X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nawet w dawstwie partnerskim okazywaliśmy się dowodem i podpisywaliśmy zgodę przy lekarzu.

Ania_84 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Mąż zgodę podpisze.. tylko dziwi mnie to trochę wszystko, bo wychodzi na to, że przed każdym seksem potrzeba by prosić faceta o taką zgodę;)Już to widzę jak po randce para ląduje w łóżku - ale najpierw zgoda do podpisu:)))))))

Mój mąż tak się cieszy, że podchodzimy! Nawet nie zakłada porażki, aż mnie zaraził dziś tym optymizmem.. zupełnie tak jakbyśmy już czekali na dziecko!
    mój jak wszedł ze mna do gabinetu IUI to patrzył na plemniki na monitorze i mowił ooo zobacz alieny atakuja..i od mometu wyjzadu z kliniki mowil ze ja jestem w ciazy . calyczas tak mowil .. nawet jak ja mowilam ze na pewno sie nie udalo on mi mowil mowie cie udało sie .. i miał racje tyle ze na chwilke :/

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    u mnie była pierwsza. W maju nie podchodze.

Płatku trzymam kciuki:) zobaczysz już niedługo!

Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    My nawet w dawstwie partnerskim okazywaliśmy się dowodem i podpisywaliśmy zgodę przy lekarzu.
    aa to to juz wogole jest - ale kliniki poporstu musza to miec w dokumentacji i juz .. nawet moja dr jak po wejsciu w zycie ustawy musiala przepisywac te same info na nowy arkusz..wedle nowego rozporzadzenia to mowila ze to paranoja jest dosłownie :/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    mój jak wszedł ze mna do gabinetu IUI to patrzył na plemniki na monitorze i mowił ooo zobacz alieny atakuja..i od mometu wyjzadu z kliniki mowil ze ja jestem w ciazy . calyczas tak mowil .. nawet jak ja mowilam ze na pewno sie nie udalo on mi mowil mowie cie udało sie .. i miał racje tyle ze na chwilke :/

Miał racje i tego się trzymajmy! Mamy kochanych mężów:) i nasze dzieci też będą kochane:) głęboko w to wierzę! A kiedy podchodzicie teraz?

Ania_84 lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Miał racje i tego się trzymajmy! Mamy kochanych mężów:) i nasze dzieci też będą kochane:) głęboko w to wierzę! A kiedy podchodzicie teraz?
    oo tak ..ale też wiem że róznie to bywa na watkach Aidkowch rózne historie juz widziałam :/

co do nas.. niby wizyte mamy na 12 maja powinien to byc moj 2dc ale nie wiem czy bedzie :/ no i dwa ze nie wiem jak kasowo sie wyrobimy w tym miesiacu bo mamy tez remont kuchni generlany :?

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem coś o kuchni i jej cenie :) nowe AGD już stoi i projekt zabudowy wyceniony. To ma być kuchnia moich marzeń:) Jakoś się nie martwię na zapas. Mój mąż to taki człowiek, że nawet do kaktusa się łatwo przywiązuje i nawet imię mu wymyślił :) a co mówić o dziecku:) Dziś jak rozmawiałam z prof. to w pewnym momencie miałam wrażenie, ze on uważa, że musi się udać:) jakby nawet nie zakładał innej opcji. Podbudowałam się:)

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez uwaza ze teraz sie uda. U nas w zwiazku to ja jestem pesymistka..ciekawa jestem czy tak mowi, zeby mnie podniesc na duchu, czy naprawde w to tak wierzy.
    Jak by nie bylo, podoba mi sie to;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile z Was po IUI w drugiej fazie cyklu miało przepisane jakies leki z progesteronem (luteinę , duphaston itp.)?? Bo mi lekarka na IUI tłumaczyła, że leki w zastrzykach ,które dostałam na stymulację tj. fostimon, menopur i ovitrelle na pęknięcie też oddziaływują na ciałko żółte, więc nie kazała mi nic brać już do końca cyklu.
    Co o tym myślicie? i Jak jest i Was? macie je przepisane ??

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Moj tez uwaza ze teraz sie uda. U nas w zwiazku to ja jestem pesymistka..ciekawa jestem czy tak mowi, zeby mnie podniesc na duchu, czy naprawde w to tak wierzy.
    Mam to samo. Mimo, że już zdecydowalismy sie na IUI mój ciągle wierzy, że w końcu udało by się naturalnie. Zawsze mi mówi, że się uda i też się zastanawiam, czy tylko mnie pociesza, czy naprawdę w to wierzy. Chociaż tak naprawdę ja też wcale nie pogodziłam się z myśla, że się nie uda, więc właściwie to chyba też wierzę...

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:
    Dziewczyny ile z Was po IUI w drugiej fazie cyklu miało przepisane jakies leki z progesteronem (luteinę , duphaston itp.)?? Bo mi lekarka na IUI tłumaczyła, że leki w zastrzykach ,które dostałam na stymulację tj. fostimon, menopur i ovitrelle na pęknięcie też oddziaływują na ciałko żółte, więc nie kazała mi nic brać już do końca cyklu.
    Ja zawsze biorę luteinę. Chociaż nie raz się już zastanawiałam czy to ma sens.

• Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:

Ja też biorę Luteinę.

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

Mój mąż przy pierwszym podejściu mówił,że wątpi w powodzenie. Przy drugim teraz mówi,że ma dobre przeciucia i że się uda. Ja jednak i w tą próbę wątpię,bo od tygodnia jestem przeziębiona i końca nie widać... Zobaczymy...

Jak zaszlam w pierwszą ciążę to oboje mieliśmy dobre przeciucia po IUI i sprawdziło się ;-)

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Roma27 Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    Ja zawsze biorę luteinę. Chociaż nie raz się już zastanawiałam czy to ma sens.

U mnie to samo. Lutka po raz kolejny 3 dni po insemce i tak przez następne 12. W sumie nie narzekam, bo ten cykl przechodzę póki co najłagodniej. :)

Krótko o sobie:
    36 lat,
    4 cykl wspomagany,
    druga inseminacja (jeszcze przed testowaniem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy mi pomożecie i odpowiecie na pytanie? Dziś byłam na usg, wczoraj czułam, że była owu (12dc) dziś na wizycie lekarz nic nie widział, poza małymi pęcherzykami. I są dwie opcje, albo pękł wczoraj, albo owu nie będzie. Czy lekarz mógł nie widzieć pękniętego pęcherzyka? Czy wg Was raczej owu nie było?

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mógł nie widzieć... mi kiedyś sam lekarz się przyznał, że miał pacjentkę, co nie widział nic, a potem w ciąży przyszła :) Czyli, że owulacja musiała być! A jak długie masz cykle? U mnie np w 12 dc to jeszcze nawet testu owulacyjne nie wychodziły..a potem owulacja była.

niedoświadczona 32

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylejd wrote:

Na razie mam przypisane tylko clo i menopur.. nic nie wspominał o czymś po inseminacji, a ja jako niedoświadczona nie spytałam.. niewykluczone, że jeszcze przypisze, bo przecież jeszcze się będziemy widzieć! A ten menopur to na pęknięcie?

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle mam 28 dni, ostatni był 26, owu też w 12dc, ten się zapowiada tak samo. Tylko trochę mnie martwi to, że nic dziś nie było widać. Myślałam, że po pękniętym pęcherzyku od razu coś widać;/

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że niektóre dziewczyny mierzą temperaturę i wtedy podobno widać na wykresie.. ale ja nie pokusiłam się nigdy! Cierpliwości.. już teraz chyba nie masz na to wpływu więc nie zamartwiaj się na zapas:) A Ty też podchodzisz do inseminacji?

niedoświadczona 32
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Cykle mam 28 dni, ostatni był 26, owu też w 12dc, ten się zapowiada tak samo. Tylko trochę mnie martwi to, że nic dziś nie było widać. Myślałam, że po pękniętym pęcherzyku od razu coś widać;/

Misia nie martw sie na zapas, usg nie jest w 100% wiarygodnym wyznacznikiem czy owu byla czy nie i kiedy, plyn w zatoce mialas? pecherzyki roznie wygladaja po owu, jedne widac jako takie bardzo sflaczale, jednych nie widac w ogole, a cialko zolte tez pojawia sie dopiero kolo 2-4 dni po owu! bądz dobrej mysli;) a czasem moze ciala zoltego w ogole nie widac;) trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 12:09

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ