INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro, wszystko jutro się okaże...
Na razie mam takie bóle jak na okres. I nasilają się.
A moje wykresy zawsze wyglądają bardzo dobrze.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Pazyfae wrote:Dziewczyny mam pytanie. Moze ktoras tak miala kiedys. Mialam dotad takie normalne miesiaczki,bez plamien przed itp. @mialam dostac wczoraj/dzis. Brzuch mnie mega boli, mam takie skurcze typowe dla mnie podczas okresu a mam takie brazowawe plamienie delikatne. Chcialam sie umowic na IUI w tym miesiacu ale nawet nie wiem jak w tej sytuacji liczyc dni cyklu..
Jako weteranka plamień powiem Ci że dla mnie pierwszy dzień cyklu to ten w którym wkładka przestała wystarczać..niedoświadczona 32 -
Pazyfae, ja niestety nie mam żadnego doświadczenia w tym temacie. Moje okresy to zawsze od razu krew. Nigdy nie plamiłam.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
monika9966 wrote:niedoświadczona32 chodzi o wrogi śluz czy ilość śluzu? Podczas iui plemniki omijają szyjkę w której znajduje się śluz więc raczej nie ma on większego znaczenia. Poprawcie mnie jeśli się mylę
Chodziło mi ogólnie o jakość śluzu.. od pewnego czasu łykam oeparol femina z olejkiem wiesiołkowym, ale za ok 2 tygodnie się skończy ostatnie opakowanie. Nie wiem czy jest sens kupować i kontynuować przed inseminacją, czy może przerzucić się na jakiś inny suplement wspomagający? Może na endometrium.. albo zagnieżdżenie? Macie coś sprawdzonego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:49
niedoświadczona 32 -
nick nieaktualnyNiedoświadczona32, po IUI warto jednak poprawiać więc wtedy doby śluz jak najbardziej wskazany szczególnie jeśli konkretnego problemu u Was nie stwierdzono. Jeśli chodzi o suplementację - nie pomogę. Mi dr wspomniał o suplemencie Femibion więc łykam właściwie tylko to i kwas foloiwy.
Mari123 z ciekawości- na czym polega inseminacja kapturkowa?niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
U nas poprawa nie ma większego znaczenie, bo to AID i nasienia własnego właściwie brak...Femibionu nie mogę brać bo to jest z jodem, przy nadczynności nie można. Większość prenatalnych suplementów ma jednak ten jod nieszczęsny:(niedoświadczona 32
-
Co do plamień to ja jako weteranka wyżej wspomnianych odpowiadam za wszystkimi moimilekarzami, że 1 dc to pierwszy dzień żywej krwi, rozkrwawienia. Śluz brązowy, różowy czy czarny nie liczy się.Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
lily3030 wrote:Cieżko powiedzieć czy lepszy...po prostu inny. Ale z tego co wiem to samopoczucie lepsze po dupku. Teraz przetestuje sama, w tamtym cyklu miałam luteinę i taka przybita chodziłam, płakać mi się chciało, w tym cyklu mam Dupka, zobaczymy A Wy jak się po Dupku czujecie?
Ja nie zgodzę się z twierdzeniem,że po Dupku lepsze samopoczucie. Dwa razy w życiu go brałam i dwa razy źle to zniosłam. Drugi raz dostałam go dla odmiany od Luteiny miesiąc temu i po 2 dniach musialam wrócić do Luteiny, bo tak mi się w głowie kręciło,że ledwo po domu chodziłam,a przezcież trzeba do pracy samochodem pojechać i jeszcze w tej pracy pracować,a nie leżeć przez całą drugą fazę cyklu.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Wszystko zależy od organizmu. Ja biorę zawsze po stymulacji duphaston 3x1 do tego luteine 2x2 i bardzo dobrze się czuje.
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Co do dupka/ luteiny będę brała pierwszy raz luteinę ale dupka nie wezmę nigdy, bo w najbliższej rodzinie synek siostry urodził się z niewykształconym penisem co ma swoją nazwę i jest wymienione w skutkach ubocznych dupka (zresztą lekarz przyznał, że to przez dupka). Wiadomo nie reguła i nie każdego spotka bo to skutek uboczny chyba 1/1000 ale nie mogłabym już z taką wiedzą brać go spokojnie.
O odczuciach wypowiem się niebawem bo od jutra zaczynam brać dopochwowo.
Ja mam pytanie z innej beczki. Czy mówił Wam kiedyś lekarz ile mogą przeżyć plemniki po preparatyce? Takie bez preparatyki w idealnym warunkach chyba do 72h nie? cały czas martwi mnie czy moja komórka nie minie się z plemnikami IUI na niepękniętym ale obkurczającym się pęcherzyku miałam robioną.
I jeszcze jedno mnie zastanawia...bierze któraś gonapeptyl? Ja go dostaję 36h przed IUI na pęknięcie tylko, że ulotki dla mnie laika wynika co innego...Nie wiem czeu dostaję akurat to a nie zwykły pregnyl czy coś w podobnego. Zawsze zapominam o to zapytać na wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 17:34
-
PolaMinka Gonapeptyl nie jest na pęknięcie pęcherzyków, lecz na ich prawidłowy wzrost. Na pęknięcie to albo pregnyl albo ovitrelle. Gonapeptyl stosuje się często przy in vitro, podczas wyciszania jajników, cykl przed, podczas długiego protokołu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 17:43
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
Dzięki dziewczyny. Umowilam sie w takim razie na podgladanie jajeczek na 11.05,i w zaleznosci od wyniki w okolicach tego dnia podejdziemy do 3 IUI. Ja przy pierwszej IUI bralam Luteine i zle sie czulam,przy drugiej robionej w innej klinice lekarz mowil ze wg statystyk branie luteiny badz dupka nie wplywa na zwiekszenie szans. Teraz chyba tez nie wezmePCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Ja przy pierwszej IUI bralam Luteine i zle sie czulam,przy drugiej robionej w innej klinice lekarz mowil ze wg statystyk branie luteiny badz dupka nie wplywa na zwiekszenie szans. Teraz chyba tez nie wezme
5 lat walki...
05.2019 Naturalsik ❤ -
nick nieaktualny