INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was kobietki. Nie było mnie tutaj przez parę miesięcy ale znowu jestem.
Jestem juz po jednej inseminacji i nic.Lekarz robil mi dodatkowe badania i zrobil mi biopsje macicy i szyjki. Wyszlo ze cos nie tak z endometrium. Doatalam tabletki ktore lykalam przez 2 miesiace i wczoraj mialam drugą inseminacje. Biorę znowu luteine do pochwowo druga do lykania i estrofem.
Dziś majówka i zastanawiam się czy mogę wypić sobie jakieś piwko. Po zeszłej inseminacji ani grama alkoholu zdrowe odżywianie zero palenia i tez nic nie wyszlo. Chciałabym poprostu nie myśleć ile dni zostało mi do testowania tylko żyć tak jak żyłam tylko bardziej się oszczędzać.
Trzymam za was kciuki wierze ze juz niedługo wszystkie będziemy chodzić na spacerek z wózeczkami :*rozpoczęcie starań styczeń 2014
1 IUI 8.12.2015
2 IUI 29.04.2016
Przerwa...
3.07.2016 zmiana lekarza
18.10.2016 Laparo- endometrioza I stopien, Jajowody drożne
-
Beatrajs1 wrote:Witam was kobietki. Nie było mnie tutaj przez parę miesięcy ale znowu jestem.
Jestem juz po jednej inseminacji i nic.Lekarz robil mi dodatkowe badania i zrobil mi biopsje macicy i szyjki. Wyszlo ze cos nie tak z endometrium. Doatalam tabletki ktore lykalam przez 2 miesiace i wczoraj mialam drugą inseminacje. Biorę znowu luteine do pochwowo druga do lykania i estrofem.
Dziś majówka i zastanawiam się czy mogę wypić sobie jakieś piwko. Po zeszłej inseminacji ani grama alkoholu zdrowe odżywianie zero palenia i tez nic nie wyszlo. Chciałabym poprostu nie myśleć ile dni zostało mi do testowania tylko żyć tak jak żyłam tylko bardziej się oszczędzać.
Trzymam za was kciuki wierze ze juz niedługo wszystkie będziemy chodzić na spacerek z wózeczkami :*niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Pij na zdrowie mam koleżankę która piła na urodzinach mojego męża czystą nie wiedząc że jest w pierwszych dniach ciąży jak się potem okazało:) długo się starali. .leczyli. .nie mieli specjalnie nadziei że to jest właśnie ten cykl! Dziecko zdrowie a lekarz powiedział że to nie miało specjalnie znaczenia milej majówy i nie dajmy się zwariować!
Tez tak myślę to dziękuję za radę :*
A ty miałaś juz inseminacje ?rozpoczęcie starań styczeń 2014
1 IUI 8.12.2015
2 IUI 29.04.2016
Przerwa...
3.07.2016 zmiana lekarza
18.10.2016 Laparo- endometrioza I stopien, Jajowody drożne
-
migotkaaa_83 wrote:PolaMinka Gonapeptyl nie jest na pęknięcie pęcherzyków, lecz na ich prawidłowy wzrost. Na pęknięcie to albo pregnyl albo ovitrelle. Gonapeptyl stosuje się często przy in vitro, podczas wyciszania jajników, cykl przed, podczas długiego protokołu.
To w takim razie nie wiem po co co miesiąc na 36h przed biorę dwa zastrzyki na raz gonapeptylu Pytałam czy to na pęknięcie dostałam odp. że tak, ale z ulotki wynika to co Ty Migotko napisałaś. Fakt, że 36H po zastrzyku pęcherzyk się obkurcza do pęknięcia.
A dzisiaj mam wziąć dopochwowo luteinę 2x 1 tab (100mg) i nie dopytałam czy jednorazowo czy rozbić to na tabletkę rano i tabletkę wieczorem...Może brała któraś i wie?
-
Ja kiedys bramal lutke I r
Tez 2x1 I bralam rano I wieczorem...mysle ze jak kazali dwa razy jeden to tak trzeba brac jakby pisalo 1razy dwa to bys brala dwie tabletki raz dziennie...tak mi siee wyfaje:-)Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
PolaMinka wrote:A dzisiaj mam wziąć dopochwowo luteinę 2x 1 tab (100mg) i nie dopytałam czy jednorazowo czy rozbić to na tabletkę rano i tabletkę wieczorem...Może brała któraś i wie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:10
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Co racja to racja chyba mi coś myślenie z rana zaćmiło Dzięki.
-
Dziękuję dziewczyny.
Dzisiaj rano zrobiłam test z czułością 10 mIU/ml i wyszedł strasznie blady, tak blady, że nie byłam do końca pewna.
Poszłam do diag na betę i mam 152,6 mIU/ml.
I jestem bardzo zdziwiona, że test niby taki bardzo czuły, beta wysoka, a kreska ledwo widoczna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 16:32
niedoświadczona 32, bizona, Alcea, PolaMinka, Kaśka28, gosia89, sylejd, Stelka_mis, Opium lubią tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Nowy update listy.
Mam nadzieję, że teraz będą już tylko same pozytywne buźki
01.04 Opium 3/
02.04 Vaina 3/
05.04 monika9966
05.04 Płatek szkarłatny 1/
07.04 mkl 4/
11.04 Stelka_mis
13.04 Lunk_a
13.04 Gallina 4/
14.04 Kaśka28 2/
15.04 ka_tarzyna 3/
15.04 Kalija 1/
16.04 Paolala
16.04 słomka:)
18.04 Mee
20.04 Mała Mi 80
20.04 Alcea
23.04 sylejd
23.04 bizona 2/
26.04 lily3030 1/
27.04 PaolaMinka 1/
27.04 Opium 4/
28.04 Zuzanna 2/
29.04 Beatrajs1 2/
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Dziękuję dziewczyny.
Dzisiaj rano zrobiłam test z czułością 10 mIU/ml i wyszedł strasznie blady, tak blady, że nie byłam do końca pewna.
Poszłam do diag na betę i mam 152,6 mIU/ml.
I jestem bardzo zdziwiona, że test niby taki bardzo czuły, beta wysoka, a kreska ledwo widoczna.
Fantastycznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wiedziałam od początku! Oby tak dalej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 16:35
sylejd, ka_tarzyna lubią tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Kasiu cudnie wiesz jak to z sikancami znam przypadki ze przy becie 200 nie wychodzily trzymam kciukaski za spokojna ciaze
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
ka_tarzyna,
Gratulacje!! życzę Ci spokojnej ciąży i pomyślnego rozwiązania!
Tak to z sikańcami właśnie jest. Mi lekarz od razu każe robić betę.
W końcu została odmieniona ta fatalna statystyka. Oby teraz posypały się tu ciąże jedna za drugą!ka_tarzyna lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Kasia a powiedz..mialas jakies objawy? Roznil sie czym ten cykl od innych? Nie bede ich u siebie wyszukiwac;) Biore duphaston i wiem ze wszystkie moje objawy sa skutkiem tego leku, ale jestem ciekawa jak u Ciebie bylo;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Kasia a powiedz..mialas jakies objawy? Roznil sie czym ten cykl od innych? Nie bede ich u siebie wyszukiwac;) Biore duphaston i wiem ze wszystkie moje objawy sa skutkiem tego leku, ale jestem ciekawa jak u Ciebie bylo;)
Ja mam ból prawego jajnika i lewej piersi:( nie wiem jak to działa dziwnie na krzyż ale bolesność piersi jak na okres sie zapowiada ale ten cykl przez ta stymulację jakis dziwny i chyba krótszy bedzie. Śluzu mam jak nigdy ogrom, nie wiem o co tu chodzi juz czy to przez te hormony.
A Ty po dupku oprócz ciągnięcia podbrzusza cos czujesz ? Bo to moja pierwsza IUI i stymulacja tyloma lekami i nie wiem czy to objawy czy skutki brania zastrzyków.
Trzymam kciuki32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05