X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Cześć, wczoraj maiłam pierwszą IUI :) Dopiszecie mnie do listy?

I mam pytanie, bo choć mam wrażenie, że jestem pod opieką bardzo dobrego lekarza, to co sądzicie i IUI przy pęcherzyku 30 mm ( był też drugi 18mm) Nie za duży? Chodziłam na monitoring prawie codziennie i wczoraj lekarz powiedział, że peknie za ok 2-3 godziny bo już widać, że jest pofałdowany...i zrobiliśmy, czekamy...
    Witaj. Czyli naturalne starania rozumiem bez zadnej stymulacji i bez podania leku na pekniecie? Ja miałam usg w poniedz i miałam 2 pęcherzyki po 19 mm jeden 15 mm i jeden 13 mm. jutro mam IUI. Zastanawiam się jakiej wielkości będzie jutro i czy już peknie bo przed IUI nie robia u mnie usg już.

ponad 3 lata starań...
    01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
    11.01.16 1 IUI :-(, 28.04.16 2 IUI :-(
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Dziewczyny, mogę poprowadzić przez jakiś czas nasze statystyki.
    Jakiś update do powyższej listy?
    Możecie też podawać, która z kolei IUI. To co mi się udało znaleźć, to wpisałam.
    Dopisuje się do listy . Jutro 28.04 moja druga IUI

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza,

Naturalnie od 2 lat bez efektów. Teraz byłam tylko na CLO od 5-9 dnia cyklu i nie miałam podawanego zastrzyku na pekanie, bo w poprzednim stymulowanym cyklu pęcherzyki pękały i to było sprawdzone. Tylko w ubiegłym miesiącu w 14 dc miały ok 22-24 mm, a teraz taki wielki...Mi przed IUI zrobił USG żeby sprawdzić jak tam sytuacja, podobno najlepiej jest robić IU przed pęknięciem, u Ciebie zakłądając że rosną 1,5 mm to wygląda, że powinny byc ok, dostałaś coś na pęknięcie?

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • zuzanna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Zuza,

Naturalnie od 2 lat bez efektów. Teraz byłam tylko na CLO od 5-9 dnia cyklu i nie miałam podawanego zastrzyku na pekanie, bo w poprzednim stymulowanym cyklu pęcherzyki pękały i to było sprawdzone. Tylko w ubiegłym miesiącu w 14 dc miały ok 22-24 mm, a teraz taki wielki...Mi przed IUI zrobił USG żeby sprawdzić jak tam sytuacja, podobno najlepiej jest robić IU przed pęknięciem, u Ciebie zakłądając że rosną 1,5 mm to wygląda, że powinny byc ok, dostałaś coś na pęknięcie?
    No wlasnie u mnie rosna chyba szybciej bo w poniedz miałam 8 dc a tu już 2 po 19 mm. a jestem na fostimonie i gonapeptylu. a wczoraj w nocy pregnyl na pekniecie

ponad 3 lata starań...
    eiktdqk3hdkjj4b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, ja chce podejsc do inseminacji w nast cyklu. moj lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu mam do niego około 10 km. Ma też prywatna klinike (50km) moge iść do innego? bo nie mogę codziennie jezdzic tak daleko na monitoring.

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia89 wrote:
    witam, ja chce podejsc do inseminacji w nast cyklu. moj lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu mam do niego około 10 km. Ma też prywatna klinike (50km) moge iść do innego? bo nie mogę codziennie jezdzic tak daleko na monitoring.[/QUOTE

Też chcę podejść do inseminacji w następnym cyklu..myślę, że jeśli nie możesz jechać to nie masz wyjścia tylko spróbować.. lepszy monitoring u innego niż żaden.

niedoświadczona 32

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś ze wszystkimi badaniami.. od nowego cyklu zaczynamy. Mam do was pytanie bo nie wiem czy zostałam na pewno profesjonalnie potraktowana..większość ma więcej doswiadczeń w temacie.
    Lekarz przejrzał wynik HSG- jest ok, potem wszystkie wyniki wirusówek i inne zlecone.. przejrzał tez wyniki męża dogłębnie. Mimo, że to AID ma być. zapytał czy na pewno decyzja jest przemyślana itd. czy liczę się z tym, że mąż może odrzucić dziecko i mnie po tym wszystkim, że najbardziej ucierpi dziecko jeśli tak się stanie. Pytał czy mąż chce się leczyć i czy myśleliśmy o in vitro (które odrzucamy z różnych przyczyn). Ponieważ jesteśmy zdecydowani dostaliśmy do podpisania zgodę dla męża, to podobno bardzo istotne.

Poza tym dostałam clo od przyszłego cyklu, w tym już za późno jestem w w 9 dniu. Mam mieć potem zastrzyk Menopur czy jakoś tak..??? Na recepcie jest niewyraźnie. Zastrzyk ok 11-12 dc będzie w klinice. Jeśli wszystko będzie zgodnie z planem to podchodzimy :)Koszt 900 zł.

Myślicie że z sensem to wszystko?

niedoświadczona 32
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Możecie też podawać, która z kolei IUI. To co mi się udało znaleźć, to wpisałam.

Dzieki za liste!

U mnie dzis bylo IUI #4. Beta za dwa tygodnie.

Dostalismy skierowanie na IVF do ubezpieczalni, teraz trzeba czekac na decyzje okolo 2 tyg czyli pewnie bedziemy miec 5 IUI w oczekiwaniu na IVF.
    NIe mam zbyt wielu nadziei na to IUI, ale coz trzeba byc cierpliwym, a mi z tym ostatnio nie po drodze...

Trzymam za was kciuki kochane!

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium trzymam kciuki zeby IFV nie bylo potrzebne :D

Opium lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoświadczona te zgody popisuje sie w dniu IUI i zawsze oboje musicie byc w dniu IUI zeby pry lekarzu wszytsko podpisac

co do jego pytan wg nie sa dziwne.. po porstu temat dawstwa jest dosyc mało spotykany w Polsce tzn nie mowi sie o nim zbyt wiele .. i jak lekarze widza ze plemniki sa .. to zawsze beda sie pytac czy jestescie pewni .. zreszta my przed podejsciem do IUI AID mielimsy obligatoryjna wizyte u psychologa ;) pp prostu zdaja sobe sprawe z tego ze niestety zdarzaja sie przypadki rozpadu zwiazkuw po skorzystaniu z dawcy .. i zmuszaja do przemyslania wszytskich kwestii :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium Kochana :)
    Twój wpis przypomniał mi historię dziewczyny z mojej kliniki, która szykują się do ifv zaszła w ciąże, naturalnie.
    Podobno czasami tak jest, że trzeba odblokować psychikę.
    Trzymam za Ciebie kciukasy, oby ifv nie było potrzebne :)

Opium lubi tę wiadomość

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Niedoświadczona te zgody popisuje sie w dniu IUI i zawsze oboje musicie byc w dniu IUI zeby pry lekarzu wszytsko podpisac

co do jego pytan wg nie sa dziwne.. po porstu temat dawstwa jest dosyc mało spotykany w Polsce tzn nie mowi sie o nim zbyt wiele .. i jak lekarze widza ze plemniki sa .. to zawsze beda sie pytac czy jestescie pewni .. zreszta my przed podejsciem do IUI AID mielimsy obligatoryjna wizyte u psychologa ;) pp prostu zdaja sobe sprawe z tego ze niestety zdarzaja sie przypadki rozpadu zwiazkuw po skorzystaniu z dawcy .. i zmuszaja do przemyslania wszytskich kwestii :)
    Ojej! to nie wiem jak to zrobić żeby utrafić.. a nie może być, że przyjdziemy razem innego dnia oczywiście przed i podpiszemy? Mój mąż ma często wyjazdy w delegację i zgranie naszych urlopów graniczy właściwie z cudem:( Myślałam, że to będzie tak, że przy najbliższej okazji podjedzie i podpisze :( chyba trzeba będzie tam zadzwonić i się dowiedzieć!

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej sie dowiedz bo u nas maz musiał sie okazac dowodem , oboje musielismy , i przy lekarzu podpisac zgody z tego co wiem w jednej klnice odmowili zrobienia IUI AID i para musailaprzekladac tak zeby byl maz

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Lepiej sie dowiedz bo u nas maz musiał sie okazac dowodem , oboje musielismy , i przy lekarzu podpisac zgody z tego co wiem w jednej klnice odmowili zrobienia IUI AID i para musailaprzekladac tak zeby byl maz

To my byśmy musieli do śmierci odkładać chyba!! TZN razem może i utrafimy żeby pójść, ale czy to się da zgrać z inseminacją czyli z rosnącymi pęcherzykami, usg i całą resztą to wątpię!! Co za czasy.. nie dość że człowiek sam nie może spłodzić to jeszcze za jego własne pieniądze musi się martwić o terminy.. zgodę rozumiem, ale po kij taki cyrk! Ciekawe czy jak bym miała dziecko z ojcem NN poczęte naturalnie to by się tak państwo martwiło...A co zawiera taka zgoda??

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgod samaa ws obie jest osiwadczeniem ze od momentu podania nasienia bedzie ojcem dla dziecka, ze jest swiadomy kodeksu opiekunczego, oraz spadkowego ze w razie co bedzie on placicl alimenty, a spadek po nim rozniez bedzie dziedziczylo dziecko ,

głównie chodzi o to ze maz mogl podpisac zgode np 2 tyg przed a pozniej sie wycofal a ty podeszłas .. kliniki sie chornia bo niestety ustawa jest tak skonsturowana ze musza te zgody miec w dokumentacji

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem.. tylko, że teoretycznie można i w takim dokumencie umieścić klauzulę, że zgoda obowiązuje do momentu jej wycofania w klinice.. i skoro ktoś się nie zgłosił, żeby wycofać a był poinformowany o takim zapisie to znaczy, że zgoda jest nadal ważna. Tzn. skoro zgoda jest zawarta na piśmie to i wycofanie jest wymagane na piśmie.. Podobnie jak ze zgoda na przetwarzanie danych osobowych do różnych celów - w każdej chwili można ja cofnąć. Myślę, że to by upraszczało znacznie sprawę.
    Szczerze mówiąc trochę to dziwne ponieważ zawsze myślałam że domniemanym ojcem jest mąż - jeśli jest dziecko poczęte w małżeństwie.
    Zresztą takie zgody niczego nie gwarantują, mój biologiczny ojciec nigdy się mną nie interesował, alimentów nie płacił i jeszcze nie raz utrudniał mi życie :( jakoś nikt się nie interesował zabezpieczeniem mojego bytu.. ani sady, ani policja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:49

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my to wiemy .. niestety inni niekoniecznie ;)
    to i tak o tyle dobrze ze jestescie małżeństwem bo jakbscie byli para to jeszcze musielibyscie smigac do USC i tam podpiswac brac swistek ze podpisaliscie i dopeiro do kliniki :/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do prawnych aspektow to nawet te zgody mozna podwazyc .. taka pawda :/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    u mnie była pierwsza. W maju nie podchodze.

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    co do prawnych aspektow to nawet te zgody mozna podwazyc .. taka pawda :/
    Jak się facet chce wyprzeć dziecka to i biologicznego się wyprze.. an jak nie to pokocha i z dawstwa.. albo z sierocińca.

Mąż zgodę podpisze.. tylko dziwi mnie to trochę wszystko, bo wychodzi na to, że przed każdym seksem potrzeba by prosić faceta o taką zgodę;)Już to widzę jak po randce para ląduje w łóżku - ale najpierw zgoda do podpisu:)))))))

Mój mąż tak się cieszy, że podchodzimy! Nawet nie zakłada porażki, aż mnie zaraził dziś tym optymizmem.. zupełnie tak jakbyśmy już czekali na dziecko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:03

niedoświadczona 32
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ