INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanim zaczelam brac dupka to zawsze mialam bole piersi, duzo sluzu kremowego. Teraz po dupku doszly klocia jajnikow i ciagniecia podbrzusza. Takze mam zawsze wszystkie ciazowe..ale moze to i dobrze, dzieki temu nie nakrecam sie niepotrzebnie.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
ktarzyna!!!!!! super bardzo ale to bardzo i szczerze sie ciesze naprawde dajesz nadzieje:D ahhh niech ci sie wiedzie niech wam sie wiedzie!!!!!
Po Kasi wszytkie buzki beda usmiechniete zycze wa tego z caleo serducha!!!!!!!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 21:45
bizona, ka_tarzyna lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Z objawów:
- ból piersi i sutków - taki sam jak zawsze przed okresem,
- pobolewanie podbrzusza - takie samo jak przed okresem,
- trądzik - jak zawsze,
- śluz kremowy - jak zawsze, no może miałam ze dwa dni takie, że było go bardzo dużo,
- szyjka - jak dla mnie kształt słaby do określenia - niby twarda, a trochę miękka, niby otwarta, a zamknięta. Tyle tylko, że nisko - tak jak przed okresem.
- to co jest inaczej, to samopoczucie - zawsze przed okresem pogarszało mi się samopoczucie, byłam senna, wiecznie zmęczona, nic mi się nie chciało, miałam ochotę na słodycze. A tym razem samopoczucie super, mam sporo energii i nawet mnie nie ciągnie do słodyczy Tak jak zawsze piłam rano kawę w pracy, bo byłam nieprzytomna, to teraz zdarzyło mi się tylko kilka razy.
Ale to takie niuanse raczej
bizona wrote:Kasia a powiedz..mialas jakies objawy? Roznil sie czym ten cykl od innych? Nie bede ich u siebie wyszukiwac;) Biore duphaston i wiem ze wszystkie moje objawy sa skutkiem tego leku, ale jestem ciekawa jak u Ciebie bylo;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 22:14
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
IUI miałam w 16 d.c. (to późno jak na mnie, ale pęcherzyk rósł dość wolno).
Endo miało 12 mm i wg dr, które robiła inseminację było niejednorodne i wypytywała się, o wyniki histeroskopii, czy aby na pewno były OK.
A pęcherzyk dominujący miałam jeden - 21mm (na początku były 4, ale tylko jeden urósł).
Gdzieś tak o godz. 10.30 miałam IUI, o 15.30 podjechałam na monitoring i pęcherzyk był już pęknięty.
O godz. 11.00 mijało 36h od podania 5tys. j.m. pregnylu.
Ginka wrote:Kasia gratuluję!. W którym dniu miałaś iui? Na jakich pęcherzykach i jakie endometrium?
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
A czym byłaś stymulowana ? W którym dniu takie endometrium? Ja dziś byłam na Usg 12 dc pęcherzyk największy 19 mm i endo tylko 4 mm. Iui nie będzie
ka_tarzyna wrote:IUI miałam w 16 d.c. (to późno jak na mnie, ale pęcherzyk rósł dość wolno).
Endo miało 12 mm i wg dr, które robiła inseminację było niejednorodne i wypytywała się, o wyniki histeroskopii, czy aby na pewno były OK.
A pęcherzyk dominujący miałam jeden - 21mm (na początku były 4, ale tylko jeden urósł).
Gdzieś tak o godz. 10.30 miałam IUI, o 15.30 podjechałam na monitoring i pęcherzyk był już pęknięty.
O godz. 11.00 mijało 36h od podania 5tys. j.m. pregnylu.Ginka
-
nick nieaktualny
-
Brałam 1/2 tab. CLO.
Endo 12mm w 16 d.c. (w dniu IUI)
Posyłam Wam wiruski ciążowe
Ginka wrote:A czym byłaś stymulowana ? W którym dniu takie endometrium? Ja dziś byłam na Usg 12 dc pęcherzyk największy 19 mm i endo tylko 4 mm. Iui nie będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 10:24
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Kasiu gratulacje!!!! Ja tez miałam iui w 16 dc, wiec moze jeszcze jedt jakaś nadzieja... Ale czuje sie zupełnie normalnie jak gdyby nigdy nic wiec pewnie następna sie kłania...jak sie czułaś ok 7 dnia po iui, miałaś plamienie implantacyjne? Jakieś symptomy??
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
nick nieaktualny
-
ka_tarzyna wrote:Brałam 1/2 tab. CLO.
Endo 12mm w 16 d.c. (w dniu IUI)
Posyłam Wam wiruski ciążowe
TEŻ MAM W PRZYSZŁYM CYKLU TAK BRAĆ! Mam nadzieję, że i nam się uda :)Jednak wierzę w inseminację Dziś czytałam trochę o in vitro.. wiecie co przykra sprawa, że niektórym komórki się nie zapładniają i nawet nie dochodzi do podania zarodków, albo są tak słabe, że umierają..podobno dużo się to ma od jakości komórek. Czym mogę zwiększyć jakość komórek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 15:05
Martoszka lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kasiu! Ogromne gratulacje! Potrzeba mi bylo takiej dobrej energii przed kolejna IUI. Jestes cudownym przykladem ze inseminacja ma sens. Trzymam kciuki za spokojna ciaze!!
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży