoltego w ogole nie widac;) trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 12:09
Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie...