INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCały czas się przewija temat inseminacji i Was podczytuję. Ale wszystkie wyniki wychodzą bardzo dobrze i za każdym razem decyzja o inseminacji jest odkładana. Podczas usg lekarka powiedziała, że oprócz drobnych pęcherzyków nic nie widać. A owu jeśli była to wczoraj lub w nocy. Zawsze wtedy mam kłucie jajników i pojawia się śluz. Efekty poznam za dwa tygodnie. Chociaż okres zawsze przychodzi ;/
-
niedoświadczona 32 wrote:Na razie mam przypisane tylko clo i menopur.. nic nie wspominał o czymś po inseminacji, a ja jako niedoświadczona nie spytałam.. niewykluczone, że jeszcze przypisze, bo przecież jeszcze się będziemy widzieć! A ten menopur to na pęknięcie?
Menopur to połączenie FSH I LH podobnie jak fostimon jest na wzrost i dojrzewanie pęcherzyków.
Daj znać jakby po IUI lekarz przepisał cos na drugą fazę. Wtedy przy kolejnej IUI zastanowię się nad wspomaganiem również 2 fazy cyklu.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
bizona wrote:Moj tez uwaza ze teraz sie uda. U nas w zwiazku to ja jestem pesymistka..ciekawa jestem czy tak mowi, zeby mnie podniesc na duchu, czy naprawde w to tak wierzy.
Jak by nie bylo, podoba mi sie to;)
Bizona
Pozwoliłam sobie zauważyć, że jesteśmy z tego samego rocznika no i miałyśmy IUI w tym samym terminie 23.04. Także razem chyba testujemy
Trzymam kciuki aby ta data była szczęśliwa dla Nas obydwu:) Ja niestety jakoś nie czuję aby ta IUI zakończyła się powodzeniem. Wiem, że to może trochę za wcześnie ale na razie poza sporą ilością śluzu jakichkolwiek objawów brak
no i kują trochę jajniki a nie sprawdziłam czy wszystkie pęcherzyki pękły więc może to kłucie być przez to. No ale nic... trzeba czekać cierpliwie.32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
MisiaZ88 wrote:Cały czas się przewija temat inseminacji i Was podczytuję. Ale wszystkie wyniki wychodzą bardzo dobrze i za każdym razem decyzja o inseminacji jest odkładana. Podczas usg lekarka powiedziała, że oprócz drobnych pęcherzyków nic nie widać. A owu jeśli była to wczoraj lub w nocy. Zawsze wtedy mam kłucie jajników i pojawia się śluz. Efekty poznam za dwa tygodnie. Chociaż okres zawsze przychodzi ;/
Jeszcze możecie naturalnie zajść... zobaczysz, ale widzę że jesteś zestresowana.. długo się staracie?niedoświadczona 32 -
Witam dziewczyny -melduje się po 2 inseminacji. Od razu była poprawka w domu z mezem. Teraz trzeba czekac na efekty. Od wieczora luteina i 2 tyg niepewności.
sylejd lubi tę wiadomość
ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
nick nieaktualnyniedoświadczona 32 wrote:Jeszcze możecie naturalnie zajść... zobaczysz, ale widzę że jesteś zestresowana.. długo się staracie?
Cykl 13, gdzie pilnuję terminu owulacji. Wcześniej rok po prostu się nie zabezpieczaliśmy. Mąż ma morfologię 3%, ale dużą ilość plemników. Lekarz powiedział, że wyniki mimo to są ok. Ale coś mi się wydaje, że może jednak mało;/ -
nick nieaktualny
-
Hej kochane, ależ tu gorąco i tłoczno Pocieszyłyście mnie, że nie tylko ja mam krótszą miesiączkę po stymulacji Ostatni monitoring miałam 18 dc i pęcherzyk był ok. 28 mm. Trochę mnie później pobolewało przy jajnikach, więc może już pękł.
Co do stymulacji w 2giej części cyklu - ja nic nie brałam dodatkowo, pytałam o to lekarza kilka razy, czy coś powinnam. Mówił, ze jeśli jest jakiś problem z progesteronem, to on wtedy coś daje, a tak to normalnie. W jednym cyklu brałam za to aspirynę przez kilka dni.
Ogólnie to...zaczęłam Craightona. Wiem, że są różne opinie o napro, ale z M. zadecydowaliśmy, że spróbujemy przez te min. 3 cykle. Będę też robić zabiegi borowinowe, może mój jajnik się podda Jeśli to nie pomoże, będziemy myśleć o laparo.04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Dziewczyny a wam kiedy zalecono rozpocząć brac luteinę pO IUI ? W ten sam dzień już czy dopiero następnego dnia? Mi zalecono już dziś wieczorem i tak się zastanawiam czy to nie za wcześnie jest?ponad 3 lata starań...
-
Ja miałam IUI wczoraj a od soboty 2 dziennie mam brać dopochwowo (podobno lepsza wchłanialność)) luteinę. I tak do 11 maja wtedy testujemy i zależnie od wyniku albo przerywamy albo kontynuujemy.
-
zuzanna wrote:Dziewczyny a wam kiedy zalecono rozpocząć brac luteinę pO IUI ? W ten sam dzień już czy dopiero następnego dnia? Mi zalecono już dziś wieczorem i tak się zastanawiam czy to nie za wcześnie jest?
To zależy. Jeśli podczas IUI pęcherzyk był juz pęknięty to zaczynałam tego samego dnia wieczorem (a IUI była rano). Jeśli pęcherzyk jeszcze był to dopiero następnego dnia wieczorem brałam Luteinę.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
No wlasnie tylko u mnie przed IUI nie robia już usg i nie wiem czy już popekaly czy jeszcze. ostatnio zaczelam tez tego samego dnia wieczorem. chyba zaczekam do jutra z ta luteina bo raczej się nic nie stanie jeśli już pekly a ja zaczne od jutra brac jak cos?ponad 3 lata starań...
-
Zuzanna, dlaczego nie robią usg, skoro to takie ważne? Z lutka poczekalabym do jutra.
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
MisiaZ88 wrote:Cykle mam 28 dni, ostatni był 26, owu też w 12dc, ten się zapowiada tak samo. Tylko trochę mnie martwi to, że nic dziś nie było widać. Myślałam, że po pękniętym pęcherzyku od razu coś widać;/
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
migotkaaa_83 wrote:Zuzanna, dlaczego nie robią usg, skoro to takie ważne? Z lutka poczekalabym do jutra.ponad 3 lata starań...
-
Dziwne podejście, zwłaszcza że usg to minuta, i Wszystko widać jak wygląda sytuacja. Po to chodzimy do lekarzy żeby mieć pewność czy coś się działo czy nie, prawda? A jak lekarz robił ci iui to widziałaś obraz usg? W trakcie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 17:54
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
migotkaaa_83 wrote:Dziwne podejście, zwłaszcza że usg to minuta, i Wszystko widać jak wygląda sytuacja. Po to chodzimy do lekarzy żeby mieć pewność czy coś się działo czy nie, prawda? A jak lekarz robił ci iui to widziałaś obraz usg? W trakcie?niedoświadczona 32
-
migotkaaa_83 wrote:Dziwne podejście, zwłaszcza że usg to minuta, i Wszystko widać jak wygląda sytuacja. Po to chodzimy do lekarzy żeby mieć pewność czy coś się działo czy nie, prawda? A jak lekarz robił ci iui to widziałaś obraz usg? W trakcie?ponad 3 lata starań...
-
Zuzanna, a w jakiej klinice robiłaś iui? Tak z ciekawości pytam. Może to standardowa procedura u nich , nie wiem, lecz ja mam zupełnie inne doświadczenia z iui. Najważniejsze to co napisała niedoswiadczona, mieć zaufanie do lekarza.
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤