X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba sporą mam dawkę bo 2x 100mg dopochwowo.
    Mnie w tym samym dniu po IUI bolał brzuch bo samo zainstalowanie wziernika i tak dalej ciut bolało niemocno ale jednak czułam. Potem czwartek, piątek nic a w sobotę rano jeszcze za nim wzięłam luteinę zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, zdziwiłam się bo to zdecydowanie za wcześnie.Potem wzięłam luteinę. I od wczoraj mnie zakłuwa. To dla mnie nowy ból. Ale nie robię sobie nadziei ku temu.

Mnie po CLO też zaczynają boleć jajniki ale raczej już po 5 dniach brania, ale Ty możesz być wrażliwsza na tą substancje i ból wynika z tego, że jajniki ruszyły z pracą ;)

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Wrzućmy na luz :) mnie tez kłuje :) a nawet sexu nie było:))) pożyjemy zobaczymy! Witam nowe koleżanki.. nie wiem jak wy, ale ja się staram posłuchać rady kasicy - wizualizuję sobie nas z dzieckiem.. i w ogóle - wyobrażam sobie jak się okazuje że zaszłam podczas tej inseminacji:)że mamy dziecko i kupujemy mu piękny wózek i w ogóle wszystko co jest w sklepach dla dzieci! Uwierzcie że to dużo milsze od wyobrażania sobie objawów:) Spróbujcie!
    Od 7 miesięcy stosuję tę metodę. Dla mnie mało skuteczna ;) Ale spróbuj zawsze lepsze to niż się dołować :D

• Beatrajs1 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    No chyba sporą mam dawkę bo 2x 100mg dopochwowo.
    Mnie w tym samym dniu po IUI bolał brzuch bo samo zainstalowanie wziernika i tak dalej ciut bolało niemocno ale jednak czułam. Potem czwartek, piątek nic a w sobotę rano jeszcze za nim wzięłam luteinę zaczął mnie boleć brzuch jak na okres, zdziwiłam się bo to zdecydowanie za wcześnie.Potem wzięłam luteinę. I od wczoraj mnie zakłuwa. To dla mnie nowy ból. Ale nie robię sobie nadziei ku temu.

Mnie po CLO też zaczynają boleć jajniki ale raczej już po 5 dniach brania, ale Ty możesz być wrażliwsza na tą substancje i ból wynika z tego, że jajniki ruszyły z pracą ;)

ja biore luteine dopochwowo 2xdziennie (rano 1 a wieczorem 2)
    plus to lutagen 2x1 plus estrofem 2x1.
    mnie tez bolał brzuch po IUI ale pozniej samo przestało.
    czasem mówią ze zagnieżdżenie jajeczka własnie objawia sie kłuciem.
    miejmy taką nadzieję :)
    kiedy chcesz testować?

rozpoczęcie starań styczeń 2014
    1 IUI 8.12.2015 :(
    2 IUI 29.04.2016 :(
    Przerwa...
    3.07.2016 zmiana lekarza
    18.10.2016 Laparo- endometrioza I stopien, Jajowody drożne
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dr zalecała 11 maja testowanie. I chyba od razu zrobię Betę bo z tymi sikańcami różnie bywa. A Ty?

słomka :) lubi tę wiadomość

• Beatrajs1 Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Moja dr zalecała 11 maja testowanie. I chyba od razu zrobię Betę bo z tymi sikańcami różnie bywa. A Ty?

a mój lekarz powiedział ze jak nie dostane @ do 24tego to mam sie do niego umówić na wizytę.
    ale mysle zeby testować gdzieś 14tego.

rozpoczęcie starań styczeń 2014
    1 IUI 8.12.2015 :(
    2 IUI 29.04.2016 :(
    Przerwa...
    3.07.2016 zmiana lekarza
    18.10.2016 Laparo- endometrioza I stopien, Jajowody drożne
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę luteinę więc nie mogę czekać do @ muszę wiedzieć czy odstawić żeby dostać. Pewnie tak to bym też czekała bo robienie testów i czekanie na wynik mnie stresuje ;)

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 2 maja 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Od 7 miesięcy stosuję tę metodę. Dla mnie mało skuteczna ;) Ale spróbuj zawsze lepsze to niż się dołować :D
    Jeszcze nie umiem się dobrze zdolowac bo krótko się staramy. . Mimo złych wyników na pewno nie jestem tak zestresowana i wyczerpana tym wszystkim. .. bardzo współczuję dziewczynom które są na tym forum od jakichś 2 lat. . To musi być bardzo ciężkie doświadczenie...

niedoświadczona 32
  • luska233 Debiutantka

Wysłany: 2 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mam na imie kasia mam 24 lata staram sie juz ponad dwa lata mialam robione hsg jajowody drozne wynki w miare dobre okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy lecze sie juz tsh ladnie spada okazalo sie ze mam niedomoge fazy lutealnej wiec biore luteine plamienia ustaly okres sie reguluje powoli owulki pozne wracaja do normy powoli lecz dalej sie nie udaje maz w listopadzie 2015 roku robil badania nasienia okazalo sie ze ma astheno teratozoospermie bierze witaminy mamy powtorzyc wyniki teraz w maju jesli beda takie jak ostatnio to idziemy na iui. boje sie mamy ja miec na prostej w kielcach powiedzcie mi to jak wyglada iseminacja bo jestem zielona doslownie

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka GreenApple wrote:
    Proszę o dopisanie do listy :)

23.04 IUI - podejście pierwsze :D

Bez żadnej stymulacji i leków.
    cos tak czuje ze sie zazieleni twoj wykres:D trzymam mocno kciuki!!!
    Wrzućmy na luz :) mnie tez kłuje :) a nawet sexu nie było:))) pożyjemy zobaczymy! Witam nowe koleżanki.. nie wiem jak wy, ale ja się staram posłuchać rady kasicy - wizualizuję sobie nas z dzieckiem.. i w ogóle - wyobrażam sobie jak się okazuje że zaszłam podczas tej inseminacji:)że mamy dziecko i kupujemy mu piękny wózek i w ogóle wszystko co jest w sklepach dla dzieci! Uwierzcie że to dużo milsze od wyobrażania sobie objawów:) Spróbujcie!
    kochana ja tak probowalam juz nawet kolory scian pokoju wybieralismy...a potem strasznie bolalo jak sie nie udalo...wiec z ta wizualizacja tez bym byla strozna...oczywiscie trzeba wierzyc i miec nadzieje ale niepotrzebne nakrecanie tez nie jest korzystne:D
    Jeszcze nie umiem się dobrze zdolowac bo krótko się staramy. . Mimo złych wyników na pewno nie jestem tak zestresowana i wyczerpana tym wszystkim. .. bardzo współczuję dziewczynom które są na tym forum od jakichś 2 lat. . To musi być bardzo ciężkie doświadczenie...
    jest jest ale dziewczyny co nas nie zabije to nas wzmocni:D musi byc dla nas plan i moze wlasnie tak ma byc ze musimy poczekac w kolejce...ale trzeba wierzyc ze sie uda trzeba byc silnymi i trzeba walczyc:D
    luska233 wrote:
    witam mam na imie kasia mam 24 lata staram sie juz ponad dwa lata mialam robione hsg jajowody drozne wynki w miare dobre okazalo sie ze mam niedoczynnosc tarczycy lecze sie juz tsh ladnie spada okazalo sie ze mam niedomoge fazy lutealnej wiec biore luteine plamienia ustaly okres sie reguluje powoli owulki pozne wracaja do normy powoli lecz dalej sie nie udaje maz w listopadzie 2015 roku robil badania nasienia okazalo sie ze ma astheno teratozoospermie bierze witaminy mamy powtorzyc wyniki teraz w maju jesli beda takie jak ostatnio to idziemy na iui. boje sie mamy ja miec na prostej w kielcach powiedzcie mi to jak wyglada iseminacja bo jestem zielona doslownie
    kochana niema sie czego bac:D a IUI to doslownie chwila...siadasz na fotel lekarz robi USG sprawdza pecherzyk podaje plemniczki wprost do macicy przez taka cieniutka rureczke chyba kateter sie to nazywa i juz po wszytkim:D wczesniej napewno bedziesz miala monitoringi zeby ustalic w ktorym dniu robic IUI:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 19:24

Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć luska233 :) inseminacja to nic strasznego tu masz szczegółowy opis http://badaniaprenatalne.pl/inseminacja/

U MNIE LIPA.

Zrobiłam test sikany po 2 tyg. od iui i jest jedna krecha.
    Co prawda nie dostałam miesiączki, ale brałam dupka więc pewnie dostanę na dniach.
    U mnie w tym m-cu wyglądało to tak:

3-7 dc CLO
    13.04 monitoring pęcherzyk 20mm + małe endo (nie pamiętam dokładnie)
    14.04. zastrzyk z pregnylu
    15.04. inseminacja (na NFZ:D)
    18-29.04 duphaston
    30.04. :(

nawet by mi łezka nie poleciała, ale jak mąż mnie zaczął przytulać i pocieszać to się rozkleiłam - to chyba dodatkowy powód, że nikomu nie mówimy o naszym "problemie"

W tym miesiącu nie idę na zabieg. Mam tsh 2,8 więc chcę trochę obniżyć, dodatkowo przechodzę na dietę zmotywowana książką "Kod kobiety" Alisy Vitti o ustabilizowaniu cyklu, odzyskaniu równowagi hormonalnej i wsparciu płodności :-)

W tym miesiącu będziemy się starać naturalnie. Chcę też zrobić test na wrogi śluz, ale to w przyszłym cyklu (mam nadzieję, że uda mi się w szpitalu, na NFZ).

Dziewczyny czy są sposoby na podniesienie parametru morfologi nasienia? L-karnityna?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 19:40

dqprgu1royghdo7j.png

Wysłany: 2 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalija wrote:
    Cześć luska233 :) inseminacja to nic strasznego tu masz szczegółowy opis http://badaniaprenatalne.pl/inseminacja/

U MNIE LIPA.

Zrobiłam test sikany po 2 tyg. od iui i jest jedna krecha.
    Co prawda nie dostałam miesiączki, ale brałam dupka więc pewnie dostanę na dniach.
    U mnie w tym m-cu wyglądało to tak:

3-7 dc CLO
    13.04 monitoring pęcherzyk 20mm + małe endo (nie pamiętam dokładnie)
    14.04. zastrzyk z pregnylu
    15.04. inseminacja (na NFZ:D)
    18-29.04 duphaston
    30.04. :(

nawet by mi łezka nie poleciała, ale jak mąż mnie zaczął przytulać i pocieszać to się rozkleiłam - to chyba dodatkowy powód, że nikomu nie mówimy o naszym "problemie"

W tym miesiącu nie idę na zabieg. Mam tsh 2,8 więc chcę trochę obniżyć, dodatkowo przechodzę na dietę zmotywowana książką "Kod kobiety" Alisy Vitti o ustabilizowaniu cyklu, odzyskaniu równowagi hormonalnej i wsparciu płodności :-)

W tym miesiącu będziemy się starać naturalnie. Chcę też zrobić test na wrogi śluz, ale to w przyszłym cyklu (mam nadzieję, że uda mi się w szpitalu, na NFZ).

Dziewczyny czy są sposoby na podniesienie parametru morfologi nasienia? L-karnityna?
    Jeśli chodzi o morfologie to polecam poczytać na problemie męskim. Tam się udziela wiele dobrze zorientowanych dziewczyn ;)

niedoświadczona 32
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja a gdze robilas IUI na NFZ?

aaa i jak staracie sie przez IUI to wrogi sluz to nie problem bo sie te bariere omija ale jak naturalnie to mozna zrobic tylko czy na to jest rada?oprocz IUI oczywiscie...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kalija Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28:

W Poznaniu na Polnej - jeśli chcesz znać szczegóły: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inseminacja-poznan-u-kogo,8356,7.html

Wiem , że przy IUI wrogi śluz to nie problem, ale zastanawiam się czy nasze starania naturalnie mają sens (ten cykl będzie tylko naturalnie, tzn. na CLO i na pregnylu, ale bez IUI).
    Ostatnio czytałam sporo o wrogim śluzie. Jedni lekarze mówią, że na to nie ma rady, inni zalecają 6 miesięcy współżycia w prezerwatywach, by śluz nie miał kontaktu z plemnikami i się "odczulił".

dqprgu1royghdo7j.png
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 3 maja 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszedł okres, także ja w tym miesiącu poproszę o smutną buźkę.

TO była moja pierwsza inseminacja. W maju próbujemy drugi raz.

80f9ae3ba5e22e38dd0e65f9baaf4230.png
  • Paolala Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Krakowie można zrobić iui na nfz, w szpitalu uniwersyteckim

Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatestowałam w 15 dpo. I sikany i betę.
    Beatrajs1 wrote:
    dziękujemy za wiruski. oby każda z nas sie nimi zaraziła :)
    moje gratulacje :* w takim razie szczęśliwego rozwiązania życzę.
    mam nadzieje ze bedziesz jeszcze do nas zaglądać.

w którym dniu po IUI robiłaś test?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie kłuło :-)
    Tylko skurcze od czasu do czasu, a biorę cały czas luteinę.
    PolaMinka wrote:
    Też Was po progesteronie kłuje (kłujący ból sekundowy) podbrzusze?

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście kiedys uczulenie po dupku???? Ja dzisiaj po czterech dniach brania,mam okropnie wysypany dekolt, twarz, ręce, taka pokrzywka, nigdy na nic nie byłam uczulona... Co robic??? Odstawić??? A jesli odstawię to nie wywołam sobie @??? Jestem w 23 dc,tydzieni po iui, lekarz moze mnie obejrzeć dopiero jutro:(

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)

Wysłany: 3 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czytałas ulotkę leku ? Może to być skutek uboczny? Może to uczulenie na coś innego ? Nowe kosmetyki albo środek do prania, albo jakaś alergia pokarmowa? Jeśli możesz wypij wapno. . To pomaga na uczulenia i nie powinno zaszkodzić. Choć powiem Ci szczerze, że jestem dobrej myśli i może to być nietypowy znak że ci się jednak udało! Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2016, 17:06

niedoświadczona 32
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 3 maja 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce napisane jest o objawach alergicznych, wykluczam raczej reakcje pokarmowe i Inne czynniki, niczego szczególnego ostatnio nie włączałam do diety itd, jutro ide do lekarza, zobaczymy co powiem, na razie nie odstawiam bez konsultacji z lekarzem, zeby niczego nie zepsuć ;)
    Mam nadzieje, ze masz racje!!! Dzięki za miłe słowa ;)

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ